Sodyum Haberleri

Vücutta sodyum ne işe yarar? Sodyum düşüklüğü neden olur?

Sodyum vücudumuzun karmaşık bir denge sistemini düzenleyen ve birçok hayati işleve katılan önemli bir mineraldir. Bu mineral birçok vücut fonksiyonunu desteklemekte ve düzenlemektedir. Sodyumun en temel görevleri arasında sıvı dengesini kontrol etmek, sinir iletimini düzenlemek ve kas fonksiyonlarına katkıda bulunmak yer almaktadır. Peki, vücutta sodyum düşüklüğü neden olur?

Haber

İçmeden önce bilmeniz gerekiyor! Maden suyu hakkında 3 önemli detay

Şişkinlik ve sindirim problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tükettiği maden suyu bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Maden suyu içmeden önce bilmeniz gereken önemli detayları haberimizde derledik.

Haber

Masum görünüşüne inanmayın! Uzmanı sandviçin ölümcül zararlarını sıraladı

Sağlıklı ve pratik olduğunu düşünerek yenilen birçok yiyecek oldukça zararlı etkiler yaratabiliyor. Sağlıksız gıdalar denildiğinde ilk akla paketlenmiş gıdalar gelse de evde hazırlanan sandviçler de adeta zehir saçıyor. Uzmanı yenilen sandviçlerin zararlı maddelerini ve tehlikelerini tek tek sıraladı.

Haber

Sodyum simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Sodyum elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Elementleri göstermek için oluşturulmuş olan periyodik cetvel, tüm elementlerin sembollerinin, atom numaralarının, ağırlıklarının bulunduğu bir tablodur. Bu tabloda yer alan elementlerden biri de sodyumdur ve gün içinde oldukça sık karşımıza çıkar. İnsan sağlığı için önemli bir elementtir ve vücutta oldukça fazla oranda bulunur. Peki, sodyumun simgesi nedir, periyodik tabloda nerede yer alır?

Egitim

Sodyum

Sodyum Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sodyum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Yeterli miktarda tüketmemek erken ölüm riskini %80 artırabilir

Tükettiğimiz gıdaların çok sayıda faydaları olduğu kadar zararları da bulunabiliyor. Yenilen yiyecekler kişinin yaşına ve hastalıklarına göre korkunç etkiler yaratabiliyor. Birçok uzmanın fazla tüketimde büyük tehlikeye yol açtığını belirttiği bir gıdanın az tüketilirse erken ölüm riskini %80'e kadar çıkarabileceği tespit edildi.

Haber

Dünyanın en zararlı yiyeceklerinden! Severek yiyoruz ama kansere yol açıyor

Severek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımız için büyük tehlike oluşturabiliyor. Uzmanlar kanser ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara neden olan yiyecekler hakkında araştırmalar yapıyor. Yapılan araştırmalarda özellikle son yıllarda sıklıkla tüketilen o yiyeceğin kanserle bağlantılı olabileceği bulundu. Yiyeceğin içerisinde bulunan masum sandığımız birçok gıda büyük risk oluşturuyor.

Haber

Asla yememeniz gereken dondurulmuş yiyecekler! Resmen ölüm saçıyor

Dondurucu hayatımızı kolaylaştıran mutfak aletleri arasında yer alıyor. Yiyecekleri çok daha uzun süre korumamızı sağlayan dondurucular sıklıkla kullanılıyor. Ancak uzmanlar dondurulmuş yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. Dondurulmuş bazı yiyecekler resmen ölüm saçıyor. Yol açtığı hastalıklar göz korkutuyor.

Haber

Lezzetli olduğu için yeniliyor ama zehirden farksız! Damarların tıkanmasına neden oluyor

Sodyum vücudumuz için önemli olan minerallerdendir. Suyun vücuttaki dağılımına yarayarak asit- baz dengesini korumasına yardımcı olur. Ancak yemeklerin içerisinde bulunan fazla sodyum çok ciddi hastalıklara yol açabilmektedir. Farkında olmadan yediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde yüksek miktarda sodyum bulunmaktadır.

Haber

Böbrekte taş oluşmasını istemiyorsanız uzak durmanız gereken besinler! Dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber

Sodyum metal mi, ametal mi? Sodyum periyodik tabloda hangi gruptadır?

Sodyum, periyodik tabloda Na simgesi ile gösterilir. Atom numarası ise 11 olarak belirlenmiştir. Yumuşak ve kaygan bir metal şeklidir. Periyodik cetvelde ise alkali metaller olarak yer almaktadır.

Egitim