Taksimetre Haberleri

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 11-12-2023 16:49

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi takside olay çıkardı! Parayı vermedi, Darp ediyor beni diye çığlık attı... Senin sülalendir dolandırıcı

Daha önce yasa dışı yollarla maymun besleyen ve defalarca gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Meriç İzgi bu kez takside çektiği bir kavgayla şaşkınlık yarattı. Ehliyetiyle kimliğini unuttuğu taksinin şoförünü ayağına çağıran İzgi, taksiciye parasını vermedi. Parasını vermek bir yana, çirkin ifadelerle ters bir muamele gösterdi. İzgi'nin "Darp ediyor beni, darp ediyor" diye bağırdığı anlar, kendi çektiği videoya damga vurdu.

Haber 17-11-2023 08:44

Taksiciden taksimetre oyunu! Halkalı'dan Taksim'e istediği ücret şoke etti

İstanbul’da bir taksi şoförünün taksimetre oyunu polise takıldı. Taksici, Halkalı’dan Bakırköy’e ve ardından Taksim’e götürdüğü turistlerden taksimetreyi açmayarak 3 bin 500 lira ücret talep etti. Bu ücretin çok olduğunu ve taksicinin kendilerini dolandırdığını düşünen turistler, polise şikayette bulundu. Yol ücretinin 600 lira tuttuğunu hesaplayan trafik ekipleri, taksiciye 4 bin 64 lira ceza yazdı ve aracı bağladı.

Haber 24-09-2023 10:15

Taksilere ücretlerine yüzde 51.52'lik zam yapılmıştı: İstanbul'da taksimetre güncellemesi kuyruğu 4 gün önceden başladı!

UKOME'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu toplantı sonrası taksi ücretlerine yüzde 51.52'lik bir zam yapılmıştı. 14 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni tarifeler için taksimetrelerini güncellemek isteyen taksi şoförleri Bağcılar'daki firmaya akın etti.

Haber 10-08-2023 16:03

Taksimetre

Taksimetre Hakkındaki Haberler Mynet'te. Taksimetre Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İsyan edip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Taksici dostu diye seslendiler: Yenikapı'da gece vakti konvoylu eylem!

İstanbul'da taksi esnafı taksimetre ücretlerinden dertli. Taksiciler dün gece Yenikapı sokaklarında konvoy halinde eylem yaptı, uzun araç kuyrukları oluştu. Taksiciler Türkiye'de en ucuz taksiciliğin İstanbul'da yapıldığını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililere seslenen taksiciler zam talebini de açıkladı.

Haber 08-08-2023 11:14

İstanbul'da taksicilerden taksimetre ücretine yüzde 100 zam talebi

İstanbul'da bir grup taksici konvoy oluşturarak taksimetre ücretlerine yüzde 100 zam yapılmasını talep etti.

Yurthaber 08-08-2023 07:29

'Bana neler neler söyledi' Taksimetreyi neden açmadığını sorunca... 'Sen güzel bayansın' Taksicinin sözlü tacizi gündem olmuştu! Balili kadın konuştu

Şişli'de bindiği taksinin şoförü tarafından "para önemli değil" denilerek önce sözlü tacize ve ardından da sarkıntılığa uğrayan Bali uyruklu kadın o anları anlattı. Sosyal medyada gündem olan videoda taksicinin 'Sen güzel bayansın' sözleri de duyulmuştu. Güzellik uzmanı olduğu öğrenilen Ayu Girianjani, "Yoldayken taksimetrenin açık olmadığını görünce ben de kendisine sordum. Adam bana neler neler söyledi. Bu durum benim için hiç normal değil" dedi.

Haber 29-06-2023 09:46

'Sen güzel bayansın' Taksiciyle yabancı uyruklu kadın müşterinin diyaloğu sosyal medyada gündem oldu! 'Niye taksimetreyi açmıyorsun?'

Sosyal medyada paylaşılan ve bir taksiciyle yabancı uyruklu kadın müşteri arasında geçen diyaloğun yer aldığı video gündem yarattı. Kadın müşterinin 'Niye taksimetreyi açmıyorsun?' sözleri ve taksicinin 'Sen güzel bayansın, benim için para mühim değil' ifadeleri dikkat çekti.

Haber 28-06-2023 10:54

Taksimetrelere zam! Olan yine vatandaşın cebine olacak!

Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası, taksimetre ücretlerinde zamlı tarife uygulamasına geçildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada yakıt ve araç giderlerinden bir şey kazanamadıklarını ve mecburi olarak ücret arttırdıkları dile getirildi. Taksimetrelere yapılan zamlara vatandaşlar isyan etti.

Finans 20-01-2023 14:46

Her şeyden habersiz taksici para isterken kayıt altındaydı! Taksimetreyi açmadı, yolcunun kim olduğunu öğrenince bin pişman oldu

Arabaya binen müşteriyi Arap turist sanan taksici bu durumu fırsat bilip uyanıklık etmek istedi. Müşterinin gitmek istediği noktayı söylemesi üzerine taksi sürücüsü taksimetre açmadan talep ettiği fiyatı söyledi. Sonrasında ise yol boyunca telefonla ilgilenip gazete okudu. Ancak sürücünün bilmediği, arabaya binen kişinin Arap turist değil, polis olduğu ve tüm bu anların kayıt altına alındığıydı. İstanbul'da meydana gelen olayda taksi sürücüsüne ceza yağdı...

Haber 16-01-2023 22:56

31/2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 31/2 trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Karayolları Trafik Kanununda tüm sürücülerin uyması gereken birçok trafik kuralı yer almaktadır. Trafiğin akışını etkileyecek hareketlerde bulunulması, sürücülerin hayatını tehlikeye sokacak şekilde araba kullanılması gibi durumlar trafik kural ihlali olarak sayılmaktadır. Trafik kurallarını ihlal eden sürücüler için birbirinden farklı cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Her cezai yaptırımın farklı bir trafik ceza kodu karşılığı vardır. Ceza yaptırımı olan 31/2 trafik cezası nedir?

Haber 13-01-2023 13:33

Taksimetrede yazanın üstüne... Taksicilerden 10 TL çıkışı! 'Ek ücret isteyince tepkiyle karşılaşıyoruz'

Taksicilerle vatandaşlar arasındaki gerilim dönem dönem artış gösteriyor. Son olarak Tekirdağ'daki taksicilerden yeni bir tepki geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan karara göre; adrese taksi çağıran müşterilerden taksimetrede yazılan ücrete ek olarak 10 TL alınıyor. Bazı taksiciler ise bu karara tepki gösterdi ve "Vatandaştan fark isteyince ister istemez tepkilerle karşılaşıyoruz. UKOME vatandaşla bizi karşı karşıya getirdi." dedi.

Finans 16-12-2022 11:39

Taksideki yeni oyun inanılmaz! Zorla kabul ettiriyorlar…

Taksi sorunu ile ilgili vatandaşın tepkisi sürerken çok konuşulacak bir uygulamaya daha başlandığı ortaya çıktı. İstanbul ve Ankara’da hizmet veren bir taksi çağırma uygulaması “Taksimetre Aç-Gel” özelliğini devreye soktu. “Özellikle yoğun saatlerde birkaç lira farkla sana taksi bulmamız kolaylaşacak” ifadeleriyle duyurulan özellik tepki çekti.

Haber 20-09-2022 07:33

Ortalama yüzde 25 zam! Antalya'da taksimetre ücretleri değişti

Antalya’da taksimetre ücretlerine ortalama yüzde 25 zam yapıldı. Buna göre taksimetre açılışı 10 TL, kilometre ücreti 12 TL, saat ücreti 39 TL, birim metre (100 metre) 1.20 TL, birim zamanı (1dk) 0.65 TL kısa mesafe ücreti ise 25.00 TL oldu. Zam kararını değerlendiren Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Antalya halkında da özür dileyerek bu zammı uygulamak zorundayız” şeklinde konuştu.

Finans 28-06-2022 23:21

Taksimetrelerin tarife yükleme işlemlerinin detayları düzenlendi

Tarife yükleme işleminde sadece ilgili kurum/kuruluşça belirlenen açılış ücreti, zaman tarifesi, mesafe tarifesi ile birim zaman ve birim mesafe değerleri yüklenecek, bunun dışında başka işlem yapılamayacak - 1 Ocak 2023'ten itibaren muayene servisi, taksimetrenin takılı olduğu taksinin plakasının da görüleceği şekilde, zamana ve mesafeye göre çalışma kontrol işlemlerinin yapıldığı muayene sürecini kamerayla kayıt altına alacak ve bu kayıtları en az bir yıl saklayacak

Yurthaber 28-05-2022 09:12

Yer: İstanbul! Bu da oldu... 500 metre yolculuk için 435 lira aldı, taksimetreyi suçladı

İstanbul'da bindiği taksiyle yaklaşık 500 metre yolculuk eden Ahmet Durmaz'dan 435 lira alan taksici, taksimetreyi suçlayarak kendisini savundu. Yaşananları anlatan taksici Hüseyin Keleş, ''Ücret, taksimetreden kaynaklı. 500 metre kadar bile gitmedik, 435 TL tuttu. İlk açıldığında baksaydım onu görürdüm zaten ama bakmadım. Bazen böyle binde bir oluyor, olaydan sonra kaçacak yer aradım. Bize yakışmayan bir iş. Yerimiz adresimiz belli'' dedi.

Haber 11-04-2022 17:16

İstanbul'da taksimetre güncelleme kuyruğu sürüyor

İstanbul'da taksimetre güncelleme kuyruğu sürüyor

Yurthaber 09-04-2022 13:46

İstanbul’da taksimetre şoku! Açılış ücretini 400 liradan başlattı: Artık böyle

İstanbul Bahçelievler’de meydana gelen olayda taksici iddiaya göre 5 dakikalık yolculuk için yolcudan 435 lira ücret talep etti. Şoke olan yolcu yaşanan tartışma sonrası şikayetçi olurken, açılış ücretinin 400 lira olduğu belirtilen taksimetrenin, hızla yükseldiği anları cep telefonu ile kayda aldı. Yolcu Ahmet Durmaz, ''Kayda aldığımı fark edince ‘ne yapıyorsun’ diye çıkışmaya başladı. ‘Şartlar bunu gerektiriyor, taksimetre artık böyle’ şeklinde cevap verdi. Suç duyurusunda bulunacağım'' dedi.

Haber 09-04-2022 10:31

İBB'nin zam kararı sonrası akın ettiler! Taksi kuyrukları gece boyu devam etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesince ulaşımda alınan yüzde 40'lık zam kararı sonrası taksimetre güncellemeleri gece boyu devam etti. Karar sonrası güncelleme merkezlerine akın eden taksiler, sabaha kadar sıra bekledi.

Haber 09-04-2022 07:33

İstanbul’da taksi çilesinin sebebi bu kez güncelleme!

İstanbul'da taksimetre güncellemeleri nedeniyle taksiciler kuyrukta beklerken, taksi bulmakta güçlük çekenler uzun süre beklemek zorunda kaldı. Taksiciler ise taksimetrelerini güncellemek için yine belirlenen noktalara akın etti. Durum böyle olunca da taksiler azaldı, yolcular ise yolda elleri havada kaldı. İşte İstanbul’un taksilerindeki son durum…

Haber 03-01-2022 12:47

Taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu! 33 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşılaştım

İstanbul'da zamlı tarifeye geçmek isteyen taksicilerin, taksimetrelerini güncellemek için belirlenen noktalarda dün başlayan bekleyişleri bugün de devam ediyor. Oluşturulan kuyruk uzadıkça uzarken taksiciler isyan etti. Taksici Selahattin Saruhan 33 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirtirken bir başka taksici ise 12 saattir sıranın kendisine gelmesini beklediğini söyledi.

Haber 02-01-2022 14:22

Son dakika... İstanbul'da taksicilerin zam kuyruğu!

Yeni yıl zammı nedeniyle taksimetre tarifelerini değiştirmek için servise giden taksiciler uzun kuyruklar oluşturdu. Taksilerin oluşturduğu uzun kuyruk görüntülenirken şoförler yaşadıkları duruma tepki gösterdi.

Haber 01-01-2022 13:35

Taksimetrelere yeni tarifeler geçerlilik tarihinden 20 gün öncesinde yüklenebilecek

Taksimetrelere yeni tarife geçerlilik tarihinden 20 gün öncesinde yüklenmeye başlanabilecek, yüklenen yeni tarife, ilgili kurumlar tarafından belirlenen geçerlilik tarihinde otomatik olarak devreye girecek.

Finans 14-09-2021 12:29

Yunanistan'da taksici grevi

2004 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Atina'da taksiciler, ikinci grevlerini yaptı.

Haber 02-12-2002 14:39

Taksiciye alkollü oyunu

Şişhane'de bindikleri taksiyle Aksaray'a gitmek isteyen şahıslar, şoförü oyuna getirerek aracı kaçırdı. Kuzen oldukları belirlenen iki şahıs, polis tarafından Beşiktaş'ta yakalanırken, araçta sızmış halde bulunan şahıslardan biri, polis tarafından karga tulumba karakola taşındı.

Haber 12-10-2002 09:38

Taksiciye bıçaklı saldırı

Bindikleri ticari taksi sürücüsüyle ücret konusunda tartışan 3 kişi, "taksimetre çok yazıyor" iddiasıyla, ticari taksinin sürücüsünü bıçaklayarak kaçtı.

Haber 13-09-2002 08:20