Tarla Bitkileri Haberleri

Biber kaç günde bir sulanır, kaç günde yetişir? Biber fidesi suyu sever mi, biber nasıl hızlı büyür?

Biber, patlıcangiller familyasına ait bitki türüdür. Anavatanı Amerika kıtasıdır. Türkiye’de de bazı bölgelerde biber yetiştiriciliği yapılır. Farklı bölgelerde yetiştirilmeye uygun biber, birçok tarifte kullanılır. Sade şekilde de tüketilebilir. Suyu çok seven biber bitkisinin toprağının nemli kalması önemlidir. Biber kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:11

Toprak analizi nasıl yapılır, kim yapar? Toprak analizi için numune nasıl alınır, hangi aylarda yapılır?

Toprak analizi, bitkilerin gelişmesinde ve büyümesinde önemli role sahiptir. Toprak analizi alarak test edilen besin değerleri, gübreleme yöntemi ile tamamlanabilir. Böylece bitki yetiştiriciliğinde yüksek ürün kalitesi elde etmek mümkündür. Ayrıca gübrele yöntemleri de toprak analizi sonuçlarına göre planlanır. Torağa gübre takviyesi ve analiz sonuçlarına göre sulama periyodu oluşturmak, bitkilerin kısa sürede olgunlaşmasında etkilidir. Toprak analizi nasıl yapılır?

Haber 07-04-2023 16:10

Mısır kaç günde bir sulanır, kaç koçan verir? Mısırın son suyu ne zaman kesilir, kaç ayda yetişir?

Mısır bitkisi buğdaygiller familyasında yer alır. Orta Amerika ve Meksika kökenli bitki, Türkiye’de de yetiştirilir. Besin değerinin yüksek olması dikkat çeker. Birçok tarifte kullanılan mısır, tek başına da tüketilebilir. Mısır yetiştiriciliğinde ise bölgenin iklim koşulları ve toprak yapısı etkilidir. Mısır kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:10

Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır? Ceviz ağacı çok su ister mi, yeni dikilen ceviz ağacının su ihtiyacı nasıl olur?

Ceviz ağacı yıl boyu düzenli mahsul vermesiyle dikkat çeker. Türkiye’de de birçok bölgede ceviz ağacı yetiştiriciliği yapılır. Ceviz ağacına, sulama ve gübreleme gibi bakım işlerinin yapılması ise alınan ürünün kalitesi üzerinde etkilidir. Ayrıca cevizgiller familyasına ait ceviz ağacı, tüylü yapraklara sahiptir. Ceviz ağacı kaç günde bir sulanır?

Haber 07-04-2023 16:09

Limon ağacı ne zaman çiçek açar, kaç yıl sonra meyve verir? Limon ağacının çiçek açması için ne yapılır, ne zaman budanır?

Limon, C vitamini deposu olmasıyla ön plana çıkar. Yemeklerde ve birçok tarifte kullanılan limon, ülkemizde sıkça tüketilir. Zengin besleyici içeriğiyle dikkat çeker. Tarım arazilerinin yanı sıra ev ortamında da limon yetiştirmek mümkündür. Limon, turunçgiller ailesinde yer alır. Humuslu ve killi topraklarda daha verimli olan limon nasıl yetişir?

Haber 07-04-2023 16:09

Kestane nerede yetişir, hangi ilde ve iklimde yetişir? Kestane ağacı nasıl yetişir, hangi mevsimde yetişir?

Kestane, kayıngiller ailesinde yer alan bitkidir. Kış aylarında sıklıkla tüketilir. Ilıman iklime sahip bölgelerde yetiştirmeye uygun özelliktedir. Ayrıca nemli ve sıcak iklime sahip bölgelerde de kestane yetiştirmek mümkündür. Ağaçta yetişen kestane kış aylarında suda kaynatma, közleme veya fırınlama gibi yöntemlerle sıkça tüketilir.

Haber 07-04-2023 16:08

Muz nerede yetişir, hangi bölgelerde yetişir? Muz hangi mevsimde, nasıl yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan muz, tatlı tariflerinde veya direkt tüketime uygun özelliktedir. Nemli ve sıcak iklim koşullarına sahip bölgelerde yetişen muz, dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir. İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındırır. Yüksek nem oranına sahip olmayan bölgelerde ise muz yetiştiriciliği yapılmaz.

Haber 07-04-2023 16:07

Erik çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, saksıda yetişir mi? Erik çekirdeği toprağa nasıl dikilir?

Gülgiller familyasından olan erik, çok sıkı ve nemli olmayan topraklarda yetişir. Sofralarda ve tariflerde sıkça yer alan erik, ülkemizde de yoğun şekilde tüketilir. Erik meyvesi tüketmenin birçok faydası vardır. Ayrıca erik ağaçlarının farklı türleri bulunur. Sert çekirdekli erik meyvesinin yemeye uygun bölümü ise yumuşak ve suludur.

Haber 07-04-2023 16:07

Elma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır? Çekirdekten elma yetişir mi, elma fidanı nasıl dikilir?

Elma, besin değeri yüksek meyveler arasında yer alır. Ülkemizde de sıklıkla tüketilen elma, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Yüksek besin değeri ile farklı tariflerde de kullanılır. Sonbahar mevsimi meyvesi olmasına rağmen farklı yetiştiricilik faaliyetleri ile pazar veya manavlarda dört mevsim boyunca taze elma bulabilirsiniz.

Haber 07-04-2023 16:01

Zeytin çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde çimlenir? Zeytin çekirdeği nasıl değerlendirilir?

Zeytin, ülkemizde yaygın olarak yetişen bitkiler arasında yer alır. Sofralarda sıklıkla tüketilen zeytini, hazır şekilde almak veya ev ortamında yetiştirmek mümkündür. Zeytin bitkisi yoğun güneş ışığını sevmesi sebebiyle ülkemizde Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıklıkla yetiştirilir. Bölgelerdeki birçok kişinin temel geçim kaynağını oluşturan zeytin, ılıman ve nemli iklimlerde kısa sürede yetişir.

Haber 07-04-2023 15:59

Azot simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Azot elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Azot, atmosfer içinde en çok bulunan elementler arasında yer almasıyla dikkat çeker. Canlı yaşamının sürmesi için gerekli olan azot elementi, bitkiler sayesinde proteine dönüştürülür. İsmini ise Yunancada potasyum nitrat oluşturan anlamına gelen “Nitrogene” kelimesinden alır. Azot elementinin sıvı hâli ise yüksek donduruculuk özelliğiyle ön plana çıkar. Peki, azotun simgesi nedir, periyodik tabloda nerede yer alır?

Egitim 10-03-2023 16:50

Ananas nerede yetişir? Ananas hangi mevsimde, ağaçta mı yetişir?

Tropikal meyve türleri arasında yer alan Ananas; Malezya, Tayland, Brezilya gibi ülkelerde yetiştirilir. Dünya çapında üretime en çok katkı sağlayan ülke ise Hindistan’dır. Ananas; A, B ve C vitamini yönünden zengin içeriğe sahiptir. Ananasgiller familyasına ait olan ananası yetiştirirken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunur. Peki, Ananas nerede yetişir?

Haber 03-03-2023 17:41

Tarlada çiftçi gibi ders anlatıyor

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kağan Kökten, derslerine girdiği öğrencilerine, tarlada yerel kıyafetlerle tarım makinelerinin başına geçerek çeşitli uygulamalar gösteriyor - Prof. Dr. Kökten: - "Ben bir Yörüğüm, Mersin Silifkeliyim. Çalışmayı seviyorum, en önemlisi işimi, mesleğimi seviyorum. Dolayısıyla hangi işi yaparsanız yapın mesleğinizi, işinizi severseniz her türlü zorluğu bir şekilde aşarsınız"

Haber 14-11-2018 11:13

Tarlada çiftçi gibi ders anlatıyor

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kağan Kökten, derslerine girdiği öğrencilerine, tarlada yerel kıyafetlerle tarım makinelerinin başına geçerek çeşitli uygulamalar gösteriyor - Prof. Dr. Kökten: - "Ben bir Yörüğüm, Mersin Silifkeliyim. Çalışmayı seviyorum, en önemlisi işimi, mesleğimi seviyorum. Dolayısıyla hangi işi yaparsanız yapın mesleğinizi, işinizi severseniz her türlü zorluğu bir şekilde aşarsınız"

Yurthaber 14-11-2018 11:12