Taşucu Limanı Haberleri

Abdülhamid Han sondaj gemisi yeni seferi için Mersin açıklarında bekliyor

Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, yeni görevi öncesi Mersin'in Taşucu Limanı açıklarında bekliyor.

Yurthaber 10-08-2023 14:41

Mersin'de baharat paketlerine gizlenmiş 35 kilogram esrar ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Taşucu Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, tavuk baharatı paketlerine gizlenmiş 35 kilogram esrara el konuldu.

Yurthaber 09-03-2023 15:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan Abdülhamid Han Sondaj Gemisini İlk Görev Yerine Uğurlama Töreni'nde konuştu:

"Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur" - "Abdülhamid Han gemimizi 'Ya Allah, bismillah' diyerek Gazipaşa'nın 55 kilometre açığındaki Yörükler-1 kuyusuna uğurlayacağız. Yörükler-1 kuyusu, Doğu Akdeniz'deki kapsamlı iş planımızın ilk adımıdır" - "Abdülhamid Han sondaj gemimiz Türkiye'nin enerji alanındaki yeni vizyonunun da sembolüdür" - "(Doğal gaz aramaları) 4 tane sondaj gemimiz, 2 sismik araştırma gemimizle artık biz de bu alanda varız" - "Karadeniz gazının ilk etabı için gereken 10 kuyudaki işlemleri birer birer bitirerek buradan gelecek doğal gazı 2023 yılında milletimizin hizmetine vermeyi planlıyoruz"

Yurthaber 09-08-2022 16:36

Bakan Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisini ilk görev yerine uğurlama töreninde konuştu:

"Abdülhamid Han, Doğu Akdeniz’de arama kuyuları açacak. Açılan kuyular, daha önce yaptığımız sismik verilerin doğrulanması ve yer altındaki yapıların daha iyi anlaşılmasını sağlayacak" - "Gemilerimizi Karadeniz'e çektiğimiz için 'Türkiye'nin Akdeniz'den vazgeçtiği, baskı ve yıldırmalara boyun eğdiği' şeklinde mesnetsiz bir sürü iddia ortaya atıldı maalesef. Biz, dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Yalan yanlış iddialarla Türkiye'nin yoluna taş koyduğunu zannedenlere cevabımızı bugün burada, hep birlikte veriyoruz. Biz ne haklarımızdan ne de 'Mavi Vatan'ın bir karışından vazgeçeriz"

Yurthaber 09-08-2022 15:17

Taşucu Limanı

Taşucu Limanı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Taşucu Limanı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nde incelemelerde bulundu

Yurthaber 09-08-2022 14:06

Abdülhamid Han sondaj gemisi göreve hazır

Mersin'in Taşucu Limanı'nda demirli Türkiye'nin 4. hidrokarbon sondaj gemisi Abdülhamid Han, 9 Ağustos'ta görevine uğurlanacak

Yurthaber 03-08-2022 11:41