Tetanoz Haberleri

Sağlık Bakanı Koca'dan tetanos uyarısı! Şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş il Sağlık Müdürlüğünde açıklamalarda bulundu. Tetanos aşıları ve şebeke suları hakkında bilgi veren Koca, alınması gereken önlemleri açıkladı.

Haber 24-02-2023 17:32

Bir anda fenalaşıp ölüyorlar! Bursa'da tedirgin eden olay

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 100 bin lira kredi çekerek koyun alan köylü çift, koyunların aniden fenalaşıp öldüğünü gördü. Küpe takılmasının ardından yaşanan bu olay sonrası şoke olan çift, küpelenen 100 koyundan 18'inin hayatını kaybettiğini söyledi. Konuyla ilgili yardım bekleyen köy halkının başvurusu üzerine Tarım İlçe Müdürlüğü, ani hayvan ölümleriyle ilgili inceleme başlattı.

Haber 27-10-2020 11:37

Yerli aşı, 2019'da kullanılmaya başlanacak

Sağlık Bakanlığı Bağışıklama Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: "Difteri ve tetanoz için 2019'dan itibaren Türkiye'de üretilen aşı kullanılmaya başlanacak" - "Paranız olsa bile aşıyı alamayabilirsiniz. Bu gözle baktığımız için 'milli aşı üretimi' diye seferberlik başlattık" - "Bugün halk arasında bilinen hacamat, kupa, sülük, akupunktur gibi tedaviler bizim geleneksel tıbbımız değil, bunlar bize dışarıdan gelmiş. Halbuki aşılar atalarımızın Orta Asya'dan getirip, İngilizler aracılığıyla dünyaya öğrettikleri bir uygulama" - "Avrupa'da 50 ülkeden sadece beşinde aşı üretilebiliyor"

Haber 04-12-2018 11:38

Tetanoz

Tetanoz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tetanoz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.