Ticaret Bakanlığı Haberleri

Ticaret Bakanlığı tatile çıkacakları uyardı: ''Seyahat acentalarından rezervasyon yaptırın'' Fesih ve tazminat hakkı doğuyor

Bu yaz tatil yapmak isteyen vatandaşlar kimi zaman beklemediği zorluklarla karşılaştı. Ticaret Bakanlığı konuya el attı ve tatil rezervasyonu yaptıracak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için önerilerde bulundu. Bakanlık, tatile çıkarken rezervasyonların seyahat acentalarının kendi internet sitesi üzerinden yapılmasını ve ödemelerin de bu hususta yapılması gerektiğini belirtti.

Haber

Tüketiciyi aldatan reklamlara 149 milyon lira ceza

Reklam Kurulu, yılın 7 ayında gündemine gelen 1064 dosya hakkında değerlendirmede bulundu, aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olduğu tespit edilen 927 dosya için ceza uyguladı. Kurul, temmuz ayı toplantısında da ele aldığı 133 dosyadan 116'sını mevzuata aykırı buldu ve 21 milyon 350 bin 201 lira idari para cezası verdi.

Finans

1 ayda 466 firmaya dahilde işleme izin belgesi

Ticaret Bakanlığı haziranda 466 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi.

Finans

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişiklik

Kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Finans

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ticaret Bakanlığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

889 milyon liralık para cezası: Ticaret Bakanlığı duyurdu

Ticaret Bakanlığı, piyasa bozucu eylemleri ve vatandaşların mağduriyetini engellemeye yönelik denetimlerde 889 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Finans

Bakanlıktan güvensiz ürüne 12.6 milyon liralık ceza

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdiği denetimlerde, güvensiz ürünleri piyasaya arz edenlere 12 milyon 695 bin 594 lira idari para cezası uyguladı.

Finans

Murat Ülker istedi, Zuber reklamı yayından kaldırıldı! Eleştiriler sonrası bakanlıktan açıklama geldi

Ticaret Bakanlığı, Ülker’in 'haksız rekabet' şikâyeti üzerine Züber’in "Gerçek Atıştırmalık" sloganlı reklam filminin yayınının durdurulmasına karar verdi. Eleştiriler sonrası Ticaret Bakanlığı'ndan söz konusu reklamın kaldırılmasına dair yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Reklam Kurulu, tüketiciler, ilgili kurum ve kuruluşlar veya rakip firmalar tarafından yapılan tüm başvuruları herhangi bir ayrım gözetilmeksizin incelemektedir" denildi.

Finans

Son dakika: Ticaret Bakanlığı'ndan 114 bin 567 firmaya denetim!

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, Ticaret İl Müdürlüklerinden yiyecek ve içecek hizmeti veren 114 bin 567 firmaya denetim gerçekleşti. Söz konusu denetimlerde idari para cezası uygulandı.

Finans

Ticaret Bakanlığı öncü verileri duyurdu: Haziranda dış ticaret açığı yükseldi

Ticaret Bakanlığı'nın öncü verilerine göre Haziran ayında dış ticaret açığı yüzde 21,4 artışla 6,4 milyar dolar oldu. Bakanlığın verilerine göre ihracatın ithalatı karşılama oranı 5,4 puan azalarak yüzde 74,3 olarak gerçekleşti.

Finans

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İhracat yüzde 3,6 oranında arttı

Dünya ihracatı bu yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0,6 düşüşle 5 trilyon 919 milyar dolar, Türkiye'nin ihracatı ise yüzde 3,6 yükselişle 63 milyar 603 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Yıllıklandırılmış dünya ihracatının yüzde 4,2 azalışla 23 trilyon 808 milyar dolara gerilediği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin ihracatının ise yüzde 0,8 yükselişle 257,6 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

Finans

Berber, kuaför ve güzellik salonları için önemli karar! Valilikler belirleyecek…

Ticaret Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonları için flaş kararı açıkladı. Buna göre 1 Temmuz itibariyle salonların haftanın 1 günü kapalı olması Valilikler tarafından belirlenecek.

Finans

İkinci elde '6+6' freni! Satışlarda yüzde 20 detayı: Tam zamanı diyerek duyurdu! Fiyatlar...

Ticaret Bakanlığı'nın 6+6 uygulaması uzatıldı. Bakanlığın kararı sonrası fiyatlar düştü ama ikinci el araç satışında yaprak kıpırdamıyor. İkinci el satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'den fazla düştü. Oto galeriler fiyatları aşağı çekti. Sektör temsilcileri araç almak isteyenler için düşüşlerin fırsat olduğunu vurguladı.

Finans

Gözler 1 Temmuz'a çevrilmişken kritik veri: Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektörüne rekor ceza!

Ticaret Bakanlığı’nın Ekim 2023’ten bugüne kadar emlak sektörüne yapılan cezaların miktarını duyurdu. Emlak sektörüne söz konusu tarihten bugüne kadar 88 milyon TL'den fazla ceza kesildi.

Finans

Bir gecede daire başkanı olmuştu... Ticaret Bakanlığı'ndan ilginç 'Aynur Tuncar' açıklaması: 8 ay önce atandı!

Balıkesir'de tıbbi sekreter olarak çalışan memur Aynur Tuncar'ın Ticaret Bakanlığına Daire Başkanı olarak atanması gündem yarattı. İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, atama kararının belgelerini paylaşırken, iddialarla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi. Tuncar'ın 18 yıllık iş tecrübesi olduğu belirtilen açıklamada, "Ataması 8 ay önce yapıldı" ifadeleri dikkat çekti.

Manşet

Aynur Tuncar ataması olay oldu, kariyerindeki sıçrama şaşırttı! Tıbbi sekreterlikten, Ticaret Bakanlığında Daire Başkanlığına: Vay babo vay vay!

Balıkesir'de alınan bir atama kararı gündem yarattı. Torpil ve liyakat tartışmalarının yeniden başlamasına neden olan atama kararını görenler 'Bu kadar da olmaz' dedi. İddialara göre Edremit ilçe Devlet Hastanesinde Tıbbi Sekreter olarak çalışan Aynur Tuncar, Ticaret Bakanlığına Daire Başkanı olarak olarak atandı. Alınan karara tepki gösteren Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban "Vay babo vay vay vay!" diyerek şaşkınlığını ortaya koydu.

Manşet

Maliye peşine düşünce evlerini başkasının adına yapan Eylül Öztürk, Aymira Kocaklı, Meriç Keskin… Cezadan kaçamadılar!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Instagram fenomenlerini radarına aldı. Tanınmış kişilere sosyal medyadaki reklamları yüzünden para cezası kesildi. Ceza kesilen kişiler arasında maliye soruşturması sonrasında ABD’ye para kaçırdığı iddia edilen Eylül Öztürk de var.

Finans

Ticaret Bakanlığı paylaştı! Son 5 yılın zirvesi

Covid-19 salgınıyla hava yolları sektöründe 2020 yılında 9,24 milyar liraya düşen e-ticaret hacmi, geçen yıl 102,4 milyar liraya çıkarak son 5 yıldaki en yüksek seviyesini gördü.

Finans

6 ay 6 bin kilometre kuralına uymadılar: Bakanlık sektör sektör paylaştı! 2.3 milyar liralık ceza

Ticaret Bakanlığı, iç ticaret birimlerinin denetleme çalışmaları kapsamında otomotiv, emlak ve kuyum sektörü başta olmak üzere 42 bin 127 gerçek ve tüzel kişiye kesilen ceza miktarını paylaştı. Denetimler sonucunda stokçuluk ve fahiş fiyata 2,3 milyar liralık ceza kesildi.

Finans

Resmi Gazete'de yayımlandı! Ticaret Bakanlığı'ndan bazı uluslararası gözetim şirketleri için karar: Süreli olarak faaliyetten menetti

Ticaret Bakanlığı bazı uluslararası gözetim şirketlerini süreli olarak faaliyetten menetti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bazı şirketler için tebliği 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Finans

Bakanlık 'acilen' diyerek uyardı! O belgeye dikkat: 100 bin TL cezası var!

Ticaret Bakanlığı'ndan emlakçıları ilgilendiren bir uyarı geldi. Yetki belgesiz faaliyet gösteren emlak alım satım platformlarına cezayla karşı karşıya kalacak. Bakanlık geçen sene yapılan düzenlemeyi hatırlattı.

Finans

Yeni düzenleme sonrası Ticaret Bakanlığı'ndan bayram mesaisi! Cezalar uygulanacak

Fahiş fiyatla düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından Ticaret Bakanlığı da denetimlerini sıklaştırdı. Kurban Bayramı öncesi marketlere düzenlenen denetimlerde kurallara aykırı bir durum görülürse yaptırımlar uygulanacak. Cezalar kesilecek.

Finans

1 TL'ye satılık ev bakanlığı harekete geçirdi, düğmeye basıldı!

Son zamanlarda artan 1 liraya satılık ev ilanları için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. İlan verenler yakın markaja alındı. Emlak firmalarının da reklamları durduruldu.

Finans

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 725 düzensiz göçmen yakalandı

Ticaret Bakanlığı göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 2024 yılının ilk 4 ayında gerçekleştirilen operasyonlara dair bilgi verdi. Bakanlık bu süre zarfında 725 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Haber

Bazı ürünlerin ithalatında dampinge karşı önlem devam edecek

Çin menşeli bazı klima ve ünitelerinin ithalatında dampinge karşı önlem devam edecek. Çin menşeli "yalnız duvar tipi split klimalar" ile iç ve dış ünitelerinin ithalatında yürürlükteki dampinge karşı önlemin devam etmesi kararlaştırıldı. Düzenleme 2 Mayıs'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Finans

Ticaret Bakanlığı duyurdu: Sahte servislere 15 milyon lira ceza

Kendilerini 'yetkili servis' olarak tanıtarak soygunculuk yapanlar artınca Ticaret Bakanlığı radarına girdiler. Bakanlık tek tek tespit edip, sahte yetkili servislere son iki yılda 15 milyon para cezası uygulandığı bildirildi.

Finans

4 yılda 80 bin işletme ve 500 bin ürün denetlendi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Covid-19 salgınının başlangıcından 26 Nisan'a kadar ki 4 yıllık sürede yaklaşık 80 bin işletme ve 500 bin ürünün denetlendiğini bildirdi.

Finans

Resmi Gazete'de yayımlandı! Bazı tarım ürünlerini ilgilendiriyor! Süre 24 aydan 36 aya çıkarıldı

Bazı tarım ürünlerine ilişkin lisanslı depoculuk uygulamasında azami depolama sürelerinin uzatılması kararlaştırıldı. Süre 24 aydan 36 aya çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans

Ticaret Bakanlığı 673 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Ticaret Bakanlığı martta 673 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Firma talebine istinaden 31 dahilde işleme izin belgesi iptal edildi.

Finans

Bakanlık harekete geçti, düğmeye bastı! Otomobil piyasasına düzenleme yolda! Bayiye teslimden sonra zam yasaklanacak

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyatla mücadele yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Bakanlık düğmeye bastı, taslak hazırlandı, otomotiv piyasasası için sert tedbirler geliyor. Zamdan, ön ödeme sınırına, ikinci el satışlarından ve teslim süresine kadar taslaktaki detaylar neler? Piyasayı neler bekliyor?

Finans

SON DAKİKA! Simit fiyatlarına bakanlık ayarı: Zorunlu hale getirildi

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı simit fiyatları için harekete geçti. Fiyat tarifesinden bakanlığın onayı zorunlu hale getirildi.

Finans

Bakan Bolat, Almanya hedefini açıkladı: 60 milyar dolar ticaret hacmi

Ticaret Bakanı Bolat, "Türk ve Alman iş insanları 60 milyar dolar ticaret hacmini birkaç yılda başaracak" değerlendirmesini yaptı.

Finans

Ticaret Bakanlığı fiyatları düşürmek için harekete geçti! Tavuğa ihracat yasağı geliyor!

Peş peşe zamlarla gündem olan beyaz etteki fahiş fiyatların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Beyaz ete ihracat yasağı geliyor. Uludağ kırmızı et fiyatlarıyla ilgili de çalışmaların olduğunu söyledi.

Finans

Bakanlık uyardı! IBAN'ı olan herkesi ilgilendiriyor: Bunu yapmazsanız hapse girebilirsiniz

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralamayla ilgili kolları sıvadı. Vatandaşlara yüksek kazanç vaadine karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı. Ayrıca hesap sahibi, hesabının başkası tarafından kullanıldığını bankaya bildirmezse, 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya kalabilecektir. İşte dikkat edilmesi gereken hususlar...

Finans

Yeni düzenleme yolda! Bakan Bolat'tan fahiş fiyat mesajı: 'Taviz vermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyatla mücadelede yeni dönemin sinyalini vermiş ve bakanlıkların harekete geçtiğini söylemişti. Konuyla ilgili bir açıklama da Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan geldi. Bolat, , “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz” dedi.

Finans

Ticaret Bakanlığı'ndan 5 milyon liralık satılık ayakkabı! 100 bin lira teminat bedeli istendi, dünyaca ünlü ismin imzası var!

Ticaret Bakanlığı, mevzuata uygun şekilde gümrük işlemlerini tamamlamadığı için gümrükte terk edilen ABD'li eski basketbolcu Michael Jordan imzalı 3 çift spor ayakkabıyı 5 milyon liraya ihaleye çıkardı. İhalede 100 bin TL de teminat isteniyor.

Finans

Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması: 'Sıkı şekilde uygulanmakta'

Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabından İsrail'e ihracat kısıtlaması ile ilgili açıklama metni yayımladı. Kararın spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve net olduğu ve sıkı şekilde uygulandığı kaydedildi.

Finans

Ticaret Bakanlığından yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği iddialarına yalanlama

Ticaret Bakanlığı tarafından 9 Nisan sabah saat 09.00 itibarıyla, yasak konusu ürünlerin İsrail'e ihracatına ilişkin olarak, herhangi bir ihracat beyanname tesciline kesinlikle izin verilmediğine dikkat çekilerek, "Kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif haber içerikleri tümüyle yanlıştır." ifadeleri kullanıldı.

Finans

SON DAKİKA | Ticaret Bakanlığı duyurdu! 'Tarihin en yüksek seviyesi' Yüzde 1,08'e yükseldi

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı payın, 2023 yılında bir önceki yıla göre 0,06 puan artışla yüzde 1,08'e yükselerek tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Finans

Restoran ve kafelerde yeni dönemin ardından Ticaret Bakanlığı'ndan 81 ile talimat gitti! Artık...

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde alınan servis ücretlerini denetlediklerini duyurdu. Bakanlık söz konusu denetlemeler için 81 ile talimat yazısının gittiğini belirtti. Denetimlerde 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Finans

Gümrük Muhafaza ekipleri bir haftada 100 milyon liralık kaçakçılık girişimini engelledi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirdikleri operasyonlar sonucu son bir haftada yaklaşık 100 milyon liralık kaçakçılık girişimine engel oldu.

Yurthaber

Ticaret Bakanlığı'ndan bayram mesaisi! Vatandaşlara çağrı yapıldı, yaptırım uygulanacak!

Ramazan Bayramı öncesi Ticaret Bakanlığı hazırlıklarını tamamladı. Denetimler sıklaştırıldı, fahiş fiyat uygulayanlara yaptırım uygulanacak. Bakanlıktan vatandaşlara da bir çağrı geldi.

Finans

Habur Gümrük kapısında operasyon! 850 kilogram eroin ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Habur Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, 850 kilogram ağırlığında eroin ele geçirildi.

Haber

Gümrük Muhafaza ekipleri, iki haftada 142 milyon liralık kaçakçılık girişimini engelledi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirdikleri operasyonlar sonucu, son iki haftada yaklaşık 142 milyon liralık kaçakçılık girişime engel oldu.

Yurthaber

MSB ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'İsrail ile iş birliği ve silah ticareti' iddialarına yanıt geldi!

Milli Savunma Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'ndan 'İsrail ile silah ticareti yapıldığı' ve 'İsrail ile iş birliği' iddialarına yanıt geldi. MSB'nin açıklamasında "Milli Savunma Bakanlığı'nın İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi iş birliği dahil hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır" denildi. Ticaret Bakanlığı ise "Yurt dışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler, manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Haber

Gümrük Muhafaza ekiplerince 252 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi.

Finans

Ticaret Bakanlığı 17 ilde restoran, lokanta ve kafeleri denetledi

Ticaret Bakanlığı, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Van'ın da yer aldığı 17 ildeki restoran, lokanta ve kafelerde, tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde işletmenin önüne ve masaların üzerine konulması uygulamasına ilişkin denetim yaptı.

Finans

‘Baldızı aşık etme büyüsü’ yapıyordu, kendisini bakın nasıl savundu! Bakanlık sözde büyücülere ceza yağdırdı…

Ticaret bakanlığı, halkın duygularını sömürmek amacıyla sosyal medyada faaliyet gösteren sözde büyücü ve medyumlara milyonlarca lira ceza kesti. Onlardan biri de ‘baldızı aşık etme büyüsü’ yaptığını iddia ediyordu. Telefonla arandığında o akılalmaz büyüyü yaptığını inkar etse de, 550 bin liralık cezadan kurtulamadı.

Haber

Sakarya'dan şubatta 788 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi

Sakarya şubat ayında 788 milyon dolarlık dış satıma imza attı.

Yurthaber

Bakan Bolat Suudi Arabistan'ı işaret etti: 'Firmalarımız...'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suudi Arabistan ziyareti sonrası yaptığı değerlendirmede, "Suudi Arabistan, önümüzdeki 10 yıl için çok büyük bir yatırım hamlesine girişiyor. Bizim firmalarımız bu projeleri yakından takip etmeli" dedi.

Finans