Topuk Çatlağı Haberleri

Kışın yıpranmış ayaklar için acil bakım rehberi! 12 etkili ayak bakım ürünü

Kışın kuruyan, çatlayan ayaklarınızı yaza hazırlamak mı istiyorsunuz? O halde cildinizi yeniden canlandıracak, nemlendirecek ve onaracak özel olarak seçilmiş peelingler, ayak maskeleri, batık kitleri ve topuk törpüleriyle tanışmanın şimdi tam zamanı! Ayak bakım rutininizi bir üst seviyeye taşıyacak ürünleri sizin için seçtik.

Haber

Ayak çatlakları neden olur? Ayak çatlakları nasıl geçer?

Ayaklar vücudumuzun temel taşlarıdır ve sağlıklı bir yaşam için önemli bir rol oynarlar. Ancak, çoğu zaman ayaklarımıza yeterli özeni göstermeyiz. Ayak bakımı, sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda estetik görünüş açısından da önemlidir. Sağlıklı ve güzel ayaklar, genel vücut sağlığınızı yansıtarak kendinizi daha iyi hissetmenize katkı sağlar.

Haber

Topuk çatlağı neden olur, nasıl geçer? Topuk çatlakları nasıl giderilir?

Topuk çatlağı ayakların tabanında bulunan derinin kuruyup çatlaması sonucu oluşan yaygın bir cilt sorunudur. Özellikle sert yüzeylere maruz kalan ayaklar, aşırı kuruluk, yanlış ayakkabı seçimi, yetersiz ayak bakımı ve nem eksikliği gibi faktörlerden dolayı topuk çatlakları gelişebilir. Hem estetik kaygılar hem de rahatsızlık verici olabilen bu durum doğru bakım adımlarıyla tedavi edilebilir.

Haber

Ceviz suyunun bilinmeyen yararı! Etkisini görenler gözlerine inanamıyor

Ceviz, şifa kaynağı besin olarak görülüyor. Özellikle beyin sağlığı için büyük öneme sahip olan ceviz, sadece sağlık ve yemek konusunda değil kozmetik alanında da etkili sonuçlar yaratabiliyor. Ceviz suyunun faydalarını duyan kişiler bu basit tarifi denemek istiyor.

Kadin

Kurumuş ve çatlamış topukları iyileştirmenin doğal yolu! İlacı evinizde: Kaynatıp sürün

Ceviz, süper besinlerden biri olarak adlandırılıyor. Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Cevizin içi de dışı da sağlıklı yağlar, vitamin ve minerallerle dolu. Birçok sağlık sorununa ilaç gibi gelen ceviz, kabuğuyla da şifa veriyor. Özellikle kurumuş ve çatlamış topuklara kaynatılmış ceviz kabuğunu sürmek çirkin görüntüyü kısa sürede eski haline döndürüyor.

Haber

Kurumuş ve çatlamış topuklara son! Topuk sorununuzu kökten çözecek...

Kurumuş ve çatlamış topukların, hem ayak sağlığınız hem de estetik bir görünüm açısından çok can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Ancak bu sorundan kurtulmak mümkün, hem de çok kısa bir sürede... Haydi gelin, nasırlaşmış ve çatlamış topuklardan kurtulmanın yoluna bakalım.

Haber

Çatlamış topuk sorununu kökten çözecek! Topuklarınızın pürüzsüz olması için…

Daha bakımlı bir görünüm için ayak sağlığına dikkat etmek gerekiyor. Nasır, çatlak topuk gibi problemler kötü bir görünüme sebep oluyor. Ayak bakımını aksatmadan yaparak pürüzsüz ayaklara sahip olmanız mümkün. Evde topuk çatlaklarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Doğal ürünler ile istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

Kadin

Topuk çatlağına ne iyi gelir? Topuk çatlağı tedavisinde evde uygulayabileceğiniz yöntemler

Özellikle soğuk kış günlerinde çatlayan ve kuruyan dudaklarımız, cildimiz ve ellerimiz için gereken bakımı gösteriyoruz ancak aynı şey topuklarımız için pek geçerli olmuyor. Oysa ki çatlayan topuklarınız için evde hazırlayabileceğiniz birçok çözüm yolu var. Verilen kremler çözümsüz kalıyorsa topuk çatlağına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek topuk çatlağını yok eden doğal yöntemler neler?

Kadin

Ebegümecinin gücü: Topuk çatlaklarını geçirir!

Topuk çatlağı hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarından biridir. Topukta ortaya çıkan çatlaklar görünümüyle de rahatsız eder. Özellikle gün içinde yakta çalışıyorsanız bir süre sonra tabanlarınıza doğru ağrı yapabilir. Topuk çatlakları şişkin, kuru ve yağ eksikliği olan nasır tabakaları sebebiyle oluşur. Bu yüzden ayaklarınızı bol bol nemlendirmelisiniz. Topuk çatlağına karşı ebegümeci de kullanabilirsiniz.

Haber

Bir sorun daha tarihe karıştı! Karşınızda topukları yumuşatan doğal tarifler

Her gün vücudunuzun bütün yükünü taşıyan ayaklarınız, ihtiyaç duyduğu özeni göstermediğiniz takdirde anında sertleşebiliyor. Birkaç ufak bakım tüyosuyla topuklarınızı hak ettikleri yumuşaklığa kavuşturabilir, çok daha güzel ve bakımlı hale getirebilirsiniz. En sevdiğiniz terlik ve sandaletleri gönül rahatlığıyla giyebilmeniz için bu tüyoları mutlaka uygulayın!

Haber

Mumsu dokuyu ovalayın ama dikkat! Ayakta deri sertleşmesinin sebepleri

Ayakta oluşan deri sertleşmesi, cildinize tekrar tekrar uygulanan basınç ve sürtünmeden kaynaklanabilir ve bu da nasır oluşmasına neden olabilir. Bu tip cilt, görünüşte sert ve mumsu görünümdedir. Ancak zamanla hassas ve dokunulduğunda acı verici olabilir. Peki ayaktaki deri sertleşmesinden nasıl kurtulunur, görelim.

Haber

Topuk çatlağı deyip geçmeyin! Tedavi edilmediğinde enfeksiyon bütün vücuda yayılabilir

Topuk çatlakları, topuklarınızın üzerinde oluşan deri yırtıklarıdır. Bunlar tırnak kenarlarında da oluşabilir. Önlem alınmadığı zaman ise ağrılı ve tehlikeli enfeksiyonlara yol açabilirler. Peki, topuk çatlakları nasıl tedavi edilir, topuk çatlağı oluşmaması için neler yapılmalıdır?

Haber