Yeniden değerleme oranının yüzde 58,46 olarak belirlenmesinin ardından MTV, trafik cezaları, pasaport, kimlik, ehliyet harçları tek tek hesaplandı. 2024 yılında yeniden değerleme oranına göre zamlanacak listesinde trafik cezaları da yer alıyor. Yeni yılda kırmızı ışıkta geçmenin cezası 1506 liraya, hatalı park cezası 690,89 liraya yükselecek.
Bursa'da Batuhan B., kendisine ‘dur’ ihtarında bulunan polislerin üzerine otomobilini sürüp kaçtı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, 5 kilometrelik takiple yakalanan Batuhan B.'nin savunması ise şaşkına çevirdi. Alkollü olduğu belirlenen Batuhan B.'ye 40 bin TL ceza kesilip, aracı trafikten men edildi. İşte detaylar...
Antalya Manavgat'ta bir kadın, polise zor anlar yaşattı. Elektrikli bisiklet kullanan kadına ilk önce kask takmadığı için ceza yazıldı. Daha sonra ise cezanın yanlış yazıldığı için gelen kadının elektrikli bisikleti için fatura ve uygunluk belgesi ibraz edememesi nedeniyle aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çekildi. Kadın, kask takmak zorunda olmadığını belirterek kameraya dönüp, “Bunlar artistlik yapıyor, sen de ne çekiyorsun” dedi.
İzmir'de bir otomobil sürücüne fahri müfettiş tarafından ceza yazıldı. Cezanın yazılmasının ardından sürücü soluğu mahkemede aldı. İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği, 'delil fotoğrafı veya görüntüsü olmadığı' gerekçesiyle yapılan itirazı kabul edip cezayı iptal etti.
Mersin'de kavşakta drift yaptıkları belirlenen 2 sürücüye toplam 61 bin 92 lira ceza verildi.
Ümraniye'de düğün konvoyundaki sürücüler, yolu kapatarak drift yaptı. O anları kayda alan şüpheliler, görüntüleri "İstanbul'u yakmaya geldik" notuyla sosyal medyada paylaştı. Araç plakaları ve kimlikleri tespit edilerek yakalanan sürücülere ceza yağdı. İşte detaylar...
Vergi sisteminde modernleşme konusu gündemde yer alırken trafik başta olmak üzere para cezalarının gelirlere orantılılığının masaya yatırıldığı kaydedildi. Trafik cezalarının araç bedeline endekslenebileceği aktarıldı. Şu anda hız sınırını ihlal eden araç bedelinin 500 bin-5 milyon TL olması fark etmeksizin 915 TL ceza kesiliyor. Aynı şekilde vergi usul cezasında da küçük işletmeyle büyük işletmeye aynı tarife uygulanıyor. Cezalardaki bu eşitliğin caydırıcılığı azalttığı ifade ediliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1 Ocak'tan bugüne 42 bin 132 çevre denetimi yaptı. Denetimlerde, doğayı kirleten 2 bin 896 tesise ve 16 deniz aracına 540 milyon 16 bin 660 lira, 1291 motorlu taşıt sahibine 5 milyon 843 bin 802 lira idari para cezası verildi.
Kadıköy'de minibüslere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetime takılan minibüs şoförü, göbeği olduğu için emniyet kemeri takamadığını söyledi. Şoföre 436 lira para cezası uygulandı.
Sinop’ta ikamet eden Nazire Şen, hayatında hiç gitmediği Konya’dan aracına gelen cezayı görünce şoke oldu. Şen, "Hiç hayatım boyunca gitmediğim bir yerde Konya Ereğli yolunda bir ceza yemişim. Ben bayramın 1’inci günü değil Konya’ya gitmek, Sinop’tan dışarı çıkmadım" dedi.
Samsun'un Bafra ilçesinde drift yapan sürücüye 20 bin 342 lira para cezası verildi.
Hız sınırı aşımı, alkollü araç kullanmak, yasaklı yerlere park etmek ya da bu yerlerde bekleme yapmak gibi farklı nedenlere bağlı olarak trafik cezaları uygulanır. Bu cezaların kesildiği araç sahiplerinin, bazı şartları yerine getirerek tebliğ edilen cezalara itiraz hakkı bulunur. İtirazlar zamanaşımına uğramadan yetkili kurum ve kuruluşlara yapılmalıdır. Peki, trafik cezası itiraz dilekçesi nasıl yazılır?
Her araç sürücüsünün ya da araç sahibinin uyması gereken bazı trafik kuralları vardır. Bu kuralların ihlali söz konusu olduğunda araç sahiplerine ceza kesilir. Kesilen cezanın miktarı cezaya göre değişkenlik gösterir. Ceza ödemesinin zamanında ödenmesi ya da gecikmeli olarak ödenmesi durumlarında ceza miktarında indirim ya da artık görülür. Hangi oranda indirim yapılacağı ise farklı nedenlere ve durumlara bağlı olarak değişebilir.
Sürücüler ya da araç sahipleri farklı sebeplere bağlı olarak trafik cezası alabilirler. Trafik kurallarının ihlali sayılan yerlerde bekleme yapmak ya da park etmek, araç muayenesinin zamanını geçirmek gibi nedenler ile cezai işlem uygulanabilir. Ceza ödemeleri, cezanın kesildiği tarih ile ödeme tarihi arasındaki gün sayısına bağlı olarak indirimli ya da faizli olarak ödenebilir. Bazı durumlarda anlaşmalı firmalar aracılığı ile yapılandırma da tercih edilebilir.
Araç sürücüleri ya da araç sahipleri çeşitli nedenlere bağlı olarak kaza yapabilir ya da trafik kurallarını ihlal edebilir. Bu tür durumlarda devlet tarafından önceden belirlenen farklı ceza sistemleri devreye girer. Trafik cezası kesilen araç sürücülerinin araç muayene, gecikmiş ya da indirimli ceza ödemelerini yapabilmesi için birden fazla seçenek bulunur. Peki, indirimli, gecikmiş, araç muayene trafik cezası nereden ödenir?
Gaziantep’te bir vatandaş, otomobiliyle trafikte ilerlerken telefonla konuştuğu gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi üzerine kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü veya fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. Mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.
Bursa İznik’te çiftçilik yapan Mustafa Tınmaz’ın traktörü yüzünden başına gelmeyen kalmadı. Tınmaz, hayatında görmediği İstanbul’da 54 kez köprü ve otoyol cezası ile karşı karşıya kaldı.
Tüm araç sahiplerinin trafiğe çıktıkları andan itibaren uyması zaruri olan çeşitli trafik kuralları vardır. Bütün bu kurallar 2918 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde net bir şekilde bulunur. Bu kuralların aksini yapan sürücülere işledikleri trafik suçuna göre birtakım cezai işlemler uygulanmaktadır. 73/b trafik cezası da araç sahiplerinin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 73/b trafik cezası nedir?
Trafiğe çıkan her sürücünün diğer sürücülere ve yayalara trafik kuralları çerçevesinde saygılı olması gerekir. Trafik kuralları hem sürücüleri hem de yayaları yakından ilgilendiren ve hayati önem taşıyan ciddi bir konudur. Bu kurallara uymayan bireylere Trafik Yönetmeliği’nde bulunan trafik cezaları uygulanır. Her trafik cezası farklı bir kod ile belirtilmektedir. Peki, 73/a trafik cezası nedir?
Trafiğe çıkan tüm sürücülerin hem kendilerini hem de başkalarının can ve mal güvenliğini korumaları için trafik kurallarına uyması önemlidir. Trafikle alakalı tüm kurallar, 2918 Sayılı Kara Yolları Trafik Yönetmeliği’nde bulunmaktadır. Bu trafik yönetmeliği içerisinde çiğnenen her kural için farklı bir trafik ceza kodu mevcuttur. Peki, 72 trafik cezası nedir?
Trafiğe çıkan her sürücünün için Karayolları Trafik Kanunu’nda belirtilen kaidelere uyması büyük bir önem taşır. Sürücüler dışında yayalar içinde birtakım kurallar bulunmaktadır. Trafik güvenliğini tehlikeye sokan hareketler yapıldığında ciddi trafik kazaları yaşanmaktadır. Bu yüzden hem sürücülerin hem de yayaların bu kurallara tamamıyla uyması gerekir. Peki, 71 trafik cezası nedir?
Trafik kurallarına uymak her vatandaş için zaruridir. Trafik kurallarına uyulmadığında ya da kurallara aykırı davranıldığında ciddi kazalar meydana gelmektedir. Bu kazalar insanların hayatını kaybetmeye neden olabileceği gibi mal kaybı da sebep olmaktadır. Trafik Kanunu’nda can ve mal güvenliğini korumak adına birtakım kurallar belirtilmiştir. Peki, 70 trafik cezası tutarı ne kadar?
Trafik kuralları trafik kazalarının ve can kayıplarının önüne geçilmesi adına çok önemli bir konudur. Her bireyin net bir şekilde belirtilen trafik kurallarına eksiksiz olarak uyması gerekir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde trafik kanununca belli başlı yaptırımlar söz konusu olmaktadır. Her trafik kuralı ihlalinin karşılığı olarak kodla ifade edilen bir trafik cezası vardır. Peki, 69/2 trafik cezası tutarı ne kadar?
Kişilerin hem kendi hem de başkalarının can ve mal güvenliğini korumak için belirlenen trafik kurallarına harfiyen uymaları zorunludur. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde birbirinden farklı trafik kuralları yer almaktadır. Bazı kurallar sürücülere yönelikken bazıları ise yayalara yönelik kurallardır. Trafik kurallarına karşı gelenler birtakım idari yaptırımlarla karşılaşabilir. Peki, 69/1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?
Tüm bireylerin trafik kurallarına eksiksiz bir şekilde uyması gerekmektedir. Trafik kuralları trafik akışının sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde büyük bir rol oynamaktadır. Ayrıca can ve mal kaybının önüne geçilmesinde büyük bir etkendir. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında birçok trafik kuralı yer alır. Bu trafik kurallarına uymayanlara çeşitli trafik cezaları kesilir. Peki, 68/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?
Trafik kurallarına uymak her bireyin temel görevlerinden biridir. Trafikte can ve mal kaybının yaşanmaması için trafik yönetmeliğinde yer alan tüm kurallara herkesin uyması zaruridir. Bu kurallara uyulduğunda trafik akışında aksama meydana gelmez ve trafik kazalarının önüne geçilmiş olur. Öte yandan trafik kurallarına uyulmadığı takdirde bazı idari yaptırımlar uygulanır. Peki, 68/1-b-2 trafik cezası tutarı ne kadar?
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda net bir şekilde ifade edilen tüm trafik kurallarına hem sürücülerin hem de yayaların uyması gerekmektedir. Bu trafik kuralları hayati önem taşıyan kurallar arasında yer almaktadır. Bu kurallara aykırı davranan ya da karşı gelen her kişiye bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Bu cezai yaptırımların her biri belli bir kod ile gösterilir. Peki, 68/1-b-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?
Trafikte kişilerin can güvenliğini korumak için birçok farklı trafik kuralı bulunmaktadır. Bu trafik kurallarına uymayan kişilere kanunlar kapsamında belirtilmiş olan bazı trafik cezaları uygulanır. Bu yüzden her şahsın bu trafik kurallarına harfiyen uyması önemlidir. Trafikte ihlal edilen her kuralın farklı bir cezai yaptırım karşılığı vardır. Peki, 68/1-b trafik cezası tutarı ne kadar?
Yayaların, yolcuların ve sürücülerin mutlaka uyması gereken birtakım trafik kuralları bulunmaktadır. Tüm bu kurallar Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde açık bir şekilde yer almaktadır. Kurallara uymayan şahıs ya da araç sahiplerine bazı yaptırımlar uygulanmaktadır. Uygulanan yaptırımlar ihlal edilen trafik kuralına göre farklılık gösterir. Peki, 68/1-a-3 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?
Hem yayaların hem de sürücülerin can güvenliğini korumak adına trafik kurallarına uyması gerekir. Trafik kuralları tüm kişileri ve araç sahiplerini kapsamaktadır. Bu kurallara aykırı davranan kişi veya kişilere bazı trafik cezaları uygulanır. Karayolları Trafik Yönetmeliği kapsamında birçok farklı trafik cezası türü bulunur. Peki, 68/1-a-2 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?
Tüm yayaların ve araç sahiplerinin zaruri olarak uyması gereken birtakım trafik kuralları bulunur. Bu kurallar Kara Yolları Trafik Yönetmeliği tarafından oluşturulur. Bu kurallara aykırı davranan yaya veya araç sahiplerine kanunlar tarafından bazı yaptırımlar uygulanır. 68/1-a1 trafik cezası da bu yaptırımlar arasında yer alır. Peki, 68/1-a-1 trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar?
Gaziantep'te bir okulun bahçesinde drift yapan ehliyetsiz sürücüye 36 bin 722 lira para cezası uygulandı.
Borç yapılandırma yasası yürürlüğe girdikten sonra her geçen gün detaylar netleşmeye devam ediyor. Trafik cezalarında da yapılandırma ile birlikte büyük fırsat ortaya çıktı. Peki yapılandırmada son başvuru tarihi ne zaman? Yapılandırmadan yararlanan ne kadar indirim alacak? Peşin ödemelerde indirim ne kadar? İşte detaylar…
Yapılandırma kanunu resmen yürürlüğe girdi. Milyonlarca sürücüyü de yakından ilgilendiren kanun ile 31 Aralık 2022’den önceki 2000 TL’nin altındaki trafik cezası borçları silinecek. 31 Mayıs tarihine kadar sürecek yapılandırma başvurularında trafik cezası borcunun peşin ödenmesi halinde anaparada yüzde 25 indirim yapılacak. Enflasyon farkının da yüzde 90’ı silinecek. Böylece 4.538 liralık borç yapılandırma sonrasında 2.765 liraya inecek.
Rize'nin Pazar ilçesinde iki arkadaşın trafik cezası tartışması kanlı bitti. İddiaya göre, arkadaşı S.K.'ya (36) ait otomobille dolaşan Eray Karadeniz (35), polis tarafından kesilen trafik cezası nedeniyle tartıştığı S.K. tarafından sokakta tabancayla vurularak öldürüldü. Olay yerine yeniden gelerek polise teslim olan S.K. ise gözaltına alındı. Öte yandan, olay sonrası sokakta yaşananlar da çevredeki bina sakinlerince cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Ehliyet affı hakkında aramalar hız kazanırken dün Meclis’te flaş bir gelişme yaşandı. 14 milyondan fazla kişinin 521 milyar liralık borcuna yapılandırma imkânı sağlayan teklif yasalaştı. 31 Aralık 2022 öncesi borçlar 48 taksitte ödenebilecek. 2 bin liranın altı borçlar ise silinecek. Yapılandırma yasası kapsamında ışık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri de geri iade edilecek. İşte detaylar…
Karayolları Trafik Kanunu olası kazaların önüne geçilmesi ve trafiğin akışının kesilmemesi için sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken birtakım kuralları içermektedir. Trafik akışı içerisinde bulunan tüm sürücülerin ve araç bu kurallara uyması gerekmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen kişilere idari para cezası, ceza puanı ve kimi zamanlarda da hapis cezası uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 42/11 trafik cezası nedir?
Sürücülerin trafiğe çıktıktan önce ve sonra uyması gereken birtakım kurallar mevcuttur. Söz konusu kurallar Karayolları Trafik Kanununda belirtilmiş ve her sürücünün bu kurallara uyması zorunlu kılınmıştır. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere ilgili ihlal maddesine göre cezai işlem uygulanmaktadır. 44/1-b trafik cezası da sürücülerin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 44/1-b trafik cezası nedir?
Sürücülerin ve araç sahiplerinin uyması gereken birtakım kurallar vardır. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanununda açıkça belirtilmiştir. Cezaların caydırıcı nitelikte olması sürücülerin ve araç sahiplerinin kuralları ihlal etmesini önlemesinin yanı sıra can ve mal kaybının da önüne geçilmesini sağlamaktadır. 44/1-a trafik cezası da sürücülerin uyması gereken kurallardan biridir. Peki, 44/1-a trafik cezası nedir?
Trafikte sürücülerin can ve mal güvenliğinin korunması için bir takım kurallar mevcuttur. Bu kurallara uymak trafiğin düzenli bir şekilde ilerlemesi ve olası trafik kazalarının önüne geçilmesi sebebiyle önem arz etmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen araç sahibi ve sürücülere ceza işlem uygulanmaktadır. 34/c trafik cezası da araç sahiplerinin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 34/c trafik cezası nedir?
Trafikte herkesin uyması gereken bir takım kurallar mevcuttur. Bu kurallara uyulmadığı taktirde trafik aksamakta, can ve mal kaybına sebep olabilmektedir. Trafik kurallarına uyulmadığı taktirde ise Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtildiği şekilde kuralı ihlal edenlere cezalar uygulanabilmektedir. Kanunun 32/1 trafik cezası maddesi de sürücüler ve araç sahiplerinin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 32/1 trafik cezası nedir?
Karayolları Trafik Kanununda sürücülerin trafikte nasıl davranmaları gerektiğinin yanı sıra trafiğe çıkmadan önce araçlarında yapmaları gereken düzenlemeler de açıkça belirtilmektedir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde trafikte bulunan tüm sürücülerin can ve mal güvenliği tehlike altına girebilmektedir. Söz konusu kurallara uymadığı tespit edilen kişilere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 34/a trafik cezası nedir?
Trafikte ve trafiğe çıkmadan önce tüm araç sahibi ve sürücülerin uyması gereken birtakım kurallar Karayolları Trafik Kanununda belirtilmiştir. Bu kurallara uymadığı tespit edilen kişilere ilgili madde gereğince cezai işlem uygulanmaktadır. 34/b trafik cezası da araç sahiplerinin uyması gereken kurallar arasındadır. Peki, 34/b trafik cezası nedir, ceza puanı ne kadar?
Sürücülerin trafik kurallarına uyması önemlidir. Kurallara uymamak trafikte bulunan diğer sürücüler için tehlike oluşturabilmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulanır. Kimi kural ihlalleri sürücülerin ehliyetlerini kaybetmelerine yol açabilmektedir. 39/3-c trafik cezası da sürücü belgesinin iptal edilmesiyle ilgilidir. Peki, 36/3-c trafik cezası nedir?
Motorlu araçlarla trafiğe çıkmak kadar nasıl bir araçla trafiğe çıkıldığı da önemlidir. Bakımı zamanında ve gerektiği şekilde yapılmış araçları kullanmak can ve mal kaybının önüne geçilmesi sebebiyle dikkat edilmesi gereken bir husustur. Karayolları Trafik Kanununun 35/7 maddesi de araç muayeneleri ile ilgilenen muayene istasyonları ile ilgilidir. Peki, 35/7 trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?
Trafikte ulaşımı güvenli bir şekilde sağlamak önemlidir. Bu sebeple trafik kuralları oluşturulmuş ve trafikte bulunan herkesin bu kurallara uyması zorunlu kılınmıştır. Cezaların caydırıcı olması sürücülerin kural ihlali yapmasının önüne geçmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen herkese ilgili ihlal maddesine göre ceza uygulanmaktadır. 39/b trafik cezası da sürücülerin uyması gereken kurallar arasında yer almaktadır. Peki, 39/3 trafik cezası nedir?
Karayolları Trafik Kanunu’nda sürücülerin trafikte uyması gereken kurallar belirtilmiştir. Bu kurallar, trafik akışı içerisinde bulunan herkesin can ve mal güvenliğine zarar verebilecek olası tehlikelerin önüne geçilebilmesi açısından önem teşkil etmektedir. Trafik kurallarına trafikte bulunan ve trafiğe çıkacak herkesin uyması gerekir. Söz konusu kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanmaktadır. Bu kurallardan birisi olan 39/2 trafik cezası maddesi ihlali nedir?
Sürücülerin trafikte ve trafiğe çıkmak için uyması gereken birtakım kurallar vardır. Bu kurallar Karayolları Trafik Kanunu’nda açıkça belirtilmiştir. Trafik kuralları uymak trafiğin güvenli bir şekilde olağan akışının devam etmesi açısından önem arz etmektedir. Trafik kurallarına uymamak ise can ve mal kaybına neden olabilir. Söz konusu kurallar uymadığı tespit edilen kişiler için ise cezai yaptırım uygulanmaktadır. Peki, 36/3-b trafik cezası nedir?
Araçla trafiğe çıkan sürücülerin trafikte uyması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallar sürücülerin trafikte sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlamasının yanı sıra can ve mal güvenlikleri için de önem arz etmektedir. Kuralları uyulmadığı tespit edildiği taktirde görevliler tarafından sürücülere ceza uygulanmaktadır. Trafik kuralları yalnızca can ve mal güvenliğini sağlamak için değil aynı zamanda araç sahiplerinin araçlarına yapmak istedikleri değişiklikleri de kapsar. 32/3 trafik cezası nedir?