TRT EBA TV nedir?

TRT EBA TV nedir?

Eğitim sisteminde yapılan yeni değişiklikler ile hayatımıza giren TRT EBA TV, 2020 yılında 23 Mart tarihinde yayına başlamıştır. Uzaktan eğitime geçen ilkokul, ortaokul ve liseler televizyon üzerinden derslerine devam etmiştir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açılışını yaptığı eğitim kanalı internetin olduğu her alanda erişime açıktır. TRT EBA TV’de her sınıf için ayrı yayınlar yapılmaktadır. Bu yayınlar ilkokul, ortaokul ve lise için farklı kanallardır. Bu sayede tüm öğrenciler kendi sınıflarındaki dersleri takip etmek için zahmetsiz bir deneyim yaşayabilmiştir. Uzaktan eğitimin ilk başladığı zamandan bugüne kadar EBA TV öğrencilerinin tüm eğitim ihtiyaçlarını en doğru biçimde karşılamaya çalışmıştır. HD yayın yapan EBA TV tüm uydu kanallarından izlenebilir.

Trt Eba Tv Haberleri

Bakan Selçuk duyurdu: Telafide yeni dönem başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitim programında yeni dönem başladığını duyurdu. Telafi eğitim programı için TRT EBA'da hafta sonunda çeşitli içerikler yayınlanacağını söyleyen Bakan Selçuk, telafi programı ile öğrencilerin yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanabilmesinin amaçlandığını söyledi.

Haber 05-08-2021 18:16

EBA TV ders programı belli oldu | İşte 29 Mart ilkokul, ortaokul ve lise ders saatleri

İlkokul, ortaokul ve liseler için EBA TV üzerinden yapılan uzaktan eğitimde canlı ders saatleri belli oldu. 5, 6, 7, 9, 10, 11. sınıflar için EBA TV ders programı belli oldu. Koronavirüs salgını sebebiyle online yapılan 1, 2, 3, 4. sınıfların canlı ders saatleri de açıklandı.

Haber 29-03-2021 09:31

9 Mart EBA ders programı yayınlandı! İşte EBA TV ders saatleri

Covid-19 salgını sebebiyle yaklaşık bir senedir derslerine uzaktan eğitimle devam eden öğrenciler için bir süredir EBA üzerinden eğitim veriliyordu. EBA üzerinden öğrenciler, videolar ile eğitim alıyor ve soru çözümleri gerçekleştirebiliyorlar. Video derslerin yanı sıra canlı ders yayınlarının da yapıldığı EBA, TRT üzerinden öğrencilere ulaşıyordu. Öğrenciler ise kendi ders programlarına göre EBA’ dan eğitimlerine devam ediyor. İşte 9 Mart EBA ders programı…

Haber 09-03-2021 09:54

TRT EBA TV yayınları özel içerikleriyle yarın başlıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okulların kapanmasıyla uzaktan eğitim altyapısı oluşturarak 23 Mart'ta 3 farklı içerikli eğitim kanalı olan TRT EBA TV'yi yayına alan TRT, yarın başlayacak 3 haftalık hazırlık dönemi için çalışmalarını tamamladı.

Haber 30-08-2020 12:40

Konya Bilim Merkezi, EBA TV'ye bilimsel içerikli filmler hazırladı

Konya Bilim Merkezi, EBA TV'ye bilimsel içerikli filmler hazırladı

Yurthaber 12-08-2020 15:41

EBA TV canlı yayın | İlkokul, ortaokul, lise Yaz okulu ders programı neleri içeriyor

EBA TV ilkokul ve ortaokul öğrencileri için yayın hayatına başlatı. MEB tarafından çocukların ve gençlerin ilgi alanlarına uygun olarak tasarlanan EBA TV ile pandemi sürecinde yaşanan aksakların giderilmesi planlanıyor. EBA TV'nin duyurulmasının ardından hem öğrenciler hem de valiler EBA TV yaz okulu ders programlarını merak ediyor. İşte öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanan yeni nesil öğrenme platformu EBA TV hakkında detaylar...

Haber 29-06-2020 09:32

Öğrenci ve veliler dikkat! TRT EBA TV'de 'Yaz Okulu' bugün başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, TRT EBA TV kanallarında 28 Ağustos'a kadar yayımlanacak 'Yaz Okulu' programları bugün başlıyor. Bakan Ziya Selçuk, "Yaz okulu; öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için keyifli ve öğretici içerikler sunuyor" dedi.

Haber 28-06-2020 16:06

Van'da evleri yanan kardeşlere derslerini izleyebilmeleri için televizyon hediye edildi

Van'da evleri yanan kardeşlere derslerini izleyebilmeleri için televizyon hediye edildi

Yurthaber 17-04-2020 11:03

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı! İşte TRT EBA TV'nin 30 mart - 3 nisan yayın akışı

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim kapsamında İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni ders programı ve yayın akışı ile ilgili detayları paylaştı. İşte 30 Mart-03 Nisan ders programı ve yayın akışı...

Haber 29-03-2020 17:57

İznikli öğrenciler evlerini okula çevirdi

İznikli öğrenciler evlerini okula çevirdi

Yurthaber 23-03-2020 18:10

TRT-EBA TV'nin uydu frekans ve şifreli yayın platform bilgileri paylaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitime başlanılacak TRT-EBA TV'nin uydu frekans ve şifreli yayın platformlarının güncel bilgilerini paylaştı.

Haber 22-03-2020 21:49

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT-EBA TV'deki 'ilk ders' için kamera karşısına geçti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Gençler, ara tatil sona erdi. Yarın sabah 9'da TRT-EBA TV'de hep birlikteyiz, ders başlıyor." dedi.

Haber 22-03-2020 19:59