Truva Haberleri

Galatasaraylı taraftarlardan Almanya'da 'Truva' operasyonu! Bayern Münih'i büyük sürpriz bekliyor...

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4. hafta maçında Almanya Bundesliga devi Bayern Münih ile temsilcimiz Galatasaray karşı karşıya gelecek. Allianz Arena'da oynanacak olan dev maç öncesinde sarı - kırmızılı taraftarların da planı ortaya çıktı. Manchester United deplasmanında rakip takım tribünlerinde sürpriz bir şekilde yer alan Cimbom'un destekçileri, aynı organizasyonu Almanya'da da yapmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

Spor 07-11-2023 19:54

Tek kelimeyle ilginç! Dünya'nın yörüngesini paylaşan ikinci Truva asteroidinin varlığı doğrulandı

Bilim insanları, Dünya'yla aynı yörüngeyi paylaşan ikinci Truva asteroidinin varlığını teyit etti. Gezegenler ile ortak yörüngede hareket eden ancak denge durumunda bulundukları için onlarla çarpışmayan gök cisimlerini Truva asteroidi olarak tanımlanıyor. 2020 XL5 adı verilen asteroidin ise Dünya'ya 4000 yıl boyunca eşlik edeceği tahmin ediliyor.

Haber 03-02-2022 16:46

''Truva’nın atı olur da iti olmaz mı'' deyip bunu yaptı: Büyük ilgi var

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, resim ve ahşap oyma çalışmaları yapan emekli Ziraat Teknikeri Ergenç Çavuşoğlu’nun atölyesinde ağaç parçalarından yaptığı köpek heykeli ilgi gördü. "Truva’nın atı olur da iti olmaz mı" diyen 65 yaşındaki Çavuşoğlu, heykelin büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Haber 16-11-2021 10:46

Çanakkale'de 150. Yılında Osmanlı Belgeleri Işığında Troya Kazıları sergisi açıldı

Çanakkale'de "150. Yılında Osmanlı Belgeleri Işığında Troya Kazıları" sergisi açıldı

Yurthaber 27-08-2021 19:58

Truva

Truva Hakkındaki Haberler Mynet'te. Truva Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bilimin tarih boyunca cevap aradığı soru: Truva Savaşı gerçek miydi?

Tarih sahnesi yıllar boyunca pek çok savaşa sahne oldu. Ancak hiç şüphesiz bu savaşların en bilineni ve konuşulanı Truva Savaşı’ydı. Filmlere ve kitaplara konu olan Antik dünyanın çözülmemiş en büyük gizemi Truva Savaşı’nın gerçekte var olup olmadığıydı.

Trend 02-06-2021 09:24