Uygur Türkleri Haberleri

Uygur Devleti kurucusu, özellikleri, bayrağı ve haritası nedir? Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu ve nasıl yıkıldı?

Uygurlar tarihte yerleşik hayata geçen ilk Türk toplumu olmasıyla dikkat çeker. Uygur Devleti kurulduğu çağda, komşu medeniyetleri, kültürel ve yaşamsal açıdan etkilemesiyle ön plana çıkmıştır. Ayrıca Uygur Devleti tarihte kurulan en eski Türk devletleri arasında yer alır. Orta Asya’da kurulan devlet, Türk kültürünün gelişmesine katkı sağlamıştır. Uygur Devleti ne zaman, nerede kuruldu?

Egitim 24-03-2023 16:45

Yerleşik hayata geçen ilk Türk devleti hangisidir, yerleşik hayata ne zaman geçmiştir? Yerleşik hayata geçip tarımla uğraşan Türk devletleri hangileridir?

Türk toplumları geçmiş tarihlerinde göçebe hayat tarzıyla ön plana çıkmışlardır. Orta Asya'nın coğrafi koşulları ve Türklerin inanç sistemleri göçebe hayat tarzının benimsenmesinde etkili olmuştur. Diğer toplumlar zaman içinde oluşan kültürel ve siyasi etkileşimler, Türklerin yerleşik hayata geçmelerinde rol oynamıştır. Peki, Türkler ne zaman yerleşik hayata geçti?

Egitim 10-03-2023 16:44

Çin Konsolosluğu önünde 'Sınır dışı' sözleri! Görevli memur: Sizi buradan süpüreceğiz

Uygur Türkleri Çin'in Doğu Türkistan'daki baskı ve zulümlerine dikkat çekmek için İstanbul'da bulunan Çin Konsolosluğu önüne gelerek basın açıklaması yapmak istedi ancak, burada toplanan kişiler, polis engeline takıldı. Toplanan gruba, ''Şimdi sizi buradan süpüreceğiz'' diyen görevli memurun sözleri dikkat çekerken, gruptan bazıları, ''Biz insanız bizim muhatabımız Çin'' ifadelerini kullandı. Öte yandan konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Bakan Soylu da açıklamada bulundu.

Haber 30-11-2022 17:28

İstanbul'da yaşayan Uygur Türklerinden uluslararası kuruluşlara çağrı

İstanbul'da yaşayan Uygur Türklerinden uluslararası kuruluşlara çağrı

Yurthaber 01-10-2022 15:32

Uygur Türkleri

Uygur Türkleri Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uygur Türkleri Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Diri diri kesip organlarını çal dediler! Anestezi bile vermediler

Eski kanser uzmanı Enver Tohti Çin'den kaçmak zorunda kalmadan önce, ölmekte olan bir adamın hayati organlarını anestezi olmadan çıkarmaya zorlandığı bir toplu infaza tanık oldu. Eski cerrah, Çinli bir idam mangası tarafından düzinelerce kişinin vurulduğunu gördükten sonra, hala yaşayan bir hastanın hayati organlarını nasıl kestiğini anlattı.

Trend 16-05-2022 12:05

İngiliz Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskılarını 'soykırım' olarak tanıdı

İngiltere Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamalarını soykırım olarak tanıyarak, hükümeti Pekin'e yönelik baskıyı artırmaya çağırdı.

Haber 22-04-2021 23:57

Beyaz Saray'dan Uygur Türkleri açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çin'in Uygur Türklerini zorla çalıştırması nedeniyle kendileriyle ticareti kesen firma ve şirketlere uyguladığı baskıya değinerek, "Çin'i, Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki korkunç insan hakları ihlallerinden alıkoymak ve zorla çalıştırma yoluyla üretilen ürünlerin ithalatını durdurmak için güçlü adımlar atıyoruz." dedi.

Haber 26-03-2021 21:46

Çin'in, Uygur Türkleri'ne yönelik insan hakları ihlalleri Adana'da protesto edildi

Çin'in, Uygur Türkleri'ne yönelik insan hakları ihlalleri Adana'da protesto edildi

Yurthaber 25-03-2021 13:22

Beyaz Saray'dan Uygur Türkleri açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Çin ile yapacakları görüşmelerde Sincan Uygur Özerk Bölgesinde, Uygur Türklerine yönelik muamelenin konu başlıklarından biri olacağını söyledi.

Haber 12-03-2021 01:42

Akşener: TBMM'den Uygur Türklerinin uğradığı mezalim için 'soykırım' talebinde bulunacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Hollanda ve Kanada parlamentoları, Uygur Türklerine Çin tarafından yapılan mezalimi soykırım olarak tanımıştır. Grup Başkanvekili arkadaşlarımdan talebimdir, Meclis Başkanı'ndan randevu alacaksınız, TBMM'den Uygur Türklerinin uğradığı mezalimin soykırım olarak tanınması gerektiğine dair talepte bulunacaksınız" dedi.

Haber 28-02-2021 21:58

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den, 28 Şubat açıklaması:

"İstanbul'un seküler sermayesi, meslek odalarının başkanları, güvenlik bürokrasisi darbe yapmak yerine, baskıyla bir iktidarın düşürülmesini hedeflediler ve başardılar. İlk defa denenen bu yöntemi de 'postmodern darbe' olarak tanımladılar"

Yurthaber 28-02-2021 19:46

Hollanda Parlamentosu'dan soykırım kararı

Hollanda Parlamentosu Çin'in Uygurlara yönelik uygulamalarını 'soykırım' olarak tanıdı.

Haber 26-02-2021 09:38

Hollanda, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını 'soykırım' olarak tanımladı

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını "soykırım" olarak tanımlayan karar kabul edildi.

Haber 26-02-2021 00:41

Fransız Bakan, Uygur Türklerine yapılan haksız uygulamaları gösteren belgelere ulaştığını söyledi

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine karşı yapılan haksız uygulamaları, kurumsallaşmış gözetim ve baskı sisteminin olduğunu gösteren bilgi ile doğrulayıcı belgelerin kendilerine ulaştığını belirtti.

Haber 25-02-2021 03:15

Son Dakika: Kanada, Çin'in Uygur Türklerine olan uygulamalarını 'soykırım' olarak tanıdı

Kanada Federal Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını "soykırım" olarak tanımlayan yasayı onayladı.

Haber 23-02-2021 00:53

Arsenal'den Mesut Özil için Uygur Türkleri açıklaması

Arsenal CEO'su Vinai Venkatesham, Fenerbahçe'ye imza atan Mesut Özil ile ilgili konuştu.

Spor 18-02-2021 21:46

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden Sincan Uygur Özerk Bölgesi açıklaması

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Uygur Türklerinin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan ailelerinden uzun süredir haber alamamalarına ilişkin, bölgedeki tüm etnik gruplardan insanların yurt dışındaki akrabalarıyla iletişimlerinin "sınırsız ve özgür" olduğunu iddia etti.

Haber 16-02-2021 16:45

Son Dakika: Göç İdaresi'nden 'Uygur Türkleri' açıklaması: İddia gerçek dışı

Son dakika haberine göre Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, "Uygur Türklerinin sahte pasaportlarla geldikleri için Çin'e iade edildikleri" iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Haber 15-02-2021 15:52