Uyuz Haberleri

Uyuz hastalığı neden olur? Uyuz hastalığına ne iyi gelir?

Uyuz, halk arasında yanlış bir şekilde kişisel hijyen eksikliği ile ilişkilendirilebilecek bir hastalıktır. Ancak uyuz temizlikle değil de genellikle enfekte bir kişi ile temas sonucu bulaşan bir parazitin neden olduğu bir enfeksiyondur. Uyuz, doğru tanı ve tedavi ile başarılı bir şekilde yönetilebilen kaşıntılı bir deri hastalığıdır. Belirtileri fark edildiğinde zaman bir doktorla ile iletişime geçmek, uyuzun hızlı bir şekilde kontrol altına alınması için önemlidir. Peki, uyuz nasıl geçer?

Haber 31-12-2023 14:38

'30 kat hızla yayılıyor, herkes her an olabilir' Profesörden önemli uyarı! '10-15 saniyelik yakın temasla bulaşıyor'

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden'den uyuz ile ilgili önemli bir uyarı geldi. Pandemi sonrası uyuz hastalığının hızla arttığına dikkat çeken Özden, "30 kat hızla yayılıyor, hepimizi tehdit altına alıyor, herkes her an uyuz olabilir. Uyuz görülen tüm ailenin aynı anda hasta olsun olmasın tedavi edilmesi çok önemli. Kıyafetler 60-70 derecede yıkanmalı, kızgın ütü ile dikiş araları dahil ütülenmeli" dedi.

Haber 08-12-2023 11:10

Uyuz salgını alarmı: Bu belirtiler varsa dikkat! Temas ile bulaşıyor, vaka sayısı her geçen gün artıyor

Türkiye'de uyuz vakalarının sayısı her geçen gün artıyor. Temas yoluyla bulaşan uyuz hastalığı ile ilgili uzmanı yapılması gerekenleri anlattı. Doç. Dr. Mustafa Tosun, hastalığın kışa geçiş aylarında arttığını ifade etti. İşte uyuz hastalığı belirtileri ve korunmak için karşı yapılması gerekenler...

Haber 20-11-2023 15:50

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 01-11-2023 15:52

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 27-10-2023 15:52

Vakalarda ciddi artış! Uzman isim uyardı: Denenen kıyafetlerden bulaşabilir

Uyuz, temasla bulaşan bir hastalık olarak biliniyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Vildan Yazıcı ise uyuz vakalarının geçen yıllara göre yüzde 30 arttığını ifade etti. Dr. Vildan Yazıcı, “Kısa süreli tokalaşmalarla uyuz bulaşmaz veya ihtimal daha düşüktür. Fakat daha uzun süren sarılma, aynı kişisel eşyaları, aynı yatak, havlu ve giysileri kullanma gibi yollarla bulaşabilir. Mağazalarda denediğimiz kıyafetlerden de uyuz bulaşma riski var” dedi.

Haber 27-10-2023 10:32

Türkiye'de salgın böyle yayılıyor! Vakalar patladı: Utanıp söyleyemiyorlar, 5-6 ay kurtulamayan aileler var

Türkiye'de uyuz vakalarındaki artış giderek tedirgin edici bir hal alıyor. Prof. Dr. Gülsüm Gençoğlan, "4-6 ay sürekli bir türlü uyuzdan kurtulamayan aileler oluyor" diyerek çocukların okulda geçirdiği vakte yönelik uyarıda bulundu. Gençoğlan ayrıca otelleri işaret ederek tehlikeye dikkat çekti ve yapılmaması gerekenleri bir bir sıraladı.

Haber 24-10-2023 12:20

Vakalar her geçen gün katlanarak artıyor! Uzmanlar uyardı, 15 dakika bile yeterli: Bu belirtiler varsa...

Son günlerde hastaneye kaşınma ve döküntü şikayetleriyle gidenlerin sayısında artış yaşanıyor. Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol 10 vakadan birinin, Prof. Dr. Diden Dinçer Rota ise 2 hastasından birinin uyuz olduğunu ifade etti. Vatandaşlara kalabalığın olduğu alandan uzak durması çağrısı yapılırken 15 dakikalık bir temasın dahi riskin artmasına yol açtığı aktarıldı.

Haber 22-10-2023 09:31

'Son 3-4 yılda vakalar 30-40 kat arttı' Uzmanlar uyardı! 'Özellikle depremden sonra...'

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu, "Şu an, günümüzde polikliniğe gelen hasta sayısını 40 olarak ele alırsak; bunun en az 3- 4'ü uyuz vakası olmaktadır. Bu konuda bazı çalışmalar yapılmış. Son 3- 4 yıl içerisinde 30- 40 kat arttığı ile ilgili veriler var" dedi.

Haber 19-10-2023 17:57

İnsan vücuduna girdiği an yayılıp evini inşa ediyor! Pandemi sonucu yüzde 50 arttı

Dünya Sağlık Örgütü 'ihmal edilmiş tropikal hastalık' diye tanımladığı uyuzun hala varlığını sürdürdüğünü açıkladı. Türkiye'de Covid-19 pandemisi döneminde uyuz hastalığının görülme sıklığı yüzde 50 artış gösterdi. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Yürekli, “Skabiyes uyuz hastalığı senkoptes skabiyes adı verilen bir parazit tarafından oluşturuluyor. Bu parazit insan vücuduna girdiği an, insan avcuna girdiği an hemen tünel kazmaya başlıyor.' diye konuştu.

Haber 07-09-2023 18:00

Kwellada losyon nedir? Kwellada losyon nasıl kullanılır?

Kwellada losyon etken maddesi permetrin olan bir ilaçtır ve genellikle kafa derisinde ve vücutta görülen bit ve sirke gibi parazitlerin tedavisinde kullanılır. Bu losyon, parazitlerin sinir sistemine etki ederek ölümünü sağlar. Kullanmadan önce etiket ve talimatları dikkatlice okumak önemlidir. Tedaviye başlamadan önce cilde uygulama alanı temizlenmeli ve kurulanmalıdır.

Haber 25-08-2023 15:14

Yüzüne yaptırdığı çil dövmesi TikTok'ta olay oldu! Uyuzu varmış gibi görünüyor

Yapılan ilgi çekici dövmeler sosyal medyada oldukça etkileşim alıyor. Dövme sanatçıları yaptıkları dövmeleri paylaşarak sosyal medya takipçilerinin yorumlamasını istiyor. TikTok'ta müşterisinin yüzüne çil yaptığı anları gösteren bir sanatçı oldukça kötü yorumlara maruz kaldı.

Kadin 23-04-2023 17:19

Uzman doktor uyardı! Kovid-19 dönemiyle artış görüldü... Geceleri yaşanan bu belirtiye dikkat

Kovid-19 pandemisinin etkileri devam ediyor. Birçok hastalığın tetiklenmesine yol açan Kovid- 19 hem sağlık hem de sosyal anlamda oldukça zorlu durumlara neden oldu. Uzman doktor Kovid-19 dönemiyle birlikte uyuz vakalarının da arttığını belirterek geceleri görülen belirtiye karşı uyardı.

Haber 27-03-2023 11:23

Dikkat! Türkiye'de sayı giderek artıyor... Belirti göstermeden hızlıca bulaşıyor!

Uyuz en rahatsız eden hastalıklar arasında yer alıyor. Kaşıntının şiddeti uykusuzluğa yol açabiliyor. Uyuzun bulaşıcı bir hastalık olması vakaların gittikçe artmasına neden oluyor. Uzmanlar Türkiye'de görülen uyuz vakalarının her geçen sene daha fazla artması hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 23-01-2023 10:02

Canan Karatay önce uyardı sonra hayat kurtaran yöntemi açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay, gündemden düşmeyen isimlerin başında yer alıyor. Halk sağlığı, beslenme, kalp, kolesterol gibi konuların yanı sıra insan sağlığı ile ilgisi olan her şeyle ilgili detaylar paylaşan Canan Karatay, Türkiye’de endişelerin artmasına neden olan uyuz vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Okulların bir haftalık aradan sonra yeniden başlaması sonrası aileler uyuz tehlikesine karşı endişeli. Karatay, uyuzu yok eden doğal yöntemlerle ilgili çarpıcı tasviyelerde bulundu.

Haber 23-11-2022 10:33

Uyuz vakaları arttı, uyarı geldi! Tedavi edilmezse iyileşmiyor

Koronavirüs sonrası eve kapanma ile birlikte uyuz vakaları son 3 yılda ciddi miktarda arttı. Tekrar açılma ile birlikte ise uyuz vakalarının artışı hızlandı. Uzmanlar, uyuzun tedavi edilmezse kendi kendine iyileşmeyen bir hastalık olduğuna dikkat çekerken insanları gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Haber 02-10-2022 11:25

Son zamanlarda büyük artış gösterdi! Geceleri uyuyamıyorsanız nedeni uyuz olabilir

Uyku sağlıklı bir vücut için en gerekli olan ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Ancak birçok insan uyku problemleri çekiyor. En çok görülen uyku problemlerinden olan uykusuzluk yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Son zamanlarda artan uyuz vakaları uykusuzluğa neden olan etkili hastalıklar arasında bulunuyor.

Haber 30-09-2022 14:39

Medipol Üniversitesi'nden uyuz ve bit uyarısı

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Derya Can: - "Her yıl dünyada 300 milyondan fazla kişi uyuz ve bite yakalanıyor. Uyuz ve bit kişiden kişiye yakın temas veya ortak kullanılan eşyalar ile bulaşıyor. Bu yüzden çocuklarınızın kişisel temizliğine dikkat edin"

Yurthaber 27-09-2022 12:27

Vaka artışı görülen uyuz hastalığına karşı en kritik yöntem eş zamanlı tedavi

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Selda Pelin Kartal: - "Dünyada uyuz hastalığı son yıllarda farklı ülkelerde, farklı zaman dilimlerinde artıyor. Türkiye'de de son 3,5-4 yılda eski yıllara kıyasla en az 4 kat artış söz konusu" - "Uyuzda bağışıklık olmadığı için hastalık tekrar tekrar aynı kişilere bulaşabilir. Bu nedenle beraber yaşayan, yakın temas içinde olan insanların tedavilerinin mutlaka eş zamanlı yürütülmesi lazım"

Yurthaber 24-09-2022 11:05

Sadece 15 dakikada bulaşıyor: Vaka sayısı patladı! Uyuz hastalığı belirtileri nelerdir, nelere dikkat edilmeli?

Pandeminin global ölçekli hâkimiyeti sebebiyle insanlar karantina altında, evlerinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldılar. Bu süreçte karantina koşullarında, özellikle kalabalık ailelerde yakın temas alanlarının çoğalması ve hastaların Covid-19 virüsü sebebiyle hastanelere gitmekten çekince duyması durumu uyuz vakalarının artmasında çok büyük etmendir.

Haber 02-07-2022 11:34

Alerjiye ve uyuza en etkili çözüm! Yoğun ilgi görüyor

Alerji ve uyuz özellikle yaz aylarında artış gösteriyor. Alerjinin ve uyuzun etkilerini azaltmak adına çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak denenen bu yöntemlerin birçoğu işe yaramıyor. Alerji ve uyuzun kaşıntılarını azaltmak adına doğal ürünlerin büyük oranda etkisi bulunuyor.

Haber 11-06-2022 16:07

Uyuza, uyuz kaşıntısına ne iyi gelir? Uyuz neden olur, nasıl tedavi edilir?

Uyuz hastalığı, kaşıntı ile başlayıp yaraya dönüşmesi nedeniyle oldukça rahatsız eden bir durumdur. Mikroskobik bir böceğin neden olduğu uyuz hastalığının kızarıklık, döküntü, şişlik ve kabarcıklar gibi belirtileri vardır. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman uyuz nedir, neden olur, uyuz kaşıntısına ne iyi gelir diyenler uyuz tedavisi hakkında bilgi bulmaya çalışırlar. Kişilerin hayatını dayanılmaz boyuta getiren uyuza ne iyi gelir?

Kadin 16-05-2022 17:44

İyileşmeyen hastalar var: Covid-19 uyuz vakalarını patlattı! Uyuz hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Uyuz hastalığından nasıl korunulur?

Covid-19 nedeniyle birçok hastalığa yakalanma oranı arttı. Hem psikolojik hem de bedensel hastalıkları etkilen koronavirüs son zamanlarda uyuz vakalarının artmasına yol açtı. Uyuz kolayca yayılması nedeniyle her kesimden insana bulaşabiliyor. Uyuz olan kişinin çevresinin de tedavi edilmesi gerekiyor. Uzmanlar artan uyuz vakaları konusunda uyarıyor…

Haber 08-03-2022 12:03

Diyarbakır'da uyuz vakalarında korkutan artış! Aile içi bulaş fazla

Diyarbakır'da son günlerde artan uyuz vakaları halkı tedirgin ederken, uzmanlar aile içi bulaşa dikkat çekti. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sevgi Yüksekbağ "Son dönemlerde vaka artışının nedenlerinden biri de aslında aile bireylerinin yetersiz tedavi almasını görmekteyiz. Hem hastalar hem aile bireyleri yetersiz tedavi alıyor" dedi.

Haber 17-09-2021 14:19

Google aramalarında yeni trend: Uyuz hastalığı

Türkiye'deki uyuz vakalarında özellikle son bir yılda, pandemiyle birlikte artış yaşanıyor.

Haber 19-05-2021 17:23

Pandemide dirençli uyuz vakalarında patlama yaşandı: Koronavirüs ile karıştırılabilir

Uyuz vakalarında bugünlerde hızlı bir artış gözlendiğine dikkat çeken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl "dirençli uyuz vakalarında" patlama yaşandığını söyledi. Evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyleyen Doç. Dr. Kutlubay, "Hastalar artık ailece polikliniklerimize başvuruyor" dedi.

Haber 26-02-2021 10:55

Uyuz, insanlık tarihinin eski hastalığı

İnsanlık tarihi kadar eski bir hastalık olan 'uyuz', geçmişten günümüze insanlar arasında en çok sorun olan hastalıklar arasında yer alıyor. İnsanlar arasında doğrudan doğruya temas ile bulaşarak sorun oluşturan bu rahatsızlık, en çok sonbahar ve kış mevsiminde görülüyor.

Haber 22-02-2005 04:22

Uyuz, insanlık tarihinin eski hastalığı

İnsanlık tarihi kadar eski bir hastalık olan 'uyuz', geçmişten günümüze insanlar arasında en çok sorun olan hastalıklar arasında yer alıyor. İnsanlar arasında doğrudan doğruya temas ile bulaşarak sorun oluşturan bu rahatsızlık, en çok sonbahar ve kış mevsiminde görülüyor.

Haber 20-02-2005 11:47