Varyant Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni varyant açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde ülkemizde de 9 kişide görülen 'Eris' varyantıyla ilgili açıklama yaptı. Endişelenecek bir şey olmadığını belirten Koca, 'Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil' dedi.

Haber 19-09-2023 19:13

Bilim Kurulu Üyesinden 'Pirola' uyarısı! O ihtimale dikkat çekti

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Dünya Sağlık Örgütü tarafından izlenen koronavirüs varyantı Pirola'nın (BA.2.86), baskın hale gelme ve aşıdan kaçma ihtimali olan bir varyant olabileceğini söyledi.

Haber 01-09-2023 15:13

Covid-19'un yeni varyantı dünyada hızla yayılıyor! Türkiye'de görüldü mü? Uzman isim o tarihi işaret etti

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19 vakalarında artış gözlenmediğini, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1) varyantının henüz tespit edilmediğini bildirdi. Şener, Türkiye'de okulların açılmasından sonraki süreçte büyük kentlerde Eris varyantının görülebileceğini belirtti.

Haber 21-08-2023 15:42

Korkutan açıklama geldi! Koronavirüste iki yeni varyant tespit edildi

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere'de Kovid-19'un iki yeni varyantının tespit edildiğini duyurdu. Varyantlara karşı en iyi savunmanın Kovid-19'a karşı geliştirilen aşılar olduğu da vurgulandı.

Haber 28-10-2022 20:45

Varyant

Varyant Hakkındaki Haberler Mynet'te. Varyant Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dikkat! Belirtisi değişti: Covid enfeksiyonu ilk darbeyi tuvaletten vuruyor

Covid-19 2019 yılından beri tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 birçok olumsuz duruma yol açıyor. Koronavirüse yakalanan kişilerin bu virüsü ilk günlerde fark edip izole olmaları toplum sağlığı için büyük önem taşıyor. Uzmanlar Delta ve Omicron varyantlarının belirtileri hakkında uyarıyor.

Haber 23-10-2022 10:51

Bu varyantlar daha bulaşıcı! Hatırlatma dozları yapılmazsa ölüm riski yüksek

Koronavirüsünün etkileri tüm dünyada devam ediyor. 2019 yılından itibaren tüm dünyayı etkileyen Covid-19 nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybetti. Doktorlar yeni varyantların çok daha tehlikeli olduğunu belirterek hatırlatma dozları hakkında uyarıyor.

Haber 22-08-2022 11:18

Biontech ve Pfizer aşılarında yeni gelişme! Biontech aşısında son gelişmeler nelerdir? BA.4 ve BA.5 belirtileri nelerdir? Uğur Şahin ve Özlem Türeci açıkladı

Covid-19 vakaları giderek artmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan artışlar nedeniyle tüm dünyada tedirginlik yaşanıyor. Vatandaşlar maske takmaya geri dönecek miyiz? Aşılarda değişim olacak mı? gibi soruları merak ediyor. Meraklı bekleyişin ardından Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in sahibi olduğu BioNTech’ten beklenen açıklama geldi.

Haber 09-08-2022 10:09