Viskoz Haberleri

Viskoz ne demek? Viskoz kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Viskoz kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Viskoz ne demektir?

Egitim 2022-05-23 18:32:18

Antioksidan oranı yüksek tescilli Kırklareli meşe balına talep arttı

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinden Doç. Dr. Aslı Özkök: - "Meşe ballarında mikroskobik analizler yapılmış, salgı ballarında rastlanan balçiği elementleri görülmüştür. Balçiği, tatlı, viskoz, bazen sıvı veya kristal halde bitkilerde bulunan ve arılar tarafından toplanarak salgı balına dönüştürülen bir maddedir" - Üretici Emrah Akol: - "Büyük şarküteriler ve restoranlar ile Kuveyt, Lübnan, Mısır gibi ülkelerden talep var. Meşe balının en fazla satıldığı yer İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler"

Yurthaber 2021-03-31 11:05:29

Boğazımda Sürekli Balgam Var Ne Yapmalıyım? Boğazdan Balgam Nasıl Atılır?

Balgam olarak bilinen boğaz bölgesinde meydana gelen mukus, boğazın arkasında biriken yapışkan ve viskoz bir madde olarak tanımlanabilir.

Haber 2020-06-24 11:07:32

Diğer Haber Etiketleri