Antioksidan Haberleri

Çöp sanıp atıyorduk meğer şifa deposuymuş! Kahvesi yapılınca inanılmaz fayda sağlıyor... Diyabet tedavisine etkili

Günlük yaşamımızda sıklıkla tükettiğimiz hurmanın çekirdeklerini genelde çöpe atılıyor. Hurma çekirdeklerinin atılması yerine değerlendirilmesi, şaşırtıcı bir şekilde sağlık açısından büyük faydalar sağlıyor. Öğütülen hurma çekirdeklerinin kahvesi yapıldığında ortaya çıkan inanılmaz faydalar ve özellikle diyabet tedavisindeki etkisini duyan şaşırıyor.

Haber 01-03-2024 15:18

Ispanaktan 10 kat fazla demir, sütten 25 kat fazla kalsiyum içeriyor! Faydalarını duyan çok şaşırıyor

Doğa bize pek çok değerli bitki sunar, ancak bazıları gizli hazine gibidir. Bu değerli bitkilerden biri de dut ağacının yapraklarıdır. Dut yaprakları, yemeklerden çaylara kadar birçok farklı şekilde kullanılabilen son derece faydalı bir bitkidir. Dut ağacının yaprakları, geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Duyanların çok şaşırdığı dut yaprağının faydaları haberimizde.

Haber 03-11-2023 09:10

Faydalarını duyan kaşık kaşık tüketiyor: Kolesterolü düşürür, bağırsakları temizler! En zengin magnezyum kaynağı

Doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümü bulunuyor. Yüzyıllardır şifa vermesi için kullanılan tahıllardan biri ise, uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı olan darının faydalarını duyan adeta kaşık kaşık tüketiyor. İşte darının sağlığa faydaları...

Haber 02-09-2023 10:24

Alfa lipoik asit faydaları nelerdir? Alfa lipoik asit nedir, ne işe yarar?

Alfa lipoik asit, son yıllarda sağlık ve beslenme dünyasında önemli bir konu haline gelmiştir. Bilimsel olarak ALA olarak kısaltılan bu bileşen, vücudumuzdaki birçok biyokimyasal süreçte kritik bir rol oynar. Alfa lipoik asit, vücutta doğal olarak bulunan bir antioksidandır ve birçok gıda kaynağında da mevcuttur. Ayrıca takviye olarak alınabilir.

Haber 31-08-2023 21:22

Diğer Haber Etiketleri

besin Üretici badem yağı bal beyaz çay biberiye c vitamini ceviz çilek çörek otu dut e vitamini ejder meyvesi erik kapari Karnabahar keçiboynuzu kekik kuşburnu limon magnezyum matcha çayı nar patates peynir altı suyu peynir portakal sarımsak sperm sumak tahin yaban mersini hurma zerdeçal kan şekeri kolesterol lifli gıdalar Aronya meyvesi ilaç Sebze demir meyve kalp hastalıkları vitamin hastalık uyku Akciğer‎ Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Göz Kırklareli Samsun Fatsa mantar sindirim sistemi kahve kan safran baharat detoks afrodizyak antibiyotik tuz idrar tarifi alzheimer astım Bağışıklık Sistemi bunama diyabet enfeksiyon grip kabızlık kanser kansızlık katarakt kolon kanseri migren nezle ödem öksürük prostat regl stres tansiyon tümör ülser yaşlılık yüksek tansiyon ala akçaağaç şurubu aronya çöp çörek otu faydaları ceviz kabuğu cilt cinsel bağırsak bağışıklığı güçlendiren yiyecekler bağışıklık brezilya cevizi bitter çikolata fayda faydaları faydaları nelerdir etki enerji ibni sina idrar söktürücü bitkiler hünnap hünnap faydaları hünnap meyvesi iltihap antioksidan besinler araştırma diş dut ağacı dut yaprağı faydaları dut yaprağının faydaları ejder meyvesi faydaları egzersiz kahvaltılık gevrek kalsiyum yam yaprak yara yemek keçiboynuzu pekmezi keçiboynuzu pekmezi faydaları mor nasıl yapılır mineraller mevlana koruma liçi prostat büyümesi protein pitaya sarımsağın faydaları şifa osmanlı uzman tokluk kan şekeri toksin nedir 1 gram safran faydaları zerdeçalın faydaları zarar zayıflama tiroit tiroit nedir biberiye faydaları kolesterol düşüren besinler çörek otu zararları hünnapın faydaları kolesterol düşürmek kolesterol düşüren yiyecekler zerdeçal nasıl tüketilir zerdeçal nasıl kullanılır çörekotu dut yaprağı keçiboynuzu özü faydaları ve zararları

Japon beslenme uzmanı asla yemediği yiyecekleri açıkladı! Uzun yaşamın sırrı

Yediğimiz yiyecekler yaşamımızı doğrudan etkiliyor. Daha uzun yaşamın sırrını araştıranlar bazı yiyeceklerden uzak duruyor. Japon beslenme uzmanı 86 yaşındaki kanseri atlatan annesinin ve 98 yaşındaki teyzesinin yaşını vurgulayarak asla yemedikleri yiyecekleri sıraladı.

Haber 16-06-2023 08:59

Yüksek antioksidan ve mineral içeriyor! Bir tek ölüme çaresi yok

Ülkemizde fazla tercih edilmeyen bir gıda üzerine yapılan araştırmalar bu gıdanın saymakla bitmeyen faydaları olduğunu tespit etti. Uzmanlar bala olan benzerliği ile bilinen yüksek antioksidan kaynağı olan bu gıdanın faydaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Haber 08-06-2023 16:24

Yüzyıllardır şifa için kullanılıyor! Güçlü antioksidan kaynağı kanseri önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Chaga veya halk arasında bilinen adıyla dişbudak mantarı, etkileyici tıbbi özelliklere sahip, daha az bilinen bir mantar türüdür. Bu mantar görüntüsüyle beğenilmese de faydalarını duyanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yüzyıllardır şifa kaynağı olarak görülen ve tedavilerde kullanılan chaganın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 05-06-2023 09:15

Şifa kaynağını gördüğünüz yerde toplayın! Doğal antibiyotik olan bu gıda cinsel gücü artırıyor, kanı temizliyor

Doğal gıdaların faydaları sağlık için büyük önem taşıyor. Keçiboynuzu da faydaları saymakla bitmeyen gıdaların içinde bulunuyor. Doğal antibiyotik etkisi yaratan keçiboynuzu kan temizleme, cinsel gücü artırma gibi etkiler yaratıyor. İşte keçiboynuzunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-06-2023 09:06

Hazineyi çöpe atıyormuşuz! Bu vitamin bombası hastalıklara karşı kalkan oluyor

Çöpe döktüğümüz, attığımız birçok gıda oldukça faydalı olabiliyor. En güçlü kalsiyum kaynakları arasında yer alan peynirin suyunu da bugüne kadar çöpe attık. Ancak peynir altı suyunun öyle faydaları çıktı ki atmadan önce bir daha düşüneceksiniz.

Haber 25-05-2023 09:01

Doğal vitamin kaynağı kral meyvesi olarak biliniyor! Portakaldan 25 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 19-05-2023 08:41

Doğadaki en güçlü antioksidan! Tek başına ecza deposu etkisi yaratıyor

Sağlıklı beslenmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Güçlü antioksidan içeren gıdalar bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli olmamızı sağlıyor. Her evde bulunması gereken bir baharatın ecza deposu etkileri yarattığı görülüyor.

Haber 16-05-2023 09:06

Yüksek antioksidan içeriyor! Uzmanlar uzun yaşamın şifresini buldular

Daha uzun yaşamak için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalar doğrultusunda hareketli yaşamın ve sağlıklı beslenmenin uzun yaşam hakkında belirleyici rol oynadığı görülüyor. Yaşlanma karşıtı uzmanı olan David Sinclair, uyguladığı yöntemlerle biyolojik yaşını on yıl azaltmayı başardı. İşte gençliğin sırrı...

Haber 10-05-2023 17:12

Limondan 10 kat daha fazla C vitamini içeriyor! Her gün yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini hastalıklara karşı dirençli olmamız için büyük önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdaların limon, portakal gibi meyveler olduğu düşünülse de bu meyveler dışında kalan sık sık tüketmediğimiz bir gıdanın da yüksek C vitaminine sahip olduğu öğrenildi. Çayı da içilen bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 27-04-2023 17:05

Çöpe attığınız için pişman olacaksınız! İltihabı bitirir, kanserle savaşır

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Bu meyve ve sebzelerin kabukları ve çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Ancak bazı meyve kabuklarının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kışın sık sık tüketilen narın kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 10-01-2023 15:18

Doğal antibiyotik olarak biliniyor: Cinsel gücü uçurur! Kansere yakalanma riskini azaltır...

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sık sık yenilmeyen bazı yiyecekler sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Doğal antioksidan kaynağı olarak bilinen ve fazla tüketilmeyen bir gıdanın cinsel gücü artıran en doğal ilaçlar arasında yer aldığı öğrenildi. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok hastalığa önemli ölçüde fayda sağlıyor.

Haber 05-01-2023 11:33

Hayat iksiri olarak görülüyor! Kötü huylu tümörleri %85 oranında küçültüyor

Kanser günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklar arasında bulunuyor. Kanser üzerine yapılan araştırmalar bu hastalıkla savaşan gıdaları açıklıyor. Bir araştırmanın sonucuna göre yol kenarında bile yetişen iki bitkinin kötü huylu tümörleri %85 oranında küçülttüğü ve kanseri önlediği öğrenildi. Bu bitki eski Mısır'da da hayat iksiri olarak görülüyordu. İşte her mutfakta bulunması gereken o bitki...

Haber 28-12-2022 11:50

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber 26-12-2022 14:39

Mevlana'nın her gün içtiği içecek! Osmanlı'nın her derde deva şerbeti

Geçmişten günümüze kadar gelen birçok yiyecek ve içecek bulunuyor. Özellik Osmanlı mutfağının sınırsız lezzetleri günümüzde de kullanılıyor. Sirkengebin şerbeti Osmanlı'da şifa deposu olarak görülüyordu. Ancak şerbetin tarihi çok daha öncelere dayanıyor. Mevlana'nın en sevdiği içecek olarak bilinen sirkengebin şerbetinin vücuda sağladığı etkiler duyanları şaşırtıyor.

Haber 23-12-2022 14:24

Küçük bir tutamı bile şifa dağıtıyor: En güçlü antioksidan! Kanserle savaşıyor

Sağlık için çok faydalı bitkiler bulunuyor. Ancak birçok bitkinin faydası yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki güçlü antioksidan özelliğe sahip bazı bitkiler hem kış hastalıklarından hem de çok tehlikeli hastalıklardan koruma sağlıyor. Günlük hayatta çok sık kullanılmayan safranın da faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 21-12-2022 10:59

Sofralarınızdan eksik etmeyin: En güçlü antioksidan! Sessiz katile karşı koruyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Bu sebeple yemeklere katılan malzemelere oldukça önem vermek gerekiyor. Öyle bir besin var ki vücudu hastalıklara karşı zırh gibi koruyor. Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Uzmanlar bu besini yemeklerinize eklemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 19-12-2022 12:26

Antioksidan deposu, vücudu yeniler! Beyaz çaylı detoks suyu tarifi

En önemli çay çeşidi olan beyaz çay ana vatanı Hindistan’ın Assam Eyaletindendir. Beyaz çay da tıpkı siyah ve yeşil çay gibi aynı çay bitkisinden üretilmektedir. Bahar geldiği zaman çiçek açmayan bu bitkinin yaprakları ve tomurcukları toplanmaktadır. Özellikle yeşil çay, siyah çay gibi oksidasyon işleminden geçirilmemektedir.

Yemek 13-12-2022 09:22

Yararını da zararını da çok az kişi biliyor: Brezilya cevizinin az bilinen etkileri

Brezilya cevizi ülkemizde yeni yeni bilinmeye başlanan faydaları saymakla bitmeyen bir besindir. Güney Amerika kökenli olan Brezilya cevizi, görüntü olarak fındığı andırsa da daha büyük yassı ve tuzlu bir yapıdadır. 100 gramında 3 miligram sodyum, 659 miligram potasyum, 160 miligram kalsiyum, 0.7 miligram C vitamini bulunmaktadır.

Haber 15-11-2022 08:30

Kışa aylarında gribe karşı tam koruma! Virüsün hücreye girmesini önleyebilir

Kış aylarında artan gripler tüm yaşamı etkisi altına alıyor. Kapalı alanlarda kolayca bulaşan grip virüsünden korunmak için çeşitli yöntemler bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre doğru beslenme grip virüsünün hücreye girmesini önleyebiliyor. Uzmanlar içerisinde kuersetin bulunan sebze ve meyveleri tüketmenizi öneriyor.

Haber 02-11-2022 14:57

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Yapraklarının faydaları şok ediyor

Uzmanlar sebze ve meyvelerin zinde ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Yemek yaparken birçok yiyeceğin kabukları, çekirdekleri çöpe atılıyor. Ancak bazı gıdalar var ki çöpe giden kabukları, çekirdekleri de en az kendi kadar şifa dağıtıyor. Karnabaharın yeşil yaprakları da bu sebzenin en faydalı kısımlarından. İşte karnabahar yaprağının faydaları...

Haber 27-10-2022 11:12

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Hastalıklara karşı zırh gibi koruyor

Günlük hayatımızda çok sık kullanmadığımız bazı meyve, sebze, baharatlar sağlık için çok faydalı olabiliyor. Zerdeçal da en sağlıklı baharatlar arasında bulunuyor. Zerdeçalın faydalarını duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kanserden gribe kadar birçok hastalık için mucizevi etkileri görülüyor.

Haber 23-10-2022 15:24

Etkisini zirveye taşıyor! Sarımsağın daha faydalı olması için sadece 10 dakika yeterli

Sarımsak yemeklerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Keskin kokusuna rağmen oldukça sevilen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yemek yaparken uygulanan bazı hatalar sarımsağın vitaminini alıp götürüyor. Sarımsaktan maksimum derecede vitamin almak istiyorsanız aşağıda bulunan yöntemi deneyebilirsiniz.

Haber 19-10-2022 09:40

Başucunuza koyduğunuz mucizevi ikilinin etkisini ertesi gün fark edeceksiniz! Hastalıklarla savaşıyor

Sonbahar ve kış ayları hastalıklar için çok daha fazla risk oluşturuyor. Düşen bağışıklık sistemi nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Bu nedenle bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve içerisinde bulunan odanın havalandırılmasını iyi yapmak büyük önem taşıyor. Uyumadan önce başucunuza koyacağınız limon ve tuz ikilisi sağlık için oldukça etkili sonuçlar sağlıyor.

Haber 12-10-2022 07:08

Her zaman yediklerimizden 10 kat daha faydalı! Öyle hastalıkları iyileştiriyor ki...

Patates her çeşidiyle sofralarda yer alıyor. En sevilen ve sık tüketilen sebzelerden olan patatesin farklı çeşitleri bulunuyor. Bu çeşitleri arasında bulunan mor patates hastalıklara karşı öyle bir koruma sağlıyor ki duyanları şaşırtıyor. Mor patatesin faydalarını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 27-09-2022 08:28

'Süper gıda' olarak biliniyor: Kanseri önlüyor, kan şekerini dengeliyor

Beslenme düzeni sağlığımız için önem taşıyor. Özellikle düzenli olarak meyve ve sebze yemek birçok hastalığı önleyebiliyor. Bazı gıdalar sağlık için çok yararlı olabiliyor. Sıklıkla tüketilmeyen yaban mersini de bu gıdalar arasında bulunuyor. Yaban mersininin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. İşte yaban mersini faydaları...

Haber 22-09-2022 14:03

Doğal afrodizyak etkili: Düzenli olarak tüketildiğinde ne diyabet kalır ne tansiyon

Sağlığımızın için meyve ve sebzeler oldukça önem taşıyor. Sık yemediğimiz birçok meyvenin sağlık için inanılmaz faydaları bulunuyor. Daha sağlıklı olmak ve hastalıklardan korunmak için bu meyveleri beslenme düzenine katmak gerekiyor. Fazla bilinmeyen ama mucizevi etkileri olan ejder meyvesinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 20-09-2022 14:35

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Ceviz kabuğunun mucizevi faydaları

Ceviz en sık tüketilen kuruyemişlerdendir. Uzmanlar cevizin faydalarını belirterek sağlık için düzenli olarak yemenizi önerirler. Cevizi yedikten sonra ceviz kabuklarını çöpe atıyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Ceviz kabuğunun faydalarını duyduktan sonra çöpe atmadan bir kez daha düşüneceksiniz.

Haber 07-09-2022 09:29

Kimse faydalarını bilmiyor! Adeta şifa dağıtıyor... Yam sebzesi düzenli tüketildiğinde kansere karşı koruma sağlıyor

Hastalıklardan korunmak adına beslenme düzeninde tuz, şeker ve yağlı yiyeceklerden uzak durup meyve ve sebze yemeye ağırlık vermek gerekiyor. Özellikle bazı gıdalar kanser, parkinson, kalp krizi gibi tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Fazla bilinmeyen yam sebzesinin faydaları da saymakla bitmiyor.

Haber 06-09-2022 10:52

Çok güçlü antioksidan içeriyor! Kanseri önlüyor, sperm sayısını artırıyor

Hastalıklardan korunmak ve daha sağlıklı olmak için doğal besinler sıklıkla kullanılıyor. Doğallıktan yana olanların en çok tükettiği çörekotu genellikle hamur işlerinin üzerinde süsleme olarak kullanılsa da faydaları saymakla bitmiyor. Oldukça fazla faydası olan çörek otunu yemek alışkanlıkları arasına eklemek birçok hastalıktan korunmanızı sağlıyor.

Haber 04-09-2022 10:40

Yararlarını duyunca her sene yiyeceksiniz! Hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Meyve ve sebzeler çok daha sağlıklı olmamıza yardımcı oluyorlar. Uzmanlar yemek rutininize düzenli olarak meyve ve sebze katmanız gerektiğini belirtiyorlar. Hünnap meyvesi de hastalıklardan koruyan ve sağlıkta mucizevi etkiler yaratan meyveler arasında bulunuyor. ‘Hünnap meyvesinin faydaları nedir?’ diye merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 02-09-2022 09:26

Antioksidan nedir? Antioksidan hangi besinlerde bulunur?

Antioksidanlar, vücudunuzda üretilen ve gıdalarda bulunan bileşiklerdir. Serbest radikaller olarak bilinen potansiyel olarak zararlı moleküllerin neden olduğu hasarlardan hücrelerinizi korumaya yardımcı olurlar. Serbest radikaller biriktiğinde oksidatif stres olarak bilinen bir duruma neden olabilirler. Bu, DNA'nıza ve hücrelerinizdeki diğer önemli yapılara zarar verebilir. Kronik oksidatif stres kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve kanser gibi kronik hastalık riskinizi artırabilir.

Haber 09-07-2022 11:47

Faydalarını öğrenince daha çok seveceksiniz!

Tahin severler kahvaltılarını tahin yemeden geçmek istemiyorlar. Özellikle pekmez ile ayrılmaz ikili olan tahinin tadı toplum tarafından çok beğeniliyor. Tahinin faydaları ise pek bilinmiyor fakat oldukça etkili faydaları bulunuyor. İşte leziz tadıyla bilinen tahinin faydaları…

Haber 28-02-2022 14:21

İdrar söktürmek için doğal çözüm

İdrar söktürmek için doğal çözümler bulunabiliyor. Sumak kullanmayı alışkanlık haline getirmek birçok hastalığa iyi geldiği gibi idrar söktürmek içinde etkili bir çözüm sunuyor. Sumağın faydalarını ve nasıl kullanıldığını öğrenmek için…

Haber 03-02-2022 11:22

Kestane çiçeği çayının antioksidan seviyesi yüksek çıktı

OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Serdar: - "Yaptığımız araştırma sonucunda kestane çiçeği çayında antioksidan miktarı kestane balına göre 50 kat yüksek çıktı" - "Biz araştırmamızın sonuçlarını Tarım ve Orman Bakanlığına illettik ve kestane artık tıbbi bitki konumuna geçti. Kestane artık sadece orman bitkisi değil, aynı zamanda tıbbi bitki oldu"

Yurthaber 20-09-2021 13:38

Coğrafi işaret tescilli Yalova aronyası hasada hazırlanıyor

TÜRKPATENT tarafından haziranda tescili yapılan "süper meyve"nin Yalova'da 150 dekar olan üretim alanının yıl sonuna kadar tesis edilecek sahalarla 300 dekarın üzerine çıkarılması hedefleniyor - İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar: - "Geçen yıl 7-8 tonluk bir hasadımız söz konusuydu. Bu yıl aronya bahçelerimizden 20-25 tonluk rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 19-08-2021 12:07

Güçlü antioksidan kaynağı kahve

Güçlü antioksidan kaynağı kahve dünya genelinde oldukça popüler olan bir içecek olmasının yanında sağlık açısında da faydalıdır. Günlük bir fincan kahve kupanız sadece daha enerjik hissetmenize, yağ yakmanıza ve fiziksel performansı artırmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda tip 2 diyabet, kanser ve Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli hastalık risklerini de düşürebilir.

Haber 04-07-2021 13:02

Antioksidan oranı yüksek tescilli Kırklareli meşe balına talep arttı

Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinden Doç. Dr. Aslı Özkök: - "Meşe ballarında mikroskobik analizler yapılmış, salgı ballarında rastlanan balçiği elementleri görülmüştür. Balçiği, tatlı, viskoz, bazen sıvı veya kristal halde bitkilerde bulunan ve arılar tarafından toplanarak salgı balına dönüştürülen bir maddedir" - Üretici Emrah Akol: - "Büyük şarküteriler ve restoranlar ile Kuveyt, Lübnan, Mısır gibi ülkelerden talep var. Meşe balının en fazla satıldığı yer İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler"

Yurthaber 31-03-2021 11:05

100 gramı 15 liradan satılan altın çilek sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi

Türkiye'de Akdeniz ve Ege sahillerinde serada üretilen altın çilek, dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesi olma özelliği taşıyor. Yüksek antioksidan oranı ile de tercih edilen altın çileğin 100 gramlık paketi 15 TL'ye satılıyor.

Finans 14-03-2021 14:16

Kabuklarını soyup atarken iyi düşünün... Tüm şifa kahverengi kabukta: Bademin bilinmeyen faydaları!

Badem ağaçları, insanların yetiştirdiği ilk ağaçlardan biri olabilir. Ürdün'de arkeologlar, yaklaşık 5.000 yıl öncesine ait badem ağaçlarının kanıtlarını buldular. Peki, sağlıklı yağlar, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan badem başka ne gibi faydalar sağlıyor görelim.

Yemek 01-03-2021 07:55

Buruş buruş olduğuna bakmayın gizli şifası varmış: Kuru eriğin bilmediğimiz faydaları! Özellikle suyunu içmek...

Eriği daha çok yaş olarak tüketiyoruz ancak kuru olarak da tüketmekte fayda var. Özellikle kansızlık, kemik erimesi gibi sağlık sorunları yaşıyorsanız kuru erik size istenilen faydayı sağlayabilir. Suyu da müshil görevi görerek kabızlık şikayetinizi giderebilir. Gelin, detaylıca bu meyveden nasıl yararlanacağımıza bir bakalım.

Haber 22-02-2021 08:07

Güzelliğiniz yediklerinizde saklı

Yaz aylarıyla güzelleşmek isteyen bayanlara doğal gıdaları tavsiye eden uzmanlar, sivilcelere yeşil yapraklı bitkilerin, cilt kuruluğuna zeytinyağı, kırışıklıklara ise ahududu ve böğürtlen gibi orman meyvelerinin iyi geldiğini belirtiyor.

Haber 30-11-1999 00:00