Yalı Haberleri

Adı Ajda Pekkan ile anılan Beykoz'daki Panayot Yalısı satışa çıktı! Değeri dudak uçuklattı

Adı Süperstar Ajda Pekkan ile anılan herkesin kendisine ait olduğunu hatırladığı İstanbul'un tarihi yalılarından Panayot Yalısı satışa çıkarıldı. İstanbul'un en küçük yalısı olan Panayot Yalısı için istenen rakam ise adeta dudak uçuklattı.

Magazin 23-01-2024 16:01

İstanbul için korkutan açıklama! Tarih vererek uyardı: Boğaz'daki yalıları birkaç kez su basmış olacak

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan İstanbul için korkutan bir açıklama geldi. Marmara Denizi'nde önümüzdeki dönemlerde su seviyesinin en az 50 santimetre yükselebileceğini söyleyen Kurnaz, " 2050 yılına kadar Boğaz'daki yalılar, Kadıköy'deki metro gibi noktalara birkaç kez su basmış olacak" diyerek uyardı.

Haber 16-04-2023 09:21

On milyonlara da satılan var, yüz milyonlara da! İstanbul depremi korkusu harekete geçirdi: Yalı sahipleri Boğaz’dan tek tek ayrılıyor

Deprem felaketi sonrası İstanbullu da gelen peş peşe açıklamalar sonrası paniğe kapıldı. Megakentte iç göçün yanı sıra depremde daha güvenli sayılabilecek bölgelere taşınmalar arttı. İstanbul depremi korkusu yalı sahiplerini de harekete geçirdi. Yasak olduğu için yenileme ve tadilat yapılmayan Boğaziçi'ndeki yalı sahipleri yeni ev arayışına geçti. Sektör temsilcileri ise, “Binalarda bölgedeki yoğun nem nedeniyle korozyon meydana geldi ve yıllar geçtikçe bu konu daha çok önem kazanıyor” dedi.

Finans 09-03-2023 07:21

Sadece 2 metre yeter! Türkiye'de fazla konuşulmuyor diyerek uyardı: İstanbul'u bekleyen felaket için tarih verdi

Göz alıcı yalılarıyla hem İstanbulluların hem de turistlerin göz bebeği, ayrıca jeopolitik açından da küresel çapta öneme sahip olan İstanbul Boğazında uzmanlara göre harekete geçilmezse üzücü manzaralar meydana gelecek. Boğazın güzelliğine renk katan yalıları gerekli önlemler alınmadığı durumda büyük bir tehlike bekliyor. İklim değişikliğinin sonuçlarına dikkat çeken Prof. Dr. İhsan Çiçek, deniz suyunun yalnızca 2 metre yükselmesi sonucu yalıların başına gelebilecekleri açıkladı.

Haber 19-11-2022 11:20

Yalı

Yalı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yalı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Onlarca yalı satılığa çıkarıldı! Adım başı ilan var... Fiyatlar dudak uçuklatıyor

İstanbul Boğazı'nda bulunan ve görenleri adeta büyüleyen yalıların birçoğu ilanlarla gündemde. Geçtiğimiz yıllara oranla satılık ve kiralık yalı ilanları bir hayli artarken fiyatlar ise kelimenin tam anlamıyla dudak uçuklattı. 333 daireye denk gelen fiyatlara kadar çıkan yalılara yabancıların ilgisi ise bir hayli çok.

Finans 26-10-2022 08:04

Barkan ailesi, İBB'nin 150 yıllık yalıyı boşaltma kararına itiraz için yeni bir hukuki süreç başlatacak

Yalının hak sahiplerinden Cenk Barkan: - "İki gün içinde burayı tahliye edeceksiniz diye kapımıza icra memuru ve İBB avukatı geliyor. Biz süreyi bir hafta daha uzattırarak 16 Eylül Cuma gününe kadar süre aldık ve 16 Eylül'de buradan bizim tüm eşyalarımızı kapı dışarı ederek tahliye ettiler" - "Biz davamızdan vazgeçmiyoruz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvuruyoruz. Anayasa Mahkemesinde de bireysel başvurularımız devam ediyor. Kararı veren, tensip zaptını tutan hakim bir karar yazdı ve kararın neticesini beklemeden bizi tahliye ettiler"

Yurthaber 17-09-2022 21:47

İmamoğlu'nun iddialarına yanıt! Bakanlıktan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarıyla ilgili açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarıyla ilgili açıklamasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık, İstanbul Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu toplantısında, söz konusu iki yalının daha önce Hazine adına tescilli olduğu ve ilgisi nedeniyle Hazineye devredilmesi gerektiğinin ortaya konulduğunu belirterek, yalılarla ilgili yapılan tüm işlemlerin kanunların emrettiği şekilde uygulandığını bildirdi.

Haber 05-09-2022 23:25

SON DAKİKA | Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyeti Hazine'ye devredildi! İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ilk açıklama

Son dakika haberi: Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alarak Hazine'ye devretti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün İBB’nin milyarlarca lira değerindeki 2 mülküne daha merkezi idare tarafından el konuldu. Hukuki olarak sonuna kadar konunun takipçisiyiz" dedi.

Haber 05-09-2022 16:54

Ekrem İmamoğlu 'yalılar peşkeş çekiliyor' demişti! THY'den yanıt geldi

Türk Hava Yolları (THY), Ekrem İmamoğlu'nun, Hatice Sultan ve Fehime Sultan yalıları ile ilgili "Halkın malı olan yalılar, kim oldukları, ne oldukları, hangi aile mensubu oldukları belli olmayan kişilere peşkeş çekiliyor" iddiasına yanıt verdi. İmamoğlu'nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen THY açıklamasında, "İBB Başkanı talimatıyla şirketimiz yalılardan hukuksuz ve usulsüz bir şekilde tahliye edilmek istenmektedir" ifadeleri kullanıldı. İşte detaylar...

Haber 04-09-2022 11:48

Yalıdaki düğünde herkes şaşıp kalmıştı! Belediyeden ve işletmeciden açıklama geldi

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki tarihi Saime Sultan Yalısı'nda gerçekleşen bir düğün devam ettiği sırada belediyenin ekipleri yıkım için gelmiş, düğün iptal edilmişti. Yalıdaki herkesi hayretler içerisinde bırakan olayda devlet arazisine kaçak yapı yapıldığı öne sürülmüştü. Olayla ilgili Bayraklı Belediyesi'nden açıklama gelirken işletmeci Kadir Pordoğan "Mekandan, 12 senelik emekten ve personelin işsiz kalmasından geçtim. Şu anda tek önceliğimiz evlenecek çiftler" sözleriyle tepki gösterdi.

Haber 04-06-2022 15:21

50 milyon dolara kadar fiyatı çıkabiliyor! 40 aile sıraya girdi

İstanbul Boğazı’nda bulunan yalılara talep arttı. Son 1 yılda 20 yalı el değiştirildiği belirtilirken, 40 ailenin ise satın almak için yalı aradığı öğrenildi.

Finans 15-06-2021 10:16