Zelenskiy Haberleri

Rusya 'intikam saldırılarına' başladı! NATO sınırında alarm: Savaş uçakları 'aktive' edildi!

Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşen kanlı terör saldırısı sonrası harekete geçildi. Rusya saldırının Ukrayna bağlantılı olduğunu ısrarla iddia etmeye devam ediyor. Terör saldırısı sonrası Rusya cephesinde askeri hareketlilik başlatıldı. Ukrayna'nın Kiev ve Lviv bölgelerine saldırı düzenleyen Rusya'ya karşı NATO üyesi Polonya da güvenliğin sağlanması için savaş uçaklarını aktive ettiklerini duyurdu.

Haber 24-03-2024 11:31

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü! 'Barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ikili basın toplantısı yaptı. Erdoğan, Ukrayna'daki savaş ile ilgili, "Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız." dedi.

Haber 08-03-2024 20:01

Sürpriz gelişme! Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy bugün Türkiye'ye geliyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken sürpriz bir gelişme yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin bugün Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek Zelenskiy'nin ana gündem maddesi ise savaşın seyri olacak.

Haber 07-03-2024 22:48

Zelenskiy'den kritik karar! Ukrayna Genelkurmay Başkanı'nı görevden aldı

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, ordu yönetimini değiştirme kararı aldıklarını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi görevden alındı. Volodimir Zelenskiy, Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy'i atadığını bildirdi.

Haber 08-02-2024 19:45

Zelenskiy

Zelenskiy Hakkındaki Haberler Mynet'te. Zelenskiy Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Zelenskiy Rusya'nın 3 uçağını düşürdüklerini açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Herson bölgesinde üç Rus uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Haber 23-12-2023 10:56

Zelenskiy'den Rusya açıklaması! 'Silah olarak kullanıyor'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Rusya’nın nükleer silahlara sahip olmaya "hakkı olmadığını" vurgulayarak, “Teröristlerin nükleer silahlara sahip olma hakkı olamaz” dedi.

Haber 19-09-2023 22:44

Rusya’ya rağmen Ukrayna’dan yola çıktı! Tüm dünyanın izlediği o gemi İstanbul Boğazı’nda… Bakanlıktan açıklama geldi

Tüm dünyada gündem olan Rusya’nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından bir ilk yaşandı. Ukrayna limanlarından yola çıkan bir ticari gemi Rusya’nın açıklamasına rağmen İstanbul Boğazı'na girdi. 'Joseph Schulte' gemisiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. İşte tüm dünyanın yakından takip ettiği o gemi ile ilgili son dakika haberinin detayları…

Haber 18-08-2023 07:50

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü! Gündem tahıl koridoru

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması konusunu detaylarıyla ele alındı.

Haber 21-07-2023 20:16

Son dakika: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Erdoğan ve Guterres'e 'tahıl anlaşması' mektubu

Son dakika haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e tahıl anlaşmasının devam etmesi için mektup gönderdi. İşte haberin detayları...

Haber 17-07-2023 22:59

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye'den eve dönüyoruz diyerek görüntüleri paylaştı! Rusya'dan tepki geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye'deki ziyaretlerinin ardından Ukrayna'ya döndü. Zelenskiy bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye’den evimize dönüyor ve kahramanlarımızı evimize getiriyoruz. Ukraynalı askerler Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha. Sonunda yakınlarıyla birlikte olacaklar." ifadelerini kullandı. Öte yandan Rusya, Türkiye'den ayrılan Azov Taburu komutanlarına tepki gösterdi.

Haber 08-07-2023 21:16

SON DAKİKA |Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna lideri Zelenskiy zirvesinde çok net 'NATO' mesajı

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi. İki lider, baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Savaşın uluslararası hukuk temelinde müzakereler yoluyla sona erdirilmesi için en yoğun çabayı harcayan ülke olduk. Şüphesiz Ukrayna NATO'ya üyeliği hak ediyor" şeklinde konuştu. Zelenskiy ise "Barış planını hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda Türkiye, liderliği üstlenmeye hazır" dedi.

Haber 07-07-2023 21:19

Zelenskiy İstanbul'a geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken İstanbul'da kritik bir zirve gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy bir araya gelecek. Görüşmelerde, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeler, süresi 17 Temmuz'da dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınacak.

Haber 07-07-2023 08:37

Karşı taaruza geçmişlerdi... Ukrayna kritik bölgeleri geri alıyor!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş 1,5 yılı geride bıraktı. Dün Ukrayna'nın ilk defa karşı saldırıya geçtiği açıklanmıştı. Açıklama ardından Ukrayna kritik bölgeleri Rusya'dan geri aldı.

Haber 12-06-2023 09:54

Karşı taaruz açıklaması sonrası Ukrayna'dan ilk başarı! Blagodatne'den sonra Makarivka da işgalden kurtarıldı

Volodimir Zelenskiy'nin karşı taaruz açıklaması sonrası Ukrayna'dan ilk başarısı geldi. Blagodatne'dan sonra Makarivka yerleşim yerinin de kurtarıldığı açıklandı.

Haber 11-06-2023 22:29

Savaşın seyrini değiştirecek hamle! Zelenskiy dünyaya ilan etti: Saldırıya geçtik

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ikinci yılına yaklaşırken savaşın seyrini değiştirmesi öngörülen bir olay yaşandı! Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin Rusya'ya karşı uzun zamandır beklenen karşı saldırısının başladığını duyurdu. Karşı saldırı, Ukrayna açısından bir ilk olarak ifade ediliyor. Ukrayna'nın işgal edilen topraklarını geri kazanması için uzun bir süredir saldırı planladığı belirtiliyordu.

Haber 11-06-2023 17:07

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy savaşın başından bu yana ilk kez İtalya’yı ziyaret etti!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana ilk kez İtalya’yı ziyaret etti.

Haber 13-05-2023 20:27

Ukrayna lideri Zelenskiy imzayı attı! Esad'a yaptırım kararı geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği toprakları tanıdıklarını açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 10 yıl süreyle yaptırım uygulanmasına yönelik kararname imzaladı. Zelenskiy'nin imzaladığı kararnamede yaptırımdan etkilenecek 300 kişi yer aldı.

Haber 18-03-2023 19:21

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy kararname yayımladı: Müşterek Kuvvetler Komutanı Moskalev görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Müşterek Kuvvetler Komutanı Eduard Moskalev'i görevden aldı. Öte yandan yayımlanan kararnamede, Moskalev'in yerine kimin atanacağı ise belirtilmedi.

Haber 27-02-2023 01:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasına bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede, Türkiye’de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ele alındı.

Haber 24-02-2023 16:04

Ukrayna lideri Zelenskiy o kareyle duyurdu: Hesabını soracağız

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus işgalinin 1’inci yıl dönümü yaklaşırken, sosyal medya hesabından savaşta yaşananlara dair fotoğraflar paylaşarak açıklamalarda bulundu. Zelenskiy "Bu savaşı ülkemize getirenlerin hepsinden tüm terörün, tüm cinayetlerin, tüm işkencelerin, tüm yağmaların hesabını soracağız" dedi.

Haber 23-02-2023 20:56

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den çarpıcı çıkış! Dünya savaşı çıkacak diyerek duyurdu: Eğer ittifak yaparlarsa...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Alman basının İtalyan La Repubblica gazetesine dayandırdığı habere göre, Zelenskiy'nin "Eğer Çin, Rusya ile ittifak yaparsa bir dünya savaşı çıkacaktır." ifadelerini kullandığı bildirildi. Söz konusu demecin ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna ziyareti esnasında gündem olması ise dikkatlerden kaçmadı. İşte haberin detayları...

Haber 20-02-2023 18:23

ABD'den Ukrayna'ya sürpriz ziyaret! Biden, Zelenskiy ile görüştü

ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna lideri Zelenskiy ile bir araya geldi. Öte yandan Beyaz Saray tarafından Biden’ın Ukrayna ziyaretine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Rusya'nın savaş makinesini desteklemeye çalışan seçkinlere ve şirketlere karşı ek yaptırımlar açıklayacağız" ifadeleri kullanıldı. Biden'ın ayrıca Doğu bölgesindeki diğer ABD müttefiklerinin liderleriyle görüşmek üzere Polonya’ya gideceği bildirildi.

Haber 20-02-2023 13:47

Ukrayna lideri Zelenskiy: Savunmak ve kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı kapsamında ülkesinde yoğun çatışmaların sürdüğünü belirterek, "Savunmak ve kazanmaktan başka bir seçeneğimiz yok." dedi. En ağır çatışmaların Donetsk bölgesinde sürdüğünü aktaran Zelenskiy, Rus ordusunun saldırılarını geri püskürtmek için mücadele etmeye devam ettiklerini vurguladı.

Haber 06-02-2023 02:08

ABD'den Ukrayna lideri Zelenskiy'i hayal kırıklığına uğratacak açıklama: Elimizde stok fazlası tank yok

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ile olan savaşta Ukrayna'ya destek olmak için 31 adet M1 Abrams tankı ve 8 adet M88 tank kurtarma aracının verileceğini duyurmuştu. Ancak Pentagon'dan Ukrayna lideri Zelenskiy'i zor durumda bırakacak bir açıklama geldi. Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD’nin elinde stok fazlası tank bulunmadığını, Ukrayna için yeni tanklar alınacağını ve bu nedenle M1 Abrams tanklarının Ukrayna’ya sevk edilmesinin aylar alacağını söyledi.

Haber 27-01-2023 02:09

ABD'nin M1 Abrams ve Almanya'nın Leopard 2A6 tankları Ukrayna yolunda! Kritik kararı Biden açıklayacak

Rusya ile Ukrayna savaşı özellikle Donbas bölgesinde tüm şiddetiyle sürüyor. Zelenskiy'in daha fazla silah ve tank istemesinin ardından müttefik ülkelerden peş peşe destek açıklamaları gelmeye başladı. NATO üyesi Polonya'nın tank gönderme kararının ardından, ABD de Ukrayna'ya bir tabur M1 Abrams tankı göndereceğini açıkladı. Başkan Biden'ın kararı bu hafta açıklayacağı duyuruldu. Diğer yandan ise Spiegel dergisi de Almanya'nın bir bölük Leopard 2A6 tankı göndermeye hazırlandığını yazdı.

Haber 25-01-2023 00:53

Ukrayna lideri Zelenskiy gece saatlerinde açıkladı: Rusya'nın hangi güçleri biriktirdiğini görüyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı savaşta zafer elde edebilmek için sahip oldukları tüm imkanları birleştireceklerini belirterek "Hangi güçleri biriktirdiğini görüyoruz ve nasıl karşılık vereceğimizi biliyoruz" dedi. Ukrayna'nın yeni aldığı kararı da duyuran Zelenskiy, devlet memurlarının artık özel izin almadan yurt dışına çıkamayacağını açıkladı.

Haber 24-01-2023 01:29

Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz'deki Ukrayna limanlarını bloke etmesine diplomatik çözüm bulduklarını hatırlatarak Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın imzalanmasındaki rolü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu söyledi.

Haber 21-01-2023 15:05

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Erdoğan'dan seçim mesajı, SGK'dan EYT açıklaması, 'Putin öldü' iddiası...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim mesajı, SGK'dan EYT açıklaması, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den ortalığı karıştıracak 'Putin öldü' iddiası, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan adaylık mesajı, şarkıcı Seçil Çiftçi'nin, eski sevgilisi Semih Sevim'i öldürmesinde yeni detay, Fenerbahçe'nin sezon başında kiraladığı Bruma'nın bonservis bedeli...

Haber 20-01-2023 16:44

Zelenskiy Savaşı hızlı bitirmemiz için yardım edin demişti! NATO ülkelerinden silah Ukrayna'ya dev silah sevkiyatı

Rusya ile Ukrayna savaşı sürerken, Zelenskiy müttefiklerden silah isteyerek "Savaşı hızlı bitirmemize yardımcı olun. Özgür dünya, Rus saldırganlığını durdurmak ve tarihi bir yenilgiye uğratmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip" demişti. Bu sözlerden kısa süre sonra NATO üyesi 11 ülke, Ukrayna'ya yeni askeri yardım sözü verdi. Aralarından İngiltere'nin de olduğu ülkeler, yüzlerce füze, obüs, helikopter, hava savunma sistemi gibi savaşın kaderini etkileyecek silahları Kiev yönetimine gönderecek.

Haber 19-01-2023 22:25

Zelenskiy, Davos'tan dünyaya seslendi: Savaşı bitirmemize yardımcı olun

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na video mesajla katılarak Rusya ile savaşa ilişkin önemli mesajlar verdi. Zelenskiy, savaşı kendilerinin başlatmadığını belirterek, foruma katılan liderlere, "Bu savaşı daha hızlı bitirmemize yardımcı olun." diyerek seslendi.

Haber 18-01-2023 21:47

Rusya Ukrayna'yı füzeyle vurmuştu! Zelenskiy açıkladı: Ölen sivil sayısı 30'a yükseldi, çok sayıda kişi kayıp

Rusya'nın füze saldırısı yaptığı Ukrayna'nın Dnipro kentinde hayatını kaybeden sivillerin sayısı artıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, yaşamını yitiren sivillerin sayısının 30'a yükseldiğini, 30'dan fazla kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Zelenskiy füzeyle vurulan apartmanın enkazındaki arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Haber 16-01-2023 01:13

Rusya'nın o iddiasını Ukrayna yalanladı! Zelenskiy gece saatlerinde açıkladı: Bahmut ve Soledar için zorlu mücadele devam ediyor

Ukrayna Rusya savaşı sürerken, en şiddetli çatışmalar ise Donetsk bölgesinde yaşanıyor. Soledar şehrini tamamen kontrol altına aldığını duyuran Rusya'yı Ukrayna yalanladı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Donetsk'teki Soledar ve Bahmut şehirlerini Rus ordusundan korumak için mücadele vermeye devam ettiklerini belirtti.

Haber 14-01-2023 02:17

Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankı tank vermesine Almanya'dan tepki: Yasa dışı olur

Polonya hükümeti, Ukrayna'ya Rusya ile olan savaşında destek vermek için Leopard tanklarını göndereceğini açıklamıştı. Zelenskiy'nin de "Ukraynalılar bu yardımı uzun yıllar boyunca hatırlayacaklar" dediği desteğe Almanya'dan tepki geldi. Alman hükumeti, Almanya'nın izni olmadan Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tankı vermesi durumunda bunun yasa dışı olacağını bildirdi.

Haber 13-01-2023 21:12

Zelenskiy müttefiklerden silah istemişti! Polonya'dan kritik hamle: Ukrayna'ya Leopard tankları verecekler

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Zelenskiy müttefiklerden silah desteği istemişti. ABD'nin 3 milyar dolarlık askeri yardım yapacağı Ukrayna'ya bir büyük destek ise NATO üyesi Polonya'dan geldi. Lüblin Üçgeni zirvesinde açıklama yapan Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Ukrayna'ya Leopard tipi tankları gönderme kararı aldıklarını duyurdu. Litvanya Devlet Başkanı Nauseda ise Kiev yönetimine silah ve cephane vermeye devam edeceklerini duyurdu.

Haber 11-01-2023 22:30

Ukrayna lideri Zelenskiy gece saatlerinde açıkladı: Rusya'nın yeni saldırılarına karşı hazırlık yapıyoruz

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın ülkesine saldırılarını artıracağını duyurdu. Gece saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, Ukrayna'ya düzenlenecek saldırılara karşı hazırlık yaptıklarını belirterek "Rus senaryosunu bozmalıyız" dedi.

Haber 04-01-2023 01:34

Zelenskiy'den tedirgin eden açıklama! 'Önümüzdeki haftalarda geceler oldukça hareketli geçebilir'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesine yönelik saldırılarının artabileceğini belirtti. Zelenskiy, "Önümüzdeki haftalarda geceler oldukça hareketli geçebilir." ifadelerini kullandı.

Haber 03-01-2023 00:27

Ukrayna lideri Zelenskiy: Düşman çılgın fikrinden vazgeçmedi, savaşta en ağır tablo...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'ya karşı ülkesinde devam eden savaşta en ağır tablonun Donetsk cephesinde olduğunu belirterek "Düşman, Donetsk bölgesini ele geçirme çılgın fikrinden vazgeçmedi" dedi. Zelenskiy, Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından 54 füze ve 11 İHA'nın imha edildiğini de açıkladı.

Haber 30-12-2022 01:35

Zelenskiy'den dikkat çeken açıklama: Her senaryoya hazır olmalıyız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun saldırıları yüzünden ülkede enerji sorunları yaşanmasına rağmen zafer için mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, her senaryoya hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Haber 26-12-2022 01:15

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştı! 'Karşılık vereceğiz'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun cephedeki niyetini gördükleri ve ona göre karşılık vereceklerini ifade etti.

Haber 23-12-2022 22:17

Son dakika: Biden ve Zelenskiy'den ortak açıklama! Rusya'ya net mesaj verdiler

Son dakika haberi... ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Biden, Putin'in savaşı bitirmek istemediğini ve kışı bir silah olarak kullandığını söyledi. Ukrayna'nın her zaman yanında olacaklarını ifade eden Biden, "Rusya, masum Ukraynalı sivilleri hedef alıyorlar. Rusya'nın hesap vermesi için çabalarımız sürüyor. Bedelini ödeyecek." dedi. Öte yandan Zelenskiy de, Biden'ın açıklamaları sonrası teşekkürlerini iletti.

Haber 22-12-2022 00:53

Savaşın seyrini değiştirecek gelişme! Dünya Zelenskiy-Biden görüşmesine kilitlendi, Rusya 'Öncelikli hedefimiz olur' demişti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD'ye bugün bir ziyaret gerçekleştirecek. Dünyanın yakından takip edeceği görüşmede savaşın seyrini değiştirecek 2 milyar dolarlık yeni bir güvenlik destek paketi açıklanacak. Paketin içinde patriot hava savunma sistemleri de bulunuyor. Rusya, hava savunma sistemlerinin verilmesi durumunda öncelikli hedeflerinin patriotlar olacağını açıklamıştı.

Haber 21-12-2022 09:28

Zelenskiy AB'den doğal gaz ve elektrik yardımı istedi: Milyonlarca sivili felakete sürüklemeye çalışıyorlar

Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun saldırıları sonucu enerji altyapısı ağır hasar gören Ukrayna için Avrupa Birliği'nden yardım talep etti. Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya'nın milyonlarca sivili felakete sürüklemeye çalıştığını belirterek, "Yaklaşık 2 milyar metreküp gaz lazım" dedi. Zelenskiy, AB'ye doğal gaz ve elektrik satın alması için kendilerine destek vermeye davet etti.

Haber 15-12-2022 23:28

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ve tahıl koridoruna ilişkin ele alındı.

Haber 11-12-2022 19:26

Ukrayna lideri Zelenskiy, Donbas'taki durumu açıkladı: İşgalciler Bahmut kentini fiilen yok etti

Rusya ile Ukrayna savaşı aylardır devam ederken, Zelenskiy'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, Donetsk cephesindeki Bahmut kentinin Rus saldırıları sonucu neredeyse tamamen yıkıldığını açıkladı. Rusların insanlığa karşı suç işlediğini de savunan Zelenskiy, "Rus ordusu tarafından atılan tüm füzelerin yüzde 62'si özellikle sivil hedefleri hedef aldı. İnsanlara karşı. İnsanlığa karşı." dedi.

Haber 10-12-2022 00:45

Ukrayna lideri Zelenskiy'den Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulamasına eleştiri!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği ve G7'nin Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi kararının ciddi bir sonucu olamayacağını söyledi.

Haber 03-12-2022 23:59

Zelenskiy gece saatlerinde paylaştı: Ukrayna asla bir yıkım yeri olmayacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkesine yönelik yoğun saldırılarının sürdürdüğünü ancak Ukrayna'nın asla bir yıkım yeri olmayacağını söyledi. Zelenskiy, "Düşman sadece bir hafta içinde Herson bölgemizdeki 30 yerleşim yerine 258 kez ateş açtı" dedi.

Haber 29-11-2022 01:27

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile tahıl koridoru meselesi masaya yatırıldı. Erdoğan, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması’nın uzatılmasına yönelik yapıcı tutumu için Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e teşekkür etti. Öte yandan Erdoğan gün içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Haber 18-11-2022 19:19

Zelenskiy, Herson'daki gelişmeleri değerlendirdi! 'Düşman bize hediyeler vermez'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın "Herson'daki savunma hattının Dnipro Nehri'nin sol yakasına çekileceği" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Düşman bize hediyeler vermez, iyi niyet jestleri yapmaz. Her şey için savaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 10-11-2022 02:16

Sean Penn, Oscar ödülünü Zelenskiy'e verdi! Zafere kadar Ukrayna'da kalacak

Amerikalı oyuncu Sean Penn, Kiev ziyaretinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e kazandığı Oscar ödüllerinden birisini hediye etti

Magazin 09-11-2022 08:26