Zihin Haberleri

Hayatının şokunu yaşadı! Annesiyle kocasının ilişkisini ifşa etti: 'Annemin kocama gönderdiği mesajı okuyunca kustum'

Bir kadın beş yıl önce babasını kaybetti ve annesi yalnız kaldı. Şimdilerde evli ve hamile olan kadın babasının ölümünün acısını hala yaşayan annesiyle kendi kocasının ilişkisi olduğunu ortaya çıkardıktan sonra dehşete düştü.

Kadin

Nasıl pozitif kalırsın? Pozitif kalmanın 8 sırrı

Pozitif bir bakış açısını sürdürmek, yaşamın zorlukları karşısında dayanıklılığımızı artırır. Günlük hayatın stresleri ve zorlukları pozitif kalmayı zorlaştırabilir. Bazı basit ama etkili stratejilerle pozitif kalmak mümkündür. İşte her zaman pozitif kalmanın 8 sırrı...

Kadin

Öğrencilere yaz tatilinde yapabilecek en güzel öneriler

Yaz tatilinin, çocukların ruh haline ve gelişimine etkileri olan özel bir dönem olduğunu vurgulayan Psikolog Dilara Dalyan, “Daha esnek bir programla, çocuklar hayal güçlerini ve üreticiliklerini keşfetme fırsatı bulabilirler. Yaz tatilinde ailece vakit geçirmek, aile bağlarını güçlendirmenin ve ilişkileri derinleştirmenin harika bir yolu olabilir. Çocuklar için aileleriyle birlikte vakit geçirmek, duygusal ve sosyal olarak daha sağlıklı büyümelerine yardımcı olabilir” dedi.

Kadin

Doktor açıkladı: Stresi azaltmak için duşta yapmanız gereken tek şey! Kadınlar erkeklerden 5 kat daha fazla yapıyor

Bir doktor, duşta stresi azaltmak için hepimizin daha çok yapması gereken bir şey olduğunu söylüyor. Bu, ağlamak. Son araştırmalar duşta ağlama eylemini kadınların erkeklerden neredeyse beş kat daha fazla yaptığını gösteriyor. Klinik Psikolog ve Nöropsikolog Dr. Amber Johnston duşta ağlamanın zihin ve beden için faydalarını tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Kadin

Zihin

Zihin Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Zihin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Kahveye bir tutam ekleyince faydasını ikiye katlıyor! Daha önce hiç duymadınız

Türk kahvesi geçmişten günümüze kadar ulaşan vazgeçilmez lezzetlerden biri. Kahvenin yararları kadar sık tüketildiğinde zararları da ortaya çıkabileceğinden doktu miktar ve uygun saatlerde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Türk kahvesi içerken faydasını ikiye katlamak istiyorsanız oldukça basit olan bu yöntemi deneyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken türk kahvesine bir tutam kadar taze nane eklemek.

Kadin

Birini tanımak istiyorsan yemek yeme şekline bak!

Karakter özellikleri kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bir insanı dış görünüşüne ve hareketlerine bakarak tanımak istiyorsanız yemek yeme şekline bakabilirsiniz. Bu, size o kişinin karakteristik özellikleri hakkında bilgi verecek.

Kadin

Herkes bunu merak ediyor: Aralıklı oruç diyeti zararlı mı? Uzman isim açıkladı

Son dönemlerde popüler hale gelen aralıklı oruç diyetinin zararlı olup olmadığı bir tartışma konusu. Konuya dair doğru bilinen yanlışları açıklayan Metabolizma Hastalıkları ve Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Altay, aralıklı açlık diyetine ilişkin, “Açlık süresini aşırı uzatmak sağlığınızı olumsuz etkiler” dedi. İşte detaylar...

Kadin

YKS geldi çattı! Uzmanı tek tek sıraladı: Sınav kaygısıyla başa çıkmak için 10 öneri

Sınav kaygısını azaltmanın yollarından bahseden Psikolog Dilara Dalyan, “Olumsuz düşünceler yerine pozitif düşünmeye odaklanın. Olumlu düşünmek, sınav stresini azaltmanın ve özgüveninizi artırmanın önemli bir yoludur. Ayrıca derin nefes alma ve gevşeme teknikleri uygulamak sınav stresiyle başa çıkmanıza yardımcı olacaktır” dedi.

Kadin

Verimli çalışmanın 10 sırrı

Gün boyu masanın başında oturup işlerinizle boğuşuyor ama bir türlü bitiremiyor musunuz? Yoksa sadece bilgisayar ekranına bakarak hipnotize mi oluyorsunuz? Belki de verimli çalışmanın sırlarını henüz keşfetmediniz!

Kadin

Hayatta hep ileride olmak için yapman gereken 11 şey

Hepimiz hayatta daha başarılı, daha mutlu ve daha ileri olmak istiyoruz, değil mi? Ancak bazen nereden başlayacağımızı bilemeyebiliyoruz.

Kadin

Hayatına mutluluk katacak 10 küçük değişiklik

Hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman kendimizi yorgun, stresli ve mutsuz hissedebiliriz. Hepimizin hayali, daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek, değil mi? Ancak, mutluluğun büyük değişimlerde değil, küçük ve anlamlı adımlarda saklı olduğunu biliyor muydunuz?

Kadin

Pamuk Prenses Gibi Uyumak İçin Yapman Gereken 11 Şey

Uyku, hepimizin ihtiyacı olan ama dönem dönem elde etmesi zor olan sihirli bir hediye gibidir. Eğer Pamuk Prenses gibi derin ve huzurlu bir uyku hayal ediyorsanız, işte size yardımcı olacak 11 harika ipucu!

Kadin

Verimli çalışmanın 10 altın kuralı

Hepimiz iş ve yaşam dengesini koruyarak verimli çalışmanın yollarını arıyoruz. Peki, bu hedefe ulaşmak için hangi kuralları izlemeliyiz?

Kadin

İyi bir yaşamın anahtarı olan 10 alışkanlık

Herkesin hayalinde daha mutlu, sağlıklı ve tatmin edici bir yaşam sürmek var. Peki, bu hedefe ulaşmak için hangi alışkanlıkları edinmeliyiz?

Kadin

Hayat kaliteni artıracak 10 pozitif düşünce yöntemi

Modern yaşamın koşturmacası ve bitmek bilmeyen stresle başa çıkmak bazen zor olabiliyor. Negatif düşünceler zihninizi ele geçiriyor ve kendinizi çıkmazda hissediyorsanız, yalnız değilsiniz. Neyse ki, hayatınıza biraz daha pozitiflik katmak sandığınızdan daha kolay!

Kadin

Hayatına anlam katacak 10 hobi

Hayatına yeni bir renk katmak isteyenler, hayatın anlamını arayanlar... Sizin için doğru yer burası, bu içeriğimizde hayatınıza anlam katmanızı sağlayacak 10 farklı hobiyi açıklıyoruz!

Kadin

Huzurlu bir yaşam için 10 basit ipucu

Hızla akan hayatın içinde huzuru bulmak bazen zor olabilir. Ancak küçük değişiklikler ve basit alışkanlıklarla daha huzurlu bir yaşam sürmek mümkün. Huzuru yakalamanıza yardımcı olacak 10 basit ipucunu sıraladık.

Kadin

Durduk yere yaşama sevinci verecek 10 alıntı

Hayatın koşturmacası içinde bazen motivasyonumuzu kaybedebiliriz ve küçük bir ilham arayışına girebiliriz. İşte tam da bu anlarda, bizi yeniden hayata bağlayacak, umut ve sevinç dolu hissettirecek alıntılar büyük önem taşır. Sıraladığımız alıntılara ara sıra okuyarak yaşama sevincinizi yükseltebilirsiniz.

Kadin

Müsaadenle Rock’n Roll! Arada bir çılgınlık yapmanın iyi hissettiren 10 yanı

Hayatın monotonluğu bazen ruhumuzu sıkabilir ve enerjimizi düşürebilir. Ancak arada bir çılgınlık yapmak, bu sıkıcı rutini kırmak ve hayatımıza renk katmak için harika bir yoldur. Çılgınca aktiviteler, bize sadece eğlence ve heyecan katmakla kalmaz, aynı zamanda ruhsal ve fiziksel sağlığımızı da olumlu yönde etkiler.

Kadin

Günlük 10 bin adım atmanın vücudumuza 10 etkisi

Hepimiz sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek isteriz, ancak yoğun tempolarımız arasında bazen kendimize yeterince vakit ayıramayabiliriz. İşte tam bu noktada, günlük 10 bin adım atmanın önemi devreye giriyor. Bu basit ama etkili egzersiz, sadece fiziksel sağlığınızı değil, aynı zamanda zihinsel sağlığınızı da olumlu yönde etkiliyor. Peki, her gün 10 bin adım atarak vücudunuza ne gibi faydalar sağlayabilirsiniz? İşte günlük yürüyüşün vücudumuza olan 10 etkisi!

Kadin

LGS ve YKS öncesi uzmanından sınav kaygısıyla başa çıkma yolları

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ceren Bilgesoy, YKS ve LGS’ye girecek öğrenciler için sınav kaygısı ile başa çıkma yöntemlerine değindi. Bilgesoy, ailelerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmaması gerektiğinin altını çizerek, “ Aileler, sınava ilişkin konuşmalarda özenli davranmalı, gerçekçi olmalı, akranlarıyla karşılaştırmaktan kaçınmalıdır. Duygu ve düşünce paylaşımı, empati önemlidir” dedi.

Kadin

İyi bir yaşam için hayatından çıkarman gereken 12 şey

Daha huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek hepimizin isteği. Peki ya önümüzdeki iyi yaşamı baltalayan ve bizi geriye çeken şeyler ne? Daha fazlası için hadi, içeriğe geçelim!

Kadin

Gün içinde enerjini artıracak 12 şey

Aslında gün içinde enerjini artırmak için deneyebileceğin pek çok yol var! Bunlardan önemli olarak gördüğümüz 12 yöntemi senin için listeledik. Unutma, küçük değişiklikler büyük farklar yaratır!

Kadin

Okuduğunda sana yeni ufuklar açacak 11 kitap

Keşfedilmemiş dünyalara yolculuk yapmak isteyenler için 11 kitaptan oluşan bir liste hazırladık. Bu eserler, edebi zenginlikleri ve derin düşündürücü temalarıyla seni yeni ufuklara taşıyacak!

Kadin

Zayıflamak isteyenlere altın değerinde tavsiyeler! 2 saat kuralına dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, yaz mevsimin gelmesiyle zayıflama sürecine giren kişilerin yaptığı hatalara değindi.

Kadin

Daha pozitif bir yaşam için denemen gereken 10 zihin jimnastiği

Evet, hayat bazen bize limonlar fırlatır ama biz de onlardan limonata yaparız, değil mi? Günün stresi, sorumluluklar, beklemediğiniz sürprizler derken pozitif kalmak bazen gerçekten zorlayıcı olabilir. Ama endişelenme, çünkü biz buradayız ve daha pozitif bir yaşam için birkaç sıradışı zihin jimnastiğiyle seni bekliyoruz!

Kadin

Mutluluğun kapılarını aralayacak 10 iyi yaşam tavsiyesi

Mutlu olmak için öyle çok büyük şeylere ihtiyacın yok aslında. Küçük değişikliklerle daha mutlu bir yaşamın olabilir. Mutlu olmak için tavsiyeler neler birlikte bakalım mı?

Kadin

Mutluluğu kedi videolarında arama! İşte mutlu olmak için 11 neden

Hepimiz zaman zaman zor günler geçiriyoruz. İş stresi, yoğun tempo, bitmek bilmeyen sorumluluklar... Peki, tüm bu karmaşanın içinde mutluluğu nerede bulabiliriz?

Kadin

Sınav stresi yaşayan öğrenci ve ailelere yönelik uyarılar

LGS ve YKS sınavlarına az bir zaman kaldı. Her yıl sınav stresi yaşayan öğrenci ve ailelere yönelik uyarıda bulunan Uzman Psikolog Ege Canyurt “Öğrenciler planlama ve hazırlık yaparak, deneme sınavlarına katılarak kaygılarını azaltabilir. Anne babalar ise çocuğa rehber olmalı, eleştiri ve ceza durumu sadece zorlaştırır” dedi.

Kadin

Süper fiziğe sahip büyükanne 80 yaşında bile muhteşem görünmenin basit kurallarını paylaştı

Yaş ilerlese bile genç görünmenin sırları her zaman merak edilmiştir. Kişisel antrenör olan 61 yaşındaki Jacqueline Hooton etkileyici bir fiziğe sahip. Süper formuyla dikkat çeken büyükanne, formda kalmak için izlediği bazı basit kuralları sosyal medyada paylaştı.

Kadin

Belde Evleri, kadınların hayatına dokunuyor

Tepebaşı Belediyesi bünyesinde bulunan Belde Evleri, dayanışmanın, paylaşmanın ve sosyalleşmenin merkezi olmaya devam ederken, kadınların hayatına dokunmayı da sürdürüyor.

Kadin

Bu kadınlar daha çok risk altında! “Doğum travması her 100 kadından 4’ünü etkiliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Canan Acar Demir, “Doğum yapmak pek çok kadın için hayattaki en mutluluk verici, en özel ve eşsiz bir deneyim olarak nitelendirilir. Ancak maalesef bazı kadınlar için ise doğum eylemi bir çeşit travma olarak hafızalarda yer ediyor. Doğum anı hatırlatıldığında yoğun kaygı, öfke, korku, suçluluk hissetmek, doğum hakkında aniden zihinde canlanan olumsuz anılar ve düşünceler, yorgunluk, uyku sorunları, konsantrasyon güçlükleri bu travmanın belirtileridir." dedi.

Kadin

Bu durumlar kilo vermeyi engelliyor! Diyete başlamadan önce yanıtlamanız gereken 3 soru

Bazı durumların kilo vermenin önünde engel oluşturduğunun altını çizen Diyetisyen Selin Nur Uçar, “Kişinin genetik yatkınlığı, hormonal düzensizlikleri, antidepresan ve kortizol türü ilaç kullanımı, çok düşük kalorili beslenme durumu, kadınlarda menopoz dönemi kilo vermeyi zorlaştırıcı olabilir. Özellikle hipotiroidi, Cushing Sendromu, polikistik over sendromu, insülin direnci, anemi gibi hastalıklar kilo vermeyi engelleyebilen hastalıklardandır” dedi.

Kadin

Diyet yapmadan kilo vermenin formülünü paylaştı! Pizza ve tatlılara veda etmeden... İşte 5 basit ipucu 'Hedefe daha hızlı ulaşacaksınız'

Yaz ayları ve tatil planlarının hayata geçmesi için geri sayım başladı. Yaz tatiline artık sayılı zaman kala pek çok kişi fazla kilolarını vermek üzerine araştırma içerisine girdi. Bu amaç doğrultusunda zayıflamak isteyenlerin uyguladığı pek çok farklı diyet var. Ancak ABD'li bir beslenme uzmanı, diyet yapmadan ya da kalori saymadan herkesin kilo verebileceği ya da verdiği kiloyu koruyabileceği basit yaşam tarzı değişikliklerinin formülünü paylaştı.

Kadin

Çağımızın yaygın problemi: Teknoloji bağımlılığı çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkiliyor

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi Çocuk Gelişimcisi R. Mukaddes Sarıkaya, teknoloji bağımlılığının çocukların fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebileceğine dikkati çekerek çocuklarda teknoloji bağımlılığı ile ilgili ebeveynlere ve öğrencilere önerilerde bulundu.

Kadin

Uzmanlar uyarıyor! Protein diyeti tehdidi: Böbrek ve kalp yetmezliği riskini artırıyor!

Sosyal medyada moda olan diyetler, uzman kontrolünde yapılmadığında sağlığı tehdit ediyor. Çocukluk çağındakiler ya da ergenler ağır protein diyetleri ile böbrek hatta kalp yetmezliği riskine girerken, erişkinlerde ise hurma diyeti, glutensiz diyet gibi trend tarifler, diyabete hatta şeker komasına davetiye çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye'de 79 ilde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nde diyetisyen, fizyoterapist, hatta psikologlarla ücretsiz ve uzman kontrolünde kilo vermek mümkün.

Kadin

Hayatınızı kolaylaştıracak 10 iyi yaşam hilesi

Hayatın zorluklarına karşı daha iyi bir yaşamın olmasını istiyorsan, sana özel bir liste hazırladık! Listemizde hayatını kolaylaştıracak ve enerji toplamanı sağlayacak çeşitli ipuçları mevcut.

Kadin

Her şeye vakit bulabilen enerjik insanların 10 ortak özelliği

Enerjisinden ödün vermeyen ve her şeye vakit bulabilen insanlar, nasıl özelliklere sahip? Neler yapıyorlar ve nasıl her şeye vakit buluyorlar? Detaylıca bakalım.

Kadin

Kendinizi tükenmiş hissediyorsanız yenilenmenizi sağlayacak 10 yöntem

Günümüzün hızlı temposu, yoğun iş ve sosyal yaşamıyla birlikte zaman zaman bedensel ve zihinsel enerjimizi tüketecek durumlarla karşılaşabiliriz. Ancak endişelenmeyin, çünkü kendinizi yenilemenin ve canlandırmanın pek çok yolu var. İşte, kendinizi tükenmiş hissettiğinizde size iyi gelecek 11 öneri!

Kadin

Ofiste zen: stresi azaltmak için 10 masada meditasyon tekniği

Günün yoğun temposu içinde, ofis masasında huzur bulmak bir lüks gibi görünebilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü sakinlik ve dinginlik sadece bir meditasyon uzaklığında!

Kadin

Her gün yaparak zihinsel esnekliğinizi artırabileceğiniz 10 egzersiz

Zihinsel esneklik dediğimiz şey, her gün karşımıza çıkan değişikliklere ve karmaşalara nasıl adapte olduğumuzla ilgili bir şey. Yani, diyelim ki hayat bize limonlar attı, biz de onlardan limonata yapıyoruz! Neyse ki, zihinsel esnekliği artırmanın yolları var ve bunlar çok da karmaşık değil.

Kadin

Güne başlarken pozitif enerjiyle dolmanızı sağlayacak 9 sabah meditasyonu

Güne pozitif enerjiyle başlamanızı sağlayacak 9 sabah meditasyonu önerisiyle geldik! Bu farklı meditasyon türleri ile güne başlarken içsel huzurunuzu ve pozitif enerjinizi artırmanıza yardımcı olabilirsiniz.

Kadin

Daha iyi bir yaşam için kullanman gereken 11 mobil uygulama

Her geçen gün, teknoloji hayatımızı daha da kolaylaştırıyor ve geliştiriyor. Mobil uygulamalar da bu gelişmenin en önemli parçalarından biri haline geldi. İşte daha iyi bir yaşam sürmek için hayatınızı kolaylaştıracak 11 mobil uygulama:

Kadin

İşini ve özel hayatını birbirinden ayırmanı sağlayacak 3 öneri

Hayatın koşuşturması içinde bazen kaybolduğumuz oluyor. Bu noktada iş ve özel hayat arasındaki dengeyi sağlamak günümüzün hızlı tempolu dünyasında önemli bir beceri haline geliyor. Bu dengeyi korumak için bazı stratejiler geliştirmek ve uygulamak oldukça etkili oluyor. İşte işini ve özel hayatını birbirinden ayırmanı sağlayacak 3 etkili öneri...

Kadin

İçsel gücünü artırmak için yapman gereken 10 şey

İçsel gücünü artırmak için uygulayabileceğiniz 10 maddeyi sizler için listeledik. Bu aktiviteleri deneyerek içsel gücünü artırabilir, daha dengeli ve mutlu bir yaşam sürebilirsin! Unutma, içsel gücünü artırmak bir günün işi değil, sürekli bir çaba gerektirir. Kendine zaman ayır, kendini keşfet ve hayatın tadını çıkar!

Kadin

Gerginliğini azaltıp seni rahatlatacak 10 nefes egzersizi

Heyecan, stres, kaygı... Hepimizin hayatında yer alan bu duygular, bazen kontrolden çıkıp bizi bunaltabilir. Neyse ki, bu durumlarda imdadımıza yetişen bir mucizevi varlık var: Nefesimiz! Evet, doğru duydunuz! Doğru nefes alma teknikleri ile gerginliği yenmek ve rahatlamak çok kolay.

Kadin

İyi bir yaşamın kapılarını aralayacak 11 alışkanlık

İyi bir yaşam için bu 11 alışkanlığı günlük yaşamınıza entegre ederek daha sağlıklı, mutlu ve dengeli bir yaşam sürdürebilirsiniz. Unutmayın, küçük adımlar büyük değişimler getirir!

Kadin

Her gün daha mutlu uyanmanın 12 sırrı

Sabahları daha mutlu uyanmanın sırlarını keşfetmeye ne dersiniz? Küçük ama etkili değişikliklerle her gün daha pozitif ve enerjik bir başlangıç yapabilirsiniz. İşte, günlük rutininize kolayca entegre edebileceğiniz 12 öneri!

Kadin

Daha iyi bir uyku için uygulamanız gereken 11 altın kural

Sabaha daha tazelenmiş bir şekilde uyanmak isteyenler için uyku kalitenizi artırmayı sağlayacak 11 önemli konudan bahsettik. Bu yöntemlerle uykuya dalarken daha huzurlu hissedeceksiniz.

Kadin