Doğum Sonrası Depresyon Haberleri

Postpartum tedavisi: Doğum sonrası depresyon nasıl atlatılır?

Pek çok kadının en büyük hayallerinden biri şüphesiz ki annelik duygusunu tatmaktır. Anne olmak her kadının hakkı olduğu gibi oldukça özel bir duygu olarak tanımlanır. Özellikle gebelik sürecinde yaşanan tatlı bekleyişler ve heyecanlar, anne adayları için paha biçilemezdir. Ancak doğum zamanı geldiğinde tüm bu güzel duyguların yerini korku gibi durumlar alabilir. Özellikle doğumdan sonra postpartum olarak bilinen depresif ruh hali ortaya çıkabilir. Peki, postpartum tedavisi nasıl yapılır?

Haber 14-10-2023 16:41

Postpartum (doğum sonrası) depresyonu nedir? Postpartum belirtileri nelerdir?

Annelik duygusu birçok kadının yaşamak istediği en özel duyguların başında gelmektedir. Bebek heyecanı ve uzun bekleyişler, yalnızca anne adaylarını değil baba adaylarını da heyecanlandırabilir. Ancak doğum sonrası yani postpartum dönemi yaşanan ve psikolojik yönden ciddi etkileri olan depresyon hali yalnızca kadınlarda görülen bir durumdur. Bu duruma etken olan birtakım nedenler de bulunmaktadır. Peki, postpartum (doğum sonrası) depresyonu nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 14-10-2023 16:40

Postpartum nedir, ne demek? Postpartum dönem nedir?

Anne olmak çoğu kadının hayalleri arasında yer alan ve insana harika duygular hissettiren bir durumdur. Gebelik sürecinde gerek fiziksel gerekse ruhsal yönden birtakım değişimler yaşanır. Bu değişimler kimi kadınları çok fazla etkilemezken kimi kadınları ise doğrudan ve olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle doğumdan sonraki süreç gebelik dönemine nazaran daha sancılı olabilir. Yeni anne olan kadınlarda postpartum denilen bir durum ortaya çıkabilir. Peki, postpartum nedir?

Haber 14-10-2023 16:39

Diğer Haber Etiketleri

Doğum Sonrası Depresyon

Doğum Sonrası Depresyon Hakkındaki Haberler Mynet'te. Doğum Sonrası Depresyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.