İyi akşamlar! 29 Nisan günün haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- Hatay'da heyecanlandıran bir keşif yapıldı. Kırıkhan ilçesinde kazı çalışması yapan belediye ekipleri önce bir mağara ardından mağaranın içinde bir küp ve insan kemikleri buldu. Bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı.
- İBB davasının 29'uncu gününde duruşmada gerginlik yaşandı. Avukatı itirafçı sanık Adem Soyetkin'in sözlü tacize uğradığı iddiasını hatırlattı. Soytekin, Buğra Gökçe'nin kendisine hakaret içerikli ifadeler kullandığını söylerken, İmamoğlu Soyetekin'e tepki gösterdi ve "Söylediklerin çok ayıp. Hepimizi zan altında bırakıyorsun" dedi. Tartışma sonrası duruşmaya ara verildi.
- Küresel ısınmanın en tehlikeli sonuçlarından biri olan deniz seviyesindeki yükseliş, dünya genelinde alarm veriyor. Bilimsel projeksiyonlara göre Maldivler’in yüzde 80’inin 2050 yılına kadar yaşanamaz hale gelmesi, Venedik’in ise 2100 sonrası sulara gömülmesi bekleniyor.
- Kağıthane'de bir okulun karşısında küfürlü konuşup sigara içen gençleri uyaran okul polisi, çocuk yaştaki kişilerin saldırısına uğradı. Saldırganların burnuna vurduğu polis, kaçan şüphelilere ateş açtı. O sırada kaldırımda bulunan bir berber ağır şekilde yaralandı.
- Japon otomotiv devi Honda, İzmir Aliağa'da 100 bin metrekarelik alana kurulan yeni motosiklet fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Honda, ilk aşamada 300 kişiye istihdam sağlayacak.
- Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılar altyapıyı çökertti, atık toplama hizmetleri durma noktasına geldi. Biriken çöp yığınları, bölgede ciddi bir halk sağlığı tehdidine dönüştü.
- Manisa'nın yüksek rakımlı ilçesi Demirci'de, sağanak yağışların ardından yüzünü gösteren güneşle birlikte doğada kuzu göbeği bereketi yaşanıyor. Kilogram fiyatı 2 bin lirayı bulan ve şifasıyla bilinen mantarı toplamak isteyen vatandaşlar dağlara akın ediyor.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!