Haziran ayının o tazeleyici enerjisiyle uyandığımız pırıl pırıl bir çarşamba sabahından herkese günaydın! Şu anda Mynet’in Sesi’nde, sabah bültenindesiniz.
Bugün dünyada ve ülkemizde gündem yine oldukça hareketli. Gelin, ekonomiden spora günün öne çıkan başlıklarına birlikte bakalım.
Bültenimizin ilk haberi Orta Doğu’dan. Dün gece bölgede tansiyon yine tavan yaptı. Bir süredir ateşkes görüşmeleri nedeniyle süren sessizlik ABD ve İran'ın karşılıklı saldırılarıyla son buldu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ise, son gelişmelere yönelik açıklamasında, "ABD kuvvetleri, İran'ın Orta Doğu çapındaki saldırı girişimlerine karşılık çok sayıda İran balistik füzesini ve insansız hava aracını (İHA) başarıyla etkisiz hale getirmiş, İran’ın Keşm adasına meşru müdafaa amaçlı saldırılar düzenlemiştir" ifadelerini kullandı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu ise ABD'nin Keşm Adası'na saldırısına karşılık Kuveyt'te ABD güçlerine ev sahipliği yapan askeri üsleri füzelerle vurduğunu duyurdu.
Sırada özellikle sürücüleri ilgilendiren bir haberimiz var.
Akaryakıtta tabela yine değişti efendim. Benzin, motorin ve LPG'ye dün gelen indirimin ardından bugün ise benzinin litre fiyatına yaklaşık 53 kuruş, motorinin litre fiyatına ise yaklaşık 1 lira 4 kuruş zam geldi.
Ve ‘Bizim Çocuklar’
Tüm dünyanın heyecanla beklediği 2026 FIFA Dünya Kupası için geri sayım sürerken, A Milli Futbol Takımı'mız dev turnuva için Amerika Birleşik Devletleri’ne ayak bastı.
Ay-yıldızlıları taşıyan ve İstanbul'dan kalkan özel uçak, Florida eyaletindeki Fort Lauderdale Uluslararası Havalimanı'na indi. Milliler, otobüsle konaklayacakları otele geçerken, takımımızı otel girişinde Türk taraftarlar bayraklarla ve tezahüratlarla destekledi.
Şimdi de yönümüzü dünyadan diğer haberlere çeviriyoruz.
Batı Afrika ülkesi Nijerya’da Ebola alarmı verildi. Ülkede Ebola tehdidi nedeniyle 10 eyalet resmen alarm durumunda. Konuyla ilgili açıklama ise Nijerya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden geldi. Açıklamada, Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde devam eden Ebola salgınının ardından Nijerya'nın uluslararası seyahatler ve sınır ötesi hareketlilik nedeniyle virüsün ülkeye taşınması açısından risk altında olduğu belirtildi.
Uzmanlar, Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde görülen Bundibugyo türüne karşı henüz onaylanmış bir aşı veya spesifik tedavi bulunmaması nedeniyle salgınların kontrolünde erken teşhis, temaslı takibi ve hızlı izolasyon uygulamalarının büyük önem taşıdığına dikkati çekiyor.
Ve bültenimizi kapatıyor, teknoloji dünyasından bir haberle sizlere veda ediyoruz.
ABD Başkanı Donald Trump, yapay zekaya ilişkin kararname imzaladı. Trump’ın, ülkesinin yapay zeka alanındaki "küresel liderliğini" sürdürmek, inovasyonun önündeki bürokratik engelleri kaldırmak ve ulusal güvenliği güçlendirmek amacıyla imza attığı kararname "Gelişmiş Yapay Zeka İnovasyonunu ve Güvenliğini Teşvik Etme" başlığını taşıyor.
Kararnameye göre, 60 gün içinde ABD'nin ileri düzey yapay zeka modellerinin siber yeteneklerini değerlendirmek üzere gizli bir kıyaslama süreci geliştirilecek ve hangi sistemlerin ‘kapsam dahilindeki öncü model’ sayılacağı bu süreç sonucunda belirlenecek.
3 Haziran Çarşamba sabahında güne işte bu haberlerle başladık sevgili dinleyenler. Bizler Mynet’te ve Mynet’in Sesi’nde gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdürürken, sizlerin harika bir gün geçirmesini diliyoruz. Bir sonraki bültende görüşünceye dek kendinize çok iyi bakın ve de hoşça kalın!