İyi akşamlar! 6 Ağustos günün haber özetine hoş geldiniz!
Bugün yine dolu dolu bir gündemi geride bıraktık.
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri sahte diploma skandalı. Skandalla ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Çete lideri olan 'Ziya hoca' lakaplı Ziya Kadiroğlu'nun 1999'dan beri farklı tarihlerde 13 kez yargılandığı, 354 yıl hapsi istendiği davadan beraat ettiği ortaya çıktı. Kadiroğlu'nun 2016'da örgüt lider olarak yargılandığı davada, adliyeye sevk edilmeden önce basın mensuplarına "Devletimiz var olsun. Cemaatin komplosuyla karşı karşıyayız" dediği belirtildi.
- Daha önce halı yıkamacılığı yapan ve sonra sahte diplomayla psikolog olan Volkan Uçak pandemi döneminde de halı yıkamacılarını kandırmış. O dönem kendinden 200 TL istenildiğini belirten bir esnaf Uçak'ın sokağa çıkma yasağından muaf olmak için valilik onaylı belge vaadettiğini ancak herhangi bir belge alamadıklarını belirtti.
- New York Times (NYT), çocuk istismarından yargılanırken ölen milyarder finansçı Jeffrey Epstein’ın Manhattan bölgesindeki yedi katlı malikanesinde çekilmiş fotoğrafları yayınladı. Ünlü pedofilinin birçok dünyaca ünlü isimle fotoğrafları olduğu ortaya çıktı. Ünlü isimler arasında Muhammed Bin Selman, Elon Musk, Fidel Castro da yer aldı.
- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmir'de 6 Ağustos'tan itibaren su tüketiminin yoğun olduğu 11 ilçede saat 23.00-05.00 arasında planlı ve dönüşümlü su kesintilerine başlanacağı belirtildi. Uygulama 21 Ağustos'a kadar sürecek.
- Diploması sahte olduğu ortaya çıkan iddianamede de adı geçen Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu’nun Ankara’da bir külliye merkezi yaptırmak için bağış topladığı ortaya çıktı. Bağış konusunda 1 taş bedelinin 2 bin TL olduğu, 1 metrekare inşaat bedelinin ise 50 bin TL olduğu ifade edildi.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!