İyi akşamlar! 26 Şubat günün haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi ile başlıyoruz...
- Hakkari'de yaşayan Akarsu ailesi, 40 yıldır Türkiye Cumhuriyeti kimliği alamamanın cefasını anlattı. İran’dan göç eden aile, ellerindeki ‘vatansız kişi kimlik belgesi’ nedeniyle eğitimden sağlığa birçok hakka erişemediklerini belirtti. “Bize bir çare bulun” diyen aile yardım bekliyor.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü vesilesiyle İstanbul Valisi Davut Gül, dikkat çeken bir fotoğraf paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile nostaljik bir fotoğrafını paylaşan Vali Gül, "Yorgunluğu kendine, umudu milletimize saklayan bir ömür. Şahidiz. Doğum gününüz kutlu olsun Sayın Cumhurbaşkanım" notunu düştü.
- Galatasaray, Juventus’u eleyerek son 16’ya yükselse de Victor Osimhen’den çarpıcı bir öz eleştiri geldi. Nijeryalı yıldız, performanslarını yetersiz bulduklarını söylerken “Juventus hak etti” dedi, takım içi mentaliteye dikkat çekti. Osimhen, muhtemel rakipler arasında ise Liverpool’u tercih ettiğini açıkladı.
- İstanbul Güngören'de 14 yaşındaki bir kız çocuğu babası Murat Dilsiz'i uykusundayken başından vurup katletti. Dilsiz'in eşi ve kızları hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülürken, 14 yaşındaki kız cinayeti filmde görüp yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Dilsiz'in eşi ifadesinde "Beni bir de çocuklarımı dövüyordu. Beni boğmaya çalıştı. Kendimi zorla onun elinden kurtardım." dedi.
- Dünya nefesini tutmuş ABD ile İran arasında devam eden nükleer müzakerelere çevirmiş durumda. Orta Doğu'da ABD'ye ait 350 savaş uçağı savaşa hazır bir şekilde beklerken bugün Cenevre'de gerçekleşen ABD-İran görüşmesi sonrası İranlı yetkiliden ilk açıklama geldi. Yetkili isim, ABD'ye şart koşarak "anlaşma çerçevesine ulaşmak mümkün olabilir" ifadelerinde bulundu.
- Arnavutköy'de bir çiftlik evinde dehşet dolu dakikalar yaşandı. İddiaya göre tartıştığı kişiye elektrikli testereyle saldıran şüpheli kaçtı. Boynundan ağır yaralanan işçi hastaneye kaldırılırken polis ekipleri saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.
Haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!