Günaydın! 15 Mayıs günün ilk haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi olarak günün öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
İşte başlıyoruz...
Terör örgütü PKK'nın silah bırakmasının ardından yasal düzenleme vurguları dikkat çekmişti. AK Partili kurmaylar harekete geçti. ‘Örgüt adına işlenen suçların' kapsamı için düzenleme geliyor. Değişiklikle beraber cezaevinde o maddeden hapis yatan herkes için tahliye yolu açılmış olacak.
Galatasaray, Gaziantep’te karşı karşıya geldiği Trabzonspor’u 3-0 mağlup ederek Türkiye Kupası’nı 19’uncu kez kazanmayı başardı. Trabzonspor seremonide madalya almaya çıkmadı.
Victor Osimhen, Trabzonspor karşısında da iki gol atarak bu sezonki 35. golüne ulaştı. 35 gole ulaşan Osimhen, Türkiye'de bir sezonda en fazla gol atan futbolcu olan Mario Jardel'i geçerek 'kırılamaz' denilen rekoru kırmayı başardı.
İBB Meclisi İSKİ Genel Kurulu'nda, İSKİ'nin teklifiyle suya yüzde 10 oranında zam yapıldı. Buna göre İstanbul'daki konutların yüzde 85'nin kullandığı 1. kademe su birim fiyatı 42,37 TL' den 46,62 TL'ye çıktı. Karar 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak.
Sabah haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!