Günaydın! 12 Ocak günün ilk haber özetine hoş geldiniz!
Mynet'in Sesi olarak günün öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
İşte başlıyoruz...
- ABD Başkanı Donald Trump açıklamalarıyla dünya siyasetine yön vermeye devam ediyor. Son açıklamasında Grönland için, "Şu ya da bu şekilde, Grönland’a sahip olacağız" diyerek Rusya ve Çin tehdidine dikkat çekti. İran için de net konuşan Trump olası bir saldırı olursa hiç görülmemiş bir karşılık vereceklerini belirtti.
- İstanbul'da peş peşe gelen uyarıların ardından kar yağışı bu sabah itibarıyla başladı. Havaların soğumasıyla birlikte Avrupa Yakası'nda Silivri ve Çatalca'nın yüksek kesimlerine kar yağdı. İstanbul Valiliği, Meteoroloji'den gelen veriler ışığında okulları bugün tatil etmişti.
- Devrik İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi’nin en büyük oğlu olan sürgündeki Rıza Pehlevi, İran’daki rejimi devirmeye yönelik "ulusal ayaklanmanın" yeni bir aşamaya girdiğini belirterek, "İran'ın özgürlüğü yakındır. Yalnız değiliz. Uluslararası destek yakında ulaşacaktır" açıklamasında bulundu.
- ABD merkezli haklar grubu İran İnsan Hakları Aktivistleri , İran'da 28 Aralık'tan bu yana devam eden protestolarda 10 bin 675 kişinin gözaltına alındığını iddia etti.
- Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir otelde çıkan yangın, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 7 kişi, Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Sabah haber özetimizin sonuna geldik. Gelişmelerle yeniden buluşmak üzere!