Enes Sevki Ebu Asr Haberleri

Netanyahu eleştirdiği eski Başbakan Olmert'in durumuna düştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, muhalefet lideriyken eleştirdiği eski Başbakan Ehud Olmert'in birçok tutumunu benimser oldu - Yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelen Netanyahu, geçmişte siyasi hayatını bitirmek için hedef haline getirdiği eski Başbakan Olmert'in hedefi haline geldi - İsrail konusunda araştırmalar yapan Enes Ebu Arkub: - "Netanyahu ile Olmert, tamamen aynı durumda değil. Netanyahu muhalefetteyken Olmert'e karşı baskı kuran bir kamuoyu oluşturmuştu. Ancak mevcut durumda Netanyahu'nun rakipleri benzer bir baskı ortamını oluşturmaktan aciz"

Haber 2019-04-09 17:24:09

Anne karnındaki torunlarım ilk nefeste sarin gazı soludu

Esed rejiminin 100 sivili öldürdüğü Han Şeyhun kimyasal silah katliamının üzerinden iki yıl geçti - Rejimin halihazırda hedef almaya devam ederek göçe zorladığı ilçenin sakinleri, katliama ilişkin unutamadıkları anılarını AA'ya anlattı - Ailesinden 6 kişiyi kaybeden Cemal Kasım: -"O gün şehit düşenlerin arasında ailemden 6 kişi var. Oğlum, eşi, Kur'an-ı Kerim'in 15 cüzünü ezberleyen kızım, yanımda misafir olan ablam ve gelinimin karnındaki ikiz bebekler. Anne karnındaki torunlarım ilk nefeste sarin gazı soludu. Sonra da öldüler" - Muhammed Ebu Ahmed: -"Bazı insanlar yüksek yerlere, çatılara sığındı ve unutuldu. Birkaç gün sonra cesetler bulundu. Hala nefes daralması yaşıyorum. Öksürük tutuyor ve vücudumda alerjiler oluyor" - Enes Zuhuri: -"İnsanın tüylerini ürpertecek bir sahneydi. Kuşlar, kediler, insanlar hep ölüydü. Korkunç bir gündü"

Haber 2019-04-03 11:03:14

ABD açıkladı: Suriye'de 2 DEAŞ liderini öldürdük

ABD Merkez Komutanlığı, Suriye'nin Deyrizor yakınlarına yaptığı hava saldırılarında terör örgütü DEAŞ'ın 2 liderini etkisiz hale getirdiğini açıkladı. CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, hava saldırılarında hedef alınan kişilerin DEAŞ'ın silah araştırma sorumlusu Ebu Enes el-Şami ile DEAŞ'ın insansız hava aracı eğitimlerinden sorumlu Cüneyd Rahman olduğu belirtildi.

Haber 2017-09-07 20:48:21

Libyalı terör şüphelisi ABD'deki duruşması öncesi öldü

El Kaide'nin liderlerinden olduğu iddia edilen Libyalı Ebu Enes el-Libi, 1998 yılında iki Afrika ülkesinde ABD büyükelçiliklerine yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili ABD'de yargılandığı davada hakim karşısına çıkmasına günler kala öldü.

Haber 2015-01-03 14:15:02

Diğer Haber Etiketleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrail topcu birliğinin Gazze'deki "Şuheda el-Aksa Hastanesi"ne düzenlediği saldırıda, serbest kameraman olarak AA'ya da hizmet veren Enes Ebu Muaylık yaralandı.

Haber 21-07-14 19:03

Suriye’de muhalif komutanlara peş peşe suikastlar

Suriye'nin başkenti Şam'da muhalif Tevhidin Aslanları Tugayı Komutanı Ebu Enes El Biruni'nin Yermük Mülteci Kampı'ndaki evinde öldürüldüğü belirtildi.

Haber 05-12-13 15:00

Kerry, Libi'nin yakalanışını savundu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, el-Kaide liderlerinden biri olmakla suçlanan Ebu Enes el-Libi'nin yakalandığı operasyonu savundu ve zanlıyı "yasal ve meşru bir hedef" olarak niteledi.

Haber 08-10-13 02:58