Libya Haberleri Ve Son Dakika Libya Haberleri

Libya Haberleri Ve Son Dakika Libya Haberleri

Kuzey Afrika ülkelerinden biri olan Libya, Akdeniz kıyısında yer alır. Mısır, Cezayir, Nijer ve Sudan gibi ülkelere komşu olan Libya, "Lebu" kelimesinden türemiştir. 1951 yılında bağımsızlığını kazanan Libya, çok büyük bir yüzölçümüne sahiptir. Nüfusunun önemli bir kesimi ise kıyı bölgelerinde yaşar. Trablus ve Sirenayka gibi şehirlerinin olduğu Libya yüzölçümünde çöllerin payı oldukça fazladır. Ülkenin resmi dili ise Arapça'dır. 1969 yılında darbeyle iktidare gelen Kaddafi, Libya Sosyalist Halk Cemahiriyesi'ni kurmuştur. 2011 yılında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı sebebiyle Libya'ya karşı askeri bir operasyon başlatılmıştır. Bu operasyonların sonucunda ülkenin lideri olan Muammer Kaddafi devrilmiştir. Libya'nın eski lideri Kaddafi, linç edilerek öldürülmüştür. Libya Devleti adını alan ülkede 16 Mayıs 2014 tarihinde itibaren iç savaş başlamıştır.

Libya Haberleri

Türkiye ile Libya enerjide işbirliğini ileri seviyeye taşıyacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Libya'nın birçok alandaki işbirliğini enerji alanında da ileri seviyeye taşıyacağını söyledi.

Finans 14-01-2024 15:06

Şaşkına çeviren görüntü! AVM'ye aslanıyla geldi

Libya'da bir grup, alışveriş merkezine aslanıyla geldi. Etraftakilerin şaşkın bakışları arasında bir dükkandan çıkan aslan ve sahibinin görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

Trend 11-12-2023 09:23

Son dakika: Libya tezkeresi TBMM'de kabul edildi! Türk askerinin görev süresi 2 yıl daha uzatıldı

Son dakika haberi: Türk askerinin Libya'daki görev süresinin 24 ay daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 30-11-2023 18:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başbakanı Dibeybe'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi kabul etti.

Haber 20-10-2023 17:15

Akdeniz'de can pazarı! 50 göçmeni taşıyan bota kasten çarptı

Libya Sahil Güvenliğine ait sürat botu, Akdeniz’de yaklaşık 50 göçmeni taşıyan bota kasten çarptı. Çarpmanın ardından batan bottaki yaklaşık 50 göçmen denize düşerken, göçmenler yakınlardaki sahil güvenlik gemisine yüzmek zorunda kaldı.

Haber 30-09-2023 01:09

Libya'daki sel felaketinde yeni gelişme! O kentte bir günde 245 cesede ulaşıldı

Libya'da binlerce can alan sel felaketinin ardından kayıpları arama çalışmaları sürerken en fazla ölümün yaşandığı Derne kentinde bir günde 245 kişinin cenazesine ulaşıldı.

Haber 22-09-2023 17:55

Trakya'dan 12 kişilik sağlık ekibi selden etkilenen Libya'ya gönderildi

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan 12 kişilik sağlık ekibi ve tıbbi malzeme sel felaketinden etkilenen Libya'ya gönderildi.

Yurthaber 19-09-2023 14:14

Dünyanın endişeyle takip ettiği Libya'daki sel felaketiyle ilgili yeni açıklama: Bir kent tahliye edilebilir

Libya'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketi ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Libya Kızılayı sağlık riskleri nedeniyle Derne kentinin tahliyesinin bir seçenek olarak masada olduğunu belirtti.

Haber 18-09-2023 13:41

Libya'ya yardım için giden kurtarma ekibi kaza yaptı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Libya'da yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle bölgeye yardıma giden uluslararası bir ekibin yolda kaza geçirdiğini açıkladı. Kurtarma ekibinin geçirdiği trafik kazasında 5’i Yunan kurtarma ekibinden olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybederken, en az 10 kişi de yaralandı.

Haber 17-09-2023 22:36

DSÖ'den Libya açıklaması! Korkunç tabloyu duyurdular: 9 bin kişi...

Libya'da Daniel fırtınası etkili olmuştu. Şu ana kadar 6 bin insanın hayatını kaybettiği felakette ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada Libya'nın Derne kentinde halen 9 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Haber 16-09-2023 18:42

Libya'yı vuran fırtınadan sonra Sahra Çölü'nde göl oluştu! Görüntüler sosyal medyada gündem yarattı

Libya'nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve on binlerce kişinin ise kaybolmasına neden olurken fırtınanın etkisiyle oluşan sel felaketinin bilançosu her geçen gün artıyor. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde ise fırtınanın ardından Sahra Çölü'nde oluşan küçük göller yer aldı.

Trend 16-09-2023 08:48

Libya'da sel trajedisi... Şehir resmen ikiye bölündü: Cesetler kıyıya vurmaya başladı... Nükleer bomba düşmüş gibi

Libya'da meydana gelen sel felaketinin boyutu gün yüzüne çıkmaya başladı. Yetkililer liman şehri Derne'de 11 binden fazla cesedin olduğunu ifade ederken, kıyıya cesetler vurmaya başladı... 90 bin kişinin yaşadığı Derne'de şehir sel sularıyla adeta ikiye bölündü. Yetkililer en az 10 bin kişinin daha kayıp olduğunu açıklarken, bölgeden gelen fotoğraflar yaşanan trajediyi gözler önüne seriyor...

Haber 15-09-2023 15:49

Son dakika: Libya'da sel felaketi: Ölü sayısı 11 bin 300'e çıktı

Son dakika: Libya Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, Libya’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 11 bin 300’e yükseldiği bildirildi.

Haber 14-09-2023 21:31

SON DAKİKA | Libya'daki bilanço ağırlaştı! Açıkladılar: 6 bin kişi öldü, binlerce kişi kayıp

Son dakika haberi: Libya Ulusal Birlik Hükümeti sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Haber 13-09-2023 12:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya'ya geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile telefonda görüştü. Erdoğan, sel felaketi nedeniyle Menfi'ye geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletti.

Haber 12-09-2023 19:27

SON DAKİKA | Libya'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Ölü sayısı her geçen dakika artıyor: Son sayı 5 bin 300

Son dakika haberi: Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, ülkenin doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde yalnızca Derne'de ölenlerin sayısının 5 bin 200 kişiye ulaştığını söyledi. İlerleyen saatlerde ise Libya resmi haber ajansı LANA, Derne şehrinde selde ölenlerin sayısının 5 bin 300'e çıktığını, binlerce kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

Haber 12-09-2023 17:04

Libya'da sel felaketi! Bilanço ağırlaşıyor: 3 binden fazla ölü, 7 bin kayıp... Cansız bedenler toplu defin için sokaklardan toplandı

Daniel Fırtınası Yunanistan'ın ardından Libya'yı vurdu ve şiddetli yıkıma neden oldu. Ülkede şiddetli yağış ve fırtınanın yol açtığı sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Selden en çok etkilenen Libya'nın doğusundaki Derna kentinde ölenlerin sayısının en az 3.000 kişi olduğu belirtildi. Kayıp sayısı ise 10 bine ulaştı.

Trend 12-09-2023 10:35

UMKE ve UMKE ATAK ekibi selden etkilenen Libya'ya gidecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve UMKE ATAK personelinin sel felaketinden etkilenen Libya'ya gideceğini bildirdi.

Yurthaber 12-09-2023 07:49

Daniel Kasırgası Libya'yı vurdu! Ölü sayısı 2 bini geçti

Daniel Kasırgası, Libya’yı vurdu. Libya'nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, "Derne'deki selde ölenlerin sayısı 2 bini geçiyor" dedi. Libya Başbakanı Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı açıklamada "Türkiye, Libya halkının yanındadır. AFAD'ımızın koordinasyonunda bu sabaha karşı Bingazi'ye iniş yapmak üzere 3 uçuş organize edilmiştir." ifadesini kullandı.

Haber 11-09-2023 21:42

İsrail ve Libya arasında 'görüşme' krizi! İsrail basını böyle duyurdu: 'Savaş yaşanıyor'

Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş ile İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'in görüşmesi krize yol açtı. Libya Başbakanı, el-Menguş'u görüşme nedeniyle görevden almıştı. Yaşananlar sonrasında İsrail basını, Cohen-Menguş görüşmesinin açığa çıkarılması sonrasında İsrail Dışişleri Bakanlığında bir savaş yaşandığını açıkladı.

Haber 28-08-2023 19:46

Libya'da İsrail krizi! Başbakan, Dışişleri Bakanı'nı açığa aldı

Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşmesi ülkede krize yol açtı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, el-Menguş'u açığa aldı. Kuzey Afrika ülkesi Libya, İsrail'i tanımıyor ve Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri bulunmuyor.

Haber 28-08-2023 01:37

Türkiye’den Libya iddiaları ile ilgili açıklama! 99 yıllığına kiralandığı iddia edilmişti…

Ankara'nın Homs Limanı'nı 99 yıllığına kiraladığı iddialarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık açıklamasında söz konusu iddiaları yalanlayarak “Libya makamlarının aldığı kararın bizimle veya bizim faaliyetlerimizle bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

Haber 24-08-2023 13:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Kabulde, Libya Başbakanı Dibeybe, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini de iletti.

Haber 18-02-2023 19:11

Libya'dan Yunanistan hamlesi! Büyükelçiyi geri çağırdılar

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Libya'ya yaptığı ziyarette uçaktan inmeyip diplomatik krize neden olmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Libya, Atina Büyükelçisi Hamed Beşir el-Mebruk'u, istişare için ülkeye geri çağırdı.

Haber 20-11-2022 19:26

Diplomatik krize yol açtı! Yunan Bakan uçaktan inmeyip geri döndü

Libya ile Yunanistan arasında diplomatik kriz çıktı. Resmi ziyaret kapsamında Libya’ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın başkent Trablus'ta uçaktan inmeyi reddedip hiçbir açıklama yapmadan geri gittiği bildirildi. Yunan basını ise Dendias’ın Trablus hükümetinin Dışişleri Bakanı Manguş’un kendisini beklediğini öğrenince Menfi ile görüşmesini iptal edip Bingazi’ye geçtiğini aktardı.

Haber 17-11-2022 14:56

GRAFİKLİ - Kaddafi ailesinden hayatta kalanlar hangi ülkelerde ve nasıl yaşıyor?

Kaddafi’nin iki evliliğinden biri kız 8 çocuğu oldu; oğullarından 3’ü Arap Baharı sırasında öldürüldü - Kaddafi’nin ailesi Libya, Umman, Türkiye ve Lübnan olmak üzere dört ülkeye dağılmış durumda

Haber 27-10-2022 14:49

AK Parti’den Libya tezkeresi açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Libya tezkeresi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turan açıklamasında "Genel Kurul'da 18 Ekim Salı günü Lübnan'da bulunan Mehmetçiklerin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni görüşmeyi planlıyoruz" dedi.

Haber 15-10-2022 12:37

Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil: Birlikteliğimiz, sermayeden çok daha güçlü

"İlk yurt dışı tecrübemizi müteahhitlik sektöründe Libya’da edindik. Dünyada 500 milyar dolarlık projelere Türk müteahhitler imza attı, bunun ilk temeli, ilk tecrübesi, ilk çıraklığı Libya’dır. Biz bu vefayı asla unutmayız"

Yurthaber 14-10-2022 13:20

Sözcü Bilgiç'ten, Türkiye bandıralı gemiyi aramaya çalışan İrini Operasyonu'na yanıt:

"Kasım 2020’de Türkiye bandıralı bir ticari gemiye, bayrak devleti Türkiye’nin rızası olmadan gayrimeşru şekilde çıkılmasından sonra Türkiye ilkesel olarak tüm benzer talepleri reddediyor"

Yurthaber 11-10-2022 22:40

Hidrokarbon anlaşması nedir, ne anlama geliyor? Yunanistan Başbakanı'nın tepki gösterdiği Türkiye-Libya Hidrokarbon anlaşması!

Hidrokarbon anlaşması Türkiye ve Libya arasında imzalandı. Bu durum Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i sinirlendirdi. Miçotakis yaptığı açıklamada askeri güce başvurmaya hazır olduklarını ifade ederek tepki gösterdi. Peki, Hidrokarbon anlaşması nedir?

Haber 06-10-2022 14:42

Son dakika | Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Libya ile hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandı!

Son dakika haberi: Türkiye'den Doğu Akdeniz'de kritik bir adım geldi. Libya ile hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalandı. Gelişmeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu.

Haber 03-10-2022 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş talimat! Libya'ya üst düzey ziyaret

Türkiye'den üst düzey bir heyet Libya'ya ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın bugün (3 Ekim) Libya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. İşte haberin detayları...

Haber 02-10-2022 23:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi'yi kabul etti

Yurthaber 19-09-2022 01:18

Körfez İşbirliği Konseyi dışişleri bakanları, tahıl koridoru anlaşmasından memnun

Körfez İşbirliği Konseyi dışişleri bakanları, tahıl koridoru anlaşmasından memnun

Yurthaber 08-09-2022 01:16

Bakan Çavuşoğlu, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ebu Cenah ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ebu Cenah ile görüştü

Yurthaber 31-08-2022 15:05

İİT, Mısır, Tunus ve Cezayir'den Libya'daki çatışmaların durdurulması çağrısı

İİT, Mısır, Tunus ve Cezayir'den Libya'daki çatışmaların durdurulması çağrısı

Yurthaber 28-08-2022 03:25

Defalarca konsolosluktan arayıp dönmesini istediler, roketler düşerken bile ayrılmadı! Bir ülke o berberi konuşuyor

Yaklaşık 45 yıllık berber olan ve son 4 senedir mesleğini Libya’nın başkenti Trablus’un en işlek caddelerinden birinde sürdüren Turhan Aslan’ın hayat hikayesi dikkat çekiyor. 2020 yılında başkent Trablus’a roketlerin düştüğü zamanlarda bile orada bulunduğunu belirten Aslan, çatışma dönemlerinde Trablus’taki konsolosluktan Türkiye’ye dönmesi için defalarca arandığını söyledi. Her şeye rağmen ekmek teknesini bırakmadığını aktaran Aslan, şu anda rahat bir ortamın olduğunu belirtti.

Haber 15-08-2022 18:19

Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil: Libya odaklı Afrika açılımı geliştirmeliyiz

"Küresel düzenin getirmiş olduğu hakimiyet alanını genişletme politikaları yarışında geri kalmamak için, dış ticaret reformlarımızı Afrika’ya hitap edecek şekilde tasarlayıp geliştirmeliyiz"

Yurthaber 12-08-2022 14:39

Trablus Büyükelçisi Yılmaz'dan Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu hakkında açıklama:

"Şayet bölgede şartlar uygun olursa (Bingazi) Başkonsolosluğumuzu yeniden faaliyete geçireceğiz" - "Libya ile bizim önümüzde her alanda ilişkilerimizin geliştirilmesi açısından önemli fırsatlar var. Libya ile ilişkilerimizin her boyutuyla geliştirilmesi yönünde çabalarımız devam ediyor"

Yurthaber 10-08-2022 11:01

Kaptan pilot Mehmet Şentürk 92 yaşında vefat etti

Şentürk, Kıbrıs Barış Harekatı döneminde koltukları çıkartılan THY uçağıyla Libya'dan Türkiye’ye silah ve mühimmat taşımıştı

Yurthaber 23-07-2022 14:10

Libya Başbakanı Dibeybe, Petrol Kurumundaki değişiklikle ilgili iddialara cevap verdi

Libya Başbakanı Dibeybe, Petrol Kurumundaki değişiklikle ilgili iddialara cevap verdi

Yurthaber 20-07-2022 00:02

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi, Sisi ile ülkedeki siyasi krizi görüştü

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi, Sisi ile ülkedeki siyasi krizi görüştü

Yurthaber 05-07-2022 02:44

Kardeş şehirler Kayseri ile Libya'nın Mısrata şehri belediye başkanları bir araya geldi

Kardeş şehirler Kayseri ile Libya'nın Mısrata şehri belediye başkanları bir araya geldi

Yurthaber 29-06-2022 12:49

ANALİZ - Libya'da geçiş sürecinin yol haritası süresinin dolması gerilimi derinleştiriyor

ANALİZ - Libya'da geçiş sürecinin yol haritası süresinin dolması gerilimi derinleştiriyor

Yurthaber 25-06-2022 11:25

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Lafi'yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Lafi'yi kabul etti

Yurthaber 21-06-2022 20:12

Son dakika: TSK unsurlarının Libya'da bulunmasına ilişkin tezkere Meclis'te kabul edildi

Son dakika haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Libya’da bulunmasına ilişkin tezkere TBMM’de kabul edildi.

Haber 21-06-2022 18:52

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Haber 13-06-2022 12:46

Libya açıklarında göçmen teknesi battı: 35 ölü

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan ahşap bir teknenin alabora olması sonucu en az 35 kişi yaşamını yitirdiUluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya açıklarında göçmenleri taşıyan ahşap bir teknenin Cuma günü batması sonucu en az 35 göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber 16-04-2022 17:43