Irgc Haberleri

ABD'den İran'ın petrokimya şirketlerine yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), İran'ın en büyük petrokimya firması Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC) ve 39 alt şirketini yaptırım listesine aldığını açıkladı - Yaptırıma gerekçe olarak söz konusu firmaların İran Devrim Muhafızları Ordusuna (IRGC) ait Khatam al-Anbiya adlı inşaat şirketine maddi destek sağlaması gösterildi - ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin: - "Bu eylem, İran'ın petrokimya sektöründe ve IRGC'ye finansal olarak yaşam imkanı sağlayan başka yerlerdeki firma ve şirketleri hedeflemeye devam edeceğimizin bir uyarısıdır"

Haber 2019-06-07 19:33:08

Son dakika: ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın en büyük petrokimya şirketine, şirketin İran Devrim Muhafızları’na (IRGC) finansman desteği verdiği savıyla yaptırım uygulamaya başladığını duyurdu.

Haber 2019-06-07 18:11:29

İran'dan olay iddia: ABD'nin drone'larının kontrolünü ele geçirdik

İran, ABD'nin Suriye ve Irak'taki drone'larının kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı. Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) tarafından kontrolünün ele geçirildiği söylenen drone'ların görüntüleri de paylaşıldı.

Haber 2019-02-22 13:56:18

İran: ABD'nin Suriye ve Irak'taki 'drone'larının kontrolünü ele geçirdik

 - İran Devrim Muhafızları Kolordu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hajizadeh, Suriye ve Irak üzerinde uçan ABD’ye ait birkaç drone'nun Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) tarafından kontrolünün ele geçirildiğini iddia etti.

Haber 2019-02-22 13:03:10

Diğer Haber Etiketleri

DHA DIŞ - İran: ABD'nin Suriye ve Irak'taki 'drone'larının kontrolünü ele geçirdik

 - İran Devrim Muhafızları Kolordu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Amir Ali Hajizadeh, Suriye ve Irak üzerinde uçan ABD’ye ait birkaç drone'nun Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) tarafından kontrolünün ele geçirildiğini iddia etti.

Haber 22-02-19 12:57

ABD İran Devrim Muhafızları'nı (IRGC) yaptırım listesine aldı

ABD, İran Devrim Muhafızları'nı (IRGC) yaptırım listesine aldı. ABD Başkanı Donald Trump, İran hakkında açıklama yaptı.. Trump, İran, teröre destek vermeye devam ediyor ve buna karşı adımlar atıyoruz" ifadesini kullandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Ruhani, "Trump'ın sözleri İran'a lanet okumak" dedi."

Haber 13-10-17 20:00

Kremlin'in Özel Temsilcisi Zamir Kabulov: ABD'nin planına olumsuz bakıyoruz

Kremlin'in Özel Temsilcisi Zamir Kabulov, BD'nin İran Devrim Muhafızları'nı (IRGC) 'terör örgütleri listesi' alma planına ilişkin açıklama yaptı. Zamir Kabulov, Biz buna olumsuz bakıyoruz ve IRCG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" dedi."

Haber 10-10-17 20:22

İran'dan çok sert ABD mesajı: Tüm seçenekler masada olur

İran ile ABD arasındaki gerilim giderek büyüyor. Son olarak İran, ABD Başkanı Donald Trump'ın Devrim Muhafızları gücünü terör örgütü ilan etmesi halinde 'tüm seçenekleri masada' bulunduracağını belirtti. İran Devrim Muhafızları (IRGC) sözcüsü ABD'nin IRGC'yi 'terör örgütleri listesi'ne alma ihtimaline ilişkin 'Amerikalılara yeni dersler öğretmenin zamanı geldi' ifadelerini kullandı.

Haber 10-10-17 16:24

ABD, İran Devrim Muhafızları gücünü terör örgütü ilan edebilir

ABD'de Başkan Donald Trump yönetiminin, İran'ın güçlü Devrim Muhafızları Gücü'nü (IRGC) terör örgütü ilan edilmesi önerisini dikkate aldığı bildiriliyor.

Haber 08-02-17 12:35

İran, Karayılan'ın haberini yine yalanladı

İran İslam Devrim Muhafızları (IRGC) üst düzey yetkililerinden Albay Ahmedi, terör örgütü PKK'nın "iki numaralı ismi" Murat Karayılan'ın yakalandığı haberlerini bir kez daha yalanladı.

Haber 17-08-11 15:29