Prof. Dr. Ersan Şen

16 Temmuz 1966 Nevşehir doğumlu olan Ersan Şen, ilk ve orta öğretimini Nevşehir’de tamamladıktan sonra İstanbul’a gelip liseyi, İstanbul Kabataş Lisesi’nde okumuştur. 1983’te buradan mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını yapan Şen, 1998’de doçent oldu. 2004’ten bu yana profesör olarak görev yapan Şen, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde akademik çalışmalarına devam etmekle beraber, İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık da yapmaktadır. Ceza Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku alanında akademik kariyere sahip olan Şen’in, bu alanlarda yazılmış birçok kitap, makale ve çevirisi mevcuttur. Aynı zamanda Türk Ceza Hukuku Derneği üyesidir.

Prof. Dr. Ersan Şen Haberleri

Kahramanmaraş'ta Ezgi Apartmanı’nın kolonunu kesenlerin avukatı oldu! Oğuzhan Uğur'dan Ersan Şen'e tepki
Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına neden olan Kervan Pastanesi’nin firari sahiplerinin avukatı, iddialara göre Ersan Şen oldu. Sosyal medyada büyük tepki çeken Şen'e Oğuzhan Uğur da sert çıktı.
Yayın Tarihi: 12-11-2023 15:05
'Yaşına da duruşuna da karşıyım' Ersan Şen o soruyu duyunca... 'CHP'nin genel başkanı İmamoğlu olsaydı...' Gündemi karıştıran krizde çok konuşulmuştu
Siyaset gündemini karıştıran Millet İttifakı'ndaki krizin ardından Ersan Şen de 'cumhurbaşkanı adaylığı' çıkışı nedeniyle gündemin en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi olmuştu. Altılı Masa'daki gerilim Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasıyla son bulurken Ersan Şen'den dikkat çeken yeni açıklamalar da gelmişti. Son olarak ise Şen, katıldığı canlı yayında "Niye bu kadar Kılıçdaroğlu'na karşısınız?" sorusunu "Yaşına da duruşuna da karşıyım. İkna edici olmamasına karşıyım" diyerek yanıtladı.
Yayın Tarihi: 09-03-2023 11:21
SON DAKİKA | Canlı yayında dikkat çeken sözler: 30 liraya olmaz, aklımı yitireceğim! Prof. Dr. Ersan Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a böyle seslendi
Son dakika: Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı canlı yayında dikkat çeken yorumlarda bulundu. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili açıklamalar yapan Şen, "30 liraya benzin, mazot olmaz aklımı yitireceğim. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?" dedi. ÖTV ile alakalı ise "Rica ediyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ÖTV'yi kaldırın." ifadelerini kullandı. İşte tüm detaylar...
Yayın Tarihi: 16-06-2022 07:48
Prof. Dr. Ersan Şen'den çarpıcı sözler! 'Asıl mesele ekonomidir; ortalık yangın yeri, ateş!'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ortaya attığı, 'altılı masa' liderlerinin ortak bildiri metninin bir büyükelçi tarafından düzeltilip yayımlandığı iddiasını CHP reddetmişti. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden gelen açıklamada da konuyla ilgili Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz'u hedef alan haber yalanlanmıştı. Konuyla ilgili soru yöneltilen Prof. Dr. Ersan Şen, iddialara cevap vermekle CHP'nin hata ettiğini söyleyerek asıl meselenin hayat pahalılığı ve ekonomi olduğunu dile getirdi.
Yayın Tarihi: 13-04-2022 09:52
Canlı yayında Prof. Dr. Ersan Şen'in korkutan el hareketi: Aman hocam...
Canlı yayında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ersan Şen'in ekrana yansımadığı anlarda yaptığı ancak sesi duyulan el hareketi yanındaki Dr. Rezan Epözdemir'i korkuttu. Ekrandan görünmeyen hareket için Epözdemir'in, "Aman hocam" dediği anlar izleyiciler tarafından duyuldu.
Yayın Tarihi: 09-01-2022 23:29
Habertürk'te Ersan Şen ile Yaşar Hacısalihoğlu birbirine girdi! Canlı yayını izleyenler dondu kaldı
Habertürk'te Kübra Par'ın programında ekranların iki ünlü ismi Prof. Dr. Ersan Şen ile Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu birbirine küfretti. Kübra Par ikiliyi ayırmaya çalışırken "Bir dakika RTÜK cezası alırız" diyerek araya girdi.
Yayın Tarihi: 29-09-2021 11:16
Prof. Dr. Ersan Şen canlı yayında Afgan akınına isyan etti: Kim bunlar?
Günlerdir İran sınırından Türkiye'ye akın akın gelen Afgan göçmenlerle ilgili tartışmalar sürerken, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen de katıldığı programda isyan etti ve "Bunlar kim, nasıl girebiliyorlar bu topraklara" dedi.
Yayın Tarihi: 11-08-2021 11:45
Ersan Şen'in aşı açıklaması sosyal medyayı ayağa kaldırdı
Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, dün akşam katıldığı bir televizyon programında koronavirüs sürecinde yaşanılanlara ve aşılama uygulamasına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Aşı olmak istemeyenlere yönelik alınabilecek tedbir önerilerinde bulunan Şen'in açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.
Yayın Tarihi: 14-06-2021 11:48
Ersan Şen, Didem Arslan Yılmaz'ı korkuttu: Sakin olun, su getireyim mi?
Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu. Metin İyidil'in yeniden tutuklanmasıyla ilgili konuşan Prof. Şen, konuyu anlatırken heyecandan nefes nefese kaldı. Şen'in heyecanını gören programın sunucusu Didem Yılmaz ise endişelendiğini belirterek, Şen'i sakin olun sizi kesmeyeceğim diyerek rahatlatmaya çalıştı.
Yayın Tarihi: 21-01-2020 10:20
Nagehan Alçı ile Ersan Şen tartıştı, 'acil' reklama gidildi
Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen ile gazeteci Nagehan Alçı canlı yayında sert bir tartışma yaşadı. Habertürk'te yayımlanan ‘Enine Boyuna’ programının moderatörü Hülya Hökenek ise tartışmayı sonlandıramayınca 'Acil olarak bir reklam rica ediyorum yönetmenimden' diyerek yayını kesti.
Yayın Tarihi: 28-09-2019 11:39
Ersan Şen ile Yaşar Hacısalihoğlu arasında gerilim
Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu arasında başkanlık gerilimi yaşandı.
Yayın Tarihi: 08-02-2017 23:44