Son Dakika: 19 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı

19 Ağustos Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 216 kişi hayatını kaybetti, yeni vaka sayısı ise 19 bin 320 oldu. Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vaka sayılarının 20 binin altında kalması yeterli değil. Hızla daha düşük vaka sayılarına ulaşmak zorundayız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum şart." ifadelerini kullandı.

19 Ağustos 2021 Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'de son 24 saatte 292 bin 538 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 320 kişinin testi pozitif çıktı, 216 kişi hayatını kaybetti. İyileşen sayısı ise 14 bin 743 oldu.

AŞILAMA VERİLERİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz aşılama ortalama yüzde 72,99 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 55,50 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 87 milyon 195 bin 574’e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 93,7 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir, ve Yalova takip etti.

Reklam
Reklam

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 50 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Gümüşhane, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt takip etti.

"HIZLA DAHA DÜŞÜK VAKA SAYILARINA ULAŞMAK ZORUNDAYIZ"

Güncel verileri Twitter hesabından paylaşan Bakan Koca, "Vaka sayılarının 20 binin altında kalması yeterli değil. Hızla daha düşük vaka sayılarına ulaşmak zorundayız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum şart." dedi.

HARİTADA RENGİ DEĞİŞEN İLLER

Bakan Koca, yaptığı paylaşımla Samsun'un düşük riskli iller arasında yerini aldığını duyurdu. Bakan Koca "Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları %75’in üzerinde. Haritada bir şehrimiz daha Mavi. Düşük riskli il sayımız 34’e yükseldi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Koca, Kahramanmaraş ve Aksaray'da 18 yaş ve üstü nüfusun en az bir doz aşı olma oranının %65’in üstüne çıktığını belirtti. Bakan Koca, bu illerin Covid-19 Risk Haritasında renginin turuncu yerine sarı olduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

19 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU

18 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye'de dün (18 Ağustos) koronavirüs nedeniyle 168 kişi hayatını kaybetmişti, günlük vaka sayısı ise 19 bin 944 olarak açıklanmıştı.