A Vitamin Eksikliği Haberleri

Bu belirtilere dikkat! Dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller, genel sağlığımızı korumak için kritik öneme sahiptir. Vitamin eksikliklerinizi görmek için kan tahlili yapmanız ve bir sağlık kurumuna başvurmanız gerekmektedir. Sağlık kuruluşuna başvurmadan önce bu belirtileri baz alarak vücudunuzdaki vitamin eksiklikleri hakkında ön görü yapabilirsiniz. İşte dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri...

Haber

Farkında olmadan kör kalabilirsiniz! Eksikliği büyük sıkıntı

Görme kaybı yaşlanmanın bir sonucu olsa da farkında olmadan bunu hızlandırabilirsiniz. Aslında, yaygın bir vitamin eksikliği körlüğün önde gelen nedenlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Beslenme programınıza yeteri kadar A vitamini dahil etmediğinizde kör kalabilirsiniz. A vitamini eksikliğinin önüne geçmek için A vitamini açısından zengin besinleri tüketmeyi ihmal etmeyin.

Haber

Kalça kaşıntısının endişe verici 3 nedeni

Kalçanın kaşıntısı sıradan bir olay olarak görülebilir. Sosyal hayat içinde kalça kaşıntısı zor anlar yaşatabilir. Genellikle göz ardı edilen kalça kaşıntısı aslında önemli hastalıkların habercisi olabilir. Hatta bazen farkında olmadığınız bir hastalığınızın ortaya çıkmasına neden olabilir. Sık sık kalça kaşıntısı yaşıyorsanız harekete geçmek durumunda kalabilirsiniz.

Haber

Oldukça rahatsız edici! Kaşıntınızın altında yatan neden…

Anal kaşıntılar sıklıkla karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Özellikle toplum içerisinde kaşınıldığında rahatsız edici görüntülere sebep olan bu durumun altında yatan birçok neden bulunuyor. Anal kaşıntıların genellikle rahatsız iç çamaşırlardan kaynaklandığı düşünülse de altında yatan neden ciddi bir hastalık olabilir.

Haber

Sebze ve meyveyi yemeyi tamamen bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Depresyon, kötü vücut kokusu, görme bozukluğu... Bunlar meyve ve sebze yemeyi bıraktığınızda vücudunuzda oluşabilecek durumlardan sadece birkaçı. Sebze ve meyvelerde başka hiçbir gıdada bulunmayan birçok bileşen vardır. Eğer sebze ve meyveyi bırakırsanız sağlığınızla ilgili çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz.

Yemek

Kas ve kemik ağrıları meğer bu yüzden ortaya çıkıyormuş! İşte sebepler...

Fiziksel darbe dışında oluşan kas ve kemik ağrıları çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Çoğu zaman önemsemediğimiz ağrılar, yanlış beslenme ve stres kaynaklı olabileceği gibi vitamin eksikliği ya da endokrin hastalıkları sebebiyle de oluşabilir. Bu nedenle kas ve kemik ağrıları ihmal edilmeyerek sebebi araştırılmalı.

Haber

Vitamin eksikliği çocuklarda özgüven kaybına neden oluyor

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Sosyal Pediatri Uzmanı Doktor Şenay Mevlitoğlu, “Okul çağındaki çocuklarda vitamin eksikliği; çocukların, dersleri yeterince algılayamamasına ve sonucunda özgüven kaybına neden olmaktadır” dedi.

Kadin