Açelya Devrim Yılhan kimdir?

Açelya Devrim Yılhan kimdir?

2 Eylül 1985 Ankara doğumlu Açelya Devrim Yılhan, oyuncudur. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nden 2003 yılında mezun olmasını takiben yüksek öğrenimi için Atılım Üniversitesi Matematik Bölümüne girmiştir. Ancak bu bölümü ve okulu bırakarak 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalına geçmiştir. Oyunculuk kariyerine adım atışı da 2009-2012 tarihli Unutma Beni adlı filmdeki yardımcı rolü ile olmuştur. Bunu Deniz Yıldızı, Leyla ile Mecnun, İnadına Yaşamak, Adam ve Çocuk, Sedef, Şevkat Yerimdar, Kalbimin Sultanı, Masumlar Apartmanı yapımları takip etmiştir. Bunun dışında Ve Panayır Köyden Gider ile Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı filmlerinde rol almıştır.

Açelya Devrim Yılhan Haberleri

Masumlar Apartmanı'nın Hasibe'si Açelya Devrim Yılhan sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Masumlar Apartmanı'nda hayat verdiği 'Hasibe' karakteriyle tanınan ünlü oyuncu Açelya Devrim Yılhan, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine topladı.

Magazin 07-12-2021 13:41

Masumlar Apartmanı'nın zalim Hasibe'si Açelya Devrim Yılhan! Dizideki halinden eser yok

Masumlar Apartmanı dizisinde Ezgi Mola'nın canlandırdığı ve özellikle temizlik takıntısıyla dikkat çeken Safiye karakterinin travmalarının sebebi olan annesi Hasibe karakterine hayat veren oyuncu Açelya Devrim Yılhan, özellikle son bölümlerde oyunculuğu ile ekran başındakilere de korku salıyor. Ancak, dizinin zalim annesi gerçek hayatta bambaşka biri...

Magazin 18-12-2020 10:36

Diğer Haber Etiketleri