Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu Haberleri

Covid-19 ile klimadan yaşanan soğuk algınlığı ve nezle nasıl ayırt edilir?

Sıcaklık rekorunun kırıldığı şu günlerde pek çok kişi klimalarla serinliyor. Ofiste, evde ya da araçlarda kişilerin imdadına yetişen klimalar, fark ettirmeden yaz aylarında bile soğuk algınlığı ve nezle yaşanmasına neden olabiliyor. Klima kaynaklı hastalıklarla son zamanlarda sıkça karşılaştıklarını söyleyen Acıbadem Dr. Şinasi Can (Kadıköy) Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım, aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmamak gerektiğinin altını çizdi.

Haber 05-08-2021 19:50

Göğüs Hastalıkları Nelerdir? Göğüs Hastalıkları Uzmanları Hangi Hastalıklarla İlgilenir?

Göğüs hastalıkları; astım, bronşit, zatürre gibi rahatsızlıklardır ve akciğer fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Akciğerde yaşanan sorunlar ise vücudumuzun birçok organı ve genel sağlık durumumuz açısından hayati bir öneme sahiptir.

Haber 29-12-2020 11:43

Solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat

Uzmanlar, sonbahar aylarıyla birlikte solunum ve sindirim yolu enfeksiyonlarında artış görüldüğünü belirterek, okulların da açıldığı bu dönemde özellikle kapalı mekanlarda hastalıkların daha hızlı yayıldığı uyarısında bulundu.

Haber 20-09-2005 14:48

Hacı adaylarına sağlık önerileri

Sağlık Bakanlığı, kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına, "Kişisel temizliğinize her zamankinden daha fazla özen gösterin. Yola çıkmadan önce hastalıklara karşı aşı olun. Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı tedbirli olun. Mecbur kalmadıkça diğer insanlarla yakın temastan kaçının" uyarısı yaptı.

Haber 16-12-2004 10:14

Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu

Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Şifalı bitkilerle tedavi

Şifali bitkiler uzmanı olan ve bölgede 'Lokman Hekim' olarak tanınan Ahmet Yılmaz, her türlü solunum yolu hastalığının şifalı bitkilerle tedavi edilebildiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Ağız hijyeni genel sağlığı etkiliyor

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnci Oktay, ağız ve diş sağlığına önem verilmemesinin ürünü olan kötü ağız hijyeni nedeniyle, kalp-damar hastalıkları, solunum yolları enfeksiyonları, osteoporoz (kemik erimesi), erken doğum, düşük ve doğum ağrıları gibi hastalıkların arttığını söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00