Aronya Meyvesi Haberleri

Süper meyve olarak biliniyor! Edirne'de hasadına başlandı: Antioksidan değeri çok yüksek ve içerisinde pek çok faydalı madde var

Edirne'de, yüksek besin değeri ve antioksidan özelliği dolayısıyla "süper meyve" olarak bilinen aronya hasadına başlandı. Aronya hasadı heyecanı yaşadıklarını söyleyen üretici Enver Kırımlı, "Aronyanın tıbbi aromatik değeri çok yüksek, hatta bu değerin henüz tam anlaşılamadığını düşünüyorum." dedi. Aronyanın sağlık açısından faydalı olduğunu da anlatan Kırımlı, "Antioksidan değeri çok yüksek ve içerisinde pek çok faydalı madde var" ifadelerini kullandı.

Finans 26-09-2023 10:48

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber 26-12-2022 14:39

Kanser hücresi büyümesini 24 saat içinde yüzde 60 oranında azaltıyor

Kanser hızla büyüyen bir hastalıktır. Yaşam tarzı ve beslenme rutini kanser oluşumunu hızlandırabilir veya yavaşlatabilir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda kanser hakkında önemli bilgiler elde edildi. Yeni yapılan araştırmaya göre; bir süper gıda kanserli hücrelerin büyümesini 24 saat içinde yüzde 60 oranında azalttığı öne sürüldü.

Haber 19-08-2022 07:07

'Süper meyve': Faydası saymakla bitmiyor! Yapılan yatırımı kısa sürede amorti ediyor... O ilde yetişecek

Sağlığa faydası saymakla bitmeyen, anavatanı Kuzey Amerika olan ve 'süper meyve' olarak bilinen aronya, artık Kırklareli’nde de yetiştirilecek. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projede aronya meyvesi sahip olduğu geniş pazara ek olarak yaş ve kuru meyve bakımından yüksek ekonomik değer kazandırması açısından tercih edildi. Üstelik 'süper meyve' aronya, yapılan yatırımı kısa sürede amorti ediyor.

Haber 25-04-2022 22:38

Aronya Meyvesi

Aronya Meyvesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Aronya Meyvesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

40 yıl sonra Avrupa'dan memleketine döndü, ilk iş olarak aronya bahçesi kurdu! Faydaları saymakla bitmiyor

Süper meyve olarak da anılan aronya meyvesi içeriğindeki besin değerleri ile tam bir şifa deposu. 1 kilogramı 25 kilo limona eş değer olan aronya meyvesi, antioksidan içeriği ile hastalıklarla başa çıkmada ciddi etkiye sahip. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu meyve, kanserle savaşta da önemli role sahip. Aronya meyvesinin kabiliyetlerini bilen gurbetçi İsmail Sarı da, 40 yıldır Almanya'da sürdürdüğü iş hayatının ardından memleketine dönerek bahçe dolusu aronya yetiştirmeye başladı.

Haber 25-11-2021 15:57

Ana vatanı Kuzey Amerika, Trabzon'da yok satıyor: Daha hasada başlamadan aronya meyvesi tükendi

Trabzon’da halk arasında 'süper meyve' olarak bilinen aronya meyvesinin 4 yıl süren deneme üretimleri tamamlandı. Taleplere yetişemediklerini anlatan aronya yetiştiricisi Tayfun Kandaz, ''2018 yılı Mayıs ayında aronya meyvesini deneme amaçlı bahçeme diktim. Daha sonra sağlığa olan faydaları nedeniyle bahçemi genişlettim ve bu meyvenin üretimine başladım. Aronya yetiştirdiğimi duyanlar merak edip bahçeme geldiler. Daha hasadıma başlamadan aronya meyvem tükendi'' dedi.

Haber 17-09-2021 09:43

Eşi hastalanınca yetiştirdi: Kilosu 380 TL! Siparişlere yetişmek için mesleğini bıraktı

Konya'da, kansere yakalanan eşinin sağlıklı beslenmesi için yurt dışından getirdiği fidanlarla "süper meyve" olarak bilinen aronya yetiştirmeye başlayan Tahsin Tosun, tıbbi tedavisi sonrası eşi iyileştikten sonra büyüttüğü bahçesiyle kendi mesleğini bıraktı, yeni iş sahibi oldu. Yetiştirdiği aronyaları yaş olarak 120 liraya, kurusu ise 380 liradan satmaya başladı.

Finans 08-09-2021 15:36

Hasadı başladı! Dalındayken fiyatı 80 lira

Daha dalındayken kilosu 80 TL’den satılan aronyaların hasadına başlandı.

Finans 03-09-2021 15:11

Bölgenin 24 ayar altını! Yaşlanmayı geciktiriyor

"Yalova aronyası" adıyla bu yıl coğrafi işaret tescili yapılan meyvenin hasadına hazırlanan üreticiler yüksek verim bekliyor.Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy köyündeki bahçelerde incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yaptığı açıklamada, Yalova aronyasını bölgenin "24 ayar altını" olarak nitelendirdi. Öte yandan üreticiler bu meyvenin yaşlanmayı geciktirdiğini açıkladı.

Finans 19-08-2021 14:32