Ayasofya Camii nerededir?

Ayasofya Camii nerededir?

Ayasofya; 532-537 seneleri arasında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından tarihi yarımada da inşa ettirilmiştir. Başlarda patrik katedrali olarak kullanılan yapı, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından feth edildiği 1453 senesinde camiye dönüştürülmüştür.
Mimari açıdan, kubbeli bazilika tipinde olan Ayasofya, taşıyıcı sistem özellikleri ve kubbe geçişleriyle mimarlık tarihinde önemli bir yer alır. Ayasofya’nın merkezi kubbesi, tarihin o büyüklükteki geniş bir alanı kaplaması, teknik ve estetik özellikleri bakımından mimari bir devrim niteliği taşır.
Binanın devasa kubbesi isyanlar ve depremler sonrasında tahrip olarak hasar görmüş, Bizans döneminde ise bir kez çökmüştür. İstanbul’un Osmanlı Devletine geçmesinin ardından Mimar Sinan tarafından restore edilerek payandalar eklenmiş ve bir daha hiç çökmemiştir.
24 Kasım 1934 senesinde müzeye çevrilen Ayasofya, 10 Temmuz 2020’de tekrar cami olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Ayasofya Camii Haberleri

Nedim Şener'in 'Ayasofya' iddiası olay olmuştu! Ekrem İmamoğlu'ndan çok sert yanıt: Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Nedim Şener’in ‘Ayasofya’ iddialarına yanıt verdi. "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket…" diyen İmamoğlu, söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Şener için çok sert ifadeler kullandı. İmamoğlu, "Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde... Cahilliğinden değil, kötü bir insan olduğu için, meczup olduğu için Ayasofya yalanını ortaya atıyor." dedi.

Haber 27-02-2024 07:58

KPSS 2023 Ayasofya sorusu cevabı nedir? KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sorusu Ayasofya nedir, ne zaman açıldı?

KPSS 2023 sınavının ardından Ayasofya sorusunun yanıtı adaylar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi, Kamu Personeli Seçme Sınavının ilk oturumu olan Genel Yetenek Genel Kültür (GY - GK) ile gündemdeki yerini alan soru ve yanıtı hakkında bilgi edinmek istiyor. Adaylar arama motorlarında KPSS'de kendilerine yöneltilen soruların cevabını araştırmaya başladı. Peki, KPSS 2023 Ayasofya sorusu cevabı nedir? KPSS Genel Yetenek Genel Kültür sorusu Ayasofya nedir, ne zaman açıldı?

Egitim 23-07-2023 15:12

Yunan sosyal medya fenomeninden Ayasofya Camii önünde çirkin provokasyon! Önce bayrak açtı, sonra... 'İstanbul' sözleri de tepki topladı

Ayasofya Camii'nin önünde Yunan sosyal medya fenomeni Mike Kondylas çirkin bir provokasyona imza attı. Müze statüsü 2020 yılında iptal edilerek cami statüsü alan Ayasofya'nın eskiden kilise olarak kullanılmasına gönderme yapan Kondylas, Yunanistan bayrağı açıp "Ayasofya hep bir kilise olacak. İstanbul da Yunan şehri olacak" dediği anların görüntülerini sosyal medyadan paylaştı. Kondylas hakkında flaş bir karar verildi.

Haber 30-06-2023 16:13

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde İstanbul'un fethi için mevlit okutuldu

İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümü nedeniyle Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde mevlit okutuldu.

Haber 29-05-2023 15:04

'Ayasofya' paylaşımı sosyal medyada gündem yarattı! Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken mesaj: Gerçek manada açılmış olacak

86 yıl boyunca müze olan Ayasofya'nın 2020'de camiye dönüştürülüp ibadete açılması Türkiye'de olduğu kadar dünyada da uzun süre konuşuldu. Seçimler yaklaşırken Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan Ayasofya'nın cami olarak açılmasıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi. Karamollaoğlu'nun paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Haber 22-03-2023 09:07

Ayasofya'da yine tahribat! Çift yönlü zarar görmüş, uzmanlar uyarıyor

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve 2020’de ibadethaneye açılan Ayasofya’nın bir kapısının daha zarar gördüğü öğrenildi. Uzmanlar, kalıcı önlemlerin alınması için çağrıda bulunurken, Sanat Tarihçisi Yasin Saygılı "Kontrolsüz ve yoğun bir ziyaretçi akımı mevcut" diye konuştu. Konuyla ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü de açıklama yaptı.

Haber 05-12-2022 07:17

Ayasofya rahatsızlığı bitmiyor! Yunan basını, manşete taşıdı... Bu kez UNESCO'ya çağrıda bulundular

Ayasofya'nın camiye dönüştürülüp ibadete açılmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen rahatsızlığı bitmeyen Yunanistan ve ülke basını, konuyu bir kez daha gündeme taşıdı. Türkiye karşıtı haberleriyle bilinen Proto Thema gazetesi, Ayasofya'nın ibadete açılmasını "saygısızlık" olarak nitelendirirken UNESCO'ya da çağrıda bulundu.

Haber 05-11-2022 13:50

Dünya Erdoğan'ın 'Ayasofya' sözlerini konuşuyor! Türkiye'nin Yüzyılı konuşması büyük yankı uyandırdı: Meydan okuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün merakla beklenen "Türkiye Yüzyılı" tanıtım konuşmasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında yer verdiği Ayasofya'ya ilişkin ve Batı'ya dönük mesajlar özellikle Yunan basınında geniş yankı uyandırdı. Yayın kuruluşları haberlerinde Erdoğan'ın "meydan okuduğu" vurgusunu yaptı.

Haber 29-10-2022 15:53

Binlerce kişi Kurban Bayramı namazını Ayasofya’yı Kebir Camii’nde kıldı

Kurban Bayramı namazı için binlerce vatandaş, Ayasofya’yı Kebir Camii’ne akın etti. Namazdan önce camiinin içi dolarken, içeriye giremeyen vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadleriyle avluda bayram namazını eda etti.

Haber 09-07-2022 07:35

Ayasofya'da tarihi mermerler kırıldı: İçerisi şu an panayır yeri gibi. Çok büyük zarar veriliyor

Daha önce kapısı tahrip edilen Ayasofya Camii'nde tahribat sürüyor. Tur Rehberi Özlem Kabasakal, camiideki tarihi mermerlerin birçok yerinden kırıldığını iddia etti. İçeriye temizlik amacıyla sokulan platformun yapıya zarar verdiğini belirten Kabasakal, "Bu tarihi yapıya çok büyük zarar veriliyor. İçerisi şu an panayır yeri gibi” diye konuştuç

Haber 27-06-2022 08:42

İstanbul'da Süper Ay şöleni... İşte büyüleyici görüntüler

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu zamanlarda ortaya çıkan "Süper ay" bir kez daha muhteşem görüntülere sahne oldu. İstanbul'da gözlemlenen Ay'ın, Sultanahmet ve Ayasofya ile birlikte oluşturduğu görüntü, görenleri mest etti.

Haber 14-06-2022 08:07

Son dakika: MSB'den Ayasofya açıklaması! Türk milletinin koruması altındadır

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'un fethinin 569'ncı yıl dönümüne ilişkin, "Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya 1453'ten bu yana Türk milletinin koruması altındadır" açıklamasında bulundu.

Haber 29-05-2022 23:23

İstanbul'un Fethi'nin 569. yılı... Ayasofya üzerinde görsel şölen!

Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kullanılan gökyüzü video haritalama (skymapping) teknolojisi ile İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümü, Ayasofya Camii'nde görkemli bir gösteri ile kutlandı.

Haber 29-05-2022 23:13

Ayasofya'da en son duvarlar tahrip edilmişti! Koruma şeridi çekildi

Nisan ayında önce Ayasofya'nın 'İmparatorluk Kapısı' tahrip edilmiş, daha sonra da su haznesinin kırıldığı ve içine ayakkabı konulduğu iddiası gündeme gelmişti. Görüntüler hafızalardaki yerini korurken bu kez de Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Ayasofya Camii'nin duvarları tahrip edilmişti. Yaşanan olayın ardından Ayasofya'da duvarlara koruma şeridi çekildi.

Haber 26-05-2022 15:26

Ayasofya Camii'nde tahribat haberleri art arda geldi! Vedat Milor'dan sosyal medyayı sallayan paylaşım: Bu hafta sonu...

İstanbul'da bulunan Ayasofya Camii'nden tahribat haberleri art arda geldi. Geçtiğimiz ay 500 yıllık İmparatorluk Kapısı'nın tahrip edildiği iddialarının ardından su haznesinin kırılıp içine ayakkabı konduğu görüntüler de ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili ünlü gurme Vedat Milor'dan sosyal medyada gündem olan bir paylaşım geldi.

Magazin 25-05-2022 23:58

Ayasofya Camii'nde tahribat iddiası! Resmi açıklama geldi

Daha önce kapısı tahrip edilen Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağını kırıldığı ve içine ayakkabı koyulduğu iddia edildi. Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerin ardından İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü açıklama yaptı. İddiaların gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, fotoğrafın geçmişte çekildiğini belirtilerek "Fotoğraflarda görülen delikli ek parça, orijinal olmayan ve geçmiş dönemlerde eklenmiş bir parçadır" ifadeleri kullanıldı.

Haber 09-05-2022 20:50

Akılalmaz görüntü! 'Ayasofya Camii'nde tarihi su haznesi ayakkabılık oldu' iddiası

Ayasofya Camii'nin tarihi İmparatorluk Kapısı'nın tahrip edilmesinin ardından bu kez de Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağı kırıldı. Söz konusu olayı Twitter'dan paylaşan arkeolog, ''Bu fotoğrafı saat 22.43'te Ayasofya Camii'nde çektim, Osmanlı'dan kalma su haznesinin kapağını kırıp içine ve yanına ayakkabılarını koymuş insanlar, kimsenin umurunda değil bu durum'' dedi.

Haber 09-05-2022 14:16

Ayasofya Camii'nde rekor! Vali Yerlikaya duyurdu

Ramazan Bayramı'nın birinci günü Ayasofya Camii'nde rekor kırıldı. Camiyi bir günde 104 bin 325 kişi ziyaret etti. Rekor haberini İstanbul Valisi Ali Yerlikaya duyurdu.

Haber 03-05-2022 12:53

Ayasofya Camisi'ndeki 'İmparatorluk Kapısı'nın tahribatı infial yaratmıştı! İlber Ortaylı'dan dikkat çeken yorum: 'Birileri rahatsız oldu galiba'

Geçtiğimiz günlerde Ayasofya Camisi'nden gelen bir kare sosyal medyada infial yaratmıştı. Caminin İmparatorluk Kapısı'nın tahrip edildiği görülürken vatandaşlardan olaya büyük tepki gelmişti. Olayla ilgili güvenlik zafiyeti iddiaları ortaya atılırken Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sonra tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Haber 21-04-2022 11:05

Ayasofya-i Kebir Cami-i'nin kapısındaki tahribat gündem olmuştu! Vakıflar Genel Müdürlüğü iddiaları yalanladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i imparator kapısında meydana gelen tahribat gündem olmuş ve güvenlik zafiyeti yaşandığı iddia edilmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü, olaya ilişkin yaptığı açıklamada oluşan tahribatta bir güvenlik zafiyetinin söz konusu olmadığını, ahşabın olağan sürecinden yıprandığını ve ufak bir dokunma ile tahribatın oluştuğunu belirtti.

Haber 20-04-2022 16:57

Ayasofya Camisi'nin tarihi kapısı tahrip edildi! Sosyal medyadaki fotoğraf büyük tepki çekti

Ayasofya Camisi'nin tarihi ‘İmparatorluk Kapısı’ tahrip edildi. Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafla ortaya çıkan zarar görenleri şoke etti. Söz konusu görüntüye vatandaşlar büyük tepki gösterirken, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Haber 19-04-2022 09:27

Yusuf İslam'dan dikkat çeken Ayasofya paylaşımı

Ayasofya'yı ziyaret eden dünyaca ünlü söz yazarı ve müzisyen Yusuf İslam (Cat Stevens) sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu. İslam'ın paylaşımına kısa sürede yorum yağdı.

Magazin 16-04-2022 07:25

Diyanetten dikkat çeken karar! 88 yıl sonra Ayasofya Camii'nde bir ilk

Ramazan Bayramı öncesi Diyanetten çok önemli Ayasofya Camii kararı geldi. "Fethin sembolü" olarak anılan ve 86 yılın ardından yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde, 88 yıl sonra ilk teravih namazı kılınacak.

Haber 30-03-2022 13:26

Mustafa İslamoğlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Mustafa İslamoğlu Ayasofya Camii ile ilgili ne dedi?

Mustafa İslamoğlu, Nevşin Mengü'nün sunuculuğunu üstlendiği programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Açıklamanın geniş yankı uyandırması sonrası bir anda gündem olan Mustafa İslamoğlu hakkında vatandaşlar tarafından internette araştırma yapılmaya başlandı. Peki Mustafa İslamoğlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Mustafa İslamoğlu Ayasofya Camii ile ilgili ne dedi? İşte Mustafa İslamoğlu'nun hayatı ve biyografisi ile Ayasofya Camii hakkında yaptığı açıklamanın detayları...

Haber 18-02-2022 13:51

Mustafa İslamoğlu ne dedi? Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması Kur'an'a aykırı mı? İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu Ayasofya açıklaması!

Mustafa İslamoğlu Ayasofya Camii hakkında yaptığı açıklama ile gündem oldu. Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasının Kur'an'a aykırı olduğunu ifade eden ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu'nun açıklamasının yankıları sürüyor. Sık sık gündeme damga vuran açıklamalarda bulunan ve eleştiri oklarının hedefi haline gelen İslamoğlu'nun açıklamasının detayları merak konusu oldu. Peki Mustafa İslamoğlu ne dedi? Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılması Kur'an'a aykırı mı? İşte ayrıntılar...

Haber 18-02-2022 13:32

Son dakika: Yunan komutan Nikolaos Tamouridis'in skandal İstanbul ve Ayasofya sözlerine tepki yağıyor! 'Silahlansanız bile...'

Son dakika haberi: Emekli Yunan Korgeneral Nikolaos Tamouridis'in Ayasofya ile ilgili yaptığı açıklama tepki çekti. Kaleme aldığı bir yazısında Türkiye ile ilgili kullandığı sözler gündem olan Tamouridis, Yunanistan'ın Türkiye'den korkmadığını iddia etti. Emekli Yunan komutan, Ayasofya'da çanların yeniden çalacağını öne sürdü. Yunan komutan "Satın alın, tanklar alın, silahlar, toplar, İnsansız Hava Araçları yapın. Bizi korkutamazsın" ifadelerini kullandı

Haber 16-02-2022 09:53

Ayasofya Camii'nde bulunan gizemli yazıların sırrı çözüldü! İbranice değilmiş

Ayasofya Camii'nde cemaat tarafından kırık bir taşın arkasında 5 parça yazı bulunmuş ve yazıların tarihi olduğu iddia edilmişti. Savcılık kağıtlara ilişkin soruşturma başlattı. Sanat Tarihçisi Selçuk Eracun yazılara ilişkin olarak, "Gördüğümüz kadarıyla çok eski değil. Yüzlerce yıllık hikayesi olan bir mektup değil. Böyle bir adet var kiliseye gidenler ayet yazarlar. Dua ettikten sonra yazı bırakırlar. Ama mermerin o şekilde düşmesi ve içinde öyle bir boşluk olması rastlanan bir şey değil" dedi.

Haber 26-11-2021 16:21

Bir benzeri Ayasofya'da! Eminönü İskelesi'nde keşfedildi: Paha biçilemez

İstanbul Eminönü İskelesi'nde üzeri yosunlarla kaplı olan bir tarihi eser keşfedildi. Bir benzerinin Ayasofya'da da olduğu belirtilen eserin ya pagan dönemine ait bir sunak olduğu ya da Hristiyanlar tarafından vaftiz için kullanılan bir havuz olduğu belirtildi.

Haber 04-10-2021 13:27

Eminönü İskelesi'nde bu halde bulundu! Benzeri Ayasofya'da

Eminönü İskelesi'nde üzeri yosunlarla kaplı olan bir kültür varlığı tespit edildi. Tarihi niteliği olduğu belirtilen kültür varlığının Ayasofya'da da benzerinin olduğu kaydedildi. Araştırmacı-Yazar Selçuk Eracun, İstanbul'un göbeğinde bulunan bu mermer taşın ya pagan dönemine ait bir sunak olduğunu ya da Hristiyanlar tarafından vaftiz için kullanılan bir havuz olduğunu belirtti.

Haber 04-10-2021 12:11

Çekya’dan İstanbul’a yürüdü! Ayasofya’nın önünde gözyaşlarını tutamadı

21 yaşındaki Çek öğrenci Nicolette Havlova, Romanya'nın Banat bölgesinde yaşayan Çek azınlığa maddi yardımda bulunmak için Çekya’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği yürüyüşü tamamladı. Havlova, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi önünde tamamladığı yürüyüşü sonrası gözyaşlarına boğuldu.

Trend 14-09-2021 17:18

Eski Ayasofya Camii Baş İmamı Boynukalın'dan dikkat çeken Taliban ve Afganistan mesajı

Eski Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesine ilişkin, "Allah yardımcıları olsun, hak ve adaletle hükmetmelerini sağlasın" ifadelerini kullandı.

Haber 17-08-2021 08:51

İbadete açılmasının birinci yıldönümünde Ayasofya Camii'ne ziyaretçi akını

Ayasofya Camii, ibadete açılmasının birinci yıldönümünde yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı turistler cami önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

Haber 24-07-2021 16:50

Türkiye'den UNESCO'ya Ayasofya ve Kariye yanıtı

Geçen yıl camiye çevrilen Ayasofya ve Kariye'de yapılan değişiklikleri bildirmesi için Türkiye'ye 1 Şubat'a kadar süre veren UNESCO'ya Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Ayasofya ve Kariye Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve tarihi, kültürel ve dini değerler bağlamında titizlikle korunmaktadır" dedi.

Haber 24-07-2021 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Ayasofya Camii' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasının yıl dönümünü yayımladığı mesajla kutladı. "Medeniyet güneşimizin yeniden yükselişinin sembolü olan Ayasofya'nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun. Bizlere bu günleri gösteren Rabbimize hamdolsun" diyen Erdoğan, "İnşallah bu ulu mabedin kubbelerinden ezanların, salavatların, hatmi şeriflerin sesleri kıyamete kadar eksik olmayacak" ifadelerini kullandı.

Haber 24-07-2021 15:04

Ayasofya Camii'nde bayram namazı!

Ayasofya Camii'nde binlerce kişinin katılımıyla Kurban Bayramı namazı kılındı. İbadete açılmasının ardından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nde ikinci kez Kurban Bayramı namazı kılındı.

Haber 20-07-2021 07:15

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de müjde açıklaması

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pazartesi günü KKTC'ye ziyaretimiz var. Geniş bir heyetle ziyaret yapacağız. Birinci gün KKTC parlamentoda milletvekillerine bir hitabımız olacak. Kuzey Kıbrıs'a müjdesini orada parlamentoda vermek istiyorum, şimdi verirsem yanlış olur. Güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik" açıklamasını yaptı.

Haber 16-07-2021 14:14

Galata Kulesi ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 15 Temmuz'a özel görsellerle ışıklandırıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Galata Kulesi ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 15 Temmuz'a özel görsellerle ışıklandırıldı. 15 Temmuz'a özel mapping gösterisi gerçekleştirildi.

Haber 15-07-2021 23:01

Altı da üstü kadar gizemli! İşte İstanbul'un görünmeyen yüzü

Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii ve Aya İrini Kilisesi gibi önemli yapılarla ön plana çıkan Tarihi Yarımada'nın altı da üstü kadar gizemlerle dolu. Bir bölümü botla yapılan yolculukla görüntülenen Tarihi Yarımada'nın altındaki yapılar, görenleri büyüledi.

Haber 13-06-2021 11:40

Son Dakika: Meral Akşener 'davet aldık' diyerek ilk kez açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Atatürk'e hakarete sert tepki göstererek, "Cumhuriyetimizin kurucusuna lanet okuyor. Allah bunu yapanları da göz yumanları da ıslah etsin" dedi. Öte yandan Akşener, Taksim Camii'nin açılışı için davet aldıklarını açıkladı.

Haber 02-06-2021 11:13

Atatürk'e hakaret tartışması! Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Çok güzel, başımızın üstüne

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ayasofya Camii'ndeki 'Atatürk'e hakaret' tartışmalarına ilişkin çok sert ifadeler kullandı. Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan için "Atatürk'e hakaret etmek için mi açtınız Ayasofya'yı? O meczup acaba İstanbul'un işgalini biliyor mu? Bu meczup kişi Sütçü İmam'ı biliyor mu acaba?" dedi. Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Atatürk'e sahip çıkması çok güzel başımızın üstüne." ifadelerini kullandı.

Haber 01-06-2021 14:28

Atatürk'e hakaret ettiği iddia edilen imam hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan hakkında, Ayasofya Camii'ndeki programda Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber 31-05-2021 12:53

Ayasofya Camisi imamına Melek Baykal'dan tepki!

Ayasofya Camisi imamının sözleri oyuncu Melek Baykal'ı sinirlendirdi. Baykal Atatürk'ün fotoğrafını paylaşarak "Atatürk’e lânet okuyan, kâfir diyen çapsız, haddini bil..." dedi.

Magazin 31-05-2021 10:21

İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümüne özel gösteri

İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümü, kentin simge mekanlarında gerçekleştirilen özel görsel etkinliklerle kutlandı.

Haber 29-05-2021 21:22

Ayasofya'da 87 yıl sonra ilk Ramazan Bayramı namazı

Müzeye dönüştürülmesinin ardından yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk Ramazan Bayramı namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Bayram namazı, yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında caminin içi ve çevresinde vatandaşların katılımıyla eda edildi.

Haber 13-05-2021 08:12

Ayasofya'daki bayram namazı TRT 1'den canlı yayınlanacak

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınacak Ramazan Bayramı namazıyla ilgili dikkat çeken bir karar alındı. TRT, Ayasofya'daki bayram namazını canlı yayınlanacağını duyurdu.

Haber 11-05-2021 12:14

Ayasofya Camii’ne 87 yıl sonra ilk mahya asıldı

İbadete 87 yıl sonra yeniden açılan Ayasofya Camii'ne uzun yılların ardından ilk defa mahya asıldı. Kadir Gecesi olan yarın yanacak mahyada, Kelime-i Tevhid yani 'La İlahe İllallah' yazıyor.

Haber 07-05-2021 17:45

Mehmet Boynukalın'ın sağlık durumu nasıl? Koronavirüse yakalandı

Mehmet Boynukalın koronavirüse mi yakalandı? Ayasofya Camii eski imamının sağlık durumu merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Ayasofya Baş İmamlığı görevinden ayrılan Mehmet Boynukalın'ın koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Peki Mehmet Boynukalın'ın sağlık durumu nasıl? İşte detaylar.

Haber 11-04-2021 15:06

Ayasofya Camii eski imamı Mehmet Boynukalın koronavirüse yakalandı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi eski baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, koronavirüse yakalandığını duyurdu.

Haber 11-04-2021 12:19

Son Dakika: Ayasofya Camii İmamı Boynukalın görevinden ayrıldı!

Son dakika haberine göre Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, imamlık görevinden ayrılarak, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevine geri döndü.

Haber 08-04-2021 11:53