Bahar Nezlesi Haberleri

Nezle ya da sinüzit sandığınız aslında...

Bahar mevsimi ile güneşin yüzünü göstermesi ve doğanın canlanarak çiçeklerin açması, pek çok kişi için olumlu etkileri beraberinde getirirken, kimileri için kabusa dönüşebiliyor! Uzmanı, bahar alerjisi ile karışabilen hastalıkları anlattı, baharı rahat geçirebilmek, polenlerin olumsuzluklarına maruz kalmamak için alınabilecek basit ama etkili önlemler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 04-05-2022 10:43

Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı

Prof. Dr. Ender Güçlü: - "Bahar nezlesi olanların koronavirüs enfeksiyonuna yakalanma riski diğer insanlardan farklı değil" - "Burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürük hem bahar nezlesinde hem de koronavirüs enfeksiyonunda görülüyor. Burunda ve gözlerde kaşıntı da varsa daha çok alerjik nezle söz konusudur"

Yurthaber 10-06-2020 13:00

Mevsim geçişleri hasta ediyor: Alerjenler kabusunuz olmasın!

Mevsim geçişlerinde, ısı farkları olduğu için ilkbaharda hasta olma riski artıyor. Ağırlıklı olarak mevsim geçişlerinde ortaya çıkan polenler alerjiye sebep oluyor. Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece “Alerjik bünyelilerin ve astım hastalarının özellikle bu dönemde ilaçlarını düzenli kullanmaları çok önemli. ‘İyiyim’ diyerek ilaç kullanımını asla kesmemeliler’’diyor.

Trend 23-05-2019 15:47

Tespih böceği yemek saman nezlesini önler mi?

Tespih böceği ile ilgili 2012 yılından beri süren araştırmalarda bahar mevsiminin en büyük problemlerinden biri olan bahar nezlesine tespih böceği çiğnemenin iyi gelebileceği yönünde iddialara yer verildi.

Trend 07-04-2019 17:05

Bahar nezlesi nasıl anlaşılır? Bahar nezlesinin nedeni nedir, nasıl tedavi edilir?

Bahar alerjisi belirtileri ile nezle belirtileri benzerlik gösterebilir. Bu iki hastalık arasındaki ayırt edici özellik ise; nezlede bulgular 7-10 gün içinde kaybolurken, bahar alerjisinde bu sürenin birkaç aya kadar uzayabilmesidir. Uzmanlar şikayetlerin iki haftadan uzun sürdüğü takdirde altında yatan nedenin alerji olup olmadığının teşhis edilmesi gerektiğini belirtti.

Trend 25-03-2019 10:01

Bahar geldi diye sevinenler dikkat! Bahar nezlesine ne kadar hazırlıklısınız?

Bahar geldi çiçekler renk şöleni oluşturmaya, kuşlar cıvıldaşmaya başladı. Peki mevsim değişikliğiyle birlikte gelen bahar nezlesine ne kadar hazırlıklısınız?

Trend 22-03-2019 12:02