Behçet Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Behçet Hastalığı Haberleri

Behçet Hastalığı Haberleri Ve Son Dakika Behçet Hastalığı Haberleri

Behçet hastalığı ya da Behçet sendromu, temel bulguları ilk kez Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanan ve bu nedenle uluslararası literatürdeki ismini ondan olan yangısal bir hastalıktır. Nedeni tam olarak bilinmemekle beraber bazı araştırmalar kalıtsal olduğunu savunmaktadır. Global olarak hastalığın çoğunluğu erkektir. Amerika, Afrika ve Avrupa’da nadir görülürken en çok Ortadoğu ve Asya’da görülür. Eski İpek ticaret yollarının geçtiği bölgelerde daha yaygın olduğundan yola çıkılarak İpek Yolu hastalığı da denmektedir. Yaşlılar ve çocuklarda görülse de ağırlıklı etkilenenlerin yaş aralığı 20-30'dur. Özgün, direkt olarak hastalığı geçiren bir tedavisi yoktur. Rromatoloji, dermatoloji, göz hastalıkları uzmanları ve gerektiğinde nörolog ve kalp/damar cerrahları hastalığın etkilerini azaltmaya yönelik çalışır, hastalık nedeniyle çıkan problemlerle mücadele ederler.

Behçet Hastalığı Haberleri

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-2024 15:23

Ağız yaraları neden olur? Ciddiye almadığınız yaralar hayati öneme sahip olabilir

Ciddiye alınmayan ağız yaralarının hayati öneme sahip olabileceğine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Kavak, ağız yaralarının önemli nedenlerini anlattı. 7 sebebe dikkat çeken Kavak, ağız yaralarının ne kadar süre devam ettiğine dikkat edilmesini söyledi.

Haber 08-12-2021 13:54

Eşinden gördüğü şiddet sonrası bayıldı, kaldırıldığı hastanede hastalığını öğrendi

Eşinden gördüğü şiddet sonrası baygınlık geçiren kadın, hastaneye götürüldüğünde behçet hastalığına yakalandığını öğrendi. Eşinin de terk ettiği kadına annesi bakmaya başladı.

Haber 16-04-2021 12:24

Behçet hastalığı nedir? İşte belirtileri ve tedavi yöntemi…

Behçet hastalığı veya Behçet sendromu, kan damarlarının ve dokularının iltihaplanmasıyla sonuçlanan nadir ve tam olarak anlaşılamayan bir durumdur. Behçet hastalığının teşhisini doğrulamak zor olabilir çünkü semptomlar çok geniş kapsamlı ve geneldir.

Kadin 06-03-2021 11:51

Behçet Hastalığı

Behçet Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Behçet Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Behçet hastalığı nedir? Tedavisi şiddete göre değişiyor!

Behçet hastalığı, Türk doktor Hulusi Behçet tarafından tanımlanan ve dünyada herkes tarafından behçet sendromu olarak bilinen bir hastalıktır. Özellik itibariyle damarları tutar. Hangi bölgedeki damarları tuttuysa, o organ sisteminde yarattığı hastalıklarla karakterize edilir. En sık görülen bulguları ağızda aft adı verilen yaraların çıkmasıdır. Bu yaraların genital bölgede de görülme şansı vardır. Behçet hastalığının en önemli belirtisi gözleri tutmasıdır. Göz kayıplarına neden olabilmektedir.

Haber 19-01-2021 14:39

Detaylı Behçet Hastalığı Rehberi: Nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi

Ağız çevresi ve genital bölgede yaralar şeklinde ortaya çıkan Behçet hastalığı, 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından tanımlanmıştır. Hastalığın ilk teşhisinin ardından bugüne kadar geçen sürede göz, eklem, beyin ve deri üzerinde tutuluma sebep olduğu gözlemlenmiştir.

Haber 22-05-2020 11:01

Türk hekimin tanımladığı sendrom tıp literatürüne girdi

Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan tarafından tanımlanan hastalık bulguları, "Fidan Sendromu" olarak dünya tıp literatüründe yerini aldı

Haber 21-04-2019 11:11

19 yıl sonra kendini gördü

34 yaşındayken Behçet hastalığı nedeniyle aniden kör oldu.

Haber 03-09-2013 10:34

Behçet hastalığı belirtilerine dikkat

Behçet hastalığının çocuklarda da görüldüğünü ancak genellikle 20-40'lu yaşlarda ortaya daha sık çıktığını kaydeden uzmanlar, erken teşhis ve tedavi için hastalığın belirtilerine dikkat çekti.

Haber 02-09-2013 15:58

Behçet hastalığı 9 bölgeyi vurabilir!

Genellikle 20-30’lu yaşlarda ortaya çıkan Behçet hastalığının şiddeti kişiden kişiye farklılık gösteriyor.

Haber 10-12-2012 12:41

Behçet Hastalığını biliyor musunuz?

Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü doktorları ‘Behçet Hastalığı' ile ilgili bilgi verdi.

Haber 07-08-2005 00:01

Uzmanlardan behçet hastalığı uyarısı

Denizli Devlet Hastanesi (DDH) uzmanları, Behçet hastalığının tedavi altına alınmadığı takdirde vaskülit denilen damar iltihaplarına neden olarak hayatı tehdit ettiği bildirdi.

Haber 30-06-2005 15:12

Gözler vücudun aynası! Birçok hastalığın teşhisi göz muayenesiyle mümkün

Göz muayenesi sırasında saptanan bulgular, hastalıklara tanı konmasında önemli rol oynuyor. Özellikle diyabet, hipertansiyon, kan hastalıkları, guatr, beyin tümörleri, behçet hastalığı, romatizmal ve multipl skleroz hastalıkları tanısını koymada göz muayenesi önem taşıyor.

Haber 30-11-1999 00:00