Belirti Haberleri

Bu araştırma dikkat çekti! Hastalık hastası kişiler diğerlerine göre daha erken ölüyor

İsveç'te yapılan bir araştırma sonucu herkesi şaşırttı. İsveç'te yapılan bir araştırma, "hastalık hastalığı" olarak da bilinen "hipokondriyazis" tanısı konulmuş kişilerin, diğer insanlara göre daha erken öldüğünü ortaya koydu.

Haber 13-12-2023 22:04

Karaciğerinizde sorun olduğunu gösteren 4 işaret! Siroza dönüşmeden doktora başvurun

Karaciğer, vücuttaki en önemli ikinci organ olarak biliniyor. Karaciğerde meydana gelen değişimler çok ciddi problemlere sebep olabiliyor. Uzmanlar karaciğer yetmezliği, karaciğer yağlanması gibi sorunların tedavi edilmemesinin ölümcül olabileceğini belirtiyor. Karaciğerin risk altında olduğunu gösteren 4 işaret bulunuyor. İşte karaciğer hastalığının belirtileri...

Haber 15-06-2023 09:13

Böbreklerinizde sorun olduğunu gösteren 5 belirti! Sakın vakit kaybetmeyin

Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlayarak sağlığımız için hayati önem taşırlar. Toplumda sıklıkla görülen böbrek hastalıklarının belirti erken aşamalarda önemsiz sanılarak göz ardı edilebiliyor. Ancak böbrek hastalıklarını ilerlemeden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak bu hastalığı kontrol altına almanızı sağlayabiliyor.

Haber 12-06-2023 09:08

Kanserin bilinmeyen belirtisine dikkat! Geceleri artış gösteriyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanserin etkilerinden korunmak için belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En sık görülen kanser türlerinden olan karaciğer kanserinin geceleri görülen belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor. İşte karaciğer kanserinin bilinmeyen belirtisi...

Haber 07-06-2023 16:54

Diğer Haber Etiketleri

Doktor Kardiyolog deprem alkol c vitamini çilek ıspanak limon kan şekeri kolesterol tatlı hıçkırık biyopsi kan bağışı koltuk altı kararması böcek buz demir Göz bebeği meyve uyuşma kaşıntı hastalık uyku Deodorant Pirinç Bakteri burun kanaması Akciğer‎ Beyin Karaciğer‎ Pankreas‎ Dil Kulak Göz Ağrı İstanbul Zonguldak bilim kurulu sigara oyun hamuru kan hastane ameliyat sinek çocuk tuvalet parmak tedavi Selülit Müge Anlı ile Tatlı Sert idrar tırnak koronavirüs (Covid-19) antalya tiktok akciğer kanseri alerji alzheimer anemi artrit bağırsak kanseri bağırsak kurdu baş ağrısı baş dönmesi böbrek kanseri çilek alerjisi damar tıkanıklığı demans demir eksikliği diş eti kanaması diyabet eklem ağrısı enfeksiyon epilepsi felç grip hipertiroidi hipotiroidi inme (beyin krizi) kalp krizi kanser karaciğer yağlanması karın ağrısı kas ağrısı kene kızamık kist kolera kulak ağrısı lyme Meme kanseri mesane kanseri mide ekşimesi nefes darlığı nezle osteoartrit öksürük parazit parkinson reflü saman nezlesi siroz tiroit bezi tümör ülser yorgunluk zehirlenme Hindistan alzheimer belirtileri acil acı açlık akciğer kanseri belirtileri akciğer kanseri belirtisi artrit nedir çorap çomak çomak parmak demans hastalığı demans hastalığı nedir bacak bacak ağrısı bağırsak böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları bulaşıcı hastalıklar balgam felç belirtileri etki gece geçmeyen kulak ağrısı göz rengi değiştirme gıda hasta idrarda kan idrarda kan görülmesi iltihap hijyen hıçkırık nasıl geçer hıçkırık neden olur ayak ayak ağrısı araştırma dinlenirken bacak ağrısı diş diş eti diş eti kanaması neden olur dünya kanser günü egzersiz karaciğer hastalığı belirtileri karaciğer kanseri karaciğer kanseri belirtileri işaret işitme kalp hastalığı belirtileri kalp krizi belirtileri kalp krizi belirtileri nelerdir yüksek yara yemek kene isırması kene ısırığı mikrop mesane kanseri belirtileri mesane kanseri nedir kontrol konuşmak koronavirüs lyme hastalığı sabah retina risk siroz belirtileri salgın tedbirler tehlike teşhis kramp kızamık aşısı kızamık belirtileri kolera hastalığı kolera nedir kolera salgını kolesterol belirtileri pankreas belirtileri pankreas kanseri parkinson belirtileri ölüm omuz ağrısı uyarı uzman uzuv vaka titreme hastalığı uçuş karaciğer kanseri belirtisi zehirlenme belirtileri vatandaş tip 2 diyabet tiroit göz renkleri işaret parmağı hıçkırık nasıl geçer kesin çözüm sinüs temizleme

Belirti

Belirti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Belirti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Geceleri görülen bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün riskli habercisi

Yüksek kolesterol genellikle belirti vermeden ilerleyen ve sağlığı büyük oranda tehlikeye atan hastalıklar arasında yer alıyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol kalp krizi ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterolün geceleri görülen riskli belirtisi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 23-05-2023 15:01

Kalp krizinin aylar önce ortaya çıkan belirtisi! Kardiyolog kalp krizinin ilk işaretine karşı uyardı

Dünya üzerinde en fazla ölüme sebep olan sağlık durumları arasında yer alan kalp krizi hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Kalp krizi belirtisi denildiğinde ilk akla gelen göğüs sıkışması olsa da kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan bir belirtinin uyarıcı işaret olduğu öğrenildi. İşte kalp krizinin ilk belirtisi...

Haber 22-05-2023 16:45

Bahar ve yaz aylarında artan 'Sessiz katil' hastalığına dikkat! Belirti vermeden ilerliyor

Bahar ve yaz aylarında artış gösteren hastalıklar sağlığı büyük oranda riske atıyor. Lyme hastalığı da yaz aylarının riskli hastalıkları arasında yer alıyor. Uzmanlar lyme hastalığının belirti vermeden ilerlediğini ve eklem romatizması ve kalp iltihabı gibi sağlık sorunlarına yol açabildiğini belirterek uyarılarda bulundu.

Haber 22-05-2023 10:14

Sakın göz ardı etmeyin! Kanserin uyarı veren 3 belirtisine dikkat

Karaciğer kanseri karaciğerde bulunan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde büyümeleri sonucunda oluşur. Hayati risk taşıyan karaciğer kanserini erken teşhis etmek oldukça önem taşıyor. Uzmanlar karaciğer kanserinin başka rahatsızlıklarla karıştırılan belirtilerini açıklayarak bu belirtilere karşı bilinçli olunması gerektiğini paylaşıyor.

Haber 18-05-2023 09:05

Geçmeyen ağrılara dikkat! Bağırsaklarınız tehlike altında olabilir

Halk arasında bağırsak kurdu, solucanı olarak bilinen parazitler genellikle çocuklarda görülen bir sağlık sorunu olsa da yetişkinlerde de görülebiliyor. Yaşam kalitesinin oldukça düşmesine sebep olan bağırsak parazitlerinin belirtilerine dikkat etmek ve erkenden doğru tedaviye başlamak önem taşıyor.

Haber 10-05-2023 09:05

En sevdiğiniz meyve kabusunuz olabilir! Bu belirtilere dikkat

C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 16:50

Ayaklarınızdaki işarete dikkat! Ölümcül olabilen hastalığın önemli belirtisi

Hastalıkları önceden teşhis etmek için vücudumuzun farklı bölgelerinde görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. Fazla göz önünde olmayan ayaklarımızdaki değişiklikler çok önemli hastalıklar hakkında uyarı verebiliyor. Uzmanlar ayaklardaki değişimlerin ölümcül durumlara yol açabilen sessiz katil olarak bilinen kolesterolün belirtisi olabileceğini belirtiyor.

Haber 07-05-2023 09:00

Karaciğer kanserinin bilinmeyen belirtisi! Özellikle geceleri artış görülüyor...

Karaciğer kanseri dünyada en sık görülen kanser türleri arasında bulunuyor. Erken evrelerinde fazla belirti vermeyen ve sinsice ilerleyen karaciğer kanserinin bilinmeyen işaretleri bulunuyor. Yayınlanan bir kanser vakasında 52 yaşındaki hasta kadının yaşadığı karaciğer kanseri belirtileri açıklandı. Bu belirtiler hakkında bilinçli olmak ve hastalığı erken teşhis etmek hayat kurtarıyor.

Haber 03-05-2023 16:49

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber 03-05-2023 09:01

Pirinç dolu çorap giydiğinizde mucizelere hazır olun! Tüm rahatsızlıkları söküp atıyor

Bahar aylarında artış gösteren sağlık sorunları yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Uzmanlar artan saman nezlesinin belirtilerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulunuyor. Oldukça şaşırtıcı olabilen bu öneriler arasında yer alan pirinç dolu çorap yönteminin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 25-04-2023 16:50

Bacak ağrısı deyip geçmeyin! Kalp hastalığının bilinmeyen 5 belirtisi

Kalp krizi ve kalp hastalıkları her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kalp hastalıkları belirtisinin genel olarak göğüs sıkışması, terleme olduğu bilinse de bu hastalıklar vücudun farklı yerlerinde belirti verebiliyor. Kalp hastalıklarının bilinmeyen 5 belirtisi bulunuyor.

Haber 18-04-2023 09:09

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Kanserin önemli belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Yıkıcı sonuçlar yaratabilen kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar en riskli kanser türleri arasında yer alan akciğer kanserinin sabahları görülen uyarıcı işaretlerine karşı uyarıyor.

Haber 17-04-2023 09:06

Her şey bu belirtiyle başlıyor! Parkinson hastalığının 10 yıl önce görülen belirtisi

Parkinson hastalığı genellikle yaşlılık hastalığı olarak biliniyor. Bu hastalığı erken teşhis etmek tedavisi için büyük önem taşıyor. Parkinson'un en yaygın belirtisi el titremesi olmasına rağmen bu hastalık yıllar önce uyarı işareti verebiliyor. Yapılan araştırmalar Parkinson hastalığının 10 yıl önce uyarı verdiğini tespit etti.

Haber 13-04-2023 16:46

Alzheimer hastalığının yıllar önce görülen ilk belirtisi! Gözlerdeki değişime dikkat

Alzheimer tüm yaşamı etkisi altına alarak temel ihtiyaçların giderilmesini bile zorlaştıran hastalıklardandır. Yaşlılık hastalığı olarak bilinen Alzheimer'ın görülme oranının daha erken yaşlara düştüğü bilinmektedir. Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek bu hastalığın tedavisi için büyük önem taşır. Alzheimer, teşhis edilmeden yıllar önce gözlerde ortaya çıkan değişim bu hastalığın uyarı işareti olabilir.

Haber 05-04-2023 09:11

Tuvalette görülen bu belirtiye dikkat! Kanser hastalarının yüzde 85'inde görülen yaygın belirti

Kanser, vücudun çeşitli bölümlerinde meydana gelebiliyor. Her kanser türünün belirtisi farklılık gösteriyor. Bu belirtilere karşı bilinçli olmak ve tedaviye erken başlamak hayati önem taşıyor. Uzmanlar mesane kanseri hastalarının yüzde 85'inin aynı durumu yaşadığı belirterek tuvalette görülen riskli belirti hakkında uyarıyor.

Haber 04-04-2023 09:13

Salgın kızamık hastalığına dikkat! Vakalar giderek artıyor... Bir an önce ciddi tedbirler alınmalı!

Kızamık, hava yoluyla kişiden kişiye bulaşan riskli enfeksiyon hastalığıdır. Oldukça bulaşıcı olan kızamık hastalığından korunmak için doğru önlemleri almak gerekiyor. Giderek artan kızamık vakaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kızamık hastalığında önlem alınmazsa gerçekleşebilecek sonuçları paylaştı.

Haber 03-04-2023 14:44

Yaşanan kulak ağrılarını görmezden gelmeyin! Ciddi hastalıkların uyarıcısı olabilir

Vücutta yaşanan anormal durumlar göz ardı edilerek geçiştirilebiliyor. Bu ufak sağlık problemleri ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uçuş sırasında yaşanan kulak ağrıları genellikle önemsenmiyor. Ancak uzmanlar bu kulak ağrılarının çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceğini paylaşıyor.

Haber 03-04-2023 10:27

Koltuk altı kararmasına dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi olabilir

Koltuk altı kararmaları birçok kişinin vücudunda rahatsız olduğu durumlar arasında yer alıyor. Özellikle kadınlar koltuk altı kararmasını geçirmek için çeşitli yöntemler arıyor. Ancak bu durumun sadece görsel olarak değil sağlık olarak da problem yaratabileceğini bilmek gerekiyor. Yapılan araştırmalar koltuk altı kararmalarının tehlikeli hastalığın ilk belirtisi olabileceğini gösterdi.

Haber 30-03-2023 11:31

Karaciğerin bittiğini gösteren işarete dikkat! Hastaların yüzde 82'si aynı belirtiyi yaşıyor

Karaciğerin vücutta oldukça önemli olan yaşamsal görevleri bulunmaktadır. Vücutta kendini yenileyebilen tek organ olan karaciğer zararlı etkenlere maruz kaldığında sağlıklı dokusunu yenileyememektedir. Karaciğer yetmezliği, siroz gibi oldukça tehlikeli hastalıklar büyük problemlere neden olabilmektedir. Uzmanlar karaciğerin bittiğine işaret eden siroza sahip olan hastaların yüzde 82'sinin aynı belirtiyi yaşadığını açıklıyor.

Haber 29-03-2023 17:15

Bu belirtisini kimse bilmiyor! Demansın erken uyarı işaretine dikkat

Demans, unutkanlığın yoğun olduğu birçok hastalığa verilen isimdir. Yaşlılarda sıklıkla görülen demansı erken teşhis etmek ve demans hastalığı hakkında bilinçli olmak bu sağlık sorununun seyrini değiştirmektedir. Demans belirtileri sadece unutkanlıktan ibaret değildir. Yapılan araştırmalar toplumda sıklıkla yaşanan bir durumun demansın erken uyarı işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 27-03-2023 08:58

Sakın önemsiz görmeyin! Diş eti kanaması riskli hastalık hakkında uyarı veriyor

Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.

Haber 18-03-2023 09:39

Hemen kontrol edin! Parmaklarda ortaya çıkan önemli kanser belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken teşhis ve doğru tedavi büyük önem taşıyor. Kanserin az bilinen belirtileri bu hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayabiliyor. Uzmanlar parmaklarda ortaya çıkan kanser belirtisine karşı dikkat etmeniz gerektiğini paylaşıyor.

Haber 17-03-2023 17:15

Geceleri ortaya çıkan bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen ilk uyarıcı işareti

Toplumda birçok kişi geceleri çeşitli sağlık problemleri yaşadığını belirtiyor. Bu problemlerin göz ardı edilmesi başta uyku sorunlarına ardından çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterol hastalığının ilk belirtisinin geceleri ortaya çıktığını belirterek riske karşı uyardı.

Haber 14-03-2023 09:10

Parkinson'un titremeden önce görülen ilk belirtisi! Yıllar önce başlıyor

Parkinson yaşam kalitesini düşüren ve zaman içerisinde en temel ihtiyaçları gidermeyi bile zorlaştıran bir hastalık. Dünyada milyonlarca parkinson hastası bulunuyor. Parkinsonun temel belirtisinin ellerde titreme olduğu bilinse de bu tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin konuşmada ortaya çıkan değişiklerle başladığı öğrenildi.

Haber 28-02-2023 17:14

Gözlerde ortaya çıkan bu duruma dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen işareti

Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterol hastalığı belirti vermeden oldukça tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek kolesterolde erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurguluyor. Gözlerde ortaya çıkan kolesterol belirtisine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 28-02-2023 13:58

Karaciğerinizin büyük tehlikede olduğunu gösteren önemli işaret! Diş fırçalarken bu durumu yaşıyorsanız...

Karaciğer sağlığını korumak vücudumuz için büyük önem taşıyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen yağlı karaciğer hastalığı ve karaciğer yetmezliği çok riskli durumlara sebep olabiliyor. Şiddetli yağlı karaciğer hastalığını erken teşhis etmek için vücutta görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. İşte yağlı karaciğer hastalığının o riskli belirtisi...

Haber 28-02-2023 09:24

Basit bir hıçkırık diyerek geçmeyin! Tehlikeli hastalığın erken uyarıcı işareti olabilir

Günlük hayatta yaşadığımız birçok sağlık problemi önemsiz görülerek geçiştirilebiliyor. Ancak en basit durumlar bile riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sıklıkla yaşanan hıçkırık krizlerinin iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisi olabileceği öğrenildi.

Haber 24-02-2023 09:12

Kanserin göz ardı edilen ilk belirtisi! Kanser hastalarının %75'inde görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Giderek artan kanser vakalarına erken müdahale etmemek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Kanserin belirtileri çeşitlerine göre değişim gösteriyor. Göz ardı edilen bir belirtinin bu riskli hastalıkta erken uyarıcı olduğu öğrenildi.

Haber 23-02-2023 16:23

Kalp krizinin bu belirtisini kimse bilmiyor! Aylar önce midede başlayan uyarı hayat kurtarıyor

Kalp krizi en fazla ölüme sebep olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Kalp krizi belirtisinin göğüs sıkışması, terleme gibi problemler olduğu biliniyor. Ancak uzmanlara göre kalp krizi yaşanmadan aylar önce midede ortaya çıkan çeşitli belirtiler bulunuyor.

Haber 22-02-2023 16:45

Makrodaktili hastalığı nedir? El ve ayakta görülen bu belirtilerle başlıyor

Makrodaktili hastalığına dev parmak da deniliyor. El ve ayaklarda görülen bu hastalığın belirtilerine karşı bilinçli olmak gerekiyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündem olan Makrodaktili hastalığının ne olduğu ve semptomları merak ediliyor. Peki makrodaktili nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 21-02-2023 11:57

Her şey baş ağrısıyla başladı! Beyninden yumruk büyüklüğünde tümör çıkartıldı

Vücutta ortaya çıkan tümörlere erken müdahale etmek hayat kurtarıyor. Tümörler vücutta bulunduğu yere göre farklı belirtiler gösterebiliyor. 14 yaşındaki bir çocuk yaşadığı belirtilerin ardından gittiği doktorda beyninde yumruk büyüklüğünde tümör olduğunu öğrendi.

Haber 17-02-2023 09:04

Sessiz katil'in önemli belirtisi! Vücudu oyun hamuruna dönen adam yaşadıklarını paylaştı

Vücutta ortaya çıkan değişimler birçok hastalığın belirtisi olabiliyor. Çok riskli hastalıkları önceden fark etmek ve gerekli önlemleri almak hayati önem taşıyor. TikTok hesabında vücudunun oyun hamuruna dönüştüğünü paylaşan bir adam hastalığının etkilerini gösterdi.

Haber 16-02-2023 10:26

Uzmanı paylaştı: Kan bağışı öncesi asla yapmayın!

Kan bağışı birçok kişinin hayatını kurtarabiliyor. Özellikle depremden etkilenen vatandaşlar için kan bağışı yapmak oldukça önem taşıyor. Ancak kan bağışı yapmadan önce ve sonra kaçınılması gereken yanlışlar bulunuyor. Uzmanı kan bağışı yapacak kişilerin uygulaması gerekenleri açıkladı.

Haber 15-02-2023 10:06

Deprem bölgesinde kolera salgını riskine dikkat! Kolera nasıl bulaşır, korunmak için ne yapmak gerekir?

Depremin ardından bu bölgede yaşayan kişilerin çeşitli hastalık riskleri bulunuyor. Soğuk hava, hijyen eksikliği ve yetersiz beslenme nedeniyle birçok hastalık ortaya çıkabiliyor. Deprem bölgesinde kolera riskinden korunmak için dikkat edilmesi gereken birkaç unsur bulunuyor.

Haber 10-02-2023 10:30

Zararsız diyerek geçmeyin! Bu böcek göz renginin değişmesine neden oluyor

Göz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Göz sağlığını tehdit eden birçok unsur bulunuyor. Uzmanlar gözlerde meydana gelen değişimlerin körlüğe neden olabileceğini belirtiyor. Göz bebeğinde renk değişimlerine ve dayanılmaz acılara yol açan bir böcek bulunuyor.

Haber 10-02-2023 09:43

Hemen kontrol edin! Bu kişilerin kalp krizi riski daha yüksek

Kalp krizi sağlığımız için büyük risk oluşturuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kalp hastalıkları ve kalp krizinden korunmak için sağlıklı yaşama önem göstermek gerekiyor. Ellerimiz, saçımız ve kulağımız gibi birçok alan kalp krizi riskimiz hakkında ipucu veriyor.

Haber 08-02-2023 09:42

Sinek ısırığıyla hayatının kabusunu yaşadı! Yüzü tanınamayacak hale geldi

Sinek ısırıkları genellikle önemsiz görülse de hayatı tehlikeye atan çok zararlı sinekler bulunabiliyor. Çalışmak için gittiği Antalya'da Afrika sineği tarafından ısırılan Murat Terzi'nin hayatı kabusa döndü. Yüzündeki yaralar Murat Terzi'yi tanınamayacak hale getirdi.

Haber 05-02-2023 09:02

En ölümcül kanser türü! Bu belirtiler varsa hemen doktora koşun

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En ölümcül kanser türü olarak bilinen akciğer kanserinin belirtileri hakkında uyarılar yapıldı.

Haber 03-02-2023 11:59

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Bu hastalığın tedavisi yok! Türkiye'de de görülmeye başlandı...

Birçok kişi Covid-19'un etkilerinin azaldığını düşünse de Covid-19 hayatımızı derinden etkilemeye devam ediyor. Dünya üzerinde milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan Covid-19 hakkında konuşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Long Covid için önemli uyarılarda bulundu.

Haber 02-02-2023 14:37

Sakın griple karıştırmayın: Geç kalınırsa ölümcül etkileri var! Strep A bakterisinin en net belirtisi...

Strep A bakterisi son günlerde en fazla konuşulan hastalıklar arasında bulunuyor. Özellikle ebeveynlerin oldukça tedirgin olmasına yol açan Strep A bakterisi hakkında bilinçli olmak ve erken müdahale etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar Strep A bakterisinin en net belirtisini açıkladı.

Haber 29-01-2023 13:35

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Vücudunuzun iltihaplandığını gösteren ilk belirti

Uykudan uyandığımızda vücudumuzda yaşanan bazı farklılıklar önemli hastalıkların belirtileri arasında bulunuyor. Uzmanlar tekrarlayan belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunuyor. Artrit belirtileri ilk olarak sabahları ortaya çıkıyor. Bu belirtilerin görmezden gelinmesi dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 29-01-2023 09:14

Sakın önemsiz görmeyin! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi yıllar önce görülüyor

Tuvalette alışkanlıklarında yaşanan değişimler genellikle yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve stresten kaynaklanıyor. Ancak bazı durumlar ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Yapılan araştırmalara Alzheimer hastalığının ilk belirtisi yıllar önce tuvalet alışkanlıklarındaki değişimlerle başlıyor.

Haber 27-01-2023 16:45

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi ölümcül olabiliyor! Resmen zehre dönüşüyor

Demir eksikliği halsizlik, dikkat dağınıklığı, geçmeyen yorgunluk ve baş ağrısı gibi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Uzmanlar demir eksikliğini gidermek için tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Demir oranı yüksek gıdalar sağlığımız için fayda sağlasa da bu gıdaların yanlış tüketimi büyük riskler oluşturabiliyor.

Haber 27-01-2023 14:07

İnmenin belirtisi günler önce başlıyor! Yemek yerken görülen bu durum uyarıyor

Değişen yaşam koşulları inme geçiren kişi sayısında artışa neden oluyor. Yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet gibi hastalıklar felç riskini artırıyor. Felce erken müdahale etmemek sakatlığa ve ölüme neden olabiliyor. Uzmanlar inmenin günler önce belirti verebileceğini belirtiyor.

Haber 26-01-2023 11:19

Önleminizi erkenden alın! Kanserden ölüm riskini iki kat artırıyor

Kanser nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan kanseri etkileyen birçok faktör bulunuyor. Zararlı yaşam alışkanlıkları ve çeşitli hastalıklar kanserin oluşmasında, ölüm riskini artırmakta önemli rol oynuyor. Uzmanlar sıklıkla görülen bir hastalığın kanserden ölüm riskini iki kat artırdığını açıkladı.

Haber 26-01-2023 09:39