Bitki Koruma Haberleri

Kardeş bitkiler tablosu nedir, hangi sebzeler yan yana dikilmeli? Kardeş bitkiler yöntemi nedir, kardeş bitki dikerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Birbirini desteklemeye yarayan ve birbirlerini pek çok zarara karşı koruyan bitkilere kardeş bitkiler denir. Doğal yöntemlerle bitkileri korumayı sağlayan kardeş bitkiler yan yana ekilir. Doğada bitkilerin birbiriyle olan uyumundan faydalanarak bitkileri daha verimli yetiştirmek mümkündür. Bunun için kardeş bitkiler tablosunu incelemek yeterlidir. Peki, kardeş bitki dikerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:54

Bitki Koruma mezunları ne iş yapar? Bitki Koruma bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Bitki koruma bölümü, bitkilerin korunması ve çevresel faktörlerin değerlendirilmesi üzerine eğitim verir. Ayrıca bitkilerin yetiştirilmesi ve olası negatif durumlara karşı önlem alınmasını sağlar. Bireyler, ilgi alanları doğrultusunda bitki koruma bölümüne yönelebilir. Bölümle ilgili detaylar ayrıntılı şekilde yazımızda yer alacaktır. Bitki Koruma mezunları ne iş yapar? Bitki Koruma bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Egitim 14-07-2022 18:21

Küresel araştırma: Doğayı koruma alanlarının çoğu vahşi yaşama fayda sağlamıyor

68 ülkede koruma altındaki 1.500 sulak alanı inceleyen araştırmacılar, bu alanların çoğunun vahşi hayatı desteklemeye bir katkısı olmadığını ortaya koydu.

Haber 07-06-2022 14:06

Böcekler bitkilerinizi mahvedebilir! Bir an önce önlem almak için...

Bahar aylarının gelişiyle birlikte yaşadığınız evi rengarenk çiçeklerle dolu, cıvıl cıvıl bir bahçeye dönüştürme isteği uyanır. Ancak bakım gerektiren her işte olduğu gibi, çiçek ve bitki bakımı da özen ister. Peki evinizdeki bitkileri haşeratlardan nasıl koruyabilirsiniz? Gelin, en doğal yöntemlere birlikte göz atalım.

Haber 12-10-2021 15:03

Diğer Haber Etiketleri

Yaprak bitine karşı uğur böceği yetiştiriliyor

Bozok Üniversitesi'nde, meyve ve sebzelere zarar veren yaprak biti ile mücadele için uğur böceği yetiştirilmeye başlandı

Haber 22-11-2018 11:13