Böcek Isırması Haberleri

Böcek ısırığına ne iyi gelir? Böcek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer?

Böcekler, dünya üzerindeki en eski canlı türlerinden biridir ve milyonlarca yıl boyunca evrimleşerek çeşitlilik kazanmışlardır. Hem doğal ekosistemlerin sürdürülebilirliği hem de besin zincirinin önemli bir parçası olarak böceklerin rolü büyük bir öneme sahiptir. Ancak, bazen insanlarla etkileşime geçtiklerinde, özellikle de böcek ısırıklarıyla, bu küçük canlılar gündelik yaşantımızın bir parçası haline gelir.

Haber 30-11-2023 00:42

Hayati öneme sahip tehlikelere karşı dikkat! İlk anda neler yapmalı, nelerden kaçınmalı?

Yaz mevsimi tüm güzellikleriyle gelse de hava sıcaklıklarındaki artış ile tatil sezonunun açılması nedeniyle doğada ve denizde daha fazla zaman geçirmemiz, birtakım tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Yaz aylarında güneş çarpması, böcek ısırıkları, suda boğulma ve burun kanamaları en sık görülen sorunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Özelikle çocuklar, yaşlılar, kronik hastalıkları olanlar ve hamileler, bağışıklık sistemleri ile vücut sıvı-elektrolit dengelerinin daha hassas olması nedeni

Haber 29-06-2022 14:01

Enfeksiyona yol açıyor! Tatil alışkanlıklarınızı değiştirin

Yazın gelmesiyle birlikte tatile giden kişilerin sayısı artmaya başladı. Bunaltıcı sıcaklıklarla başa çıkmak için serinletici çözümler arayan insanlar havuza girmeyi sıklıkla tercih ediyor. Ancak havuzun temizliğinin tam olarak yapılmaması enfeksiyonlara yol açıyor. Uzmanlar yaz aylarının hastalıkları hakkında uyarıyor.

Haber 27-06-2022 13:53

Her evde bulunuyor: Bu doğal yöntem ile etrafınızdaki böceklere elveda

Yaz aylarının gelmesi hevesle beklense de bu aylarda sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan böceklerin sayısı oldukça artıyor. Özellikle bahçede ve balkonda böcekler nedeniyle rahat duramıyorsanız aşağıdaki doğal yöntemleri mutlaka denemeniz gerekiyor. Bu yöntemler sayesinde böcek ısırıklarından oldukça kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Kadin 17-06-2022 15:51

Böcek Isırması

Böcek Isırması Hakkındaki Haberler Mynet'te. Böcek Isırması Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Aspirinin hiç bilmediğiniz faydaları! Çok şaşıracaksınız

Aspirin en sık kullanılan ilaçlar arasında yer alıyor. Ağrı ve ateş düşürücü özelliğiyle bilinen aspirinin sadece sağlığa değil hayatın birçok alanına faydası bulunuyor. Aspirinin gündelik hayatta yaşanan birçok sorunu çözebildiğini biliyor muydunuz? Aspirinin faydalarını duyunca evinizden eksik etmeyeceksiniz.

Kadin 07-06-2022 15:02

Hafife almayın! Sonucu ölümcül olabiliyor

Havalar güzelleşince sosyalleşmek için açık hava ortamları tercih ediliyor. Parkta, bahçede oturmak her ne kadar huzur verse de ciddi sonuçlara neden olabiliyor. Açık havalarda bulunan keneler sağlığı tehlikeye atıyor. Uzmanlar her sene olduğu gibi bu sene de keneler hakkında uyarılarda bulundu. Bu seneki vakalar hızlı ilerliyor…

Haber 23-05-2022 16:13

Bu yöntemler hayatınızı kolaylaştıracak! Yağ lekelerine, solmuş kıyafetlere kesin çözüm

Günlük yaşamda böcek ısırıkları, yağ lekeleri gibi pek çok sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorunların çözümleri olsa da birçoğunun çözümü hala bilinemiyor. Bazı problemler çözülmediğinde sağlık sorunlarına dahi yol açabiliyor. Aslında günlük hayatta karşılaştığımız sorunların çözümleri çok basit! Evde olan bu yönünü hiç bilmediğiniz malzemeler ile sorunlarınızı kolaylıkla çözebilirsiniz.

Kadin 13-04-2022 11:14

Beynini büyütüp küçültebilen ilk böcek türü bulundu!

Boylarından büyük işlevleriyle diğer karınca türlerinden ayrılan Hint zıplayan karınca, beyinlerinin boyutunu genişletip küçültebilen ilk böcek türü olarak kayıtlara geçti.

Haber 14-04-2021 15:10

Gördüğünüz yerde kaçın! Ortaya çıkmaya başladılar, yaydığı zehirle dokunduğu yere zarar veriyor

İzmir'de ormanlık alanlarda görülen çam kese böcekleri, yaydığı zehirle tehlike saçıyor. Temas edilmesi halinde kalıcı deri hastalıklarına neden olan çam kese böceği, özellikle alerjik bünyeli bireylerde tehlikeli sonuçlar yaratabiliyor. Çamların yapraklarını yiyerek beslenen bu böcekler toprak altında da dört yıl kadar kalabiliyorlar.

Haber 27-03-2021 12:06

Yaz aylarında böcek ısırmalarına dikkat

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okan Aktur, yaz aylarında böcek ısırmalarına karşı uyardı.

Haber 16-07-2013 12:56