Böcek Sokması Haberleri

Her anı korku dolu! Arkadaşlarıyla buluştu: Ertesi gün...

İngiltere’de yaşanan kavurucu sıcaklar denizlerde denianası sayısında patlamaya neden olurken aynı zamanda yeşillik alanlarda ise zehirli böcek sayısında artışa neden oldu. İngiltere’de yetkililer halkı zehirli böceklere karşı uyarıyor. Hayati tehlikeye neden olabilecek böcek sokması vakası yüzünden her gün yüzlerce kişi hastaneye koşuyor. Böcek sokması yüzünden neredeyse bacağını kaybetmekten son anda kurtulan 50 yaşındaki Nathan Green de mağdurlardan biri.

Haber 03-09-2022 08:11

Gören trafik kazası geçirdi sandı! Gerçek bambaşka çıktı

Örümcek ısırığına maruz kalan İngiliz annenin yaralarını gören doktorlar, kadının araba kazası geçirdiğini zannetti. Tracy Keeble isimli kadın, örümcek tarafından ısırıldığını önce fark etmedi. Günler geçtikte vücudunda önce kızarıklıklar sonra morluklar oluşmaya başladı. Hastaneye gittiğinde ise araba kazası geçirdiğini sandılar!

Haber 02-09-2022 07:26

Bu kuralların her biri çok önemli: Yaz aylarında çocukları bekleyen 5 tehlike!

Deniz ve havuzda yüzüyor, park veya sahillerde gönüllerince koşuşturuyorlar… Çocuklar tüm yıl özlemle bekledikleri yaz aylarının keyfini bolca çıkarmaya devam ediyor. Ancak sıcak yaz günlerinde ebeveynler olarak bazı kurallara uymamız çok önemli, aksi halde güneş çarpmasından besin zehirlenmelerine ve böcek ısırıklarına kadar pek çok sorun çocukların sağlığını tehdit edebiliyor. Hava sıcaklıklarının tehlikeli şekilde arttığı günlerde çocukları güneşe çıkarmaktan kaçınmalıyız.

Haber 20-07-2022 06:53

Yaz aylarında istenmeyen her türlü haşerat için en etkili böcek ilacı çeşitleri

Sıcakların etkisiyle evin her yerini saran böceklerden mustarip olanlar burada mı? Sadece ev değil, bahçesi olanlar için de kabusa dönüşen haşere sorunundan doğru ilaçlama ürünleri ile kurtulmak mümkün. “Peki ama en iyi böcek ilacı hangisi?” dediğinizi duyar gibiyiz. İşte, biz de bu sorunuzu yanıtlamak için en etkili böcek ilaçlarını tek tek inceledik.

Haber 29-06-2022 17:58

Küçücük bebeği perişan ettiler! Aile çaresiz

İngiltere’de belediye konutlarında kalan bir aile, eve yerleşmiş olan böcek ve arılardan ötürü çok zor günler geçiriyor. Evde binlerce arı ve bir o kadar da böceğin olduğunu dile getiren Charlotte Down, küçük bebeğinin böcek ve arı sokmalarından ötürü alerjik reaksiyon geçirdiğini ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Her köşesinden böcek ev arı çıktığını söyleyen kadın, belediye meclisine şikâyette bulundu. Ancak aldığı cevapla yeni bir şok daha yaşadı.

Haber 21-06-2022 07:57

Yazın artan alerjik reaksiyonlara dikkat!

Her ne kadar kışın bağışıklığın düşerek hastalıkların arttığı düşünülse de yaz aylarında da ortaya çıkan çok çeşitli problemler oluyor. Yaz aylarında artan alerji vakalarına karşı bilinçli olmak gerekiyor. Bu konularda yaşanan durumlar için önceden bilgili olmak tedavi sürecinin çok daha etkin şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Haber 16-05-2022 10:58

Arı - böcek sivrisinek sokmalarına karşı alınması gereken 10 önlem

Havaların ısınmasıyla artan piknik organizasyonları nedeniyle doğada daha fazla zaman geçirilirken arı, kene, böcek ve sivrisinek ısırıkları özellikle çocukların sağlığını tehlikeye atıyor. Yaz aylarının keyfini ailece çıkarmak isteyen kişilerin bu konuda dikkatli olması büyük önem taşıyor. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. İsmail Yıldız, son dönemlerde sık görülen böcek ve sinek sokmalarına karşı önemli uyarılarda bulundu.

Trend 01-07-2019 15:52

Böcek sokmasına ne iyi gelir? İhmal etmeyin hayatı tehdit ediyor

Genellikle önemsenmeyen böcek sokmaları özellikle alerjik bünyeye sahip olanları olumsuz olarak etkileyerek hayatı eden sonuçlara da yol açabiliyor. Bu nedenle böcek sokmasına ne iyi gelir mutlaka bilmek gerekiyor. İşte maddeler halindeki içeriğimiz.

Haber 27-08-2018 10:40

Boğulma ve böcek sokma uyarısı

Yazın sıcakların artmasıyla birlikte halsiz ve yorgun oluruz. Çok terleriz, böceklerle boğuşuruz, serinlemek için girdiğimiz deniz ve havuzlarda boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Tüm bu tehlikelerine karşı herkesin en sevdiği mevsimlerden biri olan yazı bu yıl sağlıklı geçirmeye ne dersiniz?

Haber 30-11-1999 00:00