Burun Tıkanıklığı Haberleri

Burun tıkanıklığı neden olur? Burun neden sık sık tıkanır?

Burun tıkanıklığı burun geçişlerinin daralması veya tıkanması sonucu nefes almayı zorlaştıran bir durumdur. Genellikle soğuk algınlığı, grip, sinüzit, alerjiler veya burun polipleri gibi altta yatan sağlık sorunlarından kaynaklanır. Burun tıkanıklığı burun akıntısı, hapşırma, boğazda kuruluk, baş ağrısı ve uyku sorunları gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Tıkanıklık, burun geçişlerindeki mukoza dokusunun şişmesi veya fazla mukus üretimi nedeniyle oluşabilir.

Haber 29-05-2023 11:20

Burun tıkanıklığına çözüm önerileri - Burun tıkanıklığını açan şeyler nelerdir?

Burun tıkanıklığı burun boşluğunun hava geçişini engelleyen bir durumu ifade eder. Birçok kişi hayatlarının belirli dönemlerinde burun tıkanıklığından muzdarip olmuştur. Soğuk algınlığı, grip, sinüzit, alerjik reaksiyonlar ve nazal polipler gibi çeşitli nedenler burun tıkanıklığına yol açabilir. Burun tıkanıklığı, burunda nefes alma güçlüğü, horlama, baş ağrısı, uyku bozuklukları ve genel rahatsızlık hissi gibi sorunlara neden olabilir.

Haber 29-05-2023 10:10

Sabahları yaşanan bu rahatsızlığa dikkat! Artık görmezden gelmeyin

Sabah erken saatlerde uyanmak birçok kişi için işkence olarak görülüyor. Erken saatlerde uyanınca uykusuz ve mutsuz olmak tüm vücudu etkiliyor. Sabahları yaşanan bazı sağlık problemleri genellikle göz ardı ediliyor. Ancak bu sorunların altında çeşitli hastalıklar bulunabiliyor. İşte sabahları mide bulantısına neden olan o etkenler...

Haber 05-01-2023 09:14

Her 3 kişiden 1’i bu sorunu yaşıyor: Ağızdan nefes alanlar dikkat!

Kış soğuklarının iyice bastırdığı, grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıkça yaşandığı bugünlerde pek çok kişi burun tıkanıklığından şikâyet ediyor. Zira üst solunum yolu enfeksiyonları burun içi dokuda şişmeye yol açıp burnu tıkıyor. Ancak bir de yapısal burun tıkanıklığı sorunu var ki, vücudun sağlıklı işleyişinin önünde en önemli engellerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Haber 07-12-2022 13:49

Ne yaptıysanız bir türlü geçmediyse dikkat: Geri dönüşü olmayabilir!

Son günlerde gündemden düşmeyen geçmeyen öksürük, uzun süren burun tıkanıklığı, sürekli tekrarlayan grip gibi hastalıklar insanların üzerine kabus gibi çöktü. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtileri olan bu durum genellikle bal, sıcak içecekler ve vitamin takviyesi ile geçmesi beklenir. Daha zorlu durumlarda doktora gitmek tercih edilir. Uzun süren hastalık, başka hastalıkların görünmemesine neden olabilir.

Haber 30-11-2022 07:44

Hapşırma şikayeti olan iki hastanın burunlarından sinek larvası çıktı

Konya'da bir özel hastanede görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Kayhan Öztürk: - "Alerjik tedaviye cevap vermeyen, ani başlayan alerji şikayetlerinde burun içerisindeki larvalar araştırılmalı, cerrahi olarak yaşadıkları alandan çıkarılmalıdır" - "İşlem sonrası ertesi gün hastalarımızın hiçbir şikayeti kalmadı"

Yurthaber 14-09-2022 11:53

Artık rahat nefes alacaksınız! Geçmeyen burun tıkanıklığını çözmenin yolları

Solunum tüm hayatımızı etkiliyor. Zamanla nefes almakta zorluklar yaşanabiliyor. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bu durumlar can sıkıcı olabiliyor. Burun tıkanıklıklarını açmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde bulunan ürünler ile burun tıkanıklığınızı tamamen açabilirsiniz.

Haber 08-09-2022 15:04

Enfeksiyona karşı koruyor, kalbinizi güçlendiriyor, tıkalı burnu açıyor hatta Covid’e meydan okuyor: Ayda üç kere...

Aktif bir cinsel yaşamı olanların hastalıklardan uzak durduğu ortaya çıktı. Uzmanların haftada iki kere seks yapmanın sihirli bir ilaç olduğunu öne sürüyor. Düzenli seks hayatının kalp sağlığını güçlendirdiği, tıkalı burnu açtığını hatta Covid’e karşı etkili olduğunu belirtiyor. Ayda en az üç kez cinsel ilişkiye girenlerin Covid-19'u daha hafifi atlattığı daha önce de başka bir çalışmada ortaya çıkmıştı.

Haber 25-08-2022 07:03

Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığından kurtulmanın basit yolları!

Özellikle kış aylarında grip, nezle beraberinde yaşadığımız burun tıkanıklığı can sıkıcı bir durumdur. Nefes almayı zorlaştırmasının yanında uyku problemleri de çıkarabiliyor. Burun tıkanıklığı sorunu yaşayan birçok kişi "Burun tıkanıklığı nasıl geçer?" sorusuna yanıt arıyor. Peki burun tıkanıklığını geçirmenin yolları nelerdir? İşte yanıtları..

Haber 21-07-2022 19:25

Burun deliği kıllarını almak beyinde kalıcı hasara neden olabilir! Burun deliği kılları nasıl alınır?

Kişisel bakımın bir parçası olan burun deliği bakımını muhtemelen yanlış yapıyorsunuz. Cımbızla veya ağdayla çekerek alınan burun deliği kılları sonrasında can sıkıcı sağlık sorunlarıyla baş etmek durumunda bırakabilir. Yarattığı ağrı da cabası! Ağda veya cımbızla burun deliği kılı almak parlak bir fikir olmayabilir. Uzmanlar, burun kıllarının alınmasının yaşamı tehdit eden beyin rahatsızlığına yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Haber 18-06-2022 14:16

Burun tıkanıklığına, kuruluğuna ne iyi gelir? Burun tıkanıklığı ve kuruluğu tedavisinde evde uygulanabilecek doğal yöntemler var mıdır?

Burun tıkanıklığı kışın gelmesiyle beraber evlerimizde ve işyerlerinde yanan ısıtma araçları nedeniyle daha çok görülmeye başlandı. Havadaki nemin kaybolmasıyla birlikte ortaya çıkan burun tıkanıklığı ve kuruluğuna ne iyi gelir? Kuru hava ile birlikte burun kanamalarına kadar gidebilen problemler ortaya çıkarabilen burun tıkanıklığı ve kuruluğu evde doğal yöntemlerle tedavi edilebilir mi?

Haber 13-05-2022 16:26

Tıkanmış burunları açmadaki en büyük yardımcınız olacak en iyi burun aspiratörleri

Nazal aspiratör olarak da isimlendirilen burun aspiratörünün bebeklere faydalarını muhtemelen bilmeyen yok. Ancak burun aspiratöründen maksimum verimi almak için doğru ürün seçimi yapmak son derece önemli. Bebeklerin hassas burunlarına zarar vermeyen ürünlerle tıkanıklar kolayca açılır. Siz de bebeğinize rahat bir nefes aldıracak ürün arayışındaysanız yazımızı okumaya devam edin.

Haber 03-03-2022 15:10

Burnun şekil bozukluklarını düzeltmek mümkün

Burun yüzümüzde en dikkat çeken organlar arasında yer alıyor. Her bireyin burun şekli belirli nedenlere bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Burun zamanla dışarıdan gelen etkilere göre göre şekillenebiliyor. Bu şekiller bazen göze hoş gelmeyebiliyor. Burun bozuklukları hem görsel açıdan hem de nefes almak açısından zorluk çıkartabiliyor. Burun bozukluklarını doğru müdahaleler ile çözmek mümkün hale geliyor.

Kadin 23-02-2022 10:45

Her evde var, faydaları saymakla bitmez! Derdinizin dermanı biraz su ve tuz

Tuzlu su deyip geçmeyin! Onlarca farklı derdinize derman olacak tuzlu suyun faydaları yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya çıktı. Tuzlu su kullanarak pek çok hastalığın iyileştirilebileceği, pek çok sorunun çözülebildiği fark edilmiştir.

Haber 14-01-2022 11:28

Burundaki kemik eğriliği nedeni ve ameliyatı nasıl yapılır?

Bazı kişiler doğuştan kusursuz bir burunla dünyaya gelir, bazıları ise kavisli ve eğri kemikli bir burunla. Bunun nedenini anlatan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Hayati Kale, burun ameliyatları ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Burun kemik eğriliğinin sonradan da oluşabileceğini söyleyen Kale, istenilen görünüme kavuşmak için yapılan işlemleri anlattı.

Haber 23-11-2021 13:59

Prof. Dr. Şahin Ulu uyardı: Burun tıkanıklığı kalp rahatsızlığına neden olabilir

Uzun süren burun tıkanıklığı zamanında tedavi edilmediği takdirde ciddi hastalıklara hatta kalpte önemli sorunlara yol açabiliyor. Prof. Dr. Şahin Ulu, 2016 yılında kendisinin de araştırmacısı olduğu 60 kişiyle yapılan bir çalışmada burun içi eğriliği veya diğer nedenlerle burun tıkanıklığı olan hastalarda ortalama pulmoner arter (akciğerleri besleyen ana arter) basıncının arttığını ve kalpte sağ odacığın (sağ ventrikül) fonksiyonunun kötüleştiğini gözlemlediklerini söyledi.

Haber 26-10-2021 10:19

Kilo verememe nedenleri arasında burun tıkanıklığı da var

Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsunuz, diyet ve egzersiz yapıyorsunuz ancak tüm çabalarınıza rağmen hedeflediğiniz kiloya düşemiyorsunuz. Motivasyonu düşüren kilo verememe nedenleri arasında burun tıkanıklığının da olduğunu söyleyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emre Üregen, burun tıkanıklığının yol açtığı sorunlar hakkında bilgi verdi.

Haber 06-10-2021 15:04

Farkında bile değilsiniz ama... Cinsel isteksizlik yaşıyorsanız nedeni koku alma bozukluğu olabilir!

Koku moleküllerinin burun içerisinde koku reseptörlerinin bulunduğu koku alanına ulaşmasıyla gerçekleşen koku almada bozukluk olması hayatımızı sandığımızdan daha çok etkiliyor. Fazla önemsenmeyen koku almadaki bozukluk, hafıza kaybı gibi ciddi rahatsızlıkların yanı sıra cinsel bozukluğa da neden oluyor. Koku alma bozukluğu nasıl tedavi ediliyor? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aytuğ Altundağ, koku alma bozukluğu ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 10-06-2021 14:54

Kalıcı burun tıkanıklığı hipertansiyona neden oluyor

Burun tıkanıklığının geçici ve kalıcı birçok sebebi bulunduğuna dikkati çeken Op. Dr. Ali Rıza Gökduman “Burun tıkanıklığının kalıcı olduğu durumlarda yaşam kalitesi ciddi şekilde bozulabilir, hipertansiyon ve kalp hastalıkları gibi birçok önemli kronik hastalıklar zaman içerisinde oluşabilir. Ayrıca mecburi ağız solunumu yüzünden normalden daha çok boğaz ve ağız içi enfeksiyonları, diş eti bozuklukları olabilir” dedi.

Haber 04-06-2021 10:07

Burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Kronik burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürüyor. Baş ağrımızın ya da sabahları yorgun uyanmamızın nedeni de burun tıkanıklığı olabilir. Bu durumun ne kadar farkındayız? Burun tıkanıklığını ne derece önemsemeliyiz? Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haber 02-06-2021 15:21

Saman nezlesi belirtileri nedir, tedavisi var mı?

Vücutta kaşıntı, kızarıklık, burunda şeffaf renkte akıntı, şişme, arka arkaya defalarca hapşırma ve gözlerde kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren saman nezlesi alerjik reaksiyonlara neden oluyor. Nezle ile karıştırılmaması gereken saman nezlesin tedaviye rağmen ömür boyu devam edebiliyor.

Haber 08-04-2021 12:25

Nezle ve burun akıntısı Covid-19 belirtisi mi? İşte koronavirüs belirtileri…

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artmasının ardından her nezle ve burun akıntısı problemi, insanları tedirgin ediyor. Covid-19 belirtileri ile nezle ve burun akıntısı belirtileri arasında benzerlik olduğundan dolayı insanlar bazen, nezle yerine koronavirüse yakalandığını düşünüyor.

Haber 06-04-2021 12:41

Burun tıkanıklığı nasıl geçer? Çözümü çok basit, her evde bulunuyor!

Günlük yaşamda sıkça rastlanan burun tıkanıklığı şikayeti farklı nedenlere bağlı olarak her yaştan insanda görülebilir. Eşsiz eden belirtiler olmadığı durumlarda hastalar, burun tıkanıklığı nasıl geçer sorusunun yanıtını bulmak ve evde uygulanabilecek basit tedavi yöntemlerini denemek için araştırma yapar. Burun tıkanıklığı giderme işleminde sorunun nedenine bağlı olarak farklı yöntemler denenebilir.

Haber 21-01-2021 16:16

Burun tıkanıklığı birçok hastalığın belirtisi olabilir?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erhun Şerbetçi, burun tıkanıklıkları ve burun tıkanıklığının yol açtığı sağlık sorunlarını anlattı.

Haber 01-04-2005 05:48

Burun damlası bağımlılığına dikkat

Eczanelerden kolaylıkla temin edilebilen burun açıcı damlaların uzun süreli kullanımlarında çok zararlı etkileri görülmekte.

Haber 07-03-2005 05:12

Burun tıkanıklığı nedir ve nasıl tedavi edilmelidir?

Burun tıkanıklıkları Kulak Burun Boğaz Hastalıkları polikliniklerine yapılan başvurularda en sık bildirilen şikayetlerden birisi olmasına karşın çoğu kez yeterince önem verilmeyen fakat aslında değişik durumlarda hayati önem taşıyabilecek bir belirtidir

Haber 02-03-2005 05:55

Horlamadan, kolayca kurtulabilirsiniz

KBB Uzmanı Dr. H. Fatih Çağlak, burundaki eğiklik veya küçük dilin büyümesi yüzünden meydana gelen ve çevredekileri rahatsız eden horlama hastalığından medikal ya da cerrahi 2 tedavi şekliyle kurtulunabileceğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00