C Vitamin Haberleri

Bu belirtilere dikkat! Dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller, genel sağlığımızı korumak için kritik öneme sahiptir. Vitamin eksikliklerinizi görmek için kan tahlili yapmanız ve bir sağlık kurumuna başvurmanız gerekmektedir. Sağlık kuruluşuna başvurmadan önce bu belirtileri baz alarak vücudunuzdaki vitamin eksiklikleri hakkında ön görü yapabilirsiniz. İşte dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri...

Haber 29-01-2024 15:41

63 yaşındaki kadın genç görünmesini sağlayan yaşlanma karşıtı bakımını açıkladı

Kadınlar çok eski yıllardan itibaren daha genç görünmenin yollarını arıyorlar. Zaman içerisinde ortaya çıkan beyaz saçlar ve ciltteki kırışıklıklar yaşımızı ele verebiliyor. Ancak yaşlanma karşıtı bakımlar ile çok daha genç görünmek mümkün. Yaşlılığa meydan okuyan 63 yaşındaki Dawn, genç görünmenin altında yatan güzellik sırlarını açıkladı.

Kadin 17-04-2023 12:00

Bu meyve doktor yüzü göstermiyor! Portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor

C vitamini, vücudun dinç ve daha sağlıklı olmasına yarayan vitaminlerdendir. Özellikle artış görülen enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlamak adına C vitamini içeren gıdaları tüketmek önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdanın portakal olduğu düşünülse de değeri pek bilinmeyen bir meyvenin portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içerdiği ve sayısız faydası olduğu öğrenildi.

Haber 30-03-2023 17:14

45 yaşındaki Shakira'nın genç görünüm yaratan güzellik sırları! Tüm dünya onları konuşuyor...

Güzel ve başarılı şarkıcı Shakira, kariyerinin ilk günlerinden itibaren güçlü sesi ve kıvrak dansları ile tüm dünyayı etkisi altına aldı. Futbolcu Gerard Piqué ile olan ilişkisiyle doğru aşkı arayan kadınların ilhamı olan Shakira, son zamanlarda aldatılma hikayesiyle tüm kadınların desteğini görüyor. Aldatılmanın güzellikle alakalı olmadığını kanıtlayan Shakira'nın yaşına ve yaşadıklarına rağmen gencecik görünümü merak ediliyor. İşte Shakira'nın gençlik sırları...

Kadin 15-01-2023 14:06

Faydasını duyanlar markete koşuyor! Hastalıklardan korunmak için mutlaka tüketin

Kış hastalıklarından korunmak için bağışıklık sistemini korumak gerekiyor. Güçsüzleşen bağışıklık sistemi vücudu hastalıklara açık hale getiriyor. Gripten ve nezleden korunmak isteyenler yüksek C vitamini içeren portakal ve mandalina gibi meyveler tercih ediyor. Ancak sadece bu sebzelerde değil birçok besinde yoğun C vitamini bulunuyor.

Haber 11-12-2022 16:59

Vücudunuz imdat sinyali veriyor! Bu görüntü çok tehlikeli

Çürüklerin çoğu bir yaralanmadan sonra ortaya çıkar. Yaralandığınızda, cildinizin yüzeyinin hemen altındaki kan damarları hasar görür ve bu da kanın sızmasına neden olur. Bu, morluğun koyu rengine neden olan bir kan gölü oluşturur. Ancak bazen morarma daha az belirgin başka nedenlerle de olabilir. Giyinirken vücutta fark edilen ve genellikle görmezden gelinen vücut morarmalarının çok dikkatli şekilde takip edilmesi gerekiyor. Çünkü o morarmalar vücudunuzun imdat sinyali olabilir.

Haber 26-11-2022 09:26

Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı: Öksürüğün kökünü kurutur, kabızlığı bitirir! Faydaları saymakla bitmiyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak daha büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklıklar ve değişen hava koşulları grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Birçok meyve sebze bu hastalıklar hakkında etkili sonuçlar sağlıyor. Ancak kış aylarında yetişen öyle bir meyve var ki kendisinin ayrı kabuğunun ayrı faydaları bulunuyor.

Haber 14-11-2022 09:40

C vitamini nelerde var, günlük C vitamini ihtiyacı ne kadar? C vitamini faydaları nelerdir, hangi besinlerde bulunur?

Vitaminler, vücutta bulunması gereken organik bileşenlerdir. Vücut metabolizmasının sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan vitaminlerdir. Vitaminler sayesinde birçok ciddi rahatsızlık önlenir. Bu sebeple vücutta yeterli miktarda bulunması gerekir. Vitaminler insan vücudunda az miktarda depolanmakta veya hiç depolanmayabilir. Vücutta yeteri kadar depolanmayan vitaminler besinler aracılığı ile alınması gerekir. C vitamini faydaları nelerdir, günlük C vitamini ihtiyacı ne kadar?

Haber 04-11-2022 17:58

Bu belirtiler varsa durumlar kötüleşmeden önleminizi alın! C vitamini eksikliği belirtileri

Vitaminler sağlığımız için oldukça büyük öneme sahiptirler. Eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklara yol açarak hastalıklara neden olmaktadırlar. En önemli vitaminler arasında bulunan C vitamininin eksikliği de büyük sorunlara yol açmaktadır. C vitamini eksikliğini gösterdiği belirtilere göre anlayarak önlemenizi alabilirsiniz.

Haber 21-09-2022 10:44

Umudunuzu kaybetmeyin! İktidarsızlığı çözmek mümkün

Cinsel birliktelik hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önem taşıyor. Birlikteliğin çok daha mutlu olmasını sağlayan cinsellikte bazı istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Cinsel iktidarsızlık bu durumlar arasında bulunuyor. Ancak iktidarsızlığı çözmek sanıldığı kadar zor değil. Doğru adımlar ile bu sorundan kurtulmak mümkün.

Haber 28-08-2022 11:35

Havayla temas ettiği an vitamini gidiyor! Şifası suyunda değil kendisinde

Vitamini yüksek olduğu düşünülerek tüketilen taze sıkılmış meyve sularının aslında o kadar vitaminli olmadığı belirtiliyor. Uzmanlar, taze sıkılmış meyve suyunun vitamin kaybına uğradığı konusunda uyarıyor. Taze sıkılmış meyve suyu C vitaminini kaybetmiş şekerli su ile eşdeğer olduğunun altını çiziyor. Taze sıkılmış meyve suyu yetine aslında şekerli su içerek bünyenize faydadan çok zarar veriyorsunuz.

Haber 27-08-2022 15:22