Civa Haberleri

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-2024 15:56

Civanın simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Civa elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Civa, doğada nadir bulunan element olma özelliğiyle dikkat çeker. Endüstriyel alanlarda katı veya sıvı formda kullanılan civa elementi, güçlü çözücü özelliği taşır. Civa elementi, “Zincifre” adı verilen madenler işlenerek elde edilir. Koyu kırmızı renge sahip zincifre madenlerinden indirgenme yöntemini kullanarak civa elde etmek mümkündür. Civa elementinin oda sıcaklığındaki hâli ise sıvıdır. Peki, civanın simgesi ve özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:27

Antik çağın en acı veren güzellik uygulamaları! Kleopatra'nın gizli reçetesi... Güzelleşmek için ölüme meydan okuyorlardı

Kadınlar eski çağlardan beri güzelleşmek ve bakımlı olmak adına çeşitli bakım yöntemleri deniyorlar. Bu bakım yöntemleri zaman zaman acı verici olabiliyor. Güzelliği ile tüm dünyada ilgi çeken Kleopatra'nın da kullandığı çeşitli bakım yöntemleri bulunuyor. Antik çağda güzelleşmek adına yapılan uygulamaların oldukça acı verici ve şaşırtıcı olduğu görülüyor.

Kadin 08-03-2023 14:48

Sağlıklı diye yiyoruz ama içi zehirden farksız! Ton balığı tehlikesine dikkat

Balık tüketimi sağlık için oldukça önem taşıyor. Uzmanlar kış aylarında tüketilen balıkların omega 3 kaynağı olduğunu belirtiyor. En sık tüketilen balık çeşitlerinden olan ton balığının da faydalı düşünülüyor. Ton balıkları üzerine yapılan araştırmalar ton balığının içerisinde yüksek oranda zehirli bir madde olabileceğini buldu.

Haber 17-02-2023 13:43

Güzelleşmek isterken kör oldu: Kendisine ve ailesine verdiği zararın farkında değil! Kremlerin bilinmeyen tehlikesi

Cilt bakımı için çok çeşitli ürünler ve tarifler uygulanıyor. Dünya üzerinde birçok kişi yüzünü beyazlatmak için farklı bakım ürünleri kullanıyor. Ancak uzmanlar bu kremler hakkında uyarılarda bulunuyor. Cilt bakımında cilt beyatlatıcı krem kullanan bir kadın kremin içeriğinde yer alan kimyasallar nedeniyle kör kaldı.

Haber 17-12-2022 14:45

Uzmanlar uyarıyor! Omega 3 kaynağı körlüğe neden olabilir

Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor.

Haber 13-11-2022 11:46

Yarı soy metaller hangileridir? Yarı soy metallerin özellikleri nelerdir?

Metaller genellikle parlak renkli ve iletkenliği iyi olan maddelerdir. Metaller kendi arasında alt sınıflarda incelenir ve bu sınıflara göre bazı özelliklere sahip olurlar. Yarı soy metaller de metallerin bir alt sınıfıdır. Peki, yarı soy metaller hangileridir?

Egitim 09-09-2022 16:34