Demans Hastalığı Haberleri

Demans nedir, neden olur? Demans hastalığı belirtileri nelerdir?

Demans sadece bireyin zihinsel işlevlerini değil aynı zamanda aile bağlarını, toplumsal dinamikleri ve sağlık sistemlerini de derinden etkileyen karmaşık bir hastalıktır. Ancak bilinçli bir yaklaşımla, bu zorluğun üstesinden gelmek mümkündür. Demansla mücadelede erken tanı ve tedavi hayati öneme sahiptir

Haber 25-03-2024 12:01

Tırnaklardaki değişime dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi

Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Haber 03-07-2023 18:19

Bu belirtisini kimse bilmiyor! Demansın erken uyarı işaretine dikkat

Demans, unutkanlığın yoğun olduğu birçok hastalığa verilen isimdir. Yaşlılarda sıklıkla görülen demansı erken teşhis etmek ve demans hastalığı hakkında bilinçli olmak bu sağlık sorununun seyrini değiştirmektedir. Demans belirtileri sadece unutkanlıktan ibaret değildir. Yapılan araştırmalar toplumda sıklıkla yaşanan bir durumun demansın erken uyarı işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 27-03-2023 08:58

Milyonlarca kişinin kullandığı ilaç sağlığı tehdit ediyor! Bunama riskini yüzde 79 artıyor

Hastalıkları ve gündelik hayatta yaşadığımız bazı problemleri gidermek için kullandığımız birçok ilaç bulunuyor. Bu ilaçlar oldukça fayda sağlasa da çeşitli yan etkileri görülebiliyor. Bazı ilaçların yan etkileri yıllar içerisinde ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre çok sık kullanılan bir ilacın bunama riskini arttırdığı bulundu.

Haber 03-02-2023 16:44

Demans Hastalığı

Demans Hastalığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Demans Hastalığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Pakize Suda'nın HASTALIĞI neydi? Demans hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Pakize Suda'dan üzen haber geldi. Bir süredir demans hastalığı sebebi ile tedavi gören yazar, oyuncu ve şarkıcı Pakize Suda 70 yaşında hayata gözlerini kapadı. Bu haberin ardından Pakize Suda'nın HASTALIĞI neydi? Demans hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Magazin 21-12-2022 14:38

Tırnaklardaki değişikliklere dikkat! Hastalığın en erken belirtisi... Sakın önemsiz sanmayın

Tırnaklarda yaşanan değişikler sıklık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Bu sebeple birçok tırnak hastalığı önemsiz görülüyor. Ancak uzmanlara göre tırnaktaki değişimlerin altında yatan çok ciddi hastalıklar olabiliyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Haber 30-11-2022 11:33

Huzurevinde çekilen skandal görüntüler yürekleri sızlattı! Hemşire yaşlı kadına tokat atarken meslektaşları gülerek çekti

Arnavutluk’taki bir huzurevinde çekilen görüntüler sosyal medyayı adeta ayağa kaldırdı. Demans hastası olduğu belirtilen Miniere Nurja isimli bir hastanın kaçmaya çalıştığını öğrenen Aurona Pelaj odasına gelerek yaşlı kadını darp etti. O anların sosyal medyada paylaşılmasından sonra Aurona Pelaj ve görüntüleri çeken hemşirenin işine son verildi.

Trend 04-11-2022 15:14

Skandal görüntüler! Huzurevi çalışanlarının yaşlılarla dalga geçtiği anlar sosyal medyadan tepki topladı

Sosyal medyada kısa sürede yayılan bir görüntü kullanıcıların tepkisini çekti. Bir huzurevinde hastalara bakmakla görevli olan personel kendi aralarında yaşlıların taklidini yaparak onlarla dalga geçtikleri anları sosyal medya uygulamasından paylaştı. Sosyal medyada gündem yaratan video izleyenlerin tepkisini çekince huzurevi yetkileri harekete geçerek personelleri işten çıkarttığını açıkladı.

Trend 21-10-2022 15:33

Sık sık görüyorsanız sorun büyük! Kabuslar o hastalığın işareti olabilir

Uyku sırasında görülen kabuslar birçok insanın en rahatsız olduğu konular arasında bulunuyor. Bu kabuslar sağlığı tehlikeye atabiliyor. Yapılan araştırmalara göre belirli bir yaşın üzerinde görülen kabusların demans riski taşıyabileceği öğrenildi. Demans hastalığını erken teşhis edebilmek için rüyalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 22-09-2022 15:36

Demans riskinizi düşürmek için yapmanız gerekenler basit! Diş sağlığı çok önemli

Demans tüm hayatımızı etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Toplumda sıklıkla görülen demans hastalıkları için önlem almak hayati önem taşıyor. Üstelik demans için alınması gereken önlemler başka hastalıkların oluşmasını da önlüyor. İşte demans hastalığından korunmak için yapmanız gereken ilginç yöntem...

Haber 15-09-2022 10:17

Diş sağlığını önemsiz görmeyin: Öyle bir hastalığa sebep oluyor ki... Çok şaşıracaksınız

Dişlerin görünüşü hem sağlık hem de sosyal açıdan önem taşıyor. Ne yazık ki birçok insan dişlerine gereken önemi vermiyor. İnsanlar dişlerin sadece görünüşünü etkilediğini düşünse de yapılan araştırmalara göre diş hastalıkları diğer hastalıkların riskini artırıyor.

Haber 09-09-2022 09:07

Yeni evi kabusu oldu! Demansa neden olan etken...

Demans unutkanlığa neden olan beyin hastalıklarına verilen hastalık ismi. Demans genellikle yaşlılıkta görüldüğü için erken yaşta tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Ancak Avustralya'da yaşayan 37 yaşındaki Amie Skilton yeni taşındığı evinde bulunan küfler nedeniyle demans hastalığına yakalandığını belirtti.

Haber 22-08-2022 13:19

Demans riskini azaltmanın 3 yolu, Demans nedir? Belirtileri nelerdir?

Demans en korkulan yaşlılık hastalıkları arasında bulunuyor. Yıllar geçtikçe demans hastalığına yakalanan kişi sayılarında artış gözlemleniyor. Uzmanlar demans hakkında uyarılarda bulunarak demans olma riskinizi azaltacak 3 yöntemi açıkladı.

Haber 14-08-2022 10:54