Diş Ağrısı Haberleri

Zamanda yolculuk gibi... 1800'lü yıllarda dişi ağrıyan insanlar bu aletlerle tedavi ediliyordu

Geçmişten günümüze kadar olan cerrahi el aletlerin sergilendiği Samsun’daki Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nde, 17. ve 18.yüzyılda diş tedavisinde kullanılan eski cerrahi aletler ziyarete gelen öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.

Haber 22-02-2024 17:50

20'lik diş ağrısı nasıl geçer? 20'lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20'lik diş ağrısı bireyin sosyal ilişkilerini de olumsuz yönde etkileyebilen bir durumdur. 20’lik diş ağrısı nedeni ile toplum içinde konuşmak, gülümsemek veya rahat bir ifade ile iletişim kurmak zorlaşabilir. Bu durum bireyin sosyal etkileşimlerden kaçınmasına yol açarak arkadaşlık ilişkilerini ve sosyal bağlarını zayıflatabilir. Ayrıca sürekli ağrıya bağlı bir şekilde ortaya çıkan stres ve gerginlik, bireyin ruhsal sağlığını da olumsuz etkileyebilir. Peki, 20 lik diş ağrısı nasıl geçer?

Haber 07-01-2024 19:51

Diş iltihabını ve ağrısını geçiren mucize karışım! Anında etki ediyor

Diş eti iltihabı ve ağrısı hayat kalitesini olumsuz etkileyen acı verici durumlardır. Ancak, doğal ve hızlı bir şekilde bu ağrılardan kurtulmak mümkün. İşte tam da burada devreye giren bir mucize karışım var. Bu karışımın diş iltihabını ve ağrısını anında hafiflettiği iddia ediliyor. Doğal içeriğiyle dikkat çeken bu karışımın içeriğinde bulunan maddeler, ağrıyı hızla dindirme ve iltihabı azaltma konusunda etkili olabilir. Diş ağrısı ve iltihabına acil çözüm arayanlara mucize karışım haberimizde.

Kadin 29-12-2023 10:29

Diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, gerçeği öğrenince şoke oldu: 'Çok sinsi ilerliyor, 1 ay daha geç kalsaydı...'

Kastamonu'da yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle diş hekimine giden 55 yaşındaki Erol Tekin’e antibiyotik tedavisi verildi. İlaçlara rağmen şikayeti geçmeyen adam bu sefer oğlunun muayenehanesine gitti. Burada yapılan biyopsi sonucunda yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı. İstanbul'da yapılan ameliyatla adam sağlığına kavuşurken, Prof. Dr. Tayfun Apuhan "Çok sinsi ilerleyen bir tümör. 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık" dedi.

Haber 03-11-2023 11:05

Baş ve diş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti! Genç Şilan'ın kahreden ölümü...

Hakkari'de baş ve diş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şilan Temel'e beyin tümörü teşhisi konuldu. 2 haftada 2 defa ameliyat olan Temel, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç kızın birkaç ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Haber 04-08-2023 09:48

Bunu kimse söylememişti! Aman dikkat, dişlerinizi fırçalarken bu hatayı sakın yapmayın

Ağız ve diş sağlığı önem verilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre yatmadan önce dişlerinizi fırçalamamak kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor. Öte yandan diş fırçalama esnasında yapılan yaygın hatalar sağlık açısından risk oluşturuyor. İşte bir İngiliz diş hekiminin uyararak dikkat çektiği en yaygın hata...

Haber 24-07-2023 14:04

Diş apsesi nedeniyle yüzü şişen Serdar Ortaç'tan şaşırtan itiraf! Dikiş iğnesini eline alıp...

Serdar Ortaç, sosyal medya hesabında canlı yayın açtı. Takipçileriyle dertleşen ünlü şarkıcının yüzündeki değişim dikkatlerden kaçmadı. Diş apsesi nedeniyle yüzü şişen Serdar Ortaç'tan çarpıcı bir itiraf geldi. Dikiş iğnesini eline aldığını belirten ünlü ismin sözleri takipçilerini şaşırttı.

Magazin 11-07-2023 07:26

İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir? İltihaplı diş ağrısı nasıl ve kaç günde geçer?

İltihaplı diş ağrısı dişin içinde veya etrafında gelişen bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkan şiddetli bir ağrıdır. Genellikle diş çürüğü veya diş eti hastalığı gibi diş problemleriyle ilişkilidir. İltihaplı diş ağrısı günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve ciddi rahatsızlık yaratabilir. İltihaplı diş ağrısının belirtileri arasında şiddetli ve sürekli diş ağrısı, diş etinde şişlik ve kızarıklık, hassasiyet, yemek yemekte güçlük, kötü tat veya koku gibi belirtiler yer alır.

Haber 28-05-2023 23:49

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Sağlıklı diyoruz ama diş sağlığı için çok tehlikeli! Dişleri teker teker döküyor

Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.

Haber 05-02-2023 14:10

Acısını çeken biliyor! Diş ağrılarını kökten geçirecek çözüm

Toplumda birçok kişi diş ağrılarının önemsiz olduğunu düşünüyor ancak yanılıyor. Diş ağrıları bazı durumlarda o kadar şiddetli oluyor ki en basit hareketleri yaparken, su içerken bile zorlanmalara sebep oluyor. Diş ağrısını geçirmek için internet üzerinden diş ağrısı nasıl geçer? diye aramalar yapılıyor. Doğal ürünler diş ağrıları için oldukça yardımcı olabiliyor.

Haber 12-10-2022 10:27

Basit bir diş ağrısı sandı! Doktora gittiğinde hayatının şokunu yaşadı

Diş ağrıları en sık yaşanan sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle önemsiz görülen bu ağrılar çeşitli hastalıkların önemli belirtisi olabiliyor. Emma Webster, diş ağrısı nedeniyle gittiği doktorda beyin tümörü olduğunu öğrenerek şok geçirdi.

Haber 12-09-2022 16:30

En ufacık ağrıda hemen üzerine bastırın! Anında dindirir

Diş üzerinde veya çevresinde hissedilen rahatsızlık diş ağrısı olarak tanımlanıyor. Diş veya diş eti probleminin habercisi olabileceği için bilinçli olunması çok önemli. Diş ağrısının birçok nedeni olabilir. Hafif düzeydeki diş ağrısında tuzlu su gargarası gibi basit önlemler ağrıyı ortadan kaldırabiliyorken ciddi hastalıklara bağlı diş ağrısında mutlaka bir diş hekimine başvurulmalı. İşte basit diş ağrılarından kurtulmanın yolları...

Haber 27-08-2022 12:13

İki yıl dişçi randevusu alamadı! Canına tak edince...

İngiltere’nin gündemine gelen olayda; evine yaklaşık bir saat uzaklıktaki devlet hastanesinden 2 seneyi geçen süre içinde dişçi randevusu alamayan kadın, sonunda kendi sorununu çözmeye karar verir. 52 yaşındaki Layla Waters, dişçiye gidemediği için üç dişini çekmek zorunda kaldı. Koronavirüs pandemisi sonrası sağlık sisteminde büyük sorunlar oluşan İngiltere’de muayenehanelerin yüzde 90'ının artık yeni hasta kabul etmediği iddia ediliyor.

Haber 13-08-2022 07:50

Diş ağrısı neden olur? Diş ağrısı için doğal çözümler nelerdir?

Diş bakımı önemsiz olarak görülse de en önemli bakımlar arasında yer alıyor. Sağlığı oldukça etkileyen diş ağrısı olumsuz sonuçlara yol açıyor. Geçici diş ağrılarından kurtulmak isteyenler doğal çözümler arıyor. Bu doğal çözümler arasında bulunan karabiber kürü diş ağrısına olumlu sonuçlar veriyor.

Haber 10-08-2022 12:27

Sağlıklı ve parlayan dişleriniz için en iyi beyazlatan diş macunu

Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Haber 24-06-2022 18:19

Bu yüzden sağlam dişlerinden oldu! Delirten hastalığı 70’inde yendi: Dünya varmış

Beynindeki tümör nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken Kezban Köse ‘delirten hastalık’ da denilen trigeminal nevraljiye yakalandı. Ağrıları dinsin diye 5 sağlam dişini çektiren kadın ancak 10 yıl sonra ağrılarından kurtulabildi. Ameliyattan sonra hiç ağrı yaşamadığını söyleyen Köse, ''Sanki biri ağzımın içine ateş atmış gibi ya da şimşek çakmış gibi ağrı girerdi. Doktorum, ‘Dişlerini çektirme, ağrı onlardan kaynaklanmıyor’ dese de dayanamıyor yine çektiriyordum'' diyerek yaşadıklarını anlattı.

Haber 21-06-2022 11:28

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı için evde doğal bitkisel çözümler nelerdir?

Diş ağrısı, bizi en çok güçsüz bırakan ve derdine acil olarak çözüm aradığımız ağrıların başında gelir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı evde nasıl geçer? Diş ağrısından kurtulmak için en doğal çözüm yollarını araştırdık. Diş ağrısı evde uygulanabilecek yöntemler ile anında bıçak gibi kesebilirsiniz. Diş ağrısına iyi gelen bitkisel çözümler hangileridir?

Kadin 31-05-2022 14:14

Diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir, iltihaplı, 20'lik diş ağrısı için doğal çözümler nelerdir?

Hücrelerin ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri karşılamak adına aldığımız besinler sindirim sisteminde yer alan elemanlarla birlikte sindirilir. Bu sırada ağızda bulunan sindirime yardımcı olma görevi bulunan dişler zarar görebilir. Bu da çürüme, iltihap, şişme gibi belirtilerle birlikte diş ağrısına neden olabilir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Dolgulu diş ağrısına ne iyi gelir? İltihaplı, 20'lik diş ağrısı evde hangi yöntemlerle geçer? Diş ağrısına evde iyi gelen yöntemler...

Haber 30-05-2022 10:19

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını anında geçiren yöntemler: Ağrınız gece başladıysa...

Vücuttaki katlanılmaz ağrılar arasında diş ile ilgili sağlık sorunları da yer alır. Kişilerin yemek yemesini, konuşmasını hatta uyumasını engelleyen diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını evde uygulanan doğal yöntemlerle kısa sürede geçirmek mümkün mü? Diş ağrısı için evde uygulanabilecek kolay yöntemleri öğrendikten sonra hayatınız değişecek.

Kadin 18-05-2022 13:18

Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısını yok eden doğal bitkisel çözümler: Vanilya özü, kekik, sarımsak ile...

Diş ağrısına iyi gelen yöntemleri belirlerken diş ağrısına neden olan sorunları ortaya çıkarmak da önemlidir. Böylece diş ağrısına neden olan şişme veya diğer semptomların nasıl tedavi edilebileceği bulunabilir. Bir diş hekimine görünmeden önce dayanılmaz diş ağrısından kurtulmanın yolları aranıyorsa, doğal yöntemler denenebilir. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısı evde doğal tedavi yöntemleri ile giderilebilir mi?

Haber 18-05-2022 13:14

Diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm arıyorsanız dikkat!

Diş ağrısı tedavisinde diş ağrısı nedenlerinin saptanmasının ilk adım olduğuna dikkat çeken Diş Hekimi Zafer Kazak, dişte hissedilen ağrıların kaynağının diş, diş eti ya da kemikten kaynaklanabileceğine dikkat çekti. Yaşanacak süreçte hastaları nelerin beklediğini anlatan Kazak, diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm bulmaya çalışmanın ağrıları daha çok artırabileceğini söyledi. Diş ağrısına iyi gelen yöntemlerin doktor tarafından uygulanacak diş ağrısı tedavisi ile belirleneceğini anlattı.

Haber 18-05-2022 13:09

Diş ağrısına ne iyi gelir? Evde uygulayabileceğiniz diş ağrısını anında kesen yöntemler

Vücudun çok küçük bir parçasını kaplamasına rağmen önemli organlarımız arasında yer alan dişler ağrıdığında hayat çekilmez olur. Çene kemiğine dizili olarak ağzın içinde bulunan dişler; besinleri çiğnemeye, kesmeye ve öğütmeye yarayan organlardır. Mine, dentin, sement ve pulpa adı verilen katmanlardan oluşur. Diş ağrısı nedenleri arasında da bu katmanların zarar görmesi bulunur. Diş ağrısına ne iyi gelir? Diş ağrısına iyi gelen evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir?

Haber 18-05-2022 12:45

20'lik diş ağrısına ne iyi gelir, evde doğal tedavi ile nasıl geçer? 20'lik diş ağrısı kaç gün sürer?

20'lik diş ağrısı, 15 yaşından itibaren bu dişlerden herhangi birinin sorunlu olması nedeniyle ortaya çıkar. Çürük, dişin gömülü olması gibi nedenlere bağlı olarak dişin anormal bir gelişim süreci göstermesi şiddetli ağrıya yol açar. 15 yaşından itibaren gelişiminin kontrole tabi tutulması gereken 20'lik dişlerde meydana gelen ağrı nasıl geçer? 20'lik diş ağrısına ne iyi gelir?

Haber 28-04-2022 10:42

Diş çektirmek orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş çektirilir mi? Diyanet açıkladı!

Diş çektirmek orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar tarafından günün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs Pazar akşamı ise sona erecek. Diş çektirmek orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş çektirilir mi? sorularının yanıtı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 04-04-2022 12:24

Osmanlı hekiminin notlarından çıktı: Doğal antibiyotik sarımsağı bir de böyle kullanın

Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerinde hekimlik yapan İbn-i Şerif, öğrendiği her şeyi bir kitapta topladı. Sebze, meyve ve bitkilerin faydalarını öğrenmek için yıllarca çalışan İbn-i Şerif, öğrendiklerini herkese öğretmeye çalıştı. İşte İbn-i Şerif’ten çarpıcı notlar...

Haber 08-03-2022 14:03

Almanya'dan Kadıköy'e diş tedavisi olmaya geldi! Binlerce Euro ödeyip sağlığından oldu

Almanya'da yaşayan 68 yaşındaki kadın diş tedavisi için geldiği Kadıköy'de kendine yanlış tedavi uygulandığını iddia etti. Olayı anlatan Hatice Kuşdoğan, “Hem mağdur oldum, hem sağlığım bozuldu. Kulağımdaki ağrıdan duramıyorum, burnumdan nefes alamıyorum, yüzüm iki taraflı şişti. Konuşma zorluğu çekiyorum. Geceleri nefes alamıyorum. Hem mağduruz, hem sağlığımız gitti. Hem de kızım şiddete uğradı. Ben önüne geçmeseydim tekniker de doktoru odaya kilitlemeseydi doktor kızıma resmen vuracaktı'' dedi

Haber 16-02-2022 11:34

Baş ağrınızın nedeni bruksizm olabilir!

Diş sıkma ve gıcırdatma uykuları istemsiz bir şekilde yapılabiliyor. Diş sıkmak sabah uyanınca huzursuzluğa, rahatsızlığa, baş ağrısına ve daha birçok hastalığa neden oluyor. Uykuda fark etmeden diş gıcırdatmanın stres gibi sebepleri bulunuyor. Diş sıkmak veya gıcırdatmak bruksizme neden oluyor. Hastaların rahatsızlıklarının daha fazla artmaması için bruksizm olup olmadığını öğrenip tedavi olmaları gerekiyor. Bruksizm belirtilerini öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz…

Haber 15-02-2022 13:27

Diş ağrısının nedeni kanser de olabilir spor da! Şaşırtıcı nedenler

Diş ağrısı, sebebi ne olursa olsun kimsenin çekmek istemediği ağrılar sıralamasında her zaman ilk sırada yer alır. Kimi zaman diş ağrısına çürükler neden olur kimi zaman diş eti hastalıkları kimi zaman ise neden ağrıdığını bir türlü bulamayız. Çünkü diş ağrısının nedenleri arasında şaşırtıcı şekilde günlük hayatta yaptığınız şeylerden biri veya fark etmediğiniz başka bir hastalığın belirtisi olabilir.

Haber 12-02-2022 07:42

Diş ağrısını çeken bilir! Ağrıyı geçiren bu yöntemleri daha önce duymadınız

Diş ağrısını çeken bilir! Geldi mi gitmek bilmeyen ağrılar uykuları kaçırarak, devam ettiği her anı işkenceye çevirir. Diş ağrısı çekmemek için dişlerinizi düzenli olarak diş hekimine kontrol ettirmeyi unutmayın. Diş ağrısı çekmek yüzyıllardır herkesin en büyük kâbusu oldu. Eskiden diş ağrısına karşı ne yapacağını bilemeyen insanlar çareyi birbirinden garip karışımlarda aradı.

Haber 10-02-2022 12:07

18 yıldır hayatı zindan oldu! 6 sağlam dişini çektirdi, gerçek bambaşka çıktı

Genellikle diş ağrısıyla karıştırılan ve halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji ile 18 yıldır boğuştuğunu bilmeyen Mehmet Selim Koçak, ağrıdan kurtulmak için tam 6 dişini çektirdi. Ağrıları nedeniyle zaman zaman bir şey yiyip içemeyen hasta, 'delirten hastalık' teşhisi konulmasıyla sağlığına kavuştu. Bu hastalığın yüz binde 5 insanda görüldüğü söylenirken, Koçak, ''Elimi yüzüme süremiyordum, tıraş olamıyordum. Her 3 dakikada bir ağrı nöbetlerim oluyordu'' dedi.

Haber 24-12-2021 11:15

Dişlerinizdeki aşınmanın nedeni yedikleriniz değil, fırçalama alışkanlığınız olabilir!

Dişlerde aşınma yaşanması sızlamalara ve hassasiyete neden olabilir. Bu noktada kişiler çok soğuk ya da sıcak tükettiği için bunu yaşadığını düşünse de durum farklı. Dişlerdeki aşınma nedenleri ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Zafer Kazak, diş fırçalarken yapılan hatalardan ve kazanılan yanlış alışkanlıklardan bahsetti. İşte diş aşınmalarına son verecek öneriler...

Haber 11-11-2021 15:36

Bu besinler diş gelişimine iyi geliyor!

Diş üretimi 20'li yaşların sonuna kadar devam eder. Diş üretim süreci boyunca edinilen yeme alışkanlıkları ise kişilerin diş sağlığını belirler. Diş yapısını bozabilen besinler gibi güçlü dişlere sahip olmayı sağlayan besinler de vardır. Bu sürecin çürük oluşumunu bile engelleyerek atlatılabileceğini söyleyen Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş sağlığı için tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinleri açıkladı.

Haber 28-10-2021 09:17

20 yaş dişlerinin çekimi ve sonrasında bunlara dikkat!

Üzeri diş eti ve kemikle örtülü olduğundan çene kemiği içerisine gömülü olarak kalan 20 yaş dişleri, ağrı ve şişmelere neden olabilir. Tekrar eden enfeksiyonlar ve diğer dişlere baskıya sebep olan 20 yaş dişlerinin tedavisinde cerrahi müdahaleler gerekebilir. Konu ile ilgili bilgi veren Diş Hekimi Burcu Cebeci Yıldızhan, 20 yaş diş tedavisinin merak edilenlerini anlattı.

Haber 07-10-2021 14:41

İngiltere’de diş hekimi randevusu yetersizliği: ’11 dişimi kendi ellerimle çektim’

İngiltere’de pandemi nedeniyle diş hekimi randevularında büyük bir yığılma yaşanıyor. Diş hekimleri ise para kazanmak için Ulusal Sağlık Sistemi’nden gelen randevular yerine özel randevulara öncelik vermek zorunda kaldıklarını söylüyor. Peki İngiltere’deki bu kriz ne boyutta?

Haber 06-10-2021 06:03

Ağız kokusu çekmenizin nedeni bu 8 maddeden biri olabilir!

Ağız kokusu sosyal yaşamı etkileyen bir sorundur. Önemli gibi durmasa da başka hastalıkların belirtisi olabilen ağız kokusu, gündelik yaşamda kişilerin özgüvenini de düşürür. Bu nedenle ağız kokusu nedenleri hakkında bilgi sahibi olmak ve tedavisini aksatmamak oldukça önemlidir.

Haber 09-09-2021 10:58

Diş etinde oluşacak hastalık belirtilerine dikkat! Diş etleriniz kanıyorsa durumu ciddiye alın

Diş eti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler.

Haber 15-07-2021 13:34

Kalıcı dişler ne zaman çıkar? Çarpık olmasının nedeni nedir? Tırtıklı çıkıyorsa...

Kalıcı dişlerin çıkma zamanı ile birlikte çocuklar bazı sorunlar yaşamaya başlar. Çocuklar için süt dişi çıkarmak zorlu bir süreç olsa da kalıcı diş çıkarma zamanı bu tür belirtiler ortaya çıkmaz. Öyle ki çocuklar çoğu zaman farkında bile olmadan yeni dişleri çıkabilir. Peki kalıcı dişlerin tırtıklı olmasının nedeni nedir? Kalıcı diş çıkarma zamanı ve çarpık çıkan dişlerle ilgili bilgi veren Pedodonti Uzmanı Neşve Kayabaşoğlu, bilinmesi gerekenleri anlattı.

Kadin 01-07-2021 08:01

Gargara nasıl yapılır? Ağız suyu ve ağız gargarası ne işe yarar, koronavirüsü öldürür mü?

Ağız kokusu insanların özgüven kaybına neden olurken nasıl geçer sorusunu da cevaplamak için fazlaca uğraşa girilir. Diş çürümesi, mide hastalıkları ya da doğru ağız bakımının uygulanmaması ağız kokusuna neden olur. Bunlardan hangisinin meydana geldiğini bilmek ağız kokusu nasıl geçer diye merak edenlere de istedikleri kesin çözümü sunabilir. Peki ağız kokusu nasıl geçer diye farklı yollar deneyenlerin başvurduğu gargara nasıl yapılır? Gargarada alkollü mü seçilmeli alkolsüz mü?

Haber 16-06-2021 07:57

Diş çekimi sonrasında nelere dikkat edilmeli? Diş çekildikten sonra kaç saat yemek yenilmez?

Diş çekimi genellikle diş hekimlerinin en son çare olarak başvurduğu yöntemdir. Diş çekiminin sonrasında yemek yenilmemesi önerilmektedir. Diş çekimlerinin yapılmasında ve sonrasında dikkatli olunması gerekir. Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 03-06-2021 16:55

Diş ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, kanser olduğunu öğrendi

İstanbul’da ikamet ettiği sırada bir süre diş ağrısı çeken genç, arkadaşlarına ’20 yaş dişi çıkarıyorum’ diye espri de bulunarak doktora gitti. Müracaat ettiği hastanede yapılan tedavide genç, kanser olduğunu öğrendi.

Haber 31-05-2021 11:16

20 yaş dişi çekilmeli mi? Hangi belirtilere dikkat edilmeli?

Üçüncü büyük azı dişi olan 20'lik dişler genelde 25 yaşından önce gelişir. 20 yaş dişleri komşu dişler üzerinde çürük, diş eti iltihabı, doku hasarı gibi kistik yapıların oluşmasına ya da diş dizimini bozmaya neden olabilir. Bu tür durumlarda 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir.

Haber 05-05-2021 11:38

Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesini önlemek mümkün!

Diş eti çekilmesi, ağız içerisindeki bakterilerin dişin çevresindeki yumuşak dokuya zarar vermesi nedeniyle oluşur. Tedavi edilmediğinde dişleri destekleyen kemiği yok edebilir. Ciddi bir diş eti enfeksiyonu nedeniyle meydana gelen diş eti çekilmesi, dişlerin gevşemesine ve diş kayıplarına da neden olabilir.

Haber 20-04-2021 12:31

Ramazanda diş bakımı uyarısı: İftar ve sahurda...

Ağız bakımının Ramazan ayında da rutin dönemden farksız şekilde devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Mazlum Akdaş, iftar ve sahurda diş bakımının aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Kadin 14-04-2021 15:40

Bruksizm tedavisinde çözüm uyku sürecinde saklı!

Halk arasında diş sıkma ve diş gıcırdatma isimleriyle bilinen bruksizm, gece boyunca sıkılan dişlerin ağız sağlığını bozması olarak özetlenebilir. Uyku bozukluğu nedeniyle yaşanan bruksizm tedavisinde hangi yollara başvurmak gerekir?

Haber 12-04-2021 10:35

Damak ağrısıyla gitti, yanlış tedavi yüzünden yüz felci geçirdi

İzmit'te 42 yaşındaki Yeliz Demirli, damak ağrısıyla gittiği özel diş hastanesinde uygulanan tedavi sonrası yüz felci geçirdi. Tedavi için siniri kesilen Demirli, yüzünün sol tarafını hissedemez hale geldi. Başına gelenlerden sonra mahkemeye başvuran Demirli, doktor ve hastane yönetimi hakkında dava açtı.

Haber 28-03-2021 10:28

Diş ağrısıyla karıştırılıyor! Türkiye’de her yıl 4 bin kişiyi etkiliyor

Kafa ve yüz bölgesine uyarı götüren sinirin etkilenmesi sonucu ortaya çıkarak, etkilediği kişinin yüzünde dayanılmaz ağrılar yapan Trigeminal Nevralji ya da toplumda bilinen adıyla ‘Delirten Hastalık’, Türkiye’de her yıl 4 bin kişiyi etkiliyor. Kadınlarda daha sık görülen bu hastalık, çoğunlukla diş ağrısıyla karıştırılıyor. Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, şimşek çakar tarzdaki ağrılar nedeniyle birden fazla dişini çektiren hastalar olduğunu söyledi.

Haber 09-03-2021 11:14

20'lik diş ağrısı nasıl geçer ?

Diş Hekimi Zafer Kazak, 20'lik diş ağrısıyla ilgili olarak "Geçici müdahale için önerilebilecek bitki, karanfil yağıdır. Aktarlardan alınabilecek karanfil yağı, pamuk yardımıyla ağrıyan dişin üzerine koyulabilir, kısa sürede ağrıyı keseceği görülecektir. Ancak geçici bir çözümdür, doktorunuza gitmeyi geciktirmeyin" dedi.

Haber 20-01-2021 09:13

20 yaş dişi çekimi hangi durumlarda tercih edilir? 20 yaş dişi görevlerini yerine getiriyorsa...

20 yaş dişleri ağızda oluşan üçüncü büyük azı dişleridir. Genellikle 17-25 yaş aralığında diş dizisinin en arkasında kendini gösterdiğinden dolayı 20 yaş dişleri olarak anılırlar. Asıl görevi öğütmek olan 20 yaş dişi ağrısı ile zor bir sürece neden olursa çekilmesi tercih edilir. Peki 20 yaş dişi çekimi nasıl olur? Sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Haber 14-01-2021 10:07