Diş Eti Kanaması Haberleri

Diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanamasına ne iyi gelir?

Ağız sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Diş, diş eti ve ağız bakımının düzenli olarak yapılması hem estetik hem de fonksiyonel açıdan bir dizi fayda sağlar. Dişler yiyecekleri çiğneme, konuşma ve gülümseme gibi günlük aktivitelerde önemli bir rol oynar. Ancak diş çürükleri, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu gibi sorunlar ağız sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle düzenli diş temizliği, diş ipi kullanımı, diş hekimi kontrolleri ağız hijyeninin korunması açısından kritik önemlidir.

Haber 28-11-2023 17:10

Sakın önemsiz görmeyin! Diş eti kanaması riskli hastalık hakkında uyarı veriyor

Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.

Haber 18-03-2023 09:39

Karaciğerinizin büyük tehlikede olduğunu gösteren önemli işaret! Diş fırçalarken bu durumu yaşıyorsanız...

Karaciğer sağlığını korumak vücudumuz için büyük önem taşıyor. Birçok nedene bağlı olarak gelişen yağlı karaciğer hastalığı ve karaciğer yetmezliği çok riskli durumlara sebep olabiliyor. Şiddetli yağlı karaciğer hastalığını erken teşhis etmek için vücutta görülen belirtilere dikkat etmek gerekiyor. İşte yağlı karaciğer hastalığının o riskli belirtisi...

Haber 28-02-2023 09:24

Diş sağlığını önemsiz görmeyin: Öyle bir hastalığa sebep oluyor ki... Çok şaşıracaksınız

Dişlerin görünüşü hem sağlık hem de sosyal açıdan önem taşıyor. Ne yazık ki birçok insan dişlerine gereken önemi vermiyor. İnsanlar dişlerin sadece görünüşünü etkilediğini düşünse de yapılan araştırmalara göre diş hastalıkları diğer hastalıkların riskini artırıyor.

Haber 09-09-2022 09:07

Sağlıklı ve parlayan dişleriniz için en iyi beyazlatan diş macunu

Sağlıklı ve beyaz bir gülüş neredeyse herkes için epey önem taşıyor. Diş sararmaları ve lekelenmeler ise bunun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Özellikle nikotin, sigara ve çay gibi alışkanlıklar; diş sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Diş macunu kullanarak dişlerinizde hem temizlik hem beyazlama etkisi arıyorsanız ve "En iyi beyazlatan diş macunu hangisi?" sorusu aklınızı karıştırıyorsa sizin için seçtiğimiz ürünleri inceleyebilirsiniz.

Haber 24-06-2022 18:19

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi nasıl geçer, doğal çözümlerle nasıl önlenir?

Dişleri çevreleyen diş etlerinin geri çekilmesi diş köklerini ortaya çıkararak diş dökülmelerine neden olabilir. Diş kaybını önlemek için diş çekilmesine nelerin iyi geldiğin bilmek gerekir. Diş eti çekilmelerini önlemek ya da durdurmak için doktor müdahalesi dışında evde uygulanabilecek doğal yöntemler var mıdır? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Diş eti çekilmesini önlemek veya durdurmak için çözümler

Haber 20-05-2022 13:13

Diş eti şişmesine ne iyi gelir? Diş eti iltihabına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

Günlük hayatı olumsuz etkileyen diş eti şişmesine ne iyi gelir? Diş eti şişmesi nedenleri arasında iltihap, yanlış fırçalama ve kötü beslenme yer alır. Diş eti rahatsızlıklarından kurtulmanızı sağlayacak alternatif tedavi yöntemleri de mevcuttur. Doktor tavsiyesi dışında diş eti şişmesi ağrısını kesecek evde uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri hangileridir? Diş eti iltihabına iyi gelen doğal çözümler nelerdir?

Haber 20-05-2022 12:28

Diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm arıyorsanız dikkat!

Diş ağrısı tedavisinde diş ağrısı nedenlerinin saptanmasının ilk adım olduğuna dikkat çeken Diş Hekimi Zafer Kazak, dişte hissedilen ağrıların kaynağının diş, diş eti ya da kemikten kaynaklanabileceğine dikkat çekti. Yaşanacak süreçte hastaları nelerin beklediğini anlatan Kazak, diş ağrısına ne iyi gelir diye evde çözüm bulmaya çalışmanın ağrıları daha çok artırabileceğini söyledi. Diş ağrısına iyi gelen yöntemlerin doktor tarafından uygulanacak diş ağrısı tedavisi ile belirleneceğini anlattı.

Haber 18-05-2022 13:09

Sakın atmayın! Demlikte kalan çayın faydalarına şaşıracaksınız

Çay ülkemizde en çok tercih edilen içecekler arasında yer alıyor. Türkiye çay tüketimi en fazla olan ülkeler arasında yer alıyor. Çayı içtikten sonra demlikte kalan çayı atıyorsanız atmadan önce bir kez daha düşünün! Demlikte kalan çayın faydaları saymakla bitmiyor. Faydalarını öğrendikten sonra çok şaşıracaksınız.

Yemek 17-05-2022 13:59

Diş çektirmek orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş çektirilir mi? Diyanet açıkladı!

Diş çektirmek orucu bozar mı? sorusunun yanıtı Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlar tarafından günün en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başladı, 1 Mayıs Pazar akşamı ise sona erecek. Diş çektirmek orucu bozar mı? Ramazan'da oruçluyken diş çektirilir mi? sorularının yanıtı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın ayrıntılarına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Haber 04-04-2022 12:24

Diş etinde oluşacak hastalık belirtilerine dikkat! Diş etleriniz kanıyorsa durumu ciddiye alın

Diş eti hastalığının temel nedeni bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler.

Haber 15-07-2021 13:34

Diş eti çekilmesi tedavisi nasıl olur? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız sağlığı sorunlarından biridir. Şeker hastalığından yanlış diş fırçalamaya diş taşı temizliğine kadar pek çok faktörün neden olduğu diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Konu ile ilgili bilgi veren Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş eti çekilmesi tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 29-06-2021 15:08

Gargara nasıl yapılır? Ağız suyu ve ağız gargarası ne işe yarar, koronavirüsü öldürür mü?

Ağız kokusu insanların özgüven kaybına neden olurken nasıl geçer sorusunu da cevaplamak için fazlaca uğraşa girilir. Diş çürümesi, mide hastalıkları ya da doğru ağız bakımının uygulanmaması ağız kokusuna neden olur. Bunlardan hangisinin meydana geldiğini bilmek ağız kokusu nasıl geçer diye merak edenlere de istedikleri kesin çözümü sunabilir. Peki ağız kokusu nasıl geçer diye farklı yollar deneyenlerin başvurduğu gargara nasıl yapılır? Gargarada alkollü mü seçilmeli alkolsüz mü?

Haber 16-06-2021 07:57

Hamilelik sırasında ağızda ne değişiklikler olur? Hamileliğin ağız sağlığına etkileri nelerdir?

Doğumun öncesinde anne adayları hormonal değişiklikler yaşar. Buna bağlı olarak vücut dengesinde farklılıklar meydana gelir. Uzmanlar tarafından hamilelik sırasında ağız sağlığına özen gösterilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Peki hamilelikte diş bakımı nasıl yapılır?

Kadin 18-05-2021 11:59

Dudak yemek orucu bozar mı? Diş eti kanaması abdest bozar mı?

Bin aydan daha da hayırlı olarak kabul edilen Ramazan ayı bu gece ilk sahur ile başlıyor. Ramazan ayında orucun temel unsuru nefsi yeme ve içmeden mahrum bırakmaktır. Oruçluyken yapmak istediklerinden orucu bozulur diye endişe edenler için ise Diyanet merak edilen soruları yanıtladı. Peki, dudak yemek orucu bozar mı? Diş eti kanaması abdest bozar mı?

Haber 13-04-2021 12:02

Diş eti sağlığı hamilelik sürecini nasıl etkiliyor?

Erken doğum ya da düşüğe neden olabilen diş eti rahatsızlıkları ile ilgili uyarıda bulunan Diş Hekimi Zafer Kazak, gebelik öncesi iyi bir ağız hijyeni rutininin kazanılmış olması ve diş eti tedavisinin tamamlanmış olmasının önem taşıdığını söyledi.

Kadin 12-04-2021 15:09

Diş eti hastalıkları koronavirüsü daha ağır geçirmeye neden oluyor!

Koronavirüs ile ilgili araştırmalar devam ederken Kanada ve İspanyol bilim insanlarının birlikte yürüttüğü çalışmada varılan sonuç endişeyi bir kat daha arttırdı. Dünyaya duyurulan çalışmaya göre, orta ve ileri şiddetli diş eti hastalığı olan kişilerde koronavirüs komplikasyonlarının ciddiyetinde artış görülüyor.

Haber 08-03-2021 14:40

Diş eti hastalığı Covid-19 nedeniyle ölüm oranını 9 kat artırıyor!

Diş eti hastalığının koronavirüs ölümlerine davetiye çıkardığını söyleyen uzmanlar, yürütülen araştırmalar neticesinde diş eti rahatsızlığı bulunanların Covid-19 nedeniyle ölme ihtimalini 9 kat artırdığı saptandı. Uzmanlar, vatandaşları diş eti sağlığına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Haber 21-02-2021 10:41

Sağlıklı diş eti nasıl olur? Diş taşı nedir, nasıl oluşur? Diş taşları temizlenmezse neler olur?

‘Sağlıklı diş eti ne renk olmalı?’ sorusunun yanıtını çoğumuz merak ederiz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, sağlıklı diş etinin dişlere sıkıca tutunmuş ve gülkurusu, pembe renkte olduğunu söyledi. Diş eti renginin kişinin sağlığını ele verdiğini söyleyen Tanfer, sağlıklı diş eti ile ilgili önerilerde bulundu.

Haber 27-01-2019 13:00

Hamilelikte diş eti sorunu bebeği etkiler mi? Hamilelikte diş tedavisi yapılır mı?

Hamilelikte meydana gelen hormonal değişikliklerden anne adayının tükürük asidi fazlalaşıyor ve yine bu dönemde çok fazla kusma yaşandığı için diş ve diş etleri yoğun aside maruz kalıyor. Kadınların en fazla diş kaybı yaşadığı bu dönemde tedavi edilmeyen çürükler ve diş eti sorunları bebeğin düşük doğum ağırlıklı doğmasına neden olabilir.

Haber 04-12-2018 09:19

Dişeti hastalıklarına dikkat

Diş eti hastalığının ülser, kalp, diyabet ve erken doğum gibi rahatsızlıklara yol açtığı belirtildi.

Haber 20-01-2009 11:21

Dişeti hastalığı deyip geçmeyin

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Periodontoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Varol Çanakçı, Türkiye'de 35 yaş üstündeki insanların yüzde 65-75'inde dişeti hastalığı bulunduğu ve bunun, kalp krizi, romatizma, böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı gibi birçok hastalığa yol açabildiğini söyledi.

Haber 17-01-2009 10:15

Diş temizletme zararlı mıdır?

Yetişkinlerde diş kayıplarının büyük bir çoğunluğu diş etlerinden ve dişleri çevreleyen kemikten kaynaklanır.

Haber 29-10-2007 09:50

Diş eti hastalıklarına dikkat

Dünyada en yaygın hastalıklardan biri olan diş eti hastalığının, Türk toplumunda yetişkinlerin yüzde 90'ında görüldüğünü vurgulayan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kandemir, "Diş eti hastalığını önlemek için dişlerin yüzeyleri düzenli olarak her gün diş fırçası ve diş ipi ile temizlenmelidir" dedi.

Haber 29-12-2006 11:45

Diş teknolojisinde yeni çağ

Diş teknolojisinde yeni bir çağ başladı. Diş Doktoru Alper Üke, diş sert dokusunda kullanılan Dentalr Lazer tekniğinin yeni ve pahalı bir teknik olduğunu ve bu tekniğin Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bile hekimlerinin henüz yüzde 3'ü tarafından uygulandığını söyledi.

Haber 30-12-2005 10:22

Dişeti hastalıklarını biliyor musunuz?

Periodontitis ya da halk arasında bilinen adı ile 'piyore' dişleri saran kemik ve dişeti dokularinin iltihabıdır.

Haber 10-11-2005 01:30

Diş ve dişeti hastalıklarını önemseyin

Erzurum Palandöken Devlet Hastanesi Diş Hekimi Mehmet Karakuzulu, diş ve dişeti hastalıklarının insan yaşamını tehdit ettiğini belirtti.

Haber 02-03-2005 10:24

Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bayram İlkimen, diş ve diş eti hastalıklarının önlenebilir hastalık olduğunu bildirdi.

Haber 30-11-1999 00:00

Diş kayıplarının nedeni dişeti hastalıkları

Erişkinlerde diş kayıplarının yüzde 70'inden fazlasının periodontal yani diş eti hastalıkları nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Türk Diş Hekimleri Birliği'nden (TDB) alınan bilgiye göre, diş eti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklar olan periodontal hastalıklar, erken dönemde teşhis edildiklerinde başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Haber 30-11-1999 00:00