Dışişleri Bakanlığı Haberleri Ve Son Dakika Dışişleri Bakanlığı Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Haberleri Ve Son Dakika Dışişleri Bakanlığı Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin başka ülkelerle veya uluslararası örgütlerle olan ilişkilerini yönetmek ve yürütmek ile görevli bakanlıktır. 19 yüzyıla kadar Osmanlı’da dışişleri Reis-ül Küttab tarafından yönetilmekteydi. II. Mahmut döneminde ise bu makam nezaret olarak yükseltilmiş ve Hariciye Nazırlığı oluşturulmuştur. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasını takiben 2 Mayıs 1920’de Hariciye Vekaleti resmen kurulmuştur. 1927 yılında ise kurumla ilgili ilk kapsamlı hukuki düzenlemeler yapılarak günümüzdeki Dışişleri Bakanlığı’nın temelleri atılmıştır. Dışişleri Bakanlığı’nın kanunlar çerçevesinde belirlenmiş çok sayıda görevi vardır ve bakanlığa bağlı çok sayıda genel müdürlük ile teşkilat bulunmaktadır. 1920-2015 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda 45 bakan görev yapmıştır.

Dışişleri Bakanlığı Haberleri

Dışişleri Sözcüsü Keçeli'den İsrail Dışişleri Bakanı'nın paylaşımına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya platformundaki paylaşımına ilişkin, "İsrail Hükümetinin tüm üyelerinin, Gazze'de işlemekte oldukları suçlardan ötürü er veya geç adalet karşısında hesap vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 01-03-2024 20:59

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'daki savaşın ikinci yılına dair mesaj: Çabalarımızı devam ettireceğiz

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna Savaşı'nın ikinci yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Açıklamada, diplomatik sürecin yeniden canlandırılmasını sağlayacak şartların ortaya çıkması temenni edildi.

Haber 24-02-2024 09:39

Gazze'den tahliye edilen Türklerle ilgili açıklama! Türkiye'den İsrail'in 'Refah' saldırılarına tepki de geldi

Türkiye'den Gazze'den tahliye edilen Türk ve KKTC vatandaşlarıyla ilgili açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli ayrıca İsrail'in Refah ve Gazze'deki saldırılarına tepki gösterdi.

Haber 14-02-2024 15:11

Türkiye'den İsrail'in Refah saldırılarına sert tepki: 'Bu harekat planın bir parçası'

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mısır'ın Refah kentine yaptığı saldırılara tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında "Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz” dendi.

Haber 12-02-2024 13:46

Dışişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dışişleri Bakanlığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dışişleri'nden İran açıklaması: Endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Irak ve Pakistan topraklarına yönelik saldırılarıyla tırmanan gelişmelerden endişe duyduğunu açıkladı. Bakan Fidan ise konuyla ilgili ülkelerin Dışişlerin Bakanlarıyla görüştü.

Haber 18-01-2024 12:58

Türkiye'den İsrailli Bakan Katz'ın sözde Ermeni soykırımı açıklamasına yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sözde Ermeni soykırımı iddiasına yanıt verdi. Keçeli yaptığı açıklamada "İsrail hükümeti üyelerinin, dikkatleri işledikleri suçlardan başka yöne çekme çabaları sonuç vermeyecektir" dedi.

Haber 12-01-2024 21:35

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'a seyahat uyarısı! Güvenlik durumunun kötüye gittiği görülmektedir

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'a seyahat uyarısı geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, vatandaşların "çok zorunlu haller dışında" Sudan'a seyahat etmekten kaçınması çağrısında bulunarak "Sudan'da güvenlik durumunun kötüye gittiği üzüntüyle görülmektedir." dedi.

Haber 27-12-2023 21:38

Dışişleri Bakanlığı'ndan Pakistan’daki terör saldırısına kınama!

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da 23 askerin şehit olduğu terör saldırısını kınadı.

Haber 12-12-2023 22:52

Türkiye'den İsrail'in 'konut' onayına sert tepki! Hiçbir şekilde kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yanı sıra yasa dışı yerleşimleri genişletmesini sert bir dille kınadı. Bakanlık, İsrail'in konut inşası planının onaylamasına "Hiçbir şekilde kabul edilemez" diyerek tepki gösterdi.

Haber 06-12-2023 16:40

Dışişleri'nden İsrailli Bakanın sosyal medya paylaşımına tepki: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Haber 02-12-2023 22:18

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Netanyahu'ya sert tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "asılsız iftiralarına" ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasında "Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Binyamin​​​​​​​ Netanyahu'nun ve Eli Cohen'in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Haber 16-11-2023 00:10

Dışişleri Bakanlığı'ndan AB raporuna tepki: Tümüyle reddediyoruz!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) Yargı Ve Temel Haklar hakkında raporuna sert tepki gösterdi.

Haber 08-11-2023 20:55

Son Dakika | Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne yapılan saldırıya kınama

Son dakika haberi: İsrail'in Türk-Filistin Dostluk Hastanesine saldırısı sonrası Dışişleri Bakanlığı'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "İsrail’in bugün Gazze Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı en şiddetli biçimde kınıyoruz. Gazze’deki tek kanser hastanesi olan söz konusu kurumun koordinatları dahil, gerekli her türlü bilgi İsrail makamlarıyla önceden paylaşılmış olmasına karşın böyle bir saldırının gerçekleştirilmesinin hiçbir izahı olamaz." ifadelerine yer verildi.

Haber 30-10-2023 22:36

Dışişleri Bakanlığından açıklama: İsrailli yetkililerin iftiralarını ve mesnetsiz iddialarını kesinlikle reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığından, İsrailli yetkililerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin ifadelerine yönelik yapılan açıklamada, "İftiralarını ve mesnetsiz iddialarını kesinlikle reddediyoruz." denildi.

Haber 29-10-2023 01:50

Dışişleri Bakanlığı'ndan Cumhuriyet'in 100. yılı için kutlama paylaşımı

Dışişleri Bakanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle kutlama paylaşımında bulundu.

Haber 28-10-2023 23:27

Dışişleri Bakanlığı'ndan Venezuela açıklaması: Doğru yönde atılmış bir adım...

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD'nin Venezuela’ya yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklamasını doğru yönde atılmış bir adım olarak görüyoruz" denildi.

Haber 19-10-2023 21:28

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama gecikmedi! İsrail'e barbarca saldırı tepkisi: Uluslararası hukuk önünde hesap vermesi kaçınılmaz

İsrail'in hastaneyi vurarak yüzlerce sivili öldürmesine Türkiye'den tepki yağıyor. Bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık "İsrail'in uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Haber 17-10-2023 22:18

Türkiye’den Filistin açıklaması: 24 saat içinde çekilmeleri kabul edilemez

Filistin ile İsrail arasında süren çatışmalarla ilgili Dışişleri Bakanlığı yeni bir son dakika açıklaması daha geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; 'İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinli nüfusun 24 saat içinde Gazze’nin güneyine çekilmesi yönündeki duyurusu hiçbir şekilde kabul edilemez.' denildi.

Haber 13-10-2023 15:52

Türkiye hakkındaki karara çok sert tepki! Tarihi bir hata, ileride hicapla hatırlanacak

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde dün Türkiye'ye ilişkin kabul edilen karara Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, AKPM'nin kararını "tarihi bir hata" olduğunu belirterek "Bu pervasızlık ileride hicapla hatırlanacaktır" dendi.

Haber 13-10-2023 11:42

Lübnan'daki Türk vatandaşları için uyarı: 'Uzak durmaları tavsiye olunmaktadır'

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hamas-İsrail çatışması nedeniyle Lübnan'da yaşayan vatandaşlara uyarı geldi.

Haber 13-10-2023 09:10

Dışişleri Bakanlığı'ndan Osman Kavala'ya ödül verilmesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Václav Havel İnsan Hakları Ödülü'nün cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala'ya, verilmesine tepki gösterdi.

Haber 09-10-2023 22:34

Türkiye'den İsrail-Filistin gerilimi açıklaması: Sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz

Sabah saatlerinde Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu dünyada gündem oldu. İsrail daha sonra karşı saldırı başlattı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca olayların daha fazla tırmanmaması adına Türkiye'nin elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğu belirtildi.

Haber 07-10-2023 18:39

SON DAKİKA | Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD ve SİHA açıklaması! 'Operasyonların icrasını etkilememiştir...'

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı, ABD tarafından düşürülen SİHA ile ilgili olarak “Söz konusu hadise, devam eden operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir" açıklamasını yaptı. Ayrıca Bakanlık, "Irak’ta yapıldığı gibi, terör örgütünün Suriye’de geliştirdiği tüm yetenek ve gelir kaynakları sistemli bir şekilde yok edilmeye devam edilecektir" ifadelerini kullandı.

Haber 06-10-2023 14:20

Dışişleri'nden AP'nin Karabağ kararına tepki: Kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Avrupa Parlamentosu'nun Karabağ ile ilgili kararına tepki gösterilerek, "Bir kesim popülist ve ayrımcı AP üyesinin ülkemizi hedef alan söylemlerini esas alan bu kararı kınıyoruz." denildi.

Haber 05-10-2023 20:27

Dışişleri'nden Mescid-i Aksa açıklaması: Saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekânların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez." denildi.

Haber 02-10-2023 19:01

SON DAKİKA| İsveç'te çirkin provokasyon! Dışişleri'nden sert tepki: 'En ağır şekilde kınıyoruz'

Son dakika haberi: İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis korumasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketi yakılarak provokasyon düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı, "Stockholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 29-09-2023 17:17

Dışişleri, Kosova'da 1 polisin öldüğü saldırıyı kınadı: Barışın tek yolu diyalogtur

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Kosova'nın kuzeyindeki Sırp çoğunluklu Zveçan Belediyesi'ne bağlı Banjska köyünde bu sabah meydana gelen ve Kosovalı 1 polis memurunun hayatını kaybetmesine, Kosovalı polis memurlarının da yaralanmasına yol açan saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Haber 24-09-2023 18:59

Türkiye'den Hollanda'da Kur'an-ı Kerim yakılmasına sert tepki

Avrupa'da yaşanan alçak saldırılara bir yenisi daha eklendi. Hollanda'da ırkçı ve aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde yaptığı eylemde yine Kur'an-ı Kerim yırttı. Türkiye'de konuyla ilgili sert bir açıklama yapıldı.

Haber 23-09-2023 20:12

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin İnsan Ticareti Raporu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı İnsan Ticareti Raporu içinde yaptığı güncellemeyle çocuk asker kullanan ülkelerin listesinde Türkiye'ye de yer vermesine ilişkin, Türkiye'nin uluslararası düzenlemelere taraf olarak bunları itinayla uyguladığını belirterek, çocukların silah altına alınması konusunda atfedilen iddiaları reddetti.

Haber 16-09-2023 01:13

SON DAKİKA | Dışişleri Bakanlığı'ndan AP'nin 2022 Türkiye raporuna sert tepki! 'Akıl dışı buluyoruz'

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) kabul edilen 2022 Yılı Türkiye Raporu'na sert tepki gösterdi. Bakanlık yaptığı açıklamada "Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması için bir fırsat penceresinin açıldığı, kıtamızın istikrarı ve güvenliği açısından böylesi kritik bir dönemde, AP’nin ilişkilerimizin belkemiği olan katılım müzakereleri yerine farklı arayışları gündeme getirmesini akıl dışı buluyoruz" dedi.

Haber 13-09-2023 23:33

Dışişleri'nden Deyr-Ez Zor açıklaması: Yakından ve kaygıyla takip ediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Deyr-Ez Zor kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla Arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Haber 01-09-2023 19:05

Türkiye'den GKRY'ye kınama! KKTC'den destek

Dışişleri Bakanlığı'nca, Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan kundaklamaya ilişkin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) kınandı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği ifade edildi.

Haber 26-08-2023 22:55

Son Dakika: Danimarka'nın Ankara elçisi altıncı kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı!

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçak saldırıların devam etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı altıncı kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haber 24-08-2023 16:48

Son dakika: Danimarka'nın Ankara elçisi bir kez daha Dışişleri'ne çağrıldı

Son dakika haberi: Danirmarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıların devam etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Haber 23-08-2023 17:45

Danimarka’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bakanlığa çağrıldı

Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Kur'an-ı Kerim yakılması eylemlerine ülkesinde izin verilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılarak tepki gösterildi.

Haber 22-08-2023 18:51

Son dakika | Türkiye'den Birleşmiş Milletler'e Kıbrıs'ta yaşanan gerginlikle ilgili tepki! Gerçekleri çarpıtıyorlar! KKTC'yi tümüyle destekliyoruz

Son dakika haberi: KKTC topraklarında Pile-Yiğitler yolu yapılırken çıkan gerginliğin ardından Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamaya Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kullanılan ifadeler gerçekleri çarpıtmakta ve yaşananları yanıltıcı bir şekilde yansıtmaktadır" dendi. Ayrıca KKTC tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamanın tümüyle desteklendiği belirtildi.

Haber 22-08-2023 11:19

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Barış Gücü'ne KKTC tepkisi

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin köy yolu yapımını engellemeye çalışmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerince, Pile-Yiğitler yolunu engellemek amacıyla gerçekleştirilen fiziki müdahaleyi kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-08-2023 19:35

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ermenistan açıklaması

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ermenistan’dan beklentimiz, provokatif adımlardan kaçınarak, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanıması, Karabağ’da bulunan Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için, 'Ağdam-Hankendi' ve diğer alternatif yolların kullanılmasına, ayrıca Azerbaycan'ın Ermeni nüfusunu yeniden entegre etme çabalarına destek vermesidir" denildi.

Haber 14-08-2023 16:30

Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alıp terör propagandası yaptılar! İsveç'teki son skandala Türkiye'den tepki geldi

NATO üyeliği için TBMM'de oylama yapılacak olan İsveç'te Türkiye'ye yönelik provokasyonlar devam ediyor. Son olarak dün başkent Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alınıp terör propagandası yapıldı. Türkiye'den sert tepki geldi.

Haber 06-08-2023 09:55

Dışişleri Bakanlığı’ndan terör örgütü yandaşlarının AİHM binasına girmesine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Strazburg’da PKK yandaşı kişilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına girerek terör örgütü propagandası yapma girişimine sert tepki gösterdi.

Haber 03-08-2023 20:51

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıya sert tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kopenhag’da bugün kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.

Haber 24-07-2023 21:42

Son dakika: Dışişlerin'den, Kur'an-ı Kerim'e yapılan alçak saldırıya kınama

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bugün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Haber 20-07-2023 21:38

Dışişleri Bakanlığı'ndan KKTC açıklaması! 'Tümüyle destekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Kıbrıs'ta iki kesimli federal çözüm önerisine ilişkin, "Federal çözüm hedefinin, artık Kıbrıs Türk halkının egemen iradesini yansıtmadığı gerçeğinin tüm taraflarca idrak edilmesi gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

Haber 13-07-2023 09:01

Dışişleri'nden, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşasını onaylamasına kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Batı Şeria'da yaklaşık 5 bin 700 yeni konutun inşasına onay vermesini kınadı.

Haber 27-06-2023 01:58

Dışişleri'nden, Yahudi yerleşimcilerin Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yahudi yerleşimcilerin İsrail işgali altındaki Filistin'in Urif şehrindeki bir camiye girerek Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırı gerçekleştirmesini lanetledi.

Haber 23-06-2023 00:38

Son dakika | Türk balıkçı teknesine ateş açtılar! Dehşet dolu anları anlatan tayfa: Sağlı sollu ateş açtılar, bizi resmen öldürmek istediler

Son dakika haberi: Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi dün Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyir halindeyken ateş açtı. Açılan ateş sonucu iki balıkçı hafif olarak yaralandı. Olayla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten tepki geldi. Öte yandan teknedeki tayfadan Mehmet Can Mendil, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

Haber 29-05-2023 09:35

SON DAKİKA | Türkiye'den İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi! 'Kabul edilemez'

Son dakika haberi: Türkiye, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kınadı.

Haber 21-05-2023 13:50

Yunanistan'dan 19 Mayıs provokasyonu! Türkiye'den sert tepki geldi: Asla unutmamaları gereken bir ders!

Türkiye 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarken komşu Yunanistan'da bugüne yönelik gerçekleştirilen provokasyona Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlığın açıklamasında "Bu eşsiz kurtuluş mücadelesi, dönemin emperyalist güçlerinden aldığı destekle Anadolu'yu işgale yeltenen Yunanistan’ın asla unutmaması gereken bir ders olarak tarihteki yerini almıştır" dendi.

Haber 19-05-2023 14:36

SON DAKİKA | Dışişleri Bakanlığı duyurdu! DEAŞ bağlantılı 2 kişinin mal varlıkları donduruldu

Son dakika haberi: Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları tespit edilen 2 kişinin mal varlıkları Türkiye ve ABD tarafından eşzamanlı donduruldu.

Haber 02-05-2023 18:03