Ebubekir Şahin Haberleri

RTÜK'ten seçim yasağı açıklaması: YSK aksi karar almadığı sürece...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin sonuçların, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) aksi yönde karar alınmadığı takdirde saat 21.00'e kadar yayınlanamayacağı uyarısında bulundu.

Haber 31-03-2024 18:04

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dizileri sert eleştirdi! 'Açık söylüyorum eşimle, kızımla izleyemiyorum'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliğinde gerçekleştirilen 4. Medya Buluşması İstişare Toplantısı'na katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin son dönemdeki popüler dizileri sert eleştirdi. Şahin 'Açık söylüyorum eşimle, kızımla dizi izleyemiyorum' açıklamasıyla dikkat çekti.

Magazin 29-02-2024 18:09

'Kızıl Goncalar' tartışması sürüyor! RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Celal Şengör ve Fatih Altaylı'ya olay olacak yanıt: 'Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci...'

Prof. Dr. Celal Şengör ile RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin arasında 'Kızıl Goncalar' dizisi üzerinden başlayan tartışma devam ediyor. Şahin kendisine bir mektup yazarak tepki gösteren Şengör'e sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Şengör için "Sabah gastronomi uzmanı, öğleyin yer bilimci, akşam güvenlik bilimci, şimdi iletişimci" yorumunda bulunan Şahin, gazeteci Fatih Altaylı için ise "Ergenler gibi sağa sola küfürler savuran basın kartı bile olmayan sözde gazeteci" dedi.

Magazin 16-01-2024 18:02

Her sahnesi olay olmuştu... RTÜK Başkanı'ndan dikkat çeken 'Kızıl Goncalar' yorumu: 'Kızıl Goncalar' dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ‘Kızıl Goncalar‘ dizisine verilen 9 milyon TL para cezası ve 2 kez yayın durdurma cezasıyla ilgili konuştu. Şahin, “Kızıl Goncalar dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı” dedi.

Magazin 12-01-2024 17:45

Ebubekir Şahin

Ebubekir Şahin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Ebubekir Şahin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sosyal medyada gündem olan Kızıl Goncalar için RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama

Fox TV'de yayınlanmaya başlayan ve başrollerini Özcan Deniz ile Özgü Namal'ın paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi ilk bölümüyle gündem oldu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise sosyal medyadan bir açıklama yaparak diziyle ilgili vatandaşların şikayetlerinin geldiğini ve üst kurul uzmanları tarafından incelendiğini kaydetti.

Magazin 21-12-2023 17:36

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'den spor programları için karar!

Ankaragücü-Çaykur Rizespor mücadelesinin ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e çirkin saldırı büyük infial yaratırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de spor programlarıyla ilgili yeni kararını açıkladı.

Spor 12-12-2023 12:06

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ebubekir Şahin RTÜK Başkanlığı'na yeniden seçildi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Orhan Karadaş, bugün Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlık seçimi için yapılan Üst Kurul toplantısını yönetti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Ebubekir Şahin yeniden başkan seçildi. Peki, Ebubekir Şahin kimdir? İşte RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin hakkında merak edilenler...

Haber 18-10-2023 13:46

Ramazan boyunca dizilerde yemek sahnesi çekilmesi yasaklandı mı? RTÜK Başkanı tartışmalara son noktayı koydu

Oyuncu Emre Kınay'ın sosyal medya hesabından, "RTÜK yapımcılara uyarı göndermiş. 1 ay boyunca kahvaltı, yemek su dahil içilmeyecek sahnelerde, yasak." açıklaması sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Söz konusu iddiaların ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Magazin 01-04-2023 22:40

'Annem karne hediyesi et aldı' haberi olay olmuştu! RTÜK Başkanı Şahin’den tepki: Yazık, çok yazık

Geçtiğimiz günlerde bir röportajda karnesini almış küçük çocuğun ağzından dökülen 'Annem karne hediyesi et aldı' sözleri gündem yaratmıştı. Röportajın ham hali yayınlanınca muhabirin çocuğa "Bana şey der misin, 'Annem karne hediyesi bana et aldı'" dediği duyulmuştu. Olay yaratan o görüntülerin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de açıklama geldi. İlgili haberin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Şahin, dezenformasyon içerikli haberlerle ilgili mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Haber 26-01-2023 16:08

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Avrupa Düzenleyici Otoriteler Platformu 56. Toplantısı'nda konuştu:

"Dezenformasyon orta ve uzun vadede hakikati ortadan kaldıracak ve herkese, her topluma ciddi zararlar verecektir. Artık sadece basın özgürlüğünden bahsedilemez. Bugün asıl tehlikede olan insanın özgürlüğüdür" - "İnsan kendi duyguları ve aklıyla karar verebiliyorsa özgür tercihte bulunabilir. Aksi takdirde ne basın özgürlüğünden ne insan özgürlüğünden ne de toplumsal özgürlükten söz edebiliriz"

Yurthaber 12-10-2022 21:43

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir? Bağcılar'daki cinayet ile ilgili uyarı yapan Ebubekir Şahin nereli ve kaç yaşında?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde yaşanan cinayet vakasına ilişkin görüntülerin hem internet mecralarında hem de sosyal medyada kullanılmaması yönünde çağrıda bulundu. RTÜK Başkanı, sözlerini "Bu konuda herkesin azami hassasiyet göstermesini bekliyoruz." diyerek sonlandırdı. Peki, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin kimdir? İşte RTÜK üst kurul başkanı Ebubekir Şahin'in hayatı ve biyografisi...

Haber 26-09-2022 08:58

İletişim Başkanlığı'nda Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek Sempozyumu düzenlendi

İletişim Başkanlığı'nda "Türk Basın Tarihini Yeniden Düşünmek" Sempozyumu düzenlendi

Yurthaber 01-06-2022 15:58

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den sert gönderme: Köşelerden 'ayar' verilen günler mazide kaldı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, köşe yazarlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şahin, "Köşelerden 'ayar' verilen günler mazide kaldı" dedi.

Haber 24-03-2022 16:16

RTÜK Başkanı duyurdu! Ayşenur Arslan canlı yayındaki sözlerine inceleme

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin, Halk TV’de sunduğu programda Ayşenur Arslan'ın kullandığı sözlerle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TV sunucusu Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik sözlerine cevaben, "Katliam şebekesi EOKA'ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayi Milliye'dir" dedi.

Haber 09-02-2022 22:39

RTÜK Başkanı Şahin'den Hasan Can Kaya'nın sunduğu Konuşanlar için yeni açıklama: İnceleme başlatılması ceza anlamına gelmez

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Hasan Can Kaya'nın konuğunun ailesine ettiği küfürle gündeme gelen, Exxen'de yayınlanan Konuşanlar programı hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Şahin, yürütülen incelemeyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Programın daha önce 3-4 kere uyarıldığını ifade eden Şahin "Ancak inceleme başlatılması demek; o yapıma, programa veya o platforma ceza anlamına gelmez. İnceleme başlatılması demek, o konuya RTÜK'ün bakıyor anlamına gelir" dedi.

Magazin 09-12-2021 19:52

RTÜK, Hasan Can Kaya'nın sunduğu Konuşanlar programı hakkında inceleme başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Exxen'de yayınlanan ve Hasan Can Kaya'nın sunduğu 'Konuşanlar' isimli programda geçen diyaloglar nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu. RTÜK Başkanı Şahin, "Defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz" dedi.

Magazin 09-12-2021 09:54

RTÜK Başkanı'ndan 'Cemo' türküsü nedeniyle Halk TV'ye kesilen cezayla ilgili açıklama

Halk TV'ye 'Cemo' türküsü nedeniyle kesine cezayla ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den açıklama geldi.

Haber 12-07-2021 09:58

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den Müge Anlı ve gündüz kuşağı programları açıklaması!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programında flaş açıklamalar yaptı. RTÜK Başkanı Şahin, Müge Anlı'nın tartışılan programıyla ilgili de konuştu. Müge Anlı'ya ceza verme durumlarının olmadığını kaydeden Şahin, "Biz ceza verme taraftarı değiliz. Sabah kuşağı programları ciddi şekilde izleniyor. Biz burada 'Bu programlar nasıl olmalı' diye konuşmalıyız. Bu programların rehabilite edilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Magazin 02-04-2021 01:10

RTÜK Başkanı Şahin, 'Hiç talimat gelmiyor mu?' sorusunu yanıtladı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, canlı yayında soruları yanıtladı. Şahin "Neden sürekli muhalif kanallar ceza yiyor?" sorusuna "Sadece muhalif kanallar ceza yemiyor. Muhalif olmayan birçok kanal da ceza yiyor. Böyle bir algı varsa yanlış ve boşa bir algı" diye yanıt verdi. Şahin, "Hiç talimat gelmiyor mu?" sorusuna ise "Bir vatandaş da zaten bizi arayarak şikayetim var diyebiliyor. Ama bir bakan dediği için bir kuruluşa ceza vermemiz bu dediğim sistemde mümkün mü?" yanıtını verdi.

Haber 01-04-2021 22:29