Ek Haberleri

Konutta yeni krizin adı ek protokol! Kiracılara kötü haber! 5 yılın ardından kötü bir sürprizle karşı karşıya kalabilirsiniz...

Ev sahipleri ve kiracılar bu kez ek protokol nedeniyle karşı karşıya. Ev sahibi ile sorun yaşamak istemeyen ve fiyat artışları için ek protokol imzalayan kiracıları üzecek haber geldi. Hukukçular ek protokole karşı kiracılara uyardı.

Finans 06-03-2024 11:34

Milyonlarca emekli gün sayıyor, ek zam Meclis'ten geçti, kök maaş hesabı bir kez daha değişti, işte maaşların ödeneceği tarih!

Bağ-Kur SGK emekli maaşı zammı Ocak 2024 için yüzde 49,25’e yükseltildi. En düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. eclis’te kabul edilen emekliye ek zam düzenlemesi sonrası sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ve Resmi Gazete aşaması kaldı. Yeni emekli kök aylığı tablosu da değişti. Maaşlar ne zaman yatacak?

Finans 26-01-2024 07:24

SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: Emekli maaşına ek zamda ‘devamı gelecek’ mesajı! Emeklilere 2. ek zamda fark ne kadar oldu, hangi emekli ne kadar maaş alacak? İşte yeni tablo…

Son dakika: Emeklilere verilen ek zam Meclis'ten geçti. Bağ-Kur SGK emekli maaşı zammı Ocak 2024 için yüzde 49,25’e yükseltildi. En düşük emekli maaşı da 10 bin TL oldu. Yeni emekli kök aylığı tablosu da değişti. Emeklilere seçim öncesi yeni zam geleceği iddiaları yeniden gündemde. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, mart ayında seyyanen bir zam daha gelebileceğini söyledi.

Finans 25-01-2024 11:48

700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren ek zam talebi: Enflasyon artı iyileştirme çağrısı yapıldı

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 700 bin kamu işçisi için ek zam talebini yineledi. Arslan, "Yürürlük süreleri farklı olan sözleşmelerin tamamı için enflasyon artı iyileştirme yapılması konusunda çağrımızı yineliyoruz. Bu çağrımızın, bir ek protokolle karşılık bulmasını istiyoruz" dedi.

Finans 24-01-2024 15:46

Ek

Ek Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Kulisler hareketlendi: Herkes bunu konuşuyor, yerel seçim öncesi emeklilere ilave ek zam iddiası

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranları belli oldu. Memur ve SSK-Bağkur emeklilerinin zam oranlarındaki makas açılınca hükümetten ek zam kararı geldi. 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken kulisler de hareketlendi. Seçimler öncesinde emeklilere bir ek zam daha mı geliyor?

Finans 21-01-2024 09:25

Geri sayım başladı: Emeklinin zam hesabı değişti, iki formül masada, maaş dengesi için beklenen tarih...

TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından memur ve emeklilerin zam oranı da belli oldu. Memur ve işçi emeklisinin zam oranındaki farkın açık olması ek zam talebini gündeme getirdi. Gözler bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı'na çevrilmişken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması sonrası emeklinin ek zam hesabı değişti. Hangi formüller masada, emeklilerin maaşları ne zaman dengelenecek?

Finans 14-01-2024 07:51

Milyonlar beklemede, ekonomi yönetimi maliyetleri hesapladı, emekliye ek zam EYT'ye mi takılacak?

TÜİK'in milyonlarca memur ve emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilerin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin de zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Aradaki makas farkı sonrası SSK- Bağkur emeklisi ek zam talebini dile getirdi. Milyonlarca emeklinin ek zam talebi karşılanacak mı, ekonomi yönetiminin çalışmalarındaki son durum ne?

Finans 09-01-2024 08:09

Hâl ekleri nelerdir, hâl ekleri çekim eki mi? Örnek kullanım ile ismin hâl durum ekleri nasıl kullanılır?

Türkçede kelimenin anlamını, şeklini veya cümlenin yapısını değiştiren pek çok ek bulunur. Bu ekler taşıdıkları işlevlerle beraber kelime köklerine gelerek kelimenin anlam, yapı ve kullanımlarını değiştiren dilbilgisi ögeleridir. Bu eklerden biri olan hâl ekleri de isimlere gelerek ismin işlevlerini ve anlamlarını zenginleştirir. Peki, hâl ekleri nelerdir, hâl ekleri çekim eki midir?

Egitim 16-08-2023 11:06

Ek-eylem nasıl yazılır? Ek-eylem ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumunun zaman içerisinde Türkçe yazım kuralları kapsamındaki bilgileri güncelleyebildiği bilinir. Yakın zamanda TDK tarafından açıklandığı duyulan güncel bilgiler de ek-eylem gibi birleşik sözcüklerin nasıl yazılması gerektiğinin araştırılmasına yol açar. Dil bilgisi terimleri arasında yer alan ve öğrencilerin de aşina olduğu ek-eylem sözcüğünün doğru yazılışı TDK güncel çevrim içi sözlüğüne göz atılarak açıklanabilir. Eski ve yeni ek-eylem yazımı nasıldır?

Egitim 21-07-2023 14:30

Merhum gazeteci Güneş'i olay günü arayan eski muhabir, yargılandığı davadan beraat etti

Merhum gazeteci Güneş'i olay günü arayan eski muhabir, yargılandığı davadan beraat etti

Yurthaber 14-09-2022 12:36

Ek eş anlamlısı nedir? Ek kelimesinin eş anlamlısı ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe hem kelime hazinesi hem de anlam bakımından çok zengin bir dildir. Bir kelime birden fazla anlamın karşılığı olarak kullanılabilir. Bu sebeple eş anlamlı kelimeleri de birden fazla olur. Ek de bu özelliklere sahip bir kelimedir. İlave, katılmış gibi eş anlamlı kelimeleri ek yerine kullanılabilir. Ek kelimesinin eş anlamlısı nedir? Ek eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 07-08-2022 01:26